Å jobbe i Spania, fra sykehus til sykehjem

Nå har jeg jobber i Spania i nesten 3 måneder, og har egentlig skrevet ganske lite om det. Derfor tenkte jeg i dag at jeg skulle komme med et eget innlegg der jeg forteller litt hvordan disse månedene har vært. Kanskje til litt inspirasjon for noen som kunne tenke seg å gjøre det samme?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Her i Spania jobber jeg altså som sykepleier på et norsk sykehjem, med norske brukere. Kollegaene mine er norske, svenske, spanske og noen fra andre nasjonaliteter. Med andre ord ganske så internasjonalt og flerkulturelt, noe som er veldig kjekt! Alle som jobber i pleien, direkte med pasientene, snakker norsk (eller svensk da), men det går også mye på spansk rundt om kring i korridorene. Noe som bare skulle mangle, vi er jo trossalt i Spania! En unik mulighet til å lære seg spansk? Jeg håper i hvert fall på å få lært meg litt mer etter hvert, men det har vært lite med kurs nå i sommerferien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Før jeg reiste til Spania jobbet jeg på en travel sykehusavdeling, med mye utskiftning av pasienter. Det å skifte fra sykehus til sykehjem har vært en stor forandring og en erfaring. Det er en helt annerledes måte å jobbe på. Fokuset er ikke (i like stor grad) diagnoser, behandling og ?friskemelding?. Fokuset på et sykehjem ligger mer på  å se det enkelte mennesket og dens utfordringer og problemer, hvordan kan vi gjøre det lettere? Hvordan kan vi gjøre det slik at dette mennesket har minst mulig plager av sin sykdom de siste leveårene? Hvordan kan vi passe på at dette mennesket har det godt uten at det blir for mye ?inngrep? i det gamle mennesket sitt liv? Hvordan sørger vi for at dette mennesket får en verdig død? Fokuset er rett og slett mer på selve menensket, enn bare ?pasienten?.  Selv om det også er mye fokus på rehabilitering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Å jobbe på sykehjem har rett og slett gitt meg et litt annet perspektiv. Jeg liker veldig godt begge måtene å jobbe på, og en del av meg er veldig glad i den travle sykehushverdagen, likevel har det vært fint å få en annen måte å tenke på. På et sykehjem får jeg også utfordret min faglige kunnskap med mer ansvar, sammensatte problemstillinger og selvfølgelig igjen, det å tenke på en annen måte.

Jeg er glad for alle erfaringer jeg får i min yrkeskarriere. Jeg tror og håper at det vil gjøre meg til en bedre sykepleier i fremtiden. Også erfaringen med å jobbe i et annet land er jo noe for seg selv. I Spania er det andre lover som må følges og mye papirarbeid som måtte gjøres på forhånd. Jeg må jo si at å jobbe her i Spania har jo endret hele hverdagen min. Det og faktisk kunne dra rett på stranda etter jobb er jo helt fantastisk! Det er litt som om man er på reise, selv om man også jobber. Hver fridag bruker jeg jo på å se nye steder i område, og jeg får både tilfredsstilt min reiselyst, samtidig som jeg får mer erfaringer i yrkeslivet. Det er jo vinn-vinn.

 

Jeg angrer ikke et sekund på at jeg tok denne sjansen, og rett og slett bare hoppet i det. Jeg jobber på et flott sted, har flotte kollegaer og omgivelsene rundt meg er rett og slett som en drøm! Jeg er så glad for at jeg har fått denne muligheten ♥

 

Siste innlegg