Febertreet

Hei! I dag skal dere få en aldri så liten bokanbefaling av meg. Det er det ekstremt lenge siden jeg har hatt det! Jeg har jo tydeligvis tenkt at det var noe jeg skulle ha ofte, ettersom at jeg for flere år siden har laget en egen kategori om nettopp bokanbefalinger her på bloggen. Til nå har jeg altså bare anbefalt en annen bok, og den forrige anmeldelsen var i 2012 *kremt*, så kanskje på tide å oppdatere denne kategorien litt? Jeg leser i hvert fall mye mer bøker her i Spania, da jeg leser både på stranda, men også har fått meg en rutine med å lese på sengekanten før jeg legger meg, istedenfor å scrolle på telefonen.  Nå over til anbefalingen:

 

Febertreet var en bok som overrasket meg, på en positiv måte. Før leste jeg mange lignende bøker som denne, men i det siste har jeg blitt skikkelig lei av slike typiske, romantiske ?jente-bøker?. I det siste har jeg lest mye mer humor, en god del Tore Renberg, og ja, litt mer den stilen. Så det første jeg tenkte da jeg leste de første kapitlene av febertreet var: gørr kjedelig! Jeg er rett og slett drittlei av bøker som skal beskrive en karakter, en gjenstand eller et rom  med 120 forskjellige adjektiv. Det. Blir. For. Mye. Rett og slett! Etter hvert som jeg kom over de aller første kapitlene var det noe som endret seg, og plutselig fanget boken meg, og jeg ble helt oppslukt i historien. Faktisk på det nivået at det var vanskelig å legge boken fra seg. Jeg ble overrasket, fordi boken hadde en vri på historien som jeg ikke hadde sett for meg. Jeg hadde på forhånd laget meg et bilde av hvordan jeg trodde at historien kom til å utspille seg, men den overrasket meg.

Febertreet handler om Frances Irvine som blir nødt til å emigrere til Sør-Afrika for å gifte seg med en mann hun ikke elsker, etter farens død. Historien utspiller seg på 1800-tallet. Frances kommer fra en rik familie, men får plutselig endret sin sosiale status når hun må flytte. Livet på prærien i Afrika blir ikke slik hun hadde trodd, og tankene hennes hjemsøkes av den sjarmerende og mystiske mannen hun lot seg forføre av på reisen fra London.

 

 

Altså, jeg skjønner hvis noen leser hva boken handler om nå og tenker no way, denne kommer jeg ikke til å like. Det minner jo om en typisk kiosk-roman. Det tenkte jeg også. Likevel ga jeg boken en sjanse da jeg hadde lest flere som likte boken, og det er jeg glad for at jeg gjorde. Og ja, historien minner om slike typiske kjærlighets-eventyr, men på grunn av de overraskende elementene underveis blir det en spennende og underholdende bok. Jeg likte den i hvert fall veldig godt, og anbefaler dere virkelig å lese den (men man må selvfølgelig like litt kjærlighetsbøker). Det er vanskelig å gi en skikkelig beskrivelse av hva boken handler om, da jeg ikke vil røpe historien eller ødelegge leseopplevelsen. Trenger du litt nytt lesestoff, vil jeg absolutt anbefale å lese gjennom febertreet.

Hva syns dere forresten om bokanbefalinger? Vil dere ha mer av det fremover?

    1. Fint med bokanbefalinger, selv om jeg ikke leser så mye selv pga øynene mine. Men jeg kjøper bøker til mamma,og der trenger jeg anbefalinger 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg