Oppskrift: Granola med smak av jul!

Det er så gøy at det er så mange som tar turen innom her for tiden. Det gjør meg både glad og motivert, og gjør at jeg får lyst til å presse inn litt mer tid til bloggen. Denne uka har vært travel med både jobb og hund, også ettersom Bjørnar har vært på kurs fra 08-22 hver dag. Det får meg til å tenke på hvordan det ville vært å ha lille Disney alene i hvert fall. Jeg tror vi fungerer alle tre bedre som enn trio. Uansett: Hvis dere har noen ideer eller ønsker til hva jeg skal skrive mer om, eller hvilke innlegg dere synes er interresante å lese må dere bare hyle ut! I dag kommer i hvert fall en ny oppskrift, og det føles alt for lenge siden sist jeg delte på bloggen. Denne granolaen ble skikkelig god, og gir den perfekte lille før-julsstemningen! 


 

♦ 3 kopper havregryn  //  ♦ 1 kopp mandler  //  ♦ 1 kopp hasselnøtter  //  ♦ 3-4 ss smeltet smør  //  

♦ 2 ss honning  //  ♦ 2 ts kanel  //  ♦ 1/2 ts nellik, malt  //  ♦ 1 ts malt ingefær  //  ♦ 1 ts vaniljesukker  //  

♦ 1/2 ts allehånde, malt  //  ♦ 1/4 ts anis, malt  //  ♦ Marsipan (i små firkanter)  //  ♦ Tranebær (evt. sjokoladetrekte)

 

Tips: 

– Bruk den samme koppen når du måler til havregrynet og mandlene, slik at størrelsesforholdene blir riktig. 

– Mandlene og hasselnøttene kan du selvfølgelig bytte ut i andre nøttetyper. 

– Smak til med krydderet litt selv. Noe kan selvfølgelig utelukkes, men denne kombinasjonen gir virkelig en duft av jul!

– Marsipan og tranebær kan utelukkes, men gir en ekstra piff til granolaen. Vi hadde sjokoladetrekte tranebær, men man kan selvfølgelig også bruke helt vanlige tørkede tranebær. Bytt eventuelt ut med eks. mørk sjokolade i biter? Nam!

 

Sett ovnen på 175 grader. Ha de tre koppene med havregryn i en bolle. Del opp mandler og hasselnøttene og ha dette i den samme bollen. Bland inn krydderet og vaniljesukkeret. Smelt smøret og honning, og bland dette inn i blandingen. Alt av havregryn og nøtter skal være dekket av et lite lag med smør. Ha alt over i en bakepapirkledd stekepanne. Spre det godt utover. Stek i 20-30 minutter, der du hvert 10 minutt tar stekeplaten ut og rører litt i granolaen. Dette er for å sikre at alt blir stekt. I mellomtiden skjærer du opp litt marsipan og gjør klar tranebærene. Når granolaen er ferdig i ovnen og er blitt avkjølt, blander du inn marsipan og tranebær. 

 

Granolaen passer perfekt til eks. topping av yoghurt. Prøv sammen med vaniljeyoghurt. Helt magisk! Deilig med litt julesmaker i November. 

 

Nå får jeg hive meg rundt her og komme meg på en liten tur med Disney, før turen bærer videre til jobb. Jobbhelg og julebord står på planen denne helga, så jeg er egentlig sikker på at helga er over før jeg i det hele tatt får blunket. Har dere planer denne helgen? 

Siste innlegg