Hoppetau – trening

Har dere noen gang prøvd å trene med hoppetau før?

Jeg fikk et treningshoppetau av Bjørnar i julekalender min, men har ikke tatt meg tid til å prøve det før for noen dager siden, og nå tror jeg virkelig jeg har funnet en ny treningsform! Noe så gøy, og ikke minst slitsomt!

Jeg testet så vidt ut en intervall økt i dag på 30 sekunder med åtte repitisjoner, men neste gang jeg skal gjøre det tror jeg nok at jeg går igjennom alt en gang til. Slik at jeg altså får 16 repitisjoner. Jeg prøvde å følge programmet på filmen under her. Det var utrolig gøy å holde på med, men fytti så sliten man blir. Ikke bare i pusten, men også i leggene og armene. Me like! 

Synes det er gøy å variere hoppingen litt, slik som det blir gjort i filmen her. Da får man liksom trent litt forskjellige deler av kroppen.

Visste dere at man forbrenner omtrent dobbelt så mye på å hoppe tau som på å jogge? Jeg har til og med lest at 10 minutter med hoppetau, kan tilsvare en halvtimes joggetur. Da sier jeg gjerne ja takk til hoppetau altså! Det bringer enn jo litt tilbake til barndommen, det å hoppe tau, også er det så kjekt at man bare kan ta det med seg ut! Hoppetau trening er effektivt på både kondisjon og styrke. At jeg ikke har tenkt på å bruke det før! Det beste er jo at det er verdens letteste “apparat” å ha med seg. Hoppetauet skal i hvert fall få bli med meg til Mallorca. 

 

Flere som har prøvd seg på å trene med hoppetau før? Kanskje dere har noen gode tips til meg?

– Thale Sunniva 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg