Tips: Forny stuebordet med litt maling

Endelig skal jeg vise dere resultatet av vårt nymalte stuebord. Vi kjøpte stuebordet “ferdig ødelagt” på et møbeloutlet. Det vi si, det er ikke noe feil med det, men det hadde noen flekker på seg fra før av, som ikke går bort. Jeg tror bordet har vært utstillingsbord tidligere, og vi fikk det selvfølgelig til en veldig billig penge. Jeg er ekstremt fornøyd med resulatet, og det er rart hvor stor forskjell litt maling kan gjøre. Under ser dere bilde av hvordan bordet så ut før (dessverre glemte jeg å ta bilde mens det var skrudd sammen), og så kommer det en kort forklaring på hvordan vi har gjort det i tilfelle noen skulle være interessert i å gjøre det samme. 

Slik så altså bordet ut før: 

Slik gjorde jeg det: 

– Jeg startet med å pusse bordet med sandpapir, slik at det skulle bli godt feste i den nye malingen. Vi trengte ikke å pusse så veldig mye, men dette kommer litt an på bord og tretype. Bruk en mikrofiber klut til å tørke av etterpå (og gjerne også en støvsuger hvis det er mye støv) 

– Deretter vasket jeg bordet godt med husvask og lot det tørke. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(- Hvis man kjøper et gammelt bord med mange slitasjer trenger man grunnmaling først, men i vårt tilfelle trengte vi ikke det)

– Vi skrudde bordet fra hverandre, altså ben og bordplate i hver sin del, slik at det skulle bli lettere å komme til og lettere å male. Eventuelt kan man teipe, hvis man skal ha forskjellige farger. 

– Vi valgte å ha forskjellige farger på ben og bordplate, og malte dermed bena først med to strøk. Og bordplaten malte jeg etterpå med tre strøk. Dette kommer jo litt an på fargen man velger. Malingen jeg brukte heter Lady Supreme Finish

 

Resultatet: 

På bena har vi brukt fargen Elegant (1434), og på bordplaten har vi brukt fargen Antikkgrå (1973)

 

Så hva syns dere? Vi har tenkt å male spisebordet i samme farger, og jeg skal selvfølgelig vise dere resultatet av det også når det blir ferdig. Fargen på bena er forresten litt mer mørk grå enn det som kommer frem på bildet. Det er små prosjekter som gir flotte resultater. Det eneste som er tidkrevende er jo å vente på at malingen skal tørke slik at man kan male det neste strøket. Dermed går det fort noen dager før man er helt ferdig. Vi er i hvert fall i skikkelig oppussingsmodus om dagen, og jeg gleder meg til alle små prosjekter fremover. 

4 kommentarer

Siste innlegg