Oppskrift: Biff dhansak

I dag skal dere få en indisk oppskrift av meg! Indisk mat er noe jeg lager veldig sjeldent, men nå har jeg kjøpt meg en indisk kokebok, så nå skal det bli fart på sakene! Indisk mat er jo veldig godt, og så er det jo så mange spennende smaker!

Denne retten ser kanskje ikke veldig delikat ut på bildene, en brun smørje… Men godt. Det var det! 

Bjørnar (veldig skeptisk): “Det så ikke veldig delikat ut”

Meg (fornermet): “Smak på det først da!” 


Du trenger (3 personer):

1 ss rapsolje

♥ 1 løk, hakket

♥ 2 hvitløksfedd, finhakket/presset

♥ 1 ts malt koriander

♥ 1 ts malt spisskummen

♥ 1 ts garam masala

♥ 1/2 ts gurkemeie

♥ 1 squash, skrelt og hakket

♥ 1/2 aubergine, skrelt og hakket

♥ 1-2 ts karri

♥ 100-150g røde splittlinser

♥ 5 dl vann

♥ Oksekjøtt i terninger

♥ Salt 

 

Slik gjør du:

Varm oljen i en gryte og ha i løk og hvitløk. La det surre under omrøring på lav varme i 8-10 minutter. Rør inn koriander, spisskummen, garam masala og gurkemeie. La det surre under konstant omrøring i 2 minutter.

Tilsett squash, aubergine, karri, linser og vann. Kok opp, og demp varmen. Legg på lokk. La det småkoke i 30 minutter, til grønnsakene er møre. Imens kan du steke kjøttet. Når grønnsakene er blitt møre fjerner du gryten fra varmen og lar den bli lett avkjølt. Kjør til en glatt saus med stavmikser eller hurtighakker. Smak til med salt. 

Ha kjøttet i sausen og kok opp. Demp varmen og la det småkoke i ca. 30 minutter til sausen er tykk. Server gjerne med ris. 

Som sagt så ser det litt spesielt ut med den brun-gule fargen, men spennende og god smak er det absolutt på denne retten!

JA til mer indisk middag i fremtiden ♥

 

– Thale Sunniva

Siste innlegg