hits


WARSZAWA

Hotellanbefaling i Warszawa: Sofitel VictoriaDa vi var i Warszawa i April bodde meg og mamma på et 5-stjerners hotell i Warszawa. Det finnes kjempe mange 5-stjerners hotell til en billig penge i Warszawa, så det er absolutt til å anbefale! Lurt å unne seg litt ekstra når det er så billig!

Sofitel Victoria var et helt strålende hotell! Jeg hadde aldri bodd på et 5-stjerners hotell før, så for meg var dette hotellet skikkelig luksus! Her snakker vi egen døråpner, en egen mann til å bære bagasjen vår og utrolig god service generelt! Veldig hyggelig personale, noe som ikke er en selvfølge i Polen.

Rommene:

Rommene er veldig fine med gode senger. På badet hadde vi hårføner og fikk gratisk lukseriøse toalettartikler (se bildet). Morgenkåpe og tøfler fulgte selvfølgelig også med på rommet. Vi fikk nye flasker med vann to ganger til dagen (noe som er veldig greit for oss nordmenn som somregel holder seg unna springvann i utlandet).  Roomservice fikk vi også to ganger til dagen, på morgen som vanlig og litt nærmere kvelden for å re opp senger til kvelden osv. 

 

Her er et bilde av område rundt hotellet. Det ligger en fin park på andre siden av gaten, som sikkert er fem ganger så fin om våren og sommeren. 

 

Hotellfasiliteter:

Hotellet har et helt utrolig fint basseng, som man absolutt må besøke! Der var det bare helt utrolig herlig. Rolig og fint, ved bassenget lå det også frukt som man kunne forsyne seg av og vann med deilige godsaker i (som diverse bær, sitron og frukt).


Ser det ikke bare deilig ut?


 

Rett ved bassenget fantes det også et lite treningsrom. Her var det mange maskiner å velge mellom. Vi sprang på tredemøllene som hadde både tvskjerm og vifte. Deilig! Man kunne også hente seg iskaldt vann i kjøleskapene på treningsrommet.

Nede ved treningsrommet og bassenget var det selvfølgelig også en garderobe med store, deilige fossefalldusjer og steamrom.

Hotellet hadde også en blomsterbutikk, et casino (som vi aldri var innom) og selvfølgelig en egen hotellbar. 

 

Les mer om hva man kan finne på i Warszawa >her<. En "spiseguide" kommer også etterhvert!

- Thale Sunniva

Reiseanbefaling: Warszawa, what to do

Selvfølgelig må jeg jo skrive en reiseanbefaling fra Warszawa. Jeg tenkte jeg skulle dele denne anbefalingen inn i tre innlegg. Hva man kan gjøre i Warszawa, hotellanbefaling og anbefaling av steder å spise og lignende. 

I dette første innlegget vil jeg skrive om hva det er å gjøre og se i Warszawa. Meg og mamma var der i fem dager i begynnelsen av April, og fikk selvfølgelig ikke sett alt som sikkert er å se på denne tiden, men her er i hvert fall de stedene jeg ville anbefalt!

1. Old Town:


 Gamlebyen i Warszawa er det eldste historiske distriktet i hovedstaden. Under andre verdenskrig ble hele byen totalt ødelagt og gamlebyen er blitt bygget opp igjen etter slik det så ut før bombingen. Byen ligger på UNESCOs liste over verdens kulturarv. 

Vi bodde veldig sentralt til gamlebyen og gikk her for å spise flere av kveldene. Veldig mange koselige spisesteder og hyggelige butikker. Også mange historiske monumenter og byggninger å se på!

2. Kultur- og vitenskapspalasset

Dette er den mest kjente byggningen i Warszawa og samtidig byens symbol. Det er også den høyeste byggningen i Polen med sine 273 meter. Vi bodde ikke så langt i fra denne bygningen heller, så meg og mamma brukte bygningen til å orientere oss. Ta deg en tur opp til den øverste etasjen av byggningen å få en utsikt over hele Warszawa. 

Selv om bygningen er godt likt av turister, er den ikke like godt likt av alle polakker. Bygningen var nemlig en gave fra Stalin og skulle minne polakkene på at "storebror ser deg". Dere ser kanskje på bildet at byggningen ligner veldig på Empire State bulding i New York? Vell, det var fullt og holdent meningen... Likevell må jeg ærlig si at dette ikke er helt det samme som Empires States 80 etasjer, i forhold til dette palassets 30 etasjer...

Bygningen lyser forresten med blinkende lys når det er mørkt. Nesten som eiffeltårnet. 

 

3. Shopping på Zlote Tarsey

Dette er et utrolig stort og kult kjøpesenter. De har kjempemange spennende butikker og jeg rakk bare å gå innom noen alldeles få av dem. Alle butikkene var så store og med SÅ MYE klær at det var umulig å komme seg gjennom alle på bare en og en halv dag (som var den tiden vi satte av til shopping). Noen av butikkene jeg var innom var blant annet: Bershka, Pull & Bear, TopShop, New look,  Zara, New Yorker, Victoria`s secret (de solgte ikke undertøy, utenom truser). 

 

Ellers er det mange katolske kirker og andre byggninger det går an å gå inn i og kikke. Vi var også på en del historiske museer. Lurt å ha med seg et godt kart, det var nemlig helt utrolig dårlig skilting! Dessuten må jeg helt ærlig si at ikke alle polakkene er like hjelpsomme. Vi møtte mange hyggelige polakker, men også en del som var litt typisk øst-europeere. Det er ikke et veldig smilende folk, for å si det sånn... Mange polakker sliter også med engelsken, noe som kunne være litt vanskelig til tider. 

Når det kommer til priser i Warszawa så var mat og drikke relativt billig. Klær var like dyrt som hjemme, men sminke var veldig billig! Jeg anbefaler også alle til å ta seg en tur til frisøren mens dere er der nede. Det var helt latterlig billig! Jeg gikk til en frisør som het Paula & Alexandro, den ligger nesten rett ved gamlebyen. Der betalte jeg under 500kr for både klipp og striping, og jeg er sikker på at man kan få det billigere enn dette også. Frisørsalongen var veldig ordentlig med hyggelige folk. Frisøren min snakket ikke engelsk, men det var en annen som oversatte og da gikk det veldig fint! 
Når det kommer til når på året man burde reise til Warszawa vil jeg nok si at alle årstider går helt fint. Likevel vil jeg tro at man får enda mer ut av byen om man reiser i vårmåndene. Da kan man sitte i alle de fine parkene og byen viser seg nok fra sin beste side på denne tiden av året. Vi savnet litt å ha fint vær og få oppleve alle de fine parkene og fontenene som lå rundt omkring.
Vi spiste så utrolig mye god mat mens vi var i Warszawa og dette skal få et helt eget innlegg. Har mange restauranter og andre spisesteder å anbefale! Dessuten bodde vi på verdens flotteste hotell! Innlegg om det kommer også senere.

Warszawa er en by med mye liv og mange shoppingmuligheter. Anbefales!

Kunne du tenke deg å dra til Warszawa?

Les innlegg fra da jeg var i Warszawa >HER<

- Thale Sunniva 
 

Bits and bobs, Warszawa

Her kommer de siste bildene jeg har fra Warszawa turen. Bilder som ikke passet inn noen andre steder...


Frokost


Warszawa by night
Gamlebyen


Verdens beste varm sjokolade. Fy søren så godt! En skikkelig tykk kakao


Meg og mamma skulle inn på et museum og gikk inn i byggningen ovenfor her. 

Mamma: Do we buy tickets here?

Vakt: This is the supreme court .....


Fra minnedagen


Museumet vi faktisk skulle på...

 

- Thale Sunniva

Ikke glem å sjekk ut russebloggen vår >HER<

Warszawa from above

 

Disse bildene ble tatt på toppen av kultur- og vitenskapspalasset

 

Dette er virkelig et sted man burde besøke hvis man først er i Warszawa.

- Thale Sunniva

Bassengområde, Sofitel Warszawa Victoria

Luksus hotellet vi lå på i Warszawa hadde verdens fineste bassengområde. Meg og mamma hadde det helt for oss selv den ene kvelden da vi var der nede, og det var bare helt fantastisk! 

Jeg lar bildene snakke for seg:


Her har jeg tatt bilde opp i taket. 


Hotellet anbefalte at man gikk ned i mårenkåpe og tøffler som man hadde på rommet, så det gjorde vi! :)

 

Det var et utrolig koselig og varmt bassengområde med levende lys. Vann med forskjellige smaker og frukt var også tilgjengelig for alle hotellgjestene. Fantastisk!

 

- Thale Sunniva

Home again

Vi kom hjem sent i går kveld fra Warszawa. Den siste dagen var kjempeflott! Vi var innom mange spennende butikker og hadde en skikkelig koselig siste dag.

Dagen i går startet med skikkelig solskinnsvær og varmegrader. Det ble frokost ute med solbriller og uten jakker.

 

Vi var også på Chopin museet.

 

Og så var vi innom en del spennende butikker som vi ikke oppdaget før i går. Blant annet en dropsbutikk der de laget drops mens vi stod å så på.

 

Så kom tordenværet...

 

Resultatet av Warszawa turen ble i hvert fall to stappfulle kofferter og en stooor bag full av bare nye ting. Vi har hatt det kjempegøy!


Hehehe. Handlet har vi i hvert fall fått gjort... Både meg og mamma fikk en slik lapp på koffertene våres. 

 

Jeg har en del bilder fra Warszawa som jeg ikke har fått vist dere, så de vil komme i løpet av uken.

Har dere hatt en fin helg?

- Thale Sunniva

Den store shoppingdagen

I dag har jeg virkelig fått shoppet fra meg, og jeg tror nok at kortet er glad for at shoppingdagen endelig er over. Puuh! Det tar virkelig lang tid å handle, og ikke minst er det slitsomt!

Til frokost i dag spiste vi på et kjempekoselig bakeri der de hadde utrolig god mat.


En smule lyst ute...Planen i dag var egentlig å gå på et museum, men siden det var stengt på grunn av renovasjon, ble det bare shopping istedenfor. 

 

Is og kaffépause på kjøpesenteret:


Jeg hadde white choclate latte og cookie dream. 

 

Her er dagens fangst:
Det blir så dårlige bilder, men hvis dere er interressert kan jeg jo vise alt skikkelig når jeg kommer hjem? Jeg har i hvert fall fått kjøpt masse smykker, sminke, kjoler, sko, bukser, noen topper og gensere, en pc-veske, et nytt skjørt og en ny shorts. Jeg har faktisk kjøpt hele 7 nye bukser mens jeg har vært her...., men det stod på lista mi av klær jeg MÅTTE kjøpe. 

 

Har dere det fint hjemme (eller kanskje er du et annet sted?)?

- Thale Sunniva

 

Noen bilder fra dagen

Dagen vår har vært veldig lang i dag. Vi gikk fra hotellet klokken 11 og kom ikke tilbake igjen før nå, klokken 9. Jammen har vi fått gjort mye da. Jeg har vært hos frisøren og klippet og stripet for under 500 kr! Vi har vært på museum og vi har handlet. 

Her er noen bilder fra dagen:

 

Dagens innkjøp:


Bikini, to truser, to kjoler, en T-shorte,  to bukser, en skjorte og to smykker + en fotlenke. 

 

Det blir visst sen middag på oss i dag også. Vi kommer oss jo aldri av gårde....

- Thale Sunniva

Et historisk øyeblikk

I dag er det 3 år siden et fly med høytstående polske politikere styrtet. Dette har vi merket i hovedstaden i dag. Det har vært tog, musikk og taler. 


Bilder av de omkomne

Dette var en speisell dag å få med seg. Et historisk øyeblikk...

___

Nå skal vi ta turen ut for å spise. Nevnte jeg at vi var på noe som sikkert er en av Warszawas fineste restauranter i går kveld? Haha. Vi bare gikk inn på en restaurant og der kom de og tok jakken våres og hang dem opp og all ting. Menyen var kjempeliten og prisene var skyhøye til å være Polen. Maten var heldigvis kjempegod, men vi fikk bare en liten flekk på tallerkenen. Skikkelig gourmémat. Hahaha, da har vi prøvd det i hvert fall. Følte nok ikke helt at vi passet inn på denne fine restauranten (og det så det ikke helt ut som om de som jobbet der heller syntes *kremt*). Det var bare flaks at vi hadde pyntet oss. Restauranten var så finslig at jeg ikke en gang turte å ta opp kameraet for å ta bilder... Haha, uff... Nå skal vi ut å spise på en helt vanlig restaurant i hvert fall!

- Thale Sunniva

 

En liten pause fra storbyen

Akkurat nå tar vi oss en liten pause fra storbyen. Vi har vært og sett på en del ting, og handlet litt. Vi var innom new look og der ble det en del nye klær på meg. Jeg ble litt skuffet, for jeg trodde at klærne skulle være mye billigere her, men til nå (har bare vært innom to klesbutikker da...) har jeg bare sett priser som er like som det vi har i Norge. Noen som har vært i Polen før og vet om klesbutikker som selger fine klær billig?

Her er i hvert fall det jeg har kjøpt (til nå) i dag:


To nye bukser, en ny genser og et nytt smykke + noen såper

 

Nå sitter jeg her på hotellrommet og koser meg med litt rett i koppen suppe. Kjøpte en del av det i går, ettersom at de bare koster 4 kr her!

 

Nå skal vi ta turen til gamlebyen! 

Noen som har noen tips til billige klesbutikker i Polen?

- Thale Sunniva

Shoppingen er begynt!

Da har vi jammen fått gått ut en tur for å undersøke området rundt hotellet. Vi har allerede funnet stedet der vi vil innta frokosten i morgen tidlig. 

Her kommer noen bilder fra det vi har sett av byen foreløpig:


Hotellet vårt utenfra

 

Rett utenfor hotellet vårt startet noe vi tror var en minnesmarkering for Holocaust eller noe lignende. Det virket i hvert fall som om det var ganske seriøse saker, med ganske viktige mennesker, ettersom at personene kom i en bil eskortert av 5 politibiler og at det var vakter og politi på hele plassen. 

 

Litt flere bilder fra byen:


Vi stoppet for å spise på en kjempesøt italiensk restaurant. Det ble italienske burgere på oss begge to. Og som den gode bloggeren som jeg er, tok jeg selvfølgelig bilde av maten:

 

Planen var egentlig ikke å starte shoppingen allerede i dag, men da vi gikk innom en helt tilfeldig butikk og fant masse sminke, hår- og kroppsprodukter, måtte jo bare noe bli med oss hjem.  Jeg kjøpte en del sminke og litt til håret. Vi var også innom en matbutikk og jeg kjøpte MASSE sjokolade, haha. Må jo benytte oss av det når sjokoladene koster 4kr pr. stykke. 


Her ser dere hva jeg kjøpte for rundt 400 kr. Latterlig billig! Nederst til høyre her ser dere både mine og mamma sine ting spredt ut over sengen. Det ble en del ja...

Håper dere har hatt en like fin dag som meg! I kveld skal vi ut å spise middag (hvis vi i det hele tatt orker etter den store lunsjen) og så blir det filmkos i hotellsengen. I morgen er det opp og ut for å oppleve gamlebyen. Det blir gøy! 

- Thale Sunniva

Fremme på hotellet

Da var vi kommet frem til Warszawa. Hotellet vårt er kjempeflott! Meg og mamma, som absolutt ikke er vant til noe luksus, fikk helt sjokk da det var en mann i fin dress som åpnet taxidøren vår og en annen mann som bærte koffertene våres opp på rommet på sånn tralle.... Hihi! Som dere hører er vi absolutt ikke vant til å være på slike hotell...

Herlig, ikke sant?

Det skal nok bli mange bilder fra hotellet etterhvert. Jeg tror godt vi kan tilbringe ganske mange timer her. Hehe. 

Nå skal vi ut å utforske byen litt!

- Thale Sunniva

Flyplassen

Da var vi kommet oss til flyplassen. Flyet skal gå om en halvtime. 

Gleder meg til å komme frem til Warszawa! Da skal det bli shopping og kosing til den store gullmedalje!

Vi skrives fra hotellet!

- Thale Sunniva

Klar, ferdig, gå!

Da var alt pakket og klart. Jeg er klar for avreise til Warszawa i morgen tidlig!

Følte meg kjempe fornuftig da jeg klarte å pakke med meg antrekk, istedenfor å bare ta med meg en haug med klær, for så å bestemme hva jeg skal ha på meg i Polen. Følte at det ble litt mindre. Men plass i kofferten er egentlig ikke noe jeg bekymrer meg for nå lenger. Meg og mamma har nemlig med oss hver vår store koffert, jeg har med en stor bag som håndbagasje og i tillegg så forteller pappa i dag at han har bestilt ekstra kolli til oss på hjemveien. Jippi! Verdens beste pappa ♥ Så jeg har også tatt med en ekstra stoooor bag som skal fylles opp med klær og andre saker.... Mihi! 
Nå skal jeg sette meg ned å kose litt med kjæresten mens vi ser på Scrubs. Så er det tidlig opp i morgen for å kjøre til flyplassen! Kjenner jeg begynner å glede meg veldig nå!

Internett skal visst nok ikke være et problem på hotellet, og meg og mamma har ikke tenkt at reisen vår skal bli veldig hektisk, så blogging skal det nok bli. Kjekt om dere vil følge med! Jeg kommer til å lage en egen WARSZAWA kategori som dere kan følge med på. Snakkes fra flyplassen og Polen!

- Thale Sunniva

, Sandnes

Jeg heter Thale Sunniva. Jeg er utdannet sykepleier, og jobber for tiden i Spania. Elsker å reise og lage mat. Bor sammen med kjæreste og verdens flotteste hund, samojeden Disney.


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av