hits


Tips&Triks

Tips: Dette kan du gjøre med pepperkake-restene

Er vi flere som har rester av pepperkaker etter årets jul? Jeg regner med at jeg ikke er den eneste... Pepperkakene i jula blir alltid mange, og når jula er over smaker de liksom ikke det samme lenger... Det er jo ikke det at de blir dårlige, det blir liksom bare litt kjedelig og tørt. Det er synd å hive en hel boks med pepperkaker, så hvorfor ikke gjøre som jeg har gjort over her? Lag ostekake av pepperkakerestene, og jeg kan love deg at det ikke vil smake tørt og kjedelig lenger *vann i munnen*. Jeg bruker det søte liv sin oppskrift og den finner du >her<. Jeg laget denne mens vi var på hytta tidligere i uka, og Bjørnar fikk med seg rester på jobb, noe jeg ble fortalt at falt i smak hos kollegaene. En fin måte å bli kvitt litt julerester på ;-) 

Vi er forresten nede på lavlandet etter noen dager på hytta, men allerede i morgen igjen drar vi opp på fjellet. Jammen fint at snø og ski ikke ligger mer enn en time kjøretur unna! I går var jeg på lønningspils med jobben, og dermed har jeg vært nokså redusert i dag faktisk. Verdt det for en kjekk kveld! 

20 sanger som gir deg vinterstemning

Er du ikke helt klar for julemusikken enda? Da har jeg heller noen sanger som virkelig bringer frem den gode vinterfølelsen. Dette er sangene du kan putte på spillelisten din å høre på mens du lager en deilig suppe, sitter foran peisen i vinterkulden eller går tur ute i snøen. Disse sangene gir deg rett og slett en skikkelig deilig og avslappende vinterstemning. 

 

1. Vor ì Vaglaskógi - Kaleo

2. New York - Snow Patrol

3. Just for one night - Astrid S 

4. Tett inntil mæ - Sondre Justad

5. Berlin - RY X 

 

 

6. One last song - Sam Smith 

7. All the pretty girls - Kaleo 

8. Yours - Ella Henderson 

9. To good at goodbyes - Sam Smith

10. Baby - Anna of the North 

 

 

11. Sweater Weather - The Neighbourhood 

12. Re:stacks - Bon Iver 

13. Cold Winter Love - Alexander ASP

14. Lyset - Kristian Kristensen 

15. Let it go - James Bay 

 

 

16. Until we bleed - Lykke Li 

17. Cold (acoustic version) - Simon Samaeng 

18. Låtas som det regner - Veronica Maggio

19. Everglow - Coldplay 

20. Work it out - RYD 

 

 

En god blanding av gammelt og nytt her altså, men fy søren for en  utrolig behagelig stemning disse sangene gir meg! Jeg får lyst til å klatre inn i et ullteppe med strikketøyet på fanget og kakaokoppen ved siden av. Vinter er jo egentlig ganske fint ♥

Sminkefavoritter, hverdagssminke


 

Da var det på tide med litt sminke-snakk her på bloggen, det er jo ikke akkurat ofte at det skjer.. Opp igjennom årene har jeg fått noen favoritter når det kommer til sminke, og noen faste produkter jeg gjerne bruker hver dag. Disse favorittene tenkte jeg at jeg skulle vise dere i dag, og kanskje dere får noen tips eller ideer til produkter dere vil prøve? Etter at jeg ble konsulent for Mary Kay har jeg fått meg noen nye favoritter i sminkepungen, og disse tenkte jeg også at jeg skulle dele med dere i dag, så kan dere jo heller ta kontakt på mail (thalesunniva@gmail.com) hvis dere er interessert i å prøve? Ellers skriver jeg hvor dere kan få tak i de andre tingene. 

 

Øyenskygge: Denne paletten med øyenskygger er virkelig en favoritt hos meg. Den har matte farger, og er dermed perfekt til hverdags. I denne paletten finnes både lyse og mørkere toner, og derfor fungerer den til alt. Jeg er superfornøyd! Best av alt: den er kjøpt på ebay til en slikk og ingenting. Man forventer jo ingenting av produktet når det kjøpes så billig, men den har rett og slett blitt en favoritt. Øyenskygger i fine farger, som sitter lenge og er lette å påføre. Det er flere år siden jeg kjøpte den, så har dessverre ikke noen ebay-link, men kanskje dere finner noe lignende selv til en rimelig pris?

 

Parfyme: Første gang jeg fikk Laura parfymen var det faktisk i en julegave, og etter den tid har det blitt en fast ting jeg kjøper på tax-free. Dette er en mild parfyme, og passer dermed perfekt til hverdags. Den er blitt litt "min" lukt, om dere skjønner hva jeg mener? Denne fås kjøpt de fleste steder der de selger parfyme. 

 

Sminkefjerner: Jeg elsker sminkefjerneren til Mary Kay, og det er rett og slett fordi den er så drøy i bruk! Sminkefjerneren er nemlig vannbasert, og ikke oljebasert som de fleste andre. Det gjør at man kan bare ta noen dråper av sminkefjerneren på en pad, og så ha på vann etterpå. Jeg har faktisk hatt min i over et halvt år, og den er enda ikke brukt opp. En annen ting som er bra med den er at den er mild mot huden. Jeg har alltid slitt med å reagere på sminkefjernere, men det gjør jeg altså ikke med denne. Elsk! 

 

Lip Cream:  Jeg nevnte jo så vidt for en stund siden NYX sine Super Matte Lip Cream, og hvordan de virkelig har blitt en STOR favoritt! Den fungerer altså som en lipgloss som du tar på leppene, men den tørker fort og gir et matt resultat. Den klisser ikke, den tørker ikke ut leppene og den holder super duper lenge! Du kan spise og drikke så mye du vil uten å bekymre deg for at alt skal forsvinne. Vi kjenner vell alle til problemstillingen om og ikke ha på seg leppestift på fest, fordi det alltid ender opp med leppestift i "rynkene" på leppene og at alt annet er gnidd av? Dette er rett og slett den perfekte fest-leppestiften, og også veldig fin til hverdags. Jeg har den i fire farger, og den over her heter Cannes, og er en flott hverdags-farge. Disse får du kjøpt alle steder der de selger NYX-produkter, blant annet hos H&M. 

 

Eye Primer: Denne eye primeren fra Mary Kay er et must-have hvis du liker å bruke øyenskygge. Man legger altså et tynt lag med denne på øyenlokket før man tar på øyenskygge, så får man en øyenskygge som sitter på hele dagen uten at den klumper seg eller forsvinner gradvis. Me like! 

 

Blush: Jeg bruker Mary Kay sin Mineral Cheek Color i fargen Orchid, og denne fargen passer meg virkelig helt perfekt! Den fremhever, men likevel ikke for mye. Det er jo ikke så kjekt når man kan se kantene etter blushen, er det heller? Den gir virkelig det lille ekstra til hverdagssminken. 

 

Maskara: Helt siden jeg prøvde Dior sin Iconic Overcurl for noen år tilbake har jeg vært frelst. Den gir den perfekte looken til øyenvippene mine, den er mye, men likevel ikke for mye (syntes jeg da..). Den klumper ikke, og sitter hele dagen uten å drysse. 

 

CC cream: Jeg bruker CC cream fra Mary Kay hver eneste dag. Den er både fuktighetsgivende og har solfaktor 15. I tillegg gir den litt farge til huden, uten å være like "tung" som en foundation, men har likevel en god dekkevne.  

Fortell meg gjerne hva dere syntes som et slikt innlegg som dette. Ikke akkurat det jeg vanligvis gjør. Kanskje dere vil se favoritter når det kommer til fest-sminke også? 
 

Tips: Julekalender til kjæresten (han)

Flere som skal lage julekalender til kjæresten i år? Å lage kalender er noe av det kjekkeste jeg vet om. Å finne masse små gaver, som du vet han vil sette pris på, og ikke minst å planlegge og pakke inn alt sammen. Jeg blir supergira av å se han åpne opp gavene hver dag. I fjor laget jeg en superbillig en som inneholdt mest snop og såper, så den ble ganske kjedelig. Det var mest fordi det var en litt sånn spontan ide at jeg skulle lage til han, og dessuten var vi jo vekke fra hverandre store deler av desember. Det er jo mye morsommere å kjøpe litt fine gaver hvis man får være der når han åpner dem. Året før det kjøpte jeg en del dyrere ting, som han ble veldig glad for, men som gjerne tømte lommeboken min litt vell mye... Så i år har jeg tenkt til å finne den gyldne middelvei, og håper jeg får det til. Jeg tenkte at det gjerne var flere som trengte litt inspirasjon til julekalenderen, så under her har jeg samlet noen tips til hva du kan ha i kjæresten sin julekalender i år. Det er viktig med litt tidlig planlegging, da tror jeg faktisk man kan spare en god del penger, og ikke minst: slippe masse stress. Alle gavene under her koster under 100kr, og de fleste koster mellom 10-50 kr. 

 


1. Krus  //   2. Lue  //   3.  Mini marshmallows  //  4. Flakslodd  //   5. Morsomme sugerør  //   6. Bokser  //   7. Vannflaske  //  

8. Ping Pong  //   9.  Grå lue  //  10. Snømann kakeform  //  11. Kopper  //  12. Iskaffe på boks  //   13. Tanntråd  //  14. Flaske  //  15. Refleks  //  

16. Trenings t-shorte  //   17. Barberingskrem  //   18. Hansker  //  19. Lyspære med diskolys  //  20. Slips  //  21. Skjærebrett  //   22. Yoghurtbeger  //   23. Sokker


 

Noen tips:

- Ikke alt trenger å koste noe. Du kan for eksempel gi bort en date. Hva med en lapp der det står at du skal lage middag den dagen, eller at dere skal pynte julekaker sammen, eller ut å lage snømann? Mye morsomt man kan finne på, som også er koselig å få i julekalenderen.

- Kjøp en større gave, og fordel det utover noen av dagene. For to år siden ønsket jeg meg et dropslagingssett. Dette kjøpte Bjørnar til meg og fordelte i julekalenderen, det tok noen dager før jeg skjønte hva han skulle gi også faktisk. En dag kom et sukkertermometer, en annen dag en silikonmatte liksom... 

- Ting han trenger. Kjøp noen ting han trenger, da vil julekalenderen både være nyttig og gøy (selv om alle gavene selvfølgelig ikke trenger å være like fornuftige). Trenger han for eksempel et par med sokker? En ny såpe til dusjen? Klager han altid over såre lepper og trenger kanskje en leppepomade? Her gjelder det å ha ørene litt åpne, så finner man flere flotte gaver som ikke koster så mye, og som vil bli satt pris på. 

- Kjøp noe spiselig. Hva med favoritt sjokoladen? Eller yndlings godteriet? Eller hva med å kjøpe en god ferdigkakao, og skrive at dere skal ut på tur å ta med dere en kopp kakao? Det er ikke gøy med bare spiselige gaver, men noe av det er veldig kjekt å få! (synes i hvert fall jeg). Og du? Det er lov å gi en øl i gave også. Det tror jeg i hvert fall hadde blitt veldig satt pris på her i hus!

- Noe morsomt. Noen av dagene kan det også være gøy med en skikkelig ubrukelig gave, men som likevel er noe som du tenker er midt i blinken for han. Gjerne har dere en intern greie, og dere kan få dere en god latter når han åpner opp gaven, begge to. Det finnes flere morsomme butikker med små dippedutter. 

- Gå på butikker som har mye småting. Eksempelvis nille, søstrene grene, TGR og clas ohlson. Her kan du finne mye kjekke småting, som også kanskje kan være nyttig. Av nettbutikker anbefaler jeg ebay, coolstuff.no og nlyman.no. 

 

Tips: Vask av smykkene dine på 1-2-3

Nå er det jammen lenge siden jeg har oppdatert tips&triks kategorien her, men i dag skal dere jammen få en liten oppdatering. Jeg har nemlig begynt å rydde litt i smykkene mine i det siste, ettersom at jeg smålig planlegger flyttingen til sommeren. Da jeg gikk gjennom smykkene mine innså jeg at det er jo utrolig mange av dem jeg ikke bruker, nettopp fordi de har fått disse stygge grå flekkene som smykker får med tiden. Dette gjelder både sølvsmykker, men også smykker som ikke er laget av sølv. Jeg kom frem til at enten måtte jeg få vekk flekkene, eller så måtte jeg hive smykkene (ikke de i sølv selvfølgelig). "Pusse sølvtøy" var jeg ikke akkurat giret på, og jeg ville jo også beholde de smykkene som ikke var i sølv. Jeg så etter en enkel måte å gjøre det på. Jeg googlet litt på nettet og fant til slutt en oppskrift som fungerte helt supert, og alt du trenger har du mest sannsynlig i huset fra før av. Genialt! Det tar heller ikke lang tid, OG det funker på både sølvsmykkene og de som ikke er laget av sølv. Fantastisk! 

Du trenger:

♦ Ca. 2 dl vann

♦ 1 ss salt

♦ Aluminiumsfolie

♦ En tannbørste 

 Slik gjør du:

Kok opp vannet. Bland vannet i en skål sammen med saltet, og legg aluminiumsfolie i bunnen av skålen. Så legger du alt av smykker og øredobber som du vil ha renset oppi (sølv og juggel), og lar det ligge i fem minutter. Etterpå må du spyle hvert smykke godt (viktig å få bort saltet), og bruke en tannbørste. Du får fjernet mye med saltvannsløsningen, men tannbørsten er trikset for å få vekk det som bare har løsnet, men ikke har falt av. 

Resultatet:

Bilde til høyre er øredobbene før og etter vask, og bildet til venstre er før og etter bruk av tannbørsten. Som dere ser er tannbørsten et viktig element i prosessen!

 Så mange fine å rene smykker etterpå! De fleste av øredobbene på bildet her er kjøpt til typ 50 kr på BikBok og hadde begynt å få både brune og grønne flekker på seg, men alt gikk av når de ble vasket, og nå har jeg plutselig et mye større utvalgt i øredobber og smykker som jeg faktisk kan bruke!

 

Håper dere fikk et godt tips nå, og at dere blir like fornøyd som meg etter en vaskerunde med smykkene. Føler jo jeg har et helt nytt smykkeskap jeg, for nå er det så mange flere av dem jeg kan bruke! 

Godt og enkelt lunsjtips for å lette på søtsuget

Tenkte jeg skulle dele et sykt godt lunsjtips / mellommåltid med dere.  Laget dette forleden når jeg var litt sugen på noe søtt, og dette ble jo bare rene desserten. I tillegg til at man bare har gode og sunne ingredienser.
Du trenger helt enkelt: En banan, en håndfull blåbær (gjerne frosne) og perlé de lait sin sitronyoghurt. Man kan sikkert bruke annen yoghurt også, men denne er så utrolig god, og kombinasjonen av sitron og blåbær er helt himmelsk! 

 

Ha yoghurt i bunnen av glasset. Lag en smoothie-lignende (bare tykkere) masse av blåbær, banan og 1 ss vann i en blender. Ha dette på toppen over yoghurten, og nyt! Prøv dette neste gang du kjenner søtsuget, og jeg vil love at det hjelper! 

 

- Thale Sunniva 

 

 

Etter trening smoothie

Smoothie er noe av det beste jeg vet etter trening. Det går fort å lage, gir deg masse energi og smaker skikkelig godt. Hva mer kan vi be om? 

Jeg tenkte jeg kunne gi dere litt tips på hva jeg pleier å ha oppi blenderen min, for å lage smoothien etter trening ekstra næringsfull.

 

♥ Noen blader med Spinat: Spinat er en god kilde til både vitamin K, A og C, samt folat, kalsium, jern og en rekke antioksidanter. Kjempe mange ting som kroppen vår jubler av å få i seg. Både hjerte, muskler, synet og skjellettet blir veldig glad for å få i seg disse grønne bladene. 

♥ En håndfull med Havregryn: Havregryn gir en god metthetsfølelse, og er i tillegg bra for fordøyelsen. Av havregryn får man både fiber, proteiner, jern, sink og magnesium.

♥ En liten dasj med Linfrø: Ved å knuse linfrøene i blenderen, får man utnytte seg av alle næringsstoffene i disse deilige frøene. Her får man både i seg kostfiber (som er bra for fordøyelsen vet dere..) og omega 3- fettsyrer. 

En banan: Banan inneholder mye karbohydrater i forhold til annen frukt, noe som er helt supert etter treningen! Banan inneholder også en del fiber og kalium. 

 

I min smoothie pleier jeg å ha i disse deilige godsakene som litt ekstra næring etter treningen, og så har jeg i litt frosne bær/frukt, juice og kesam. Helt perfekt!

I smoothien under her har jeg i mango og fryst banan som jeg kjøpte i en slik "smoothiepakke" på butikken og appelsinjuice i tillegg til alt dette andre. 

 

- Thale Sunniva 

7 tips for å spare penger - til studenter

Dette innlegget hadde jeg egentlig tenkt å skrive og dele med dere for mange månder siden, men så har tiden aldri strukket til....

Nå som jeg har vært student, og bodd hjemmefra i et helt år, føler jeg allerede at jeg begynner å få noen gode tips. Og da spesielt tips som kommer til å spare penger. For økonomien er jo ikke alltid tipp topp som student... Jeg får spesielt merke det i år, nå som Bjørnar er i militæret, og jeg kun har mitt eget "stipend" å ta av. 

Her har dere noen gode og enkle tips, som kan hjelpe dere å spare litt penger. 

1. Handle en dag i uka

Dette er kanskje noe folk har hørt mange ganger, men man sparer faktisk ganske mye penger på det. Sett deg ned på søndagskvelden, planlegg middager for alle dagene den kommende uka, hva du vil ha med deg på lunsj til skolen, frokostmat og kveldsmat + andre nødvendige saker. Skriv en detaljert handleliste. Når du planlegger middagene, kan du planlegge utifra hvilke ingredienser du har i kjøleskapet fra før av, for å få brukt mest mulig mat, og minst mulig penger. Tenk gjerne at du skal ha i hvert fall en kjøttfri middag i uka, det kan man faktisk spare en del på. Hvis man planlegger handleliste og middager på forhånd slipper man impulskjøp, og mye bortkastede penger. Gå på butikken og følg handlelisten du har skrevet.

 

2. Handle på salg

Det sier seg jo egentlig selv, men det er viktig å være oppmerksom på det. Ta til deg alt du finner av reklame og lignende, og se hvor du kan gjøre de beste kjøpene. Et lite tips er å skaffe seg appen mattilbud der får du alle reklameavisene til de ulike matbutikkene i område på mobilen. Genialt! Det kan virkelig lønne seg å planlegge handlen utifra butikkene der de har gode tilbud. 
3. Gjør det selv!

Kjøpe ferdigmat? Nei, lag det selv! Mye penger spart, og ikke minst to tusen ganger sunnere. Lyst på en ny strikkegenser til vinteren? Kjøp garn på salg og lag en selv (et av mine store prosjekter for vinteren er å lære meg å strikke...). Lyst på en ny sofa? Lag den selv! Haha, litt ekstremt den siste der, men >her< er et forslag på hvordan du faktisk kan gjøre det. Det finnes så mange geniale DIY prosjekter på internett, også for sånne som meg som ikke er så flink i håndarbeid. Ikke bare er det kjekt, man man kan jo spare masse penger på det om man er heldig. 

 

4. Ta vare på stearinrester

Hvis du er slik som meg som tenner masse lys om kveldene i hvert fall. Hvis du tar vare på alle kubbelysstumpene, kan du støpe ditt eget lys etterhvert! Vi kjøpte et kar og veker på panduro for en slikk og ingenting. Så kan du bruke gamle melkekartonger, hermetikkbokser osv. til å støpe dine egne lys. En kjekk hobby, og en god del penger spart! 

 

5. Del opp maten

Ofte tror jeg at folk tenker slik: taco til middag, ja da må vi bruke en hel kjøttdeig, kyllinggryte, ja da bruker vi tre kyllingfilleter da... Eller tar jeg helt feil? Når du kjøper kjøttdeigen, del den i to og putt i plastikkposer i fryseren. Kjøp 1kg pose med kyllingfilleter og fordel alle disse i egne poser før du fryser ned. Man trenger jo ikke bruke så mye kjøtt! Mitt prinsipp er å alltid kompensere for litt lite kjøtt med mye grønnsaker istedenfor. Det er jo både sunt og godt for deg! Meg og Bjørnar bruker som regel aldri mer enn en halv kjøttdeig, og en kyllingfillet når vi lager middag. Det holder akkurat det. Dessuten kan det også være lurt å lage noen store porsjoner av og til, og heller fryse ned. Fryseboksen må jo være studentens beste venn ♥

 

6. Finn billige middagsoppskrifter

Nettet kryr av billige, enkle og smakfulle middagsoppskrifter. Jeg elsker å finne slike oppskrifter. Det er jo så gøy å prøve noe nytt, og hvis man i tillegg kan gjøre det billig, da er jeg fornøyd. Her er noen forslag: >blomkålsuppe<, >fiskegrillspyd<, >hverdagsgryte<.

7. Zalo-flaske trikset

Hihi. Dette trikset elsker jeg! Jeg har, som de fleste andre studenter, ingen oppvaskmaskin, og må dermed ta oppvasken flere ganger til dagen. Jeg vet ikke hvordan dere foretrekker å vaske opp, men jeg hater å fylle vasken med vann og ha i to dråper salo. Vet at dette er den beste måten å gjøre det på, fordi man sparer mer strøm (så for dere som ikke har strøm inkludert i leien anbefaler jeg denne måten...), men jeg føler ikke at det blir skikkelig rent da. Derfor er rennende kokende vann og zalo oppvaskspray min beste venn! Og her kommer jeg til tipset: Kjøp en zalooppvaskspray og bruk den opp, MEN ta vare på flasken. Neste gang du skal kjøpe, kjøper du en helt normal stor flaske med zalo. Ta så og fyll ca. 1/3 av sprayflasken med zalo og resten med vann. Dermed vil den nye zaloflasken du kjøpte vare til ca. 4 sprayflasker med zalo. Genialt? "en dråpe er nok" i oppvaskvannet, så da kan man jo blande ut på flaske også da! Dessuten er jo disse sprayflaskene geniale, for de kan man jo også bruke når man skal vaske andre overflater. Me like! Kan jo forsåvidt også kjøpe en helt alminnelig sprayflaske første gangen, så sparer man gjerne litt penger der også...Litt tulletips og litt skikkelige tips. Det må jo til!

Håper i hvert fall at noen av tipsene var til hjelp. Dere ser at det gjelder å finne slike "småting" som zalo og stearinen, som man faktisk kan spare litt penger på i lengden... 

- Thale Sunniva 

Kreative tips på kjedelige sommerdager

Det er trist å si det, men alle vet jo at sommerdagene kan bli litt kjedelige og lange. Spesielt når alle vennene er på ferie, og du er den eneste som er igjen i byen. Da kan det være kjekt å finne noe kreativt å sette fingrene i. 

Jeg har lett litt rundt denne morgenen, og finnet noen skikkelig kreative greier:

♥ >6 kreative måter å gjenbruke en pringles boks på<


 

 

♥ 25 måter å bruke et skjerf på:

 

>35 måter å bruke paller på<


Utrolig kult. Ikke sant? Visste dere forresten at man mange steder kan få paller gratis, og derfor er dette en veldig økonomisk måte å gjøre en stor forandring på.

 

> 28 kreative idér til hagen<


 

>25 kreative oppbevaringsløsninger til kjøkkenet<


 

♥ Lær deg å gi den perfekte massasje på 60 sekunder:

 

Noen som ble litt inspirert? Det ble i hvert fall jeg!

Jeg skal bruke fridagen min på å være litt kreativ forhåpentligvis. Har allerede eksprimentert litt på kjøkkenet, og fått til en skikkelig god frokostoppskrift som skal deles med dere senere. Først og fremst må jeg dessverre øve litt til eksamen, men så skal jeg finne frem til det kreative hjørnet!

- Thale Sunniva 

Hjemmelaget banansnacks

God ettermiddag. 

Hadde dere en fin St.Hans feiring i går? Her er jeg suuper sliten etter mine to første dager på jobb, som føles ut som en hel måned. Haha. Jeg har lært utrolig mye nytt, og gleder meg til å jobbe resten av sommeren. Kjenner likevell at man blir nokså sliten av å stå opp halv 5 om morgenen, for å rekke å være på jobb til klokken 7.... Veldig glad for at jeg jobber turnus for å si det sånn, så i morgen skal jeg jobbe senvakt. Det blir deilig!  

Jeg har forressten fått noen problemer med macen. Tror gjerne viften er ødelagt. Den driver i hvert fall og skrur seg av hele tiden, så jeg må nok få den til reprasjon etterhvert... Utrolig kjipt!


 

Men over til hva dette innlegget egentlig skulle handle om, nemlig hvordan du kan lage ditt eget snacks med banan, peanøttsmør og sjokolade. "Oppskriften" får du under her:
Veldig enkelt, og også relativt sunt. God erstatning for chipsposen eller sjokoladeplaten. 

 

- Thale Sunniva 

Tips: Hjemmelaget sunn iskrem

Kjøpte meg en slik beholder der man kan lage sine egne pinneis på IKEA forrige gang jeg var i Sandnes. Jeg tok dem med opp til Bergen, og måtte selvfølgelig teste dem ut. 

 

Nå som våren er kommet og sommeren nærmer seg, kan det være godt med noe kaldt snacks i fryseren. Og det blir jo ikke bedre hvis det attpåtil er sunt å spise det! Formene mine fylte jeg nemlig opp med en smoothie som jeg hadde laget av banan, fryste jordbær, en perle du lait vanilje yogurt og litt juice. Det smakte utrolig godt! Til og med Bjørnar ble imponert, og da føler jeg at jeg har gjort jobben riktig. Haha.

 

Så neste gang du lager smoothie, lag litt ekstra og ha i iskremformer. Ha det noen timer i fryseboksen og vips så har du et sunt og utrolig godt snacks for oss som ofte blir godtesyke. Tusen ganger bedre enn å ha saft eller brus i slike former, det smaker jo nesten bare vann. Nei, smoothie er hundre ganger bedre. Har også hørt at man kan ha yogurt oppi, montro om jeg skal prøve dette også en gang. Kanskje dere har noen andre gode tips til hva man kan ha oppi slike former?

- Thale Sunniva 

 

Lunsjtips

God mandag! Håper dere har fått en fin start på den nye uken. Jeg har startet uken med forelesninger etterfulgt av en god intervalløkt med litt styrke på mage og rygg etterpå. Nå sitter jeg her og jobber med medikamentregningen som jeg skal ha eksamen i på torsdag *iiik*. 

Tenkte jeg skulle dele et aldri så lite lunsjtips / mellommåltid med dere. Dette laget jeg meg da jeg kom hjem fra trening i sted, og det ble bare helt utrolig godt. Det er jo akkurat som en dessert jo!


Det ser jo ut som en dessert også? Mmm

 

I bunnen har jeg knust Kellogs sin All Braun regular og så har jeg hatt over vaniljeyougurt. Smakte Yoplait sine nye Perle de lait for første gang i dag, og den var fantastisk god! Jeg har toppet det hele med litt fryste bringebær, men her kan man jo bruke all slags form for frukt eller bær.

 

En sunnere "dessert", som man kan spise med god samvittighet hvis man føler seg litt godtesyk på en mandag. 

 

-Thale Sunniva 

Tips: Spinat chips

Nå blir det to oppskriter på rad her, men jeg er bare helt nødt til å dele denne herligheten med dere! 

Tidligere i uken fikk jeg smake på chips laget av grønnkål, som Jennifer laget, og det var helt utrolig godt! Noe jeg absolutt ikke hadde sett for meg. Haha. I ettertid har jeg vært på jakt etter grønnkål i butikken, men har ikke funnet det på verken bunnpris eller rema 1000 (som er de to nærmeste butikkene). Så jeg regner med at jeg må til Meny for å få tak i det... 

Så i går prøvde jeg å lage det samme med spinat i steden for, og jammen funket ikke det også! Det er sinnsykt godt! Jeg vet det høres veldig merkelig ut, men det smaker salt som chips og konsistensen er crunchy og sprø. Nam! Bjørnar ble veldig imponert, og sammen delte vi på to skåler med disse herlighetene. 

Du trenger:

Spinat

♥ Olje

♥ Salt (eventuelt annet krydder)

 

Slik gjør du:

Bland inn saltblader med litt olje, til bladene er dekket. Ha det over på et stekebrett og dryss på litt salt, eventuelt pepper. Vi hadde også på hvitløkspulver. Stek dem i ovnen på 150 grader i 12 minutter. Skru så av ovnen, men la de stå inni i ytterligere 5 minutter. 

 

Så enkelt og så utrolig godt! Det perfekte hverdags-snackset! 


Om litt skal jeg avgårde på svømming med Mia. Jeg er fremdeles skikkelig støl etter treningsøkten på mandag. Føler meg som en gammel dame, der jeg både sliter med å gå og å reise meg. Haha. Jeg hadde egentlig tenkt til å ta meg treningsfri i går på grunn av stølheten, men så ble jeg med Mia på en liten joggetur, og det var deilig å få løsne opp litt. Håper jeg får løsnet opp enda mer i dag, og at det meste er vekke til i morgen. 

Vi skrives igjen i kveld!

- Thale Sunniva

Tips: Makeup Brush Cleanser

På lørdag kjøpte jeg en spray som man kan vaske sminkebørstene sine med. Jeg har tidligere bare vasket med vann og såpe eller olje, men har selv ødelagt mange sminkekoster på denne måten. For det første ved å få vann inn under metallet, noe som gjør at hele kosten løsner og du får sminkekost-hår overalt. Haha. Den andre feilen jeg har gjort, er og ha i litt for mye olje når jeg har vasket sminkekosten, slik at jeg aldri har fått vasket alt ut igjen, og børsten har blitt helt oljete. Noe som ingen ønsker å smøre utover huden... 

Dermed ble jeg sjeleglad når jeg så denne til 80 kr på Vita. Den bare sprayer du  direkte på sminkebørstene og børster forsikiktig av på et papir. Dette repeteres til kosten er blitt helt ren, og etterpå er det bare til å forme børsten og la den tørke. Man slipper altså både vann og olje. Veldig effektivt! Den fjerner all sminke, bakterier, olje og døde hudceller som samler seg i sminkebørstene. 


Her har jeg sprayet på en av sminkekostene

 


Uff, så skitten....

Dere kan tydelig se forskjell på denne kosten (som jeg bruker til øyenskygge) på disse bildene:


Før. Øyenskyggen har masse brun/gull øyenskygge


Etter. Kosten er ren og fin

Her er også et før og etter bilde av øyenbrynkosten min som jeg bruker hver eneste dag:


Dere kan tydelig se at den er brun av sminke på toppen 

Hvis dere har gjort de samme feilene som meg når dere har vasket sminkekostene tidligere, anbefaler jeg aboslutt å gå til innkjøp av en slik som dette. Man trenger jo ikke å vaske børstene mer enn to ganger i månden, så sprayen tror jeg kommer til å vare lenge! Hvordan vasker du sminkekostene dine? Har du prøvd noe lignende?

- Thale Suniva

Alle hjerters dag - mattips

God helg og happy Valentine ♥ Har dere noen spesielle planer for kvelden?

Vi har egentlig ikke planlagt stort mye, annet enn å feire kjærligheten litt ekstra med god mat og hjemmelaget muffins. Man behøver jo ikke å gjøre så mye ut av dagen, men det er jo alltid kjekt å feire kjærleiken litt da.

Mange, som oss, liker å lage litt ekstra god middag sammen på Valentines, og noen lager også gjerne en kake. Trenger dere litt inspirasjon til hva dere kan lage, så får dere litt under her:


Hva med deilige kirsebær-cupcakes fylt med sjokolade? 

Risotto kan være et spennende middagstips eller kanskje fylt kyllingfillet surret i bacon. Nam! Det er virkelig noe du kan imponere med. Og har du en kjæreste/date/venn som ELSKER søtsaker vil jeg absolutt anbefale disse cookiedough-browniene.

 


Og hvis du virkelig vil slå til med middagsmaten, da vil jeg anbefale dere å lage tyrkiske kjøttboller eller deilige vårruller. Utrolig godt, veldig imponerende og, utrolig nok, ganske enkelt! 

Hvis du vil slå til med en imponerende kake kan du jo prøve deg på denne djevelkaken, eller gjøre det litt enklere og slå til med oreocupcakes. 
 

 

Eller kanskje du vil gå for tapas i kveld? Det tror jeg vi ender opp med. Det er jo så koselig mat å lage sammen, ettersom at det tar litt tid, og så kan man sitte flere timer rundt bordet og knaske i seg etterpå. Det blir ikke så mye mer romantisk enn det. Hehe. Jeg anbefaler stekt asparges med spekeskinke, skinke- og spinatrull og disse deilige kyllingrulleneHåper dere fikk noen tips og ideer! Dere kan finne flere oppskrifter i oppskriftskatogorien min >her<. Håper på å få oppdatert den med noen nye tapasretter etter denne kvelden! 

Ha en fin Valentine`s day ♥

Hva er deres planer for kvelden?

- Thale Sunniva

Tips: Lunsjfavoritt

Hei og god fromiddag ♥ Jeg sitter litt friskere i formen i sofaen for øyeblikket, og forbereder meg til første dag i praksis. Egentlig ganske deilig å ha senvakt, for det gjorde at jeg fikk noen gode timer med kvalitetssøvn i natt for å bli frisk. Ellers tar jeg meg også treningfri frem til torsdag, i hvert fall, så får vi se hvordan formen er da. Litt kjipt ettersom at jeg har mye nytt treningstøy å prøve ut, hehe.  Jeg har jo absolutt ikke tid til å bli liggende syk hjemme, så her må jeg bare slå til med alle midler som kan få meg frisk fortest mulig igjen.

 


Men tilbake til overskriften. Under her har dere min absolutt nyeste lunsjfavoritt:

 

Pastasalat med skinkebiter, bønner, mais, paprika, agurk, fetaost og avokado, blandet sammen med litt creme fraiche. Det blir ikke så mye bedre enn det skal jeg si dere.... 

Kanskje har dere noen gode lunsj tips å komme med? Jeg er så utrolig lei av brødskive og knekkebrød, så jeg er helt desperat etter andre forslag!


Nå skal jeg etterhvert gjøre meg klar å komme meg på vakt. Jeg slutter ikke før ti i kveld, men jeg har forhåndsskrevet et innlegg, om noe jeg kjøpte denne helga, som kommer klokken åtte i kveld. Så følg med!

- Thale Sunniva 

Tips: Energirik smoothie

 

Jeg har helt dilla på smoothie fortiden. Smoothie trenger ikke å være avansert i det hele tatt, slik som denne over her: den er laget av ting jeg fant i kjøleskapet. I denne smoothien har jeg hatt en banan (som jeg hadde fryst ned på forhånd), en kiwi (som jeg skrelte), litt bringebær biola, litt eplejuice og noen valnøtter. Perfekt etter trening!

- Thale Sunniva


Dessert-tips: Tre lags dessert
I dag tenkte jeg at jeg skulle dele hvordan jeg laget desserten som vi hadde på nyttårsaften med dere. Denne laget jeg til gjestene vi hadde, og jeg fikk inntrykk av den falt i god smak. Desserten består av et lag med vanlig, mørk sjokolademousse, et lag med hvit sjokolademousse og et lag med syrlig jordbærsaus.

Desserten er veldig lett å lage, noe som kan være greit når man skal servere til mange gjester, og har mye annet man skal tenke på. Det eneste man trenger er litt tid...

Det nederste laget laget jeg ved å bruke freia sin sjokolademousse blanding. Her trenger man bare å følge det som står på pakken, og etterpå fordele sjokolademoussen i fine glass. Sett så glassene i kjøleskape i minst 1 time. Imens kan du lage det andre laget: den hvite sjokolademoussen. Den laget jeg etter min egen oppskrift som dere kan finne >her<. Den fordeles også i serveringsglassene, oppå den mørke sjokolademoussen etter at den har fått stått minst en time for å stivne. Glassene settes igjen i kjøleskapet for å stivne, men nå i 3-4 timer. Jorbærsausen lages ved frosne jordbær, 2 ss sukker og litt vann. Ha alt i en gryte, og la jordbærene bli myke på svak varme. Når jordbærene er myke, og gjerne har begynt å dele seg litt, bruker du en stavmikser til å gjøre blandingen om til en saus. La jordbærsausen avkjøle, før du har dette i glassene som det øverste laget. La også dette stå en stund i kjøleskapet før servering.

Tilslutt vil du ende opp med en god og søt dessert. Sjokolademoussene gjør den søt og myk, mens den syrlige jordbærsausen blir en liten kontrast til alt det søte. 

Kanskje har dere noen gode tips på dessert som dere vil dele med meg?

- Thale Sunniva

Mine beste tips til eksamenslesingen

Som mange andre der ute er jeg midt i eksamenslesingen fortiden. Eksamenslesing kan virkelig tappe energien ut av deg, og mange ganger kan det være vanskelig å vite hvordan man skal komme igjennom alt stoffet. Så mye å lese og så liten tid! 

Jeg har opp igjennom årene lært meg noen gode teknikker (som i hvert fall funker for meg), som jeg tenkte at jeg kunne dele med dere. Det kan jo være veldig vanskelig å vite hvordan man skal øve noen ganger, men her har jeg i hvert fall noen tips som jeg tror at alle kan få bruk for!

- Lag deg en leseplan. Bestem deg for akkurat hvor mye du skal lese. Ta gjerne og sett en markør på den siden du vet at du skal slutte. Da er det lett å følge med på hvor mange sider man har igjen å lese, og det hjelper på motivasjonen. Istedenfor å vite at du skal lese HELE den boken før fredag, setter du deg heller ned og planlegger hvilke/hvor mange sider du skal lese på mandag, hvor mange sider du skal lese på tirsdag osv., og deler altså antall sider opp i dagene du har å lese på. Det er en utrolig grei måte å gjøre det på, for og ikke slite deg helt ut.
- Belønn deg selv. Man kan virkelig miste motivasjonen når man sitter der og leser gjennom side, for side, for side. Da er det viktig at man kan se et lys i enden av tunnelen! Bestem deg for at når du har lest så og så mange sider, eller gjort så og så mange eksamensoppgaver, at du skal få lov til å (for eksempel) lese fem innlegg på bloglovin. Eller du skal få lov til å ta deg en sjokoladebit, ta deg en halvtimes pause eller for eksempel gå deg en tur. Det er egentlig det samme hva det er, så lenge du føler at det er en belønning for strevet. 
- Bruk stoppeklokken. Stoppeklokken er noe jeg har begynt med når jeg har lest i år, og den er virkelig min aller beste venn. Ta på stoppeklokken på for eksempel 40 minutter og bestem deg for at du skal jobbe hardt i disse 40 minuttene, non stop. Når klokken ringer kan du legge fra deg alt arbeidet og ta deg en pause. Her kan det også være lurt å ha på stoppeklokke i pausen, hvis ikke vet vi alle at man kan forsvinne på internett i en times tid... Bestem deg for å jobbe på denne måten med for eksempel 40 minutter hard jobb og 15 minutters pause. Har man mye energi kan man jo jobbe i litt flere minutter, og hvis man kjenner at energien holder på å forsvinne kan det være lurt å korte ned tiden litt. Det fungerer utrolig bra!
- Bruk farger. Enten du skriver eksamensoppgaver eller leser og noterer / markerer, kan det være lurt å bruke farger. Jeg bruker alltid farger, og synes at dette er en lett måte å huske ting på og lage en veldig grei oversikt. Når jeg markerer i boka mi for eksempel bruker jeg ofte to forskjellige farger: en farge for hva som er det mest grunnleggende faktastoffer, og en farge for det som, på en måte, blir underpunktene til det grunnleggende faktastoffet, hvis dere forstår hva jeg mener? (se bildet under). 
- Ta deg pauser. Det er veldig viktig å gi deg selv små pauser innimellom. Hvis ikke vil hjernen koble ut kjempefort, og de timene du bruker på å jobbe vil være bortkastet. Du har kanskje lest og notert, men du har ikke fått med deg noe. Pauser for hjernen er viktig.
- Ikke jobb til langt på natt. Ikke sitt langt utover kvelden og les fagstoff. Bestem deg for at hver dag klokken (for eksempel) 8 skal du slutte å lese. Da skal du ta deg helt fri. Hjernen kobler (for de fleste) ut når det blir kveld, og skal du klare å fortsette med den effektive jobbingen, må hjernen få ta kvelden den også. Jeg er veldig for det å jobbe effektivt på dagen, og ta det rolig på kvelden. Det trenger alle. 


- Jobb minst mulig i helgene. Jeg vet at vi alle studenter har kjempemasse stoff vi skal komme igjennnom, og at det ofte gjør at vi også må bruke helgene til å lese. Men vær så snill å ta dere litt fri i helgene også, hvis ikke kan jeg love dere at dere vil bli helt utslitt før eksamen, og mange vil kjenne det både fysisk og psykisk. En gang innimmellom må man jo stresse ned. Selv om det er eksamenstid. Det er derfor jeg prøver å jobbe mest mulig effektivt i ukedagene, slik at jeg kan ta mesteparten av helgen fri med god samvittighet. Lag deg en egen regel når det kommer til helgene også. For eskempel at det bare er lov til å jobbe med skole til klokken 14 på lørdager, og at på søndager kan du sitte fra 12-16. Det er viktig å lage regler for seg selv, og også følge dem. I helgen trenger man litt fri. Hodet og kroppen trenger fri, og, som alle vet, er det viktig å lytte til den. Stess gjør at man får nedsatt immunforsvar, og man vil jo ikke ende opp med å være syk på selveste eksamensdagen. Så for all del: ikke sitt inne med skolen hele helgen. Da knekker du sammen før eksamensuken i det hele tatt har begynt!

 

Kanskje er det mange av dere som jobber på samme måte som meg? Eller som har noen gode tips dere vil dele?

Håper dere fikk noe ut av dette innlegget. Og lykke til med eksamensforberedelsene! 

- Thale Sunniva

 

Tre lunsjfavoritter

I disse eksamenstider er det viktig å lage seg en litt god lunsj. Man skal jo overleve det å lese og pugge hele dagen, og da er det godt å ha noe å glede seg til i pausene mellom lesingen. 

Her kommer det tre gode lunsjtips:

Hjemmelagde pizzasnurrer er like gode å spise kalde, som varme, og er derfor den perfekte matpakkematen. Man trenger ikke mange ingredienser, og man kan ha inni akkurat hva man vil! Her om dagen lagde vi pizza til middag, og når jeg først lager pizzadeig pleier jeg alltid å lage en stor deig (slik at jeg kan fryse ned pizzabunner). Denne gangen laget jeg også en liten haug med pizzasnurrer som jeg fylte med pesto, revet salami og ost. Det trenger ikke å bli vanskeligere enn som så. De er helt utrolig gode, og er virkelig en lunsj jeg ser frem til å spise. Jeg har dem liggende i en pose i fryseboksen, så tar jeg opp så mange som jeg vil ha med meg i matpakka, kvelden før eller tar de ut av frysen og varmer de opp i ovnen (hvis jeg skal spise de hjemme).

 

Pestosalat er så enkelt og lettvint å lage, også smaker det utrolig godt! Vinn-vinn! Her har jeg hatt oppi pasta, mais, agurk. brokkoli, salat, fetaost og selvfølgelig pesto.

 

Frukt og bær med vaniljekesam tror jeg de fleste vil synes at er en slager. Det smaker jo som en fantastisk dessert, men er likevel sunt og mettende. Nam! Her har jeg skjært opp en kiwi, en banan og litt jordbær. 

 

Har du en lunsjfavoritt? Vi er vell alle lei av den kjedelige matpakka? Så hvorfor ikke lage noe godt nå i eksamenstiden? Jeg pleier ganske ofte å skjære opp litt frukt om morgene og så ha med meg en yoghurt. Når jeg skal spise på skolen blander jeg bare frukten og yoghurten, og vips så har jeg rene fruktsalaten. Enda et godt tips ♥

- Thale Sunniva

Tips: Perfekt høst-mellommåltid

 

Her skal dere få et tips til et veldig enkelt, godt og mettende mellommåltid. 

Alt du trenger er: Tyrkisk yoghurt, eple (i biter), valnøtter, eventuelt andre nøtter (i biter) og litt kanel (om ønskelig). Ha alt i en skål, og du får det perfekte høstmåltidet! Det er jo så lett å bli lei av den kjedelige brødksiva med hvitost, og da kan jo dette være en god erstatning? Jeg vil jo også tørre å påstå at dette er et litt billigere alternativ til den typiske "vaniljekesam og bær".

Den perfekte høstsmaken ♥

 


Forresten: Tusen takk for kjempefine tips om kostyme i går. Jeg skal inn til byen i dag og da MÅ jeg finne meg noe. Så får vi se hva jeg ender opp med.

 

- Thale Sunniva


Tips&Triks: Gammelt brød?

Har du litt igjen av et brød som begynner å bli gammelt/tørt? Jeg synes det er dumt å hive mat, særlig nå som jeg betaler for maten selv! Haha. Så da er det jo lurt å finne på litt triks.

Av noen dager gammelt brød kan du lage krutonger. Det gjorde jeg i går og det er helt utrolig enkelt! Det koster deg heller ingenting å lage disse godsakene til å ha i suppe og salater.

Du trenger:

Noen dager gammelt brød

♥ Olje

♥ Smakstilsetting (eks. hvitløk eller en urteblanding)


Hvitløk


Urteblanding. Jeg brukte rosmarin og basilikum 

 

Slik gjør du:

Bland sammen olje (ca. 1 ss per skive) sammen med det du har valgt av smakstilsetting. Skjær brødet opp i små terninger og bland det sammen med oljeblandingen i en panne. Stek tilslutt brødkrutongene på 220 grader i 15-20 minutter. De skal være sprø og gyldne i fargen.

 

Oppbevar dem i en lufttett boks

 

- Thale Sunniva

,


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av