Tips: Vask av smykkene dine på 1-2-3

Nå er det jammen lenge siden jeg har oppdatert tips&triks kategorien her, men i dag skal dere jammen få en liten oppdatering. Jeg har nemlig begynt å rydde litt i smykkene mine i det siste, ettersom at jeg smålig planlegger flyttingen til sommeren. Da jeg gikk gjennom smykkene mine innså jeg at det er jo utrolig mange av dem jeg ikke bruker, nettopp fordi de har fått disse stygge grå flekkene som smykker får med tiden. Dette gjelder både sølvsmykker, men også smykker som ikke er laget av sølv. Jeg kom frem til at enten måtte jeg få vekk flekkene, eller så måtte jeg hive smykkene (ikke de i sølv selvfølgelig). “Pusse sølvtøy” var jeg ikke akkurat giret på, og jeg ville jo også beholde de smykkene som ikke var i sølv. Jeg så etter en enkel måte å gjøre det på. Jeg googlet litt på nettet og fant til slutt en oppskrift som fungerte helt supert, og alt du trenger har du mest sannsynlig i huset fra før av. Genialt! Det tar heller ikke lang tid, OG det funker på både sølvsmykkene og de som ikke er laget av sølv. Fantastisk! 

Du trenger:

♦ Ca. 2 dl vann

♦ 1 ss salt

♦ Aluminiumsfolie

♦ En tannbørste 

 

Slik gjør du:

Kok opp vannet. Bland vannet i en skål sammen med saltet, og legg aluminiumsfolie i bunnen av skålen. Så legger du alt av smykker og øredobber som du vil ha renset oppi (sølv og juggel), og lar det ligge i fem minutter. Etterpå må du spyle hvert smykke godt (viktig å få bort saltet), og bruke en tannbørste. Du får fjernet mye med saltvannsløsningen, men tannbørsten er trikset for å få vekk det som bare har løsnet, men ikke har falt av. 

Resultatet:

Bilde til høyre er øredobbene før og etter vask, og bildet til venstre er før og etter bruk av tannbørsten. Som dere ser er tannbørsten et viktig element i prosessen!

 

Så mange fine å rene smykker etterpå! De fleste av øredobbene på bildet her er kjøpt til typ 50 kr på BikBok og hadde begynt å få både brune og grønne flekker på seg, men alt gikk av når de ble vasket, og nå har jeg plutselig et mye større utvalgt i øredobber og smykker som jeg faktisk kan bruke!

 

Håper dere fikk et godt tips nå, og at dere blir like fornøyd som meg etter en vaskerunde med smykkene. Føler jo jeg har et helt nytt smykkeskap jeg, for nå er det så mange flere av dem jeg kan bruke! 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg