Oppussing av gjesterommet, før og etter


Tingene er fra: Seng, firkantete hyller, hylle med korger, sengeteppe, verdenskart og planter fra IKEA. Garderobeskap fra Jysk.  Maling fra Lady. Laminatgulv fra Pergo (kjøpt på coop obs bygg).  Terracotta krukker fra Plantasjen. 
 

Endelig kan jeg vise dere det (nesten) ferdige resultatet av gjesterommet! Hva syns dere? Det er jo ikke så mye som er annerledes, møblene er de samme, men vi synes likevel det ble en stor forskjell. Vi er selvfølgelig super fornøyd, og synes at vi har fått et mye lunere og finere rom. Vi er veldig fornøyd med kalkmalingen vi har valgt, og synes det ga et kult preg. Den lyse parketten er jeg også virkelig fornøyd med! Det som gjenstår nå er en ny lysbryter til veggen, en ny lampe i taket og en ny leselampe ved sengen og litt maling på den ene lista som vi skrapte opp da vi flyttet møbler. Så kan vi vell si oss helt ferdige. Under kommer en litt mer detaljert beskrivelse av hva vi har gjort, hvordan og hvilke produkter vi har brukt, for spesielt interesserte. Nå gleder vi oss masse til å begynne på neste rom, selv om det blir en liten stund til. Å pusse opp er slitsomt, og det fører med seg MYE rot! Haha. Men så er det så gøy når man har det ferdige resultatet! 

Her er hva vi har gjort: Først og fremst må enn jo fjerne alle lister, og så dekket vi til dører og vindu med plastikk. Vi startet med å fjerne all gammel tapet. Vi har slik tapet med litt sånn “rugler” i, så vi ville fjerne den for å få en helt glatt vegg, noe man nesten må ha når man skal male med kalkmaling. Dette var vell noe av det som tok lengst tid, og her fikk vi også litt hjelp fra både Stian og lillebror. Vi brukte en svamp som vi dyppet i varmt vann og hadde på veggen + en sparkelkniv, og så var det bare å skrape, skrape, skrape. Slitsomt og mye jobb, men også ganske gøy! Etter all tapet var fjernet måtte veggene få tørke helt, og dagen etter brukte vi pussemaskin for å få vekk alle rester av lim. Så startet vi sparklingen for å jevne ut alle hull og lignende. Vi brukte bare lett sparkel, og det holdt i massevis. Så måtte sparkelet tørke i ett døgn, før vi kunne begynne å pusse det ned igjen, denne gangen bare med en klosse med sandpapir. Støv OVER ALT! Haha. Så måtte selvfølgelig hele rommet støvsuges og veggene også + tørkes av med en mikrofiber klut. Så kunne vi starte malingen! Vi malte først et strøk med Lady Wonderwall Rustikk Terracotta, da brukte vi vanlige rullekoster. Så tørket det i 4 timer, før vi kunne male strøk nr. 2 med Rustikk Terracotta kalkmaling. Det var kjempegøy å male med! Her bruker man bare en kost, og maler i alle retninger man vil. Altså ikke noe nøye hvordan man maler, så det var kjapt gjort. Og de to strøkene holdt heldigvis. Så var det bare til å bruke et brekkjern til å komme under parketten å få fjernet den. Og så la vi på nytt laminatgulv, og det var kanskje det som var mest stress av alt! Ingen av oss har gjort det før, så det tok litt tid før vi skjønte hvordan vi skulle gjøre det, og hvordan vi skulle måle. Det ble mye kutting og saging på Bjørnar stakkar, men etterhvert gikk det lett som en lek. Alt må jo læres. Heldigvis var det et enkelt klikk-system, så det gikk fort da vi endelig hadde fått kuttet alt opp i riktig størrelse. Tilslutt var det bare å få lister på plass igjen. Vi har lært så mye under prosessen, og gleder oss til neste rom vi skal pusse opp, nå som vi har litt flere erfaringer å ta med oss. 

8 kommentarer

Siste innlegg