Mine beste London tips

Nå har jo jeg bare vært i London to ganger, og er absolutt ikke noen ekspert, men jeg tenkte likevel at jeg skulle dele noen London-tips med dere. Rett og slett bare noen generelle tips, og noen steder vi besøkte som jeg varmt vil anbefale videre. Kanskje får dere noen gode ideer til den neste London reisen? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kjøp Oyster card! Dette kjøpte vi på flyplassen i Gatwick før vi tok toget inn til sentrum av London. Med Oyster card kommer du deg rundt i hele London med undergrunn, tog og buss. Helt perfekt om du vil oppleve flere steder av byen, da det er ganske store avstander. Man betaler fem pund for selve kortet (så det kan man jo ta vare på til neste tur), og etterpå bestemmer man hvilken sum man vil putte på det. Vi la inn 30 pund på hvert kort, og måtte fylle det på en gang i løpet av oppholdet med 10 ekstra pund. Det er veldig enkelt å fylle på da det finnes maskiner ved nesten hver stasjon, som forklarer enkelt hvordan man gjør det. Vi var i London i fire dager, så da kan man nesten regne 10 pund for dagen da? Disse 40 pundene var selvfølgelig inkludert reise til og fra flyplassen (ca. 8 pund), til og fra der vi bodde (vi tok tog) og alle andre stedene vi reiste med undergrunnen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

◊ Det går helt fint å bo litt unna bykjernen, da kollektivtransporten er veldig velloppbygget. Vi bodde i Battersea, med Clapham Junction som nærmeste togstasjon (ti minutter å gå fra leiligheten vår). Fra Clapham Junction var det et stopp til Victoria station, der det går tog til alle flyplassene, og flere undergrunner. Området rundt der vi bodde hadde også flere restauranter (kan anbefale pizzastedet Dan&Angel) og var et koselig og stille område. Kan absolutt anbefales! 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ta undergrunnen! Det henger litt sammen med de andre punktene her, men har du Oyster Card har du liksom ingen hindringer på hvor i London du kan reise. Undergrunnsystemet er lett å finne ut av hvis man bare leser godt på kartet. Man må gjerne bytte noen tog underveis, men det går fort. Du står aldri lenger enn to minutter og venter. Bare det å oppleve dette utrolige veinett-systemet under jorda i London i seg selv er imponerende. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dra på musikal! Jeg regner med at de fleste musikaler er flotte å se i London, men jeg vil på det sterkeste anbefale å se Lion King. FOR en forestilling! Du kommer til å bli helt lamslått av de fantastiske kostymene, de imponerende kulissene og den flotte musikken. Humoren i stykket er også et pluss! Her snakker vi ingen spesialeffekter, bare helt fantastiske kulisser og kreativitet. Og dere, når dere først er i nærheten av Lyceum Theater, ta også en tur innom butikken på neste punkt!

◊ Handle snop på godteributikken Hardys! Jeg fikk en opplevelse av å gå inn i en av butikkene i Harry Potter. Virkelig en flott snopebutikk med masse spennende smaker av sjokolade og karameller. Om du ikke kjøper noe, bare gå inn for å kikke ♥

 

◊ Spis lunsj på Bubbledogs! Har du hørt om kombinasjonen av pølser og champagne? Ikke vi heller, men vi fikk virkelig en positiv overraskelse! Her har de altså en meny bestående av enten pølse laget av gris eller okse, og med forskjellige toppinger. Vi hadde toppinger med alt i fra mac&cheese, koriander og peanøtter, stekt bacon og karamellisert løk. Dette stedet har alt! I tillegg får du smakfull champagne som passer perfekt til pølsene. Og dere, ikke glem desserten! Sjokolade servert i en bolle med bringebær- og mangosaus, slik at der ser akkurat ut som en pølse. Så utrolig stilig og gjennomført konsept. Ps: lurt å bestille bord i forveien.

 

◊ Og når vi først er inne på det med mat. Rett ovenfor China Town finner du spisestedet HipChips. Et sted som kun serverer potetgull, salt eller søt, med flere ulike dipper. Du velger en størrelse på boksen du vil ha og hvor mange dipper du vil ha. Det finnes både søte og salte dipper, med mange ulike smaker. Virkelig en kul opplevelse! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

◊ Ta deg også en tur til Borough Market! Vi var dessverre alt for mette når vi var her, for her er det lurt å være sulten. Det er nemlig et matmarked som selger deilige burgere, flotte frukter, fantastiske browniser, varme og sprøe focaccia og rett og slett alt du kan tenke deg! Absolutt verdt et besøk, om ikke for å spise, bare for å kikke. Du kan ta undergrunnen til London Bridge. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

◊ Trenger du litt ro fra det hektiske bylivet? Ta deg en tur innom en av Londons mange parker og hils på ekornene! Tidligere har jeg vært i Hyde Park, og denne gangen gikk vi en liten tur i Regent Park. Jeg regner med at de alle er fine og avslappende uansett hvor du går. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

◊ Man må selvfølgelig en liten tur innom Oxford street, selv om vi bare hadde en liten visitt her denne gangen. Hvis du først er der, ta deg en tur innom TopShop og kjøp med deg noen deilige cupcakes som du kan kose deg med under resten av handleturen! 

 

Håper dere fikk noen gode tips! London har virkelig alt, og jeg gleder meg til å oppleve mer av denne byen i fremtiden ♥

Siste innlegg