Oppskrift: Vårruller

Oppskriften på vårruller har jeg delt med dere før, men her kommer en oppdatert versjon med nye bilder og litt endringer i oppskriften. I vårruller kan man jo ha i akkurat hva man vil, men jeg pleier å ha i det som jeg skriver i denne oppskriften. Synes smakskombinasjonen blir så god! Vårruller er lekende lett å lage, men det tar litt tid. Perfekt for helgekosen! 

 

 


Oppskriften gir 30 vårruller. 
♦ En pakke filodeig (kan kjøpes på Meny, eller asiatiske importbutikker)  //   ♦ 3 kyllingfilleter  //   ♦ 1 boks mais  //  ♦ 1 pakke glassnudler  //   ♦ 1 boks bønnespirer  //   ♦ 2-3 gulerøtter  //  ♦ 1/3 kålhode  //   ♦ 1 purreløk  //   ♦ Fersk ingefær  //   ♦ Soyasaus  //  ♦ En stor flaske frityrolje 

Kutt opp kyllingfilletene i små biter, og stek det. Bland sammen mais, bønnespirer, revne gulerøtter, hakket kålhode og purreløk i en stor bolle. Klipp gjerne opp bønnespirene litt med en saks, slik at de ikke samler seg i en stor klump. Ha i revet ingefær (juster mengden etter eget ønske). Kok opp glassnudlene (de skal ikke koke lenge). Klipp dem opp med en saks i kjelen, til mindre strimler. Ha nudlene og kyllingen oppi bollen med grønnsakene, tilsett ønsket mengde soyasaus og eventuelt annet krydder. Bland godt. 

 

 

Så skal du ha fyllet inn i filodeig og lage selve vårrullene. Filodeigen må ligge i fryseboksen før du skal bruke det (det tåler ikke å ligge varmt, da det tørker ut. Heller ikke i kjøleskapet). Derfor må du ta opp foliopapiret ca. en time før du skal begynne å rulle vårrullene. Gjør klar et vått kjøkkenhåndkle som du legger på en tallerken. Når du åpner pakken med filodeig legger du det inni kjøkkenhåndkle og pakker det inn. Da holder deigen seg fuktig, og du unngår at platene tørker ut. Jeg pleier å kjøpe en pakke som heter “TYJ spring roll pastery” som inneholder 30 ark med filodeig. Legg også klart et glass med vann, som du skal bruke for å “lime” vårrullene igjen. 

 

 

For å rulle vårrullene gjør du som følger (også illustrert med bilder nedenfor): 
1. Legg filoarket som en firkant på skrå, altså med spissene fra kantene oppe og nede. Se bildene nedenfor hvis dere ikke forstår.
 2. Legg på ca. 2-3 ss med fyll ganske langt nede mot den ene spissen. 
3. Brett over kanten nede, og brett inn hvert av hjørnene på sidene.
4Rull stramt til du kommer til den øverste delen av vårrullene, det vil se ut som om du har en liten konvolutt-brett igjen. 
5. Ha vann langs kanten på denne “konvolutten” og rull videre til du har fått en ferdig vårrull. 

 

 

Jeg vil anbefale å bruke frityrkoker til å lage vårrullene, da dette er den sikreste måten å gjøre det på, men man kan også koke det i en kjele. Det går også ann å steke dem i ovnen, men de vil ikke få den samme sprøheten. Det er likevel en god erstatning, og da kan man bare pensle dem med litt olje før man har dem i ovnen. I frityrkoker må du varme opp oljen på forhånd før du har vårrullene i. La dem ligge der til de har fått en gyllen farge. Legg dem så over på en rist som du har dekket med tørkepapir, slik at du får av det overflødige fettet.

Server gjerne med ris og salat. Tips: Vårruller er perfekt til å fryse ned, og varme opp i ovnen når du måtte ønske. 

 

 

Siste innlegg