Dessert-tips: Tre lags dessert

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele hvordan jeg laget desserten som vi hadde på nyttårsaften med dere. Denne laget jeg til gjestene vi hadde, og jeg fikk inntrykk av den falt i god smak. Desserten består av et lag med vanlig, mørk sjokolademousse, et lag med hvit sjokolademousse og et lag med syrlig jordbærsaus.

Desserten er veldig lett å lage, noe som kan være greit når man skal servere til mange gjester, og har mye annet man skal tenke på. Det eneste man trenger er litt tid…

Det nederste laget laget jeg ved å bruke freia sin sjokolademousse blanding. Her trenger man bare å følge det som står på pakken, og etterpå fordele sjokolademoussen i fine glass. Sett så glassene i kjøleskape i minst 1 time. Imens kan du lage det andre laget: den hvite sjokolademoussen. Den laget jeg etter min egen oppskrift som dere kan finne >her<. Den fordeles også i serveringsglassene, oppå den mørke sjokolademoussen etter at den har fått stått minst en time for å stivne. Glassene settes igjen i kjøleskapet for å stivne, men nå i 3-4 timer. Jorbærsausen lages ved frosne jordbær, 2 ss sukker og litt vann. Ha alt i en gryte, og la jordbærene bli myke på svak varme. Når jordbærene er myke, og gjerne har begynt å dele seg litt, bruker du en stavmikser til å gjøre blandingen om til en saus. La jordbærsausen avkjøle, før du har dette i glassene som det øverste laget. La også dette stå en stund i kjøleskapet før servering.

Tilslutt vil du ende opp med en god og søt dessert. Sjokolademoussene gjør den søt og myk, mens den syrlige jordbærsausen blir en liten kontrast til alt det søte. 

Kanskje har dere noen gode tips på dessert som dere vil dele med meg?

– Thale Sunniva

Siste innlegg