hits


Spania

Spania eventyret over!

Da var dette fantastiske, varme, innholdsrike, avslappende og deilige halvåret over. I dag vender vi snuten mot Norge, og første stopp på veien er Andorra. Altså reiser vi faktisk ut av Spania allerede i dag, og det føles veldig merkelig! Bare se på alle bildene over: Vi har virkelig hatt det helt fantastisk! Vi har opplevd så utrolig mye, og ikke minst lært mye om oss selv, og det å bo i utlandet. Jeg er evig takknemlig for all familie og venner som har kommet og besøkt oss mens vi har vært her, jeg føler meg så heldig ♥ De har virkelig vært med på å gjøre tiden her nede innholdsrik og full av minner og opplevelser. 

Jeg kommer til å savne Spania. Klimaet, solen, hverdagen, strendene, maten, turene og opplevelsene. Vi kommer alltid til å se tilbake på dette halvåret som en fantastisk opplevelse og et minne for livet ♥ Jeg er veldig glad for at jeg har alle bildene til å huske på det også! 

Men nå: Nå er vi klar for å komme tilbake til Norge. Borte bra, men hjemme best, er det ikke det man sier? Norge er mitt hjemme, og et halvt år i Spania måtte kanskje til for å innse det. Jeg sier ikke at vi er ferdig med å bo i utlandet, plutselig kommer det en annen mulighet vi ikke klarer å motstå, men Norge vil alltid være det som er og forblir hjemme for oss. 

Nå er vi i bilen og klar for en fem dagers roadtrip gjennom Europa. Håper dere er klar for å følge oss på veien! Vi skrives fra Andorra. 

Video fra roadtrip i Spania og Portugal

Husk å ta på HD

 

Her kommer endelig videoen fra vår Roadtrip sør i Spania og Portugal. For en fantastisk tur vi hadde, og jeg er så glad for at vi prioriterte å ta oss den turen. Minner for livet ♥ I videoen får dere se stedene vi besøkte, og hotellene vi bodde på. Kanskje dere får noen nye reisetips? Spania og Portugal har noen fantastiske reisedestinasjoner å tilby, og jeg skulle gjerne besøkt alle stedene (kanskje bortsett fra Gibraltar) en gang til. Håper dere liker den ♥ Forresten kan det være lurt å spille av videoen i en annen nettleser enn Chrome, for jeg fikk i hvert fall ikke lov til å spille av i HD på Chrome. 

 Nå er jeg veldig klar for å ta dere med på enda en reise gjennom Europa på video, bare at denne gangen  kjører vi nordover. 

Out walking

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette innlegget skulle egentlig vært publisert i går kveld, men ettersom at det var problemer på blogg.no fikk jeg aldri publisert det. Vi prøver igjen i dag: 

Hei! Har dere hatt en fin tirsdag? I dag ble det endelig løpetur på meg også, og nå er vi klar for å ta en rolig kveld. Dagen har bestått av pakking, som planlagt, men vi fikk også reist en tur til Altea. Der er nesten alle butikker og restauranter stengt nå som nesten alle turistene har reist hjem. Rart å bo på et sted som er så sesongbasert, det er vi ikke akkurat vant til. Det var i hvert fall deilig å komme seg ut en tur i dag, selv om det var ganske grått. I morgen er det faktisk meldt regn, men det er vell bare å venne seg til nå som vi skal tilbake til Norge og Rogaland. 

 

Ps: Titt innom en tur i ettermiddag/kveld. Da kommer video fra da vi var på reise sør i Spania og i Portugal ♥

1408 m.o.h

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei og god helg! Jeg rakk aldri å kikke innom igjen i går, for fjellturen tok mye lenger tid enn vi hadde beregnet. Vi endte opp med å gå (med bare noen små pauser) i 6 og en halv time! Du kan mildt sagt si at vi kjenner det i bena i dag, så vidt vi klarer å gå jo... Dessuten hadde vi stekende sol hele turen, en av de varmeste dagene som har vært nå i november, så svette ble vi også. Slitne, svette og glade! Alt i alt var det en skikkelig fin tur, men lang og tung. Vi besteg Puig Campana som er 1408 meter over havet. Parkeringsplassen hvor vi satte fra oss bilen, og startet å gå, ligger på 300 m.o.h., så vi besteg faktisk 1000 høydemeter i går. I tillegg var det en tur på 15 km, ettersom at vi gikk rundt fjellet før vi gikk opp. Alt i alt endte vi opp med å gå over en time i mørket på slutten, men det gikk helt fint. Litt feilberegning av tid altså, men virkelig en fin tur. 

Så etter gårsdagens aktiviteter skal vi bare ta det helt med ro i dag, helt til jeg i kveld skal på jobb. Har dere noen spennende planer for helgen? 

En siste dag på stranda?

Hei og god onsdag! Hvordan behandler uka dere så langt? Tipper det er mange som er midt i eksamensstresset, og da hjelper det vell lite å si at jeg nyter fridagene mine? Hehe... I går var vi på hundestranda med Disney. Hun badet litt, men vi holdt oss på land. Vannet er ikke akkurat glovarmt for tiden, men det er deilig å sitte ute i sola og bare nyte ♥ Kanskje blir det vårt aller siste besøk på stranda? I hvert fall på hundestranda mest sannsynlig. Følelsen av at vi snart reiser herfra er så utrolig rar, og i går begynte jeg så smått å pakke litt også. Det er rart hvor mange ting man klarer å samle opp på 6 måneder altså... Jeg blir overrasket om vi får plass til alt i vår lille Fiesta, men med pakke-Bjørnar i aksjon så går det vell kanskje fint. En ting er i hvert fall helt sikkert, og det er at det blir en fullstappet bil på veien gjennom Europa. 

Nå skal jeg sette meg ut i sola med strikketøyet, Bjørnar skal en tur til frisøren og utenom det blir det en rolig onsdag. Vi må jo lade opp til fjelltur i morgen, det skal bli deilig det! 

Vlog: Julemarked, bading og fredagskos

Husk å ta på HD! 

 

Jippi! Jeg fikk heldigvis til å laste opp videoen uten å måtte redigere alt helt på ny. Så her er altså en liten vlog fra dagen vår på fredag. Mest sannsynlig den aller siste videoen her fra Spania... Rart og trist. Vi var på julemarked, badet og virkelig koste oss! Håper dere liker videoen, jeg deler også en pitteliten oppskrift helt på slutten av den. Video er virkelig noe vi har fått mer og mer sansen for, og jeg gleder meg til å lære enda mer om dette, så kom gjerne med litt konstruktiv kritikk! Lyd har vært en litt vanskelig ting for oss, og vi har prøvd å lete etter mikrofon til kameraet vårt. Dessverre har ikke kameraet vi bruker til å filme en mikrofon-tilgang, så her må vi gå litt i tenkeboksen. I går gikk vi uansett til innkjøp av noe som kommer til å løfte videoene våre med sikkert ti hakk!! Hehe... Men mer om det får dere etter jul, for det blir nemlig en liten julegave til oss selv. Uansett: Håper dere likte videoen, og som nevnt blir vi glade for tilbakemeldinger, enten her eller på youtube. 

Palmesus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For en nydelig dag vi hadde i går! Fint vær, julemarked, nyting av solstråler og til og med et lite bad! Virkelig en perfekt start på helgen ♥ Vi filmet, som nevnt, i hele går. Så i dag skal jeg redigere video, og så blir det en aldri så liten vlog i kveld eller i morgen. Har dere noen spesielle planer for lørdagen? Vi skal straks en liten tur inn til byen for å kjøpe litt garn og gå tur. Så får vi se hva vi finner på resten av dagen. Sola skinner i dag også, så en ting er helt sikkert, jeg skal nyte solstrålene! Viktig å fylle opp D-vitaminlageret før vi skal tilbake til mørke, kalde Norge igjen. 

Ha en fin dag!

Sangria-søndag

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei og god morgen, eller det heter vell kanskje god dag? Det er faktisk ikke så veldig lenge siden vi stod opp, noe som kanskje er litt flaut å si. Heldigvis har vi en god unnskyldning, for jeg skal på nattevakt i natt. Dermed var vi oppe til klokken tre i natt, i håp om å sove lenge i dag for og klare å snu døgnet. Og det må jeg da si at vi har klart fint! Hehe... 

Over er noen bilder fra gårsdagen. Vi dro ned til Albir for å gå tur og nyte litt solskinn. Solen varmet skikkelig i går, og alt var rett og slett bare helt herlig. Da vi skulle sette oss i bilen for å kjøre hjem igjen, ombestemte vi oss. Vi satte oss heller på utservering for å ta et glass sangria. Virkelig den beste beslutningen vi kunne tatt i går! Vi satt der lenge og bare slappet av, koste oss og hadde masse flotte samtaler om nåtid og fremtid ♥ Muligheten til å sitte slik en søndag midt i november kommer til å være noe av det jeg kommer til å savne mest med Spania... 

Vi sitter med treningstøyet på, og er klare for en liten joggetur. Denne uka blir det fullt ut treningsuke igjen, og forhåpentligvis dobbelt så mange treningsøkter som det vi hadde forrige uke (da hadde vi bare to). Ønsk oss lykke til! 

 

Denne uka gjennom telefonen

1 & 3. Fiesta dager i Alfaz med pynta gater  //  2. Man må vell få begynne med litt juleting? Blir så glad :-D  //  4. Meg og Bjørnar etter en svett løpeøkt

1. Sommerruller til middag. Yum!  //  2 & 3. Kosestund i sofaen  //  4. Parade i Alfaz

1. Pynta festgater  //  2. Det var så kaldt en kveld av vinterjakka måtte på!  //  3 & 4. Gårsdagen i Altea 

1. Iskrem, vanilje og sitron  //  2. Selfie fra i dag ;-)

 

Hei! Har søndagen deres vært fin? Vi har hatt en skikkelig fin søndag i solskinnet. Vi har virkelig bare tatt det helt med ro hele dagen, helt til vi dro til La Marina for litt shopping. To nye kjoler, tre nye bukser og to nye gensere fikk bli med meg hjem... Viktig å oppdatere vintergarderoben! 

Over har dere noen bilder fra uka som har gått. Vi hadde Stian på besøk frem til tirsdag og dro på fiesta dager i Alfaz. På fredag var meg og Bjørnar og så på paraden, og da var det så kaldt at vi måtte ta frem vinterjakkene. *Brr*. Heldigvis kom varmen tilbake allerede på lørdag, og vi dro til Altea for å spise is. Alt i alt en skikkelig flott uke! Hvordan har deres vært? 

 

 

Europas sørligste punkt, Tarifa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tarifa ♥ Denne nydelige perlen på det sørligste punktet av fastland Europa. Hvor du kan se over til Marokko, Afrika. Bare på den andre siden av sjøen. En liten fergetur unna. En by for surfere. Forstålig nok, for her blåser det! Slikt blir det gode bølger av. En liten by, med masse annerledes butikker. Her selger de hengekøyer, flippflops, armbånd og fotlenker. Her finner du mange koselige, små restauranter som serverer pizza, fisk og masse deilig frukt. Her kan du gå langs stranda å se på alle som kiter, se på det blå havet og virkelig kjenne vinden i håret (og kanskje også en god del sand i ettertid). Tarifa var virkelig en opplevelse! 

 

Jobber supereffektive mennesker turnus?

Skulle gjerne hatt denne frokosten i dag. Fylte pannekaker og fruktsalat. Fra en kafé i Tarifa. 

 

Hei og god lørdag! Mens jeg ligger i senga denne lørdags morgenen tar jeg meg selv i å skulle ønske at jeg var et mer proaktivt menneske. Jeg skulle ønske at jeg spratt opp av sengen med en gang jeg våknet og dermed la grunnlaget for en skikkelig effektiv dag. Slik som så mange snakker og skriver om... Kom deg opp tidlig, re opp sengen med en gang du står opp, morgentur i soloppgang er så deilig osv. Alt dette kan jeg for så vidt være enig i, men så innser jeg jo også at alle disse supereffektive menneskene (som tydeligvis ikke er glad i å sove lenge) sikkert heller ikke jobber turnus og nattevakter. Jeg har jo en helt tullete døgnrytme i disse dager. Dessuten er jeg glad i å sove lenge, eller rettere sagt så er jeg glad i å legge meg sent, og det resulterer i at jeg sover lenge. Og enda en siste ting: vi har jo faktisk ingen spesielle planer i dag, så da er det vell greit at vi lå i sengen kjempelenge etter vi hadde våknet og scrollet og halvsov enda litt til. Perfekt start på lørdagen etter min mening! Effektive får vi heller være en annen gang... Vår lørdag har akkurat startet skikkelig, og vi er straks på vei til et minibryggeri for å kjøpe litt øl. Ellers blir det litt andre ærender i dag, og nyting av solen og varmen som er tilbake igjen ♥

Fiesta dager og redd hund

Hei og god helg! Vi har hatt en skikkelig rolig start på helgen ettersom at jeg sov ganske lenge etter nattevakten. Bjørnar driver også på med sympati-døgnrytme og sov like lenge som meg i dag, så her er vi litt døgnville begge to. Vi klarte i hvert fall å komme oss ut på en tur i solskinnet, så det var deilig. Disney ville også være med på bildene i dag, da noen gutter begynte å hive rundt seg med kinaputter. Slike høye lyder er Disney lite glad i, og klatrer da helst opp på meg for litt trøst og kos... Stakkaren! Tydeligvis noe vi må jobbe en del med fremover. Akkurat nå er det Fiesta dager her i Alfaz del Pi med fyrverkeri hver eneste kveld, altså ikke til stor glede for Disney (og dermed heller ikke for oss). I kveld har vi tenkt oss ned dit for å se på paraden, og så får vi heller nyte fyrverkeriet fra terrassen her hjemme, mens Disney er inne. 

Håper dere har en fin fredag! Har dere noen spennende planer for helgen? Vi har faktisk ikke lagt oss noen planer i det hele tatt, men satser på at vi finner på  noe gøy. 

Cadiz

 

Da vi var på vår lille kjøretur sør i Spania, tok vi en liten svipptur innom Cadiz. Jeg hadde lest og sett bilder av denne byen, og da kjøreruten vår gikk langs med kunne vi jo ikke la være å ta en liten tur innom. Var det ikke fint her vell? Cadiz er faktisk en av verdens eldste havnebyer. Man kan ikke unngå å se den flotte katedralen som ligger langs sjøen i Cadiz, og det var virkelig fint å ta et stopp her for å gå litt tur langs promenaden å ta noen bilder. Hvis dere noen gang er i område ville jeg, om ikke annet, i hvert fall tatt en tur innom. Selv om vi ikke var her i mer enn et kvarters tid fikk jeg et utrolig bra inntrykk. Byen var stille, ren og koselig. Det var liksom noe med hele stemningen. Nei, her kunne jeg gjerne hatt litt mer tid.  

Nå skal vi straks ut på ukas andre treningsøkt. Det går sakte, men sikkert, fremover med denne treningen. Uff, håper bare vi klarer å holde på de gode vanene....

Dreamy Park

 

Enda noen bilder fra Sevilla. Disse bildene ble tatt i parken som ligger like bak Placa de Espana. Virkelig en liten eventyr-park med ender, skilpadder (!!), flotte fontener og svære afrikanske trær. Et godt sted å gjemme seg litt fra sola, og heller sitte å nyte dyreliv og natur i denne svale parken. De er flinke på parker her i Spania, det skal de virkelig ha! Det burde vi jammen hatt mer av i Norge også, selv om ikke temperatur og vær er det samme som her i Spania. Vi har da likevel behov for litt natur, blomster og dyr vi også.... 

Vi har sovet lenge i dag i et forsøk på å prøve å snu døgnet til jeg skal på nattevakt i natt. Dermed har vi egentlig akkurat kommet skikkelig i gang med litt vasking og rydding, og skal straks knytte på oss joggeskoene å springe litt. Det skal bli godt for kroppen, og kanskje også litt slitsomt ;-) 

Håper dere har en fin onsdag! 

Iskaldt i Guadalest

Hei og god ettermiddag! Vi har kjørt Stian på flyplassen, og plutselig har vi sendt hjem vårt aller siste besøk her i Spania. Det føles rart. I går tok vi turen opp i fjellene til Guadalest. Det var ganske kaldt her i går, men i Guadalest var temperaturene flere grader lavere. Der var det iskaldt! Faktisk så kaldt at jeg måtte kjøpe med meg et skjerf (var det ikke fint vell?). Jeg hadde kledd meg godt på forhånd, men guttaboys derimot... Bjørnar måtte til og med låne skjerfet mitt! Det var fint å rusle rundt der uansett, til tross for kulden. Hvem vet, kanskje var det siste gangen vi besøkte dette stedet også? Fremover vil det bare bli flere og flere "siste gang" og det er så merkelig. Vi har jo vært her i et halvt år nå, og tiden har både gått fort, men også sakte. Vi begynner å bli kjent med området her nå, og det føles veldig rart at vi snart skal dra herfra. Men jeg må innrømme at jeg gleder meg mye til å komme hjem også, til venner, familie og leilighet. Vi skal faktisk begynne å planlegge hjemreisen i dag, og bestille litt hoteller. Det er jo noen uker til enda, men greit å være litt tidlig ute. 

Jeg har følelse av at det er fredag i dag, og det er kanskje litt dumt siden det faktisk bare er tirsdag... Jeg jobbet jo hele helgen, så det er vell kanskje derfor jeg har en skikkelig fredagsfølelse. Helgen får vente på seg, for først venter noen fine ukedager med jobb, trening og kos. Håper dere har en fin tirsdag!

Sevilla del 2, Placa de Espana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Altså, jeg må bare si det igjen: Hvis dere noen gang får mulighet til å reise til Sevilla burde dere absolutt ta turen! Flottere by skal du lete lenge etter. Bare se på disse bildene da! Her var vi på Placa de Espana, kanskje et av byens aller mest kjente steder, og man forstår kanskje hvorfor? Det var virkelig helt nydelig her, med utrolig flotte utsmykkede bygg, en egen elv som gikk rundt hvor man kunne leie båter, såpebobler, musikk og hestekjerrer. 

Oktober er den perfekte måneden å besøke Sevilla på. Da vi var her hadde vi rundt 27 grader, og turistene var ikke så alt for mange. Jeg kan se for meg at hvis man drar midt på sommeren vil det være alt for varmt her, og også stappfullt med turister. Denne byen overrasket meg på alle måter. For det første var det mye større enn vi hadde sett for oss, det var utrolig mange severdigheter, og ikke minst så var det så utrolig fint og rent. Sevilla, vi kommer definitivt tilbake for et lengre opphold en gang i fremtiden! 

Mini golf- turnering

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei og god morgen! Ny uke, nye muligheter, er det ikke det man sier da? Her er noen bilder fra vår lille mini golf-turnering som vi hadde på lørdag. Man kan mildt sagt si at jeg tapte. Et soleklart tap faktisk, men jeg hadde det kjekt uansett. Av og til er det kjekt å finne på litt annet, og dette var gøy! De hadde også et eget game-room der, hvor vi hadde en aldri så liten air-hockey turnering, en runde med guitar hero og litt andre leker. Minnet meg skikkelig om tiden på ungdomsklubber som liten. Skikkelig gøy! Skulle ønske vi hadde lignende steder hjemme, men bowling er vell en god erstatter kanskje? Jeg skal definitivt gjøre mer av slikt som dette fremover i hvert fall. 

Håper dere har en fin start på den nye uken. 

Rolig søndag på stranda

I dag fikk vi endelig litt fint vær igjen! Faktisk så fint at vi kunne dra på stranda å sole oss, lese og rett og slett bare slappe av. Fantastisk måte å tilbringe dagen på etter en nattevakt, for da er det deilig og bare slappe av. En fin søndag med andre ord. Rart å tenke på at vi bare har tre søndager igjen her i Spania. Tiden kommer virkelig til å gå fort fremover. I dag lå jeg på stranda og søkte på juledekorasjon og julekake-oppskrifer. Føltes litt merkelig å ligge i bikini og samtidig tenke på jul, men de har faktisk begynt å pynte en del til jul her nede. Jeg er i hvert fall klar for litt julestemning snart, selv om det ikke akkurat kommer til å begynne å snø her med det første. 

 I natt skal jeg på jobb igjen, men det er heldigvis den siste natten, før det blir noen dager fri. Har dere hatt en fin søndag? Hva har dere gjort? 

Sevilla del 1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvis det er en av byene vi besøkte på reisen vår sørover i Spania som jeg skulle ønske vi hadde hatt mer tid i, så er det definitivt Sevilla. Lite visste vi at denne byen hadde så utrolig mye å by på! Både av flotte spisesteder, butikker og ikke minst alle de flotte byggene! Uansett hvor vi gikk og så var det flotte store, dekorerte bygninger. På en måte minnet denne byen meg litt om Roma... Vi hadde dessuten strålende vær mens vi var her, sol og rundt 27 grader. Nei, dagen i Sevilla var virkelig helt fantastisk, og vi var begge enige om at dette må være en av de flottere byene vi noen gang har vært i. Vi tok så mange bilder der, at jeg rett og slett må vise dere i to omganger. Håper dere får en liten forståelse av hva denne byen har å by på gjennom bildene? Så utrolig flott, stort og stilig! Hit vil jeg absolutt tilbake ♥

Nå skal jeg på jobb! Håper dere har en flott lørdag og koser dere, enten dere ligger hjemme på sofaen eller tilbringer kvelden på dansegulvet. 

Bade i sjøen i november

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tenk at vi kan bade i sjøen her i Spania selv om vi er i november! Ganske så fint ♥ Det er dog ikke like varmt lenger, så det frister ikke akkurat å ligge å sole seg, men å bade etter en lengre tur er bare deilig. Vannet er fremdeles godt over 20 grader her, så det går veldig fint å svømme og plaske en god stund før man må opp på land for å tørke seg. I går gikk vi tur til fyrtårnet i Albir, og etterpå gikk vi ned langs en strand som er der for å bade. Stian skal ikke komme hjem fra ferie i Spania uten å kunne si at han har badet! Selv om vi hadde gråvær i går var det deilig å bade, og vannet på denne stranden er så klart og fint. 

Jeg har begynt å komme i gang igjen etter nattens vakt på jobb. Vi har planer om minigolf-turnering i dag! *Woop!* Hva har dere på planen? 

Churros for breakfast

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei og god fredag, ikke minst helg! Vi har startet helgen på den perfekte måten, nemlig ved å dra på marked å kjøpe churros. Viktig å gjøre litt ekstra spanske ting mens Stian er på besøk. Neste ting på agendaen er å dra til fyrtårnet i Albir for en tur og muligens også en liten dukkert. Det må jo bades på ferie i Spania, selv om temperaturene ikke er på topp lenger. 

Har dere noen spennende planer for helgen? Jeg skal jobbe nattevakter, og utenom det blir det vell bare å finne på mye kjekt sammen med besøket. God helg til dere alle! 

Cordoba

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Her er noen bilder fra timene vi hadde i Cordoba. Virkelig et flott sted! Dessverre kom vi ganske sent dit, så vi fikk ikke sett inn i katedralen da de var i ferd med å stenge da vi kom. Vi fikk likevel kikket inne på området der katedralen ligger, og vi fikk gått over Roman bridge. En flott by! Dessuten hadde vi fint og varmt vær. Å gå rundt i solskinn med en is i såpass flotte omgivelser er jo aldri feil. Cordoba er absolutt en by man burde kikke innom hvis man først er i området. 

Vi er straks på vei til stranda. Viktig å ta med besøket på et bad, selv om temperaturene er en god del lavere enn det vi hadde i sommer. Vi klager ikke på godt over 20 grader altså, men vi merker at det er blitt kjøligere... 

Roadtripen er over

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mye flott å se langs veien på kjøretur i Spania og Portugal

 

Hei og god ettermiddag fra leiligheten vår i Alfaz. Da er vi tilbake fra vår lille roadtrip sør i Spania og Portugal. Hele dagen i går ble brukt til å kjøre fra Lisboa og tilbake igjen hit. Vi var ikke tilbake før godt over midnatt, og da hadde vi så og si kjørt siden klokken ti om morgenen, selvfølgelig med noen stopp underveis. Det ble en lang kjøretur, men alt går fint med litt musikk, riktig humør og ikke minst Sunniva&Bjørnars musikk-quiz. Hehe ;-) Vi har som dere skjønner hatt en rolig morgen i dag, og det er omtrent først nå at vi er kommet skikkelig i gang med litt utpakking og rydding. Om bare noen få timer kjører vi faktisk til flyplassen for å hente Stian, så her er det rett fra det ene til det andre. Kjekt med besøk da! 

Vi skal bruke resten av dagen til å lande litt etter den flotte turen vi har hatt. Så mange kjekke opplevelser, fine steder og masse inntrykk! Jeg skal bla meg gjennom bilder, og så skal jeg vise dere mer av den flotte reisen vår. Jeg har bare 400 bilder å gå gjennom først... *gulp*

Håper dere har hatt en flott start på uken!

Alhambra

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Her er noen flere bilder fra dagen vi hadde i Granada. Hovedgrunnen til at vi dro til denne byen var jo for å se Alhambra, og det var fantastisk å gå rundt dette flotte slottet. Ikke minst det å gå i hagen opp til selve bygget, virkelig utrolig fint. Vi fikk dessverre ikke sette noe inni ettersom at vi hadde med oss Disney, men for oss holdt det lenge å bare beundre utenfra også. Vi dro også til en høyde hvor vi fikk flott utsikt over hele Granada, Alhambra og fjellkjeden Sierra Nevada i bakgrunnen (som til og med hadde litt snø). Granada kan anbefales!

Vi har hatt en flott dag i Lisboa (så langt) og skal straks ned i hotell-loungen hvor de arrangerer social hour. Etterpå blir det ut for enda mer vandring. Vi har hatt over 30 grader i dag, så det har vært utrolig varmt å gå rundt. Det er jo så mange bakker i denne byen! Derfor gleder vi oss til å utforske litt mer når sola er på vei ned, og temperaturene er litt mer holdbare ;-) 

Breakfast time!

Breakfast in Sevilla ♥

 

Hei og god morgen fra Lisboa! Vi kom hit i går kveld, og jeg må si det igjen: fy søren for et hotell! Dette er kanskje bedre enn det vi sov på i går, eller egentlig så kan de ikke sammenlignes. Her bor vi i en botique leilighet og det er bare så utrolig stilig! Stort, nytt og fancy! Vi styrer lysene våre med en ipad liksom.... Skal skrive mer om hotellet senere, for dette stedet trenger virkelig en egen anbefaling! Og dere, jeg er helt frelst av Portugal! Hvorfor er det ingen som har fortalt meg om dette landet som et feriested før? Så mye fint å se på og  hyggelige mennesker. 

Vi skal straks ut for en frokost her i Lisboa. Jeg håper på å finne noe lignende som det vi spiste når vi var i Sevilla, som dere ser på bildene over. Acai bowl, fersk juice og en god sandwich er alt jeg kan be om til frokost (pluss en kaffe da). På Milk Away i Sevilla fikk vi med oss acai bowl to go hvor vi kunne velge topping selv, en god sandwich med avokado, tomat og mozarella og ferskpresset juice. Yum! Nå kjenner jeg at jeg ble sulten, så vi får vell hoppe avgårde.

Ha en strålende fredag! 

Granada

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei og god morgen fra Tarifa! Vi har forflyttet oss helt sør i Spania, og har allerede vært innom tre andre byer siden vi var i Granada. Tenkte likevel jeg skulle vise dere noen bilder derfra. I hovedsak brukte vi jo timene der til å se Alhambra, men de ble også brukt til å vandre rundt i byen der. Gå i den fine parken opp til Alhambra, drikke kaffe, spise croissant og churros. En skikkelig fin dag!

Vi koser oss virkelig på ferie, og i dag skal vi faktisk reise fra Spania og krysse grensen over til Portugal. Det blir kult! Men først: vandre litt rundt i Tarifa før vi drar til Gibraltar for å se på apekatter! Jeg føler på meg at dette blir en bra dag ♥

Roadtrip!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei og god morgen fra Granada! Vi kom frem hit i går kveld etter en ettermiddag med bilkjøring. Da vi kom frem til hotellet var det bare å legge fra seg ting og komme seg ut i gatene for litt middag. Granada har foreløpig overrasket oss, det var mye større enn vi trodde! Vi hadde sett for oss en liten landsby som bare livnærte seg av turisme fra slottet Alhambra, men dette er jo en skikkelig storby! Gleder meg til å utforske mer av dette stedet i dag. Vi skal straks avgårde og skal selvfølgelig få med oss Alhambra, før kjøreturen i dag går videre til Cordoba og Sevilla. Roadtripen er offisielt i gang! Håper dere vil følge oss videre på reisen. 

Besøksdager

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ord kan ikke beskrive hvor kjekt vi har hatt det med besøket vårt. Vi har virkelig kost oss, og det var veldig trist at de måtte reise igjen allerede i dag. Heldigvis fikk vi gjort mye de dagene de var her, så jeg håper de er fornøyd med oppholdet. Dagene har bestått av et kraftig regnvær den første dagen deres med torden, lyn og store haggelbyger (egentlig litt spennende), besøk til nabobyene, sangria, pizza, bading i solnedgang, volleyballturnering, burger, tapas, besøk hos Annies tante og onkel med stort basseng, enda mer bading, vin og bare masse hygge. 

I dag føles det litt tomt når leiligheten plutselig bare inneholder to og ikke fire personer. Vi skal bruke lørdagen på rydding, vasking og pakking! I morgen starter vi >ferien< vår. Jippi! Da skal jeg prøve å oppdatere litt oftere underveis ;-) Ha en strålende lørdag! 

Bading i solnedgang

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Altså se på denne solnedgangen! Det var virkelig ingen dum idé å dra inn til Benidorm i kveld for å bade. Vi har hatt skikkelig uvær hele dagen med regn, lyn og torden, og det på Annie og Håkons første dag her i Spania. Det fristet ikke akkurat å bade da det ikke har vært spesielt varmt i dag, men vi kan jo ikke la besøket gå en dag i Spania uten å bade, så det måtte vi bare. Heldigvis var vannet mye varmere enn lufta oppe på land, så vi koste oss med bading i de høye bølgene. Man kan jo ikke unngå å bli glad når man bader til DEN utsikten!

Nå skal vi avgårde for burger og vin. Håper dere har en flott onsdag ♥

Palmelunden i Elche

 

Altså, er det rart jeg følte at det var litt som å gå i et eventyr da vi besøkte palmelunden i Elche? Bare se på disse bildene, ser det ikke fint ut vell? Det var virkelig en fryd for øyet og ro for sjelen å gå rundt i denne parken. Hvis dere noen gang er i Alicante-område vil jeg absolutt anbefale å ta en tur til Elche. Så utrolig mye fint å se på, av både trær, blomster og fontener. 

Har dere hatt en fin start på tirsdagen? Jeg er på jobb i dag, men i kveld får vi besøk! Jippi! Annie og Håkon kommer sent i kveld, og jeg gleder meg til noen dager med masse hygge og morro. 

Frokost med utsikt

Hei og god mandag! Vi har en sånn skikkelig effektiv en, der vi har bilen på service og Disney hos veterinæren. Godt med alt som blir fikset og ordnet. Slike dager føles ganske bra. Vi har til og med tatt oss en liten tur til dette korset som dere ser på bildene over, slik at vi skulle få en flott utsikt til dagens frokost. Jeg hadde egentlig satt en gjærdeig i går til kaldheving, og hadde komt så langt at jeg skulle putte dem i ovnen til dagens frokost, manglet bare å drysse over litt solsikkefrø... Og så ser jeg det, det er larver i solsikkefrøene, og de har jeg allerede brukt i deigen dagen før! Fy søren så ekkelt, og alt ble selvfølgelig kastet med en eneste gang. Vi sliter veldig med slike møll og larver i alt av mel og lignende her i Spania. Selv om vi har sprayet ned, tatt av skapdører og vasket hele kjøkkenet, så finner de likevel alltid veien tilbake. Jeg føler vi har prøvd alt mulig med poser rundt, ziplock og tette bokser. Jeg skjønner det bare ikke! De elsker fuktigheten og varmen som finnes her, og heldigvis er ikke det et problem vi har hjemme i Norge. 

Så det ble altså ikke nybakte rundstykker til frokost, og dermed bestemte vi oss for å heller gjøre frokosten koselig på en annen måte. Tur og piknik slår jo aldri feil. 

Ha en fin mandag! Titt innom en tur senere i dag å se hvor vi skal på ferie i neste uke ;-) 

Elche

Hei og god kveld! For en fantastisk flott kveld vi har hatt. Vi dro som nevnt til Elche for å besøke palmelunden, og både stedet og byen overrasket oss på alle mulige måter! Selve byen Elche var så mye større og livlig enn det vi hadde sett for oss, og palmelunden var selvfølgelig utrolig fin. Det ble rett og slett en skikkelig romantisk, herlig og avslappende kveld. Vi fikk virkelig følelsen av å være i en skikkelig spansk by da vi gikk rundt i Elche sine gater, med masse folk på uteservering, crêpes å få kjøpt på et hvert gatehjørne og livemusikk. Virkelig en flott opplevelse ♥

Dette trengte vi alle tre

Over er noen bilder fra formiddag i dag ♥ Vi reiste på stranda med Disney, og har kost oss med litt bading og sol (les skygge i Disney sitt tilfelle) alle tre. Det er jo ikke til å legge skjul på at vi var rimelig nervøse da vi sendte Disney på kennel her i Spania mens vi var i London, men det gikk heldigvis kjempefint. Det virker som om hun har kost seg masse, men vi er i hvert fall veldig glad for å ha henne tilbake hos oss igjen. Så i dag har vi hatt en skikkelig familiedag (er det lov å skrive når familiemedlemmet er en hund?) på stranda. Vi trengte litt saltvann og avslapping alle tre. Virkelig en helt perfekt lørdag! 

Nå er det tid for litt ostesmørbrød, før vi i kveld slår på stortromma og lager oss en saftig biff til tv-kosen. Slike dager som dette ♥ De gir meg så mye energi og bensin til sjela. Bare å nyte det så lenge vi kan!

Ha en fin lørdag!

På vei opp mot Puig Campana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei og god torsdagskveld. Snart helg jo! Vi hadde egentlig en skikkelig rolig formiddag i dag, men så bestemte vi oss i siste liten for å prøve å gå opp til Puig Campana selv om Bjørnar ikke var helt i form. Det er et fjell som ligger i nærheten av oss, og er hele 1406 meter høyt. Vi kom oss dessverre ikke til toppen i dag på grunn av flere faktorer. For det første gikk vi oss vill og vandret rundt i over en time før vi fant den rette stien. På den måten mistet vi mye av dagslyset, og var redd for om vi gikk helt til toppen at det skulle bli mørkt når vi gikk ned igjen. Det er jo ikke særlig kult når man ikke kjenner til stien. Dessuten hadde vi med oss for lite vann, og da vi kom til punktet der vi skulle bestemme oss for å gå helt opp eller ikke lå det en tykk tåke over hele toppen. Men at vi skal helt opp en gang i løpet av oppholdet her, det er helt sikkert! Det var en skikkelig fin tur, og nå vet vi jo til og med hvor stien går! Hehe... Vi møtte kun på et annet par i løpet av de nesten 4 timene vi gikk på tur, og gjett hva? De var selvfølgelig norske, og de hadde også gått seg vill i starten. Ikke bare oss da med andre ord... 

Vi kan i hvert fall konkludere med at vi har hatt en skikkelig fin tur, men nå er vi sliten og skal ta resten av kvelden med knusende ro! 

Days like this

 

Disse bildene er (dessverre) ikke fra i dag, men fra da Ingrid var her. Vi tilbrakte en hel dag med bassenget som dere ser ovenfor og bare solte oss, sprutet vann på de andre som lå der med plaskene våres og rett og slett bare nøt en hel dag med solskinn. Dager som det er virkelig livet ♥ Skulle ønske dagen min i dag så lik ut, men den består av jobb. Heldigvis har jeg flere fridager, enda sol og et basseng litt nedi byen, så det kommer nok flere slike basseng-dager. Jeg har latt vannskrekken min tatt litt overhånd i det siste, og helt glemt hvor gøy det er å hoppe ut i vannet, tulle og tøyse. Så ja, det skal gjøres mer av fremover, selv om det kanskje ikke akkurat blir blackflip på meg med det første (les: aldri). 

Har dere en fin tirsdag? 

Hoppe i vannet etter trening

Vi har nettopp slått oss til ro i sofaen etter en helt super dag og kveld. Vi dro ned til en strand for å trene i dag, og etter endt treningsøkt hoppet vi i vannet. Noe så fantastisk deilig! Vann rundt kroppen har aldri vært så deilig før! Virkelig en perfekt avslutning på en fin fridag ♥ Dette må vi gjøre flere ganger før vannet blir for kaldt til at vi ikke orker lenger. Det er i hvert fall en god stund til enda, for å si det sånn. Jeg kunne sikkert ligget der og svømt i en time, hadde det ikke vært for at vi måtte komme oss opp på stien og til bilen igjen før det ble mørkt. 

Nå skal vi slappe av med middag og farmen. Perfekt avslutning på den nye uka. Denne uka tror jeg kommer til å bli skikkelig fin! 

Natur, oliventrær og kjærestebilde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei og god lørdag! Her er noen bilder fra gårsdagens kveldstur. Fy søren så mye energi det gir å komme seg litt ut i naturen, uten noe støy, bare vi to (+ Disney som springer villmann rundt og rundt). Ser dere forresten olivenen som har begynt å vokse skikkelig på trærne her? I november er de klare, og gjett om vi skal snikspise litt oliven på alle trærne vi ser, de er jo overalt her. 

Vi har som vanlig hatt en skikkelig treg lørdagsmorgen, noe som passer meg helt perfekt da jeg skal på jobb om bare noen timer. Helgen går altså bort til jobb både i dag og i morgen, men jeg tror den bli veldig fin uansett. Dessuten begynner turen til London å nærme seg med stormskritt, og det er jo en god motivasjon :-). Ønsker dere en fin lørdag! 

Penon de Ifach

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Her kommer et langt bildedryss fra gårsdagens tur til klippen i Calpe. Ser det ikke flott ut vell? Det var virkelig en veldig flott tur, med fantastisk utsikt hele veien. Krevende var den også, da det var ganske smale stier, og en god del klatring. Da er det enda mer verdt det når man kommer til toppen og får denne flotte utsikten kombinert med vakker solnedgang. Det kan jo virkelig ikke bli bedre! Hvis dere noen gang er i område, så anbefales turen på det sterkeste!

I kveld skal vi ta turen til fyrtårnet, og ikke minst innta middagen ute på restaurant. En flott tirsdag for oss med andre ord. 

Green lighthouse

Havnen i Altea med et lite, grønt fyrtårn ♥

 

Hei, god morgen og god søndag! Håper dere har hatt en fin start på dagen. Vi har endelig fått Ingrid på besøk, og i går hadde vi en skikkelig flott dag. Først lunsj og avslapping hjemme, før vi tok turen ut for litt tapas senere på kvelden. Alt i alt en veldig flott lørdag. I går hadde vi det skikkelig kaldt, men i dag skinner solen og varmen er tilbake. Så vi har planer om å reise til stranda etter frokost. Deilig ♥

Over er litt flere bilder fra turen til fyrtårnet i Altea. Det var så koselig, fint og rolig der. Perfekt sted å ta med seg en picknick kurv egentlig. Kanskje det er det vi skal gjøre neste gang? 

Ha en fin søndag!

Perfekt start på helgen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei og god helg! Vi har startet denne helgen med en aldri så liten date♥ Etter jobb i dag dro vi ned til Albir for å spise ute og gå en tur. Det ble burger og sangria, mette mager og et stykk fornøyd par. Jeg kunne virkelig ikke startet helgen noe bedre, og nå gleder jeg meg bare skikkelig til resten av den. I morgen kommer nemlig Ingrid på besøk! Det skal bli så utrolig koselig å treffe henne igjen, og jeg gleder meg til en skikkelig flott helg og uke!

Nå skal vi snøre på oss joggeskoa å ta en liten joggetur, før vi fullfører denne fredagen med film, snoperier og sofakos. God helg da dere ♥

Derfor bestemte vi oss for å flytte til Spania

Vi mennesker har en tendens til å være litt vell fornuftige.  Vi skal ta en utdanning, skaffe oss jobb, skaffe oss hus,  få barn, få kjæledyr, og for mange er dette nok.  Vi var på vei i akkurat den retningen, og det ga meg skikkelig angst. Jeg trengte litt eventyr, noen nye opplevelser, andre omgivelser og noen nye erfaringer. 

Vi har ikke gjort noe banebrytende med å flytte til Spania i 6 måneder? Det hadde vært noe annet hvis det hadde vært for resten av livet, men 6 måneder er jo absolutt ingenting. Likevel ble vi møtt med overraskende mye fornuft da vi fortalte at vi skulle gjøre det. Hva med leiligheten vår i Norge? Hva med jobbene våre? Hva med lønn, den er jo lavere i Spania? Hva med feriepenger til neste år? Hva med sparing?. Altså, hvorfor skal vi være så fornuftige? Vi gikk inn i dette med en #yolo holdning, og tanken om at alt ordner seg tilslutt. 6 måneder er jo en pitteliten brøkdel av livet vårt, men likevel visste vi at vi kom til å få mye mer igjen for å reise, enn for og ikke reise. Kanskje ikke økonomisk akkurat, men mentalt. En erfaring rikere, flere opplevelser rikere og tusenvis av minner rikere! Fornuftige kan vi være når vi er 40 år og har 4 barn, nå er vi i begynnelsen av 20-årene, og det er nå verden skal oppleves. Det er nå vi skal lære av våre egne feil, og ikke alltid lytte på hva andre tenker, føler og mener, men heller lytte på hva vi selv tenker, føler og mener. Så får vi heller gjøre noen tabber da, leve litt trangere, og kanskje ikke dra på ferie neste år.  Dette halve året i Spania har virkelig gitt mersmak!

På et tidspunkt i vinter følte jeg meg helt kvelt av tanken på ende opp på et sted. Ende opp i samme jobben resten av livet, på samme avdeling, på samme sted i landet. Jeg følte for å reise, følte for å oppleve, følte for nye erfaringer. Likevel er jeg ikke super modig, og jeg er jo fonuftig nok til å vite at penger er lurt. Så å jobbe i Spania, på et norsk sted,  og samtidig få litt lønn, det fristet. Så jeg sendte en mail, og fikk svar om at det ikke fantes noen ledige stillinger for øyeblikket.  Greit nok, tenkte jeg, jeg hadde prøvd. Bare det å sende en mail, var i utgangspunktet å gå ut av min egen komfortsone. Jeg fortsatte å se på andre alternativer, å la Spania-drømmen litt bak meg. Men så kom telefonen rett før påske, om jeg ønsket å jobbe i Spania. Jeg skulle starte 3 måneder senere, og jeg måtte ha et svar innen mandag. Telefonen fikk jeg på en fredag. Bjørnar var bortreist hele helgen, og hadde ikke mobildekning. Jeg var helt ut av meg, men visste at dette var noe vi bare måtte si ja til. Så det gjorde vi, hev oss rundt, og planla flyttingen. Og nå sitter vi her :-)

 

Alle burde prøve å bo i et annet land i løpet av livet sitt. Forhåpentligvis blir ikke dette siste gang vi bor litt i utlandet, selv om Norge alltid kommer til å være der jeg vil bo største deler av livet mitt. Vi trengte noen nye erfaringer, noen nye opplevelser og noen nye minner, og vi ville gjøre det sammen. Derfor bestemte vi oss for å tilbringe et halvt år i Spania. 

By the port

 

Hei og god kveld! Håper dere har hatt en koselig og avslappende lørdag ♥ Det har i hvert fall vi! Vi hadde som nevnt tidligere ikke noen spesielle planer, men likevel en idé om hva vi hadde lyst til å gjøre. Markeds-festival her i Alfaz del Pi var en av dem, men det fikk vi faktisk ikke gått på. Vi har vært innom to ganger i dag, men den ene gangen hadde de ikke åpnet enda, og den andre gangen hadde bare noen av bodene åpnet (selv om den gangen var vi der faktisk når det stod at de skulle ha åpent). Så det var altså litt skuffende, men vi skal prøve oss på en ny tur i morgen. Vi har likevel hatt en skikkelig fin lørdag. Som dere ser på bildene over har vi gått tur langs havna i Altea. Der fikk vi gå helt i fred med havlukt, fisk som hoppet i vannet og lyden av fiskesnøre som ble kastet ut i vannet i det fjerne. Virkelig en flott tur! 

Ha en flott lørdagskveld da! Titt innom en tur i morgen, da skal dere få oppskriften på en skikkelig god ostekake. Perfekt på en søndag? JA! 

Føler oss som ekte nordmenn!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei og god kveld! Har dere hatt en fin lille-lørdag? Vi har tilbrakt formiddagen på stranda, og nå i ettermiddag kom vi oss endelig på en fjelltur! Det var så deilig, og endelig følte vi oss som litt ekte nordmenn igjen. Haha. Denne gangen kom vi oss også på en oppmerket sti, og det var litt bedre enn å klatre gjennom buskas slik vi gjorde sist. Turen opp til alto del gobernador var virkelig flott, og på toppen fikk vi utsikt både mot sjø, benidorm, albir og litt mer innlandet med la nucia og alfaz del pi. En skikkelig flott tur, som fikk svetten til å renne og pulsen til å stige. Alt er jo uansett verdt det når man kommer til toppen. 

Håper dere også har hatt en fin onsdag!

Ice cream time!

 

Hei og god kveld! Har dere hatt en fin tirsdag? Jeg hadde en travel dag på jobb i dag, så da jeg kom hjem sluknet jeg på sofaen. Heldigvis klarte Bjørnar å dra meg avgårde slik at vi fikk fullført dagens treningsøkt. Vi har jo som mål å trene på faster dager denne uken (og noen uker fremover), så da nytter det jo ikke å sove bort ettermiddagen. Jeg angrer i hvert fall ikke på at vi kom oss avgårde nå, for fy søren så deilig det var med en skikkelig intervalløkt! Været var også på vår side, og deilig sol i ansiktet og motiverende musikk i øret gjorde sitt for at det ble en super økt. Føles utrolig godt nå etterpå!

I morgen har jeg fri, og da er jeg klar for en skikkelig stranddag igjen. Bare kos og avslapping, kanskje også med en liten is i hånden? Vi får se! Nå står Tv-titting og middag på planen. Hverdagen dere ♥ Den er temmelig fin den! 

Workout with a view

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God kveld! Ny uke og nye muligheter, og vi har som nevnt bestemt oss for å leve litt sunnere denne uka, enn det vi gjorde i forrige uke. Vi har faktisk tenkt til å prøve å trene på faste dager i en periode, for å se om det blir lettere å holde på rutinene da. Jeg er egentlig litt i mot det, for jeg synes at man skal trene de dagene man føler for det, for det skal jo være gøy! Men av og til trenger man et lite push, og rutiner er heller aldri feil... Så håper jeg bare vi klarer å holde på det! Vi har gjort benøvelser ute i dag, og bena føles like gelé ut etterpå som alltid. Over er noen bilder fra en treningsøkt vi hadde i forrige uke. Tenk å trene til den utsikten da! Føler meg heldig ♥

Håper dere har hatt en strålende start på uka!

Å jobbe i Spania, fra sykehus til sykehjem

Nå har jeg jobber i Spania i nesten 3 måneder, og har egentlig skrevet ganske lite om det. Derfor tenkte jeg i dag at jeg skulle komme med et eget innlegg der jeg forteller litt hvordan disse månedene har vært. Kanskje til litt inspirasjon for noen som kunne tenke seg å gjøre det samme?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Her i Spania jobber jeg altså som sykepleier på et norsk sykehjem, med norske brukere. Kollegaene mine er norske, svenske, spanske og noen fra andre nasjonaliteter. Med andre ord ganske så internasjonalt og flerkulturelt, noe som er veldig kjekt! Alle som jobber i pleien, direkte med pasientene, snakker norsk (eller svensk da), men det går også mye på spansk rundt om kring i korridorene. Noe som bare skulle mangle, vi er jo trossalt i Spania! En unik mulighet til å lære seg spansk? Jeg håper i hvert fall på å få lært meg litt mer etter hvert, men det har vært lite med kurs nå i sommerferien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Før jeg reiste til Spania jobbet jeg på en travel sykehusavdeling, med mye utskiftning av pasienter. Det å skifte fra sykehus til sykehjem har vært en stor forandring og en erfaring. Det er en helt annerledes måte å jobbe på. Fokuset er ikke (i like stor grad) diagnoser, behandling og ?friskemelding?. Fokuset på et sykehjem ligger mer på  å se det enkelte mennesket og dens utfordringer og problemer, hvordan kan vi gjøre det lettere? Hvordan kan vi gjøre det slik at dette mennesket har minst mulig plager av sin sykdom de siste leveårene? Hvordan kan vi passe på at dette mennesket har det godt uten at det blir for mye ?inngrep? i det gamle mennesket sitt liv? Hvordan sørger vi for at dette mennesket får en verdig død? Fokuset er rett og slett mer på selve menensket, enn bare ?pasienten?.  Selv om det også er mye fokus på rehabilitering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Å jobbe på sykehjem har rett og slett gitt meg et litt annet perspektiv. Jeg liker veldig godt begge måtene å jobbe på, og en del av meg er veldig glad i den travle sykehushverdagen, likevel har det vært fint å få en annen måte å tenke på. På et sykehjem får jeg også utfordret min faglige kunnskap med mer ansvar, sammensatte problemstillinger og selvfølgelig igjen, det å tenke på en annen måte.

Jeg er glad for alle erfaringer jeg får i min yrkeskarriere. Jeg tror og håper at det vil gjøre meg til en bedre sykepleier i fremtiden. Også erfaringen med å jobbe i et annet land er jo noe for seg selv. I Spania er det andre lover som må følges og mye papirarbeid som måtte gjøres på forhånd. Jeg må jo si at å jobbe her i Spania har jo endret hele hverdagen min. Det og faktisk kunne dra rett på stranda etter jobb er jo helt fantastisk! Det er litt som om man er på reise, selv om man også jobber. Hver fridag bruker jeg jo på å se nye steder i område, og jeg får både tilfredsstilt min reiselyst, samtidig som jeg får mer erfaringer i yrkeslivet. Det er jo vinn-vinn.

 

Jeg angrer ikke et sekund på at jeg tok denne sjansen, og rett og slett bare hoppet i det. Jeg jobber på et flott sted, har flotte kollegaer og omgivelsene rundt meg er rett og slett som en drøm! Jeg er så glad for at jeg har fått denne muligheten ♥

 

Night walk in la Nucia

Hei og god lørdagskveld ♥ Vi skal straks ut på en liten kveldstur med Disney, og da tenkte jeg at det passet bra å vise dere noen bilder fra en kveldstur vi hadde tidligere i uka. Da gikk vi i la Nucia, en av nabobyene våre. Der finnes det utrolig mange koselige og rolige gater, søte hus og hele atmosfæren er bare så avslappende! Et mål er å spise på restaurant der en dag. Til nå har jeg sett to stykker som virker fantastiske. En som ligger rett ved denne koselige kirken som dere ser bilder av over. Atmosfæren der virker bare helt spesiell. En annen restaurant jeg så, var en restaurant som ligger med utsikt over nydelig natur med fjell, jordbruk og den lille byen Polop (dere husker kanskje at jeg har skrevet om den tidligere?). Så som sagt, det blir et mål å få gjort snart. Kanskje neste helg?

Lørdagen har gått til jobb for min del, og en liten tur på stranda også faktisk! Endelig har vi fått servert litt sol igjen, og både sjel, sinn og kropp synes det var nydelig å ligge litt på solsenga igjen. Planene for resten av kvelden etter tur er å mekke oss foran dataskjermen med Narcos og pizzasnurrer. Er så spent på den nye sesongen!!!

Alt er lov i Spania

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei og god onsdag! Har dere hatt en fin dag? Spania har servert oss nok en gråværsdag i dag, så vi har for det meste holdt oss inne etter at jeg kom hjem fra jobb. I natt sov jeg skikkelig dårlig ettersom at strømmen gikk på grunn av uværet som herjet, og da røk også aircondition. Det ble en varm natt med andre ord, og for slike som meg, som helst vil ha det iskaldt på rommet med en god varm dyne over seg, ble det altså ikke en god natt. Derfor har jeg vært skikkelig trøtt i dag, men jeg får ta det igjen med å sove litt lengre i morgen. 

Vi har nettopp kommet hjem fra en kveldstur med Disney. Som dere ser på bildene over er det faktisk bukse- og genservær i dag. Krysser fingrene for litt mer sol i morgen, selv om det har vært helt greit med litt regn. Tipper det er mange bønder her i Spania som jubler i hvert fall ;-) I dag skal vi gå helt i mot den norske kulturen, for vi skal spise taco. På en onsdag! Alt er lov i Spania, i hvert fall når det er lille-lørdag ♥

Fjelltur i regnvær

Det ble fjelltur på oss i dag! I øs, pøsende regnvær. Haha! Vi var helt gjennomvåte da vi kom ned til bilen igjen, og det dryppet ned over hele ansiktet. Vi gikk på en sti opp over fjellene, en vi har gått på før, men i dag gikk vi et godt stykke lenger. En veldig flott tur på tross av litt regnvær. Får jo nesten følelsen av å være tilbake i Norge igjen, bortsett fra at det fremdeles er 24 grader selv om det regner. Værmeldingen forteller oss at vi har en del regnvær i vente, så vi får vell utnytte det til å ta oss masse turer fremover. Så lenge vi slipper unna de voldsomme tordenværsstormene som kommer her... 

En varm dusj senere er vi nå klar for å spise kyllingssuppe å få med oss statsministerdebatten. Alt i alt en skikkelig fin tirsdag! Det håper jeg dere også har hatt ♥

A day in Valencia

Valencia - what a city! 

 

Som dere ser på bildene har været vært ganske grått i dag, og himmelen har til og med servert oss litt regn! Derfor passet det perfekt å reise på ekskursjon til Valencia i dag. Vi har vært på IKEA, og gått rundt i Valencias gater. Både i den store parken som ligger der, men også midt i sentrum og gått mellom flotte bygg, katedral og massevis av fristende iskrembutikker ;-) Da jeg fant lakrisiskrem kunne jeg bare ikke dy meg, og jeg endte opp med å få en diger is servert som smeltet ut over hele meg etter kort tid. Hehe. Enda godt vi hadde med oss våtservietter (tror vi skal klare livet som foreldre bra en gang i fremtiden...). 

Vi har hatt en skikkelig koselig dag i dag, og nå gleder jeg meg bare til å slappe av resten av kvelden. I morgen skal jeg på jobb igjen, og det skal bli godt, for nå har det plutselig vært mange fridager. Skrives i morgen!

Castell de castells

 

Her er noen bilder fra dagen vår i går. Vi bestemte oss bare for å kjøre inn over i fjellene, uten og egentlig vite hvor vi ville komme hen. Mobilen mistet dekning, og vi hadde dermed ikke noe kart som kunne vise oss hvor vi kom til å ende opp. På veien stoppet vi på en rasteplass som hadde helt nydelig utsikt over fjellandskapet, og også en skikkelig kjekk lekeplass der vi kunne more oss litt. Vi har allerede planlagt å reise tilbake hit for litt picknick. Tilslutt endte vi opp i en by som het Castell de castells. En liten, søt og koselig by. Vi vandret litt rundt her og bare kikket rundt oss. Det var som å gå i et filmsett, gatene var rolige, det var nesten ingen mennesker å se og bygningene føltes som kulisser. Virkelig en flott opplevelse ♥

Jeg har fri også i dag, så vi tar turen mot Valencia om få strakser. Håper dere har en fin start på den nye uken!

Crystal clear water

Miss this girl ♥

 

Hei og god formiddag! Her kommer litt flere bilder fra da Helene var her. Det var så koselig å ha henne på besøk, og jeg savner alt det kjekke vi fant på. På bildene over er vi på stranda i Calpe, og det var virkelig en flott dag. Vi badet og koste oss, Helene snorklet og vi hadde det bare skikkelig gøy. Stranda i Calpe er favorittstranda mi, for der er vannet så klart og sjøen helt krystallblå, bare synd det tar litt tid å kjøre dit. 

Vi hadde egentlig planer om en stranddag i dag, men været er for en gangs skyld ganske så overskyet. Så vi drar heller på en liten roadtrip for å utforske litt, så håper jeg på at vi finner noen skatter på veien. Ha en fin søndag da! 

Dreamy park

Dreamy park in Alcoi ♥

Hei og god lørdagskveld ♥ Har dere hatt en fin dag? Vi har tilbrakt dagen på stranda, ordnet litt hjemme og gått tur i en av nabobyene nå i kveld. Over er litt flere bilder fra i går, i Alcoi. Vi gikk i denne flotte parken som dere ser bilder av over. Vi var i denne drømmende parken helt alene, og det var nesten som å gå inn i et lite eventyr. Det var så fint der! Og så med den lille fugledammen da ♥ Elsker når man finner slike skatter i nye byer. 

I kveld har vi gresk aften her med gresk salat, moussaka og honning- og melondessert. Deilig! Ha en super lørdagskveld. 

Alcoi

Beautiful Alcoi ♥

Hei og god kveld, har dere hatt en fin fredag? Vi har tilbragt dagen i Alcoi, byen som dere ser på bildene over. Vi gjorde samme feil som alltid (at vi aldri lærer) og reiste midt i siestaen. Dermed var gatene veldig tomme og ingenting var åpent. August er også Spania sin feriemåned, og flere restauranter, butikker og kontorer holder stengt akkurat i denne måneden, så kanskje det også var grunnen til at ingenting var åpent. Likevel var det koselig å kikke, vandre og ta litt bilder. Det er alltid kjekt å komme seg litt unna det kjente å oppleve litt nye steder. Kjøreturen opp dit var også helt fantastisk, så utrolig mye flott natur Spania har å by på! Fjell og frukttrær så langt øye kan se ♥

Nå skal vi innta fredagskvelden med middag og litt drinker (skal dele oppskrift med dere i morgen). Nyt helg og fredag!

Up in the mountains

Hei og god fredag! I dag har vi endelig tenkt oss ut på litt nye eventyr, og oppleve mer av det Spania har å by på. I dag har vi tenkt til å kjøre litt oppover i fjellene for å se noen av byene som ligger der. Målet er Alcoi, noen som har vært der? Det ser i hvert fall fint ut på bilder, så håper vi på en koselig tur med litt nye inntrykk. Følte det passet perfekt å vise dere noen bilder fra Guadalest og område rundt der, ettersom at det også er en by i fjellene her. Første gangen vi var der kjørte vi bare forbi, ettersom at det foregikk en stor skogbrann i område og de holdt på med slukkingsarbeid (kan dere se helikopteret som henter vann på det ene bildet?). I ettertid har vi jo vært i selve byen når Helene var her.  Det er virkelig helt fantastisk flott natur i området rundt der, og det gleder jeg meg til å se mer av i dag. Og dere, god helg!

Ved bassengkanten - med nytt objektiv!

 

Hei! Her er et aldri så lite bildedryss fra dagen vår i dag. Dere kan vell se at vi har hatt det temmelig deilig? Vi dro til et nabohotell og spiste lunsj, drakk sangeria og koste oss i bassenget. Virkelig en helt fantastisk måte å tilbringe ettermiddagen på. Har dere forresten lagt merke til at bildekvaliteten er litt bedre enn vanlig? Jeg har nemlig endelig fått tak i et 50mm objektiv igjen til kameraet, og nå er jeg så glad! Innså ikke hvor mye jeg hadde savnet det før jeg fikk tatt litt bilder med det igjen i dag. Mitt forrige objektiv ble ødelagt, og jeg har ikke skrevet noe om det på bloggen rett og slett fordi jeg ikke har orket å forholde meg til det. Det gamle objektivet ble nemlig spist opp av Disney, eller i hvert fall tygget så mye på at det ikke kunne brukes lenger.... Noe så utrolig kjedelig! Men nå er det glemt, for nå har jeg endelig et nytt et igjen ♥

Håper jeg ikke misunner dere alt for mye med basseng-bildene mine. Vi har det ganske godt ♥ 

Smoothie på terrassen

 

Hei og god morgen! Like trege som alltid fra denne kanten ;-). Vi har nettopp inntatt frokost bestående av deilige rundstykker og smoothie på terrassen, og er endelig klar for å starte dagen. Vi reiser straks på butikken for å kjøpe litt kamerautstyr, og så tror jeg det blir en basseng-dag resten av dagen. Stranda er flott den, men av og til savner jeg virkelig å slappe av ved et basseng. Det skal bli så deilig! Så får vi sette oss ned å prøve og planlegge hvilke andre steder vi vil besøke denne helgen. Jeg har jo trossalt fri, så det hadde vært kjekt å reise litt vekk og se litt nye steder. 

Håper dere har en fin fredag, nei torsdag var det visst ;-) Skikkelig helgemodus på denne jenta! Ønsker dere en fin dag ♥

Jobbdag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så utrolig mange vakre blomster i gatene rundt oss ♥

 

Hei og god kveld! I dag ble en skikkelig jobbdag for min del, og dermed lite spennende å dele fra denne kanten. Jeg har vært på dagvakt, og skal straks hive meg avgårde på en nattevakt også. Disse timene innimellom har jeg altså bare brukt til å slappe av og gå kveldstur med Bjørnar og Disney. Resten av uka blir veldig avslappende, så det gleder jeg meg til. Planen var egentlig og kanskje reise bort denne kommende helgen, men nå ser det ut som om vi bare blir her istedenfor. Deilig det også, og kanskje en mulighet til å oppleve enda mer av det området rundt oss har å by på. 

Håper dere har en fin tirsdag, så skrives vi igjen når jeg er våkner i morgen formiddag.  

Mine 2017 sommerlåter

Denne sommeren har vært helt fantastisk! Vi har jo tross alt bodd i Spania! Musikk har gjennom hele sommeren vært mye på øret, i bilen og fra høytalerene hjemme i leiligheten. Det er helt klart blitt noen sanger som får meg til å tenke litt ekstra på den fantastiske sommeren vi har hatt. Sangene får meg til å kjenne på varmen fra solen, saltvannet i håret, lukten av solkrem og smaken av iskrem. Her er 6 sanger som får meg til å tenke på denne sommeren, #sommeren2017

 

1. Such a Boy - Astrid S

 

2. Despacito (den orginale) - Luis Fonsi & Daddy Yankee

 

3. Attention - Charlie Puth 

 

4. Subeme la radio - Enrique Iglesias 

 

5. Call on me - Ryan Ribade Remix

 

6. Ocean Drive - Duke Dumont

 

Har du noen sanger som minner deg ekstra om denne sommeren? 

Hundestrand

 

Hei og god kveld. Vi skal straks benke oss ned foran skjermen med en dokumentar på NRK, men før den tid ville jeg vise dere noen bilder fra dagen vår. Etter turen til konsulatet slappet vi litt av hjemme og hadde egentlig tenkt å bruke resten av dagen ved et basseng nede i byen. Været var derimot ganske overskyet, så vi bestemte oss for å ta bassenget en annen dag, og heller ta turen til hundestranden med Disney. Vi kjøpte med oss litt fastfood på veien og dro ut for litt bading og hundetrening. Som dere ser på bildene bestemte plutselig været seg for å spille på lag likevel, men vi hadde både parasoll og vann til avkjøling, så Disney koste seg masse, og det gjorde vi også! Kjekt å ta med seg de firbente på stranda av og til å ha litt svømmetrening. Det er gøy, men også slitsomt for både oss og henne. 

Resten av kvelden blir det altså dokumentar etterfulgt av en film som står på planen. Så må vi vell kanskje lage oss noe middag også snart... Jeg får komme meg inn fra terrassen og skru på TVen så jeg får med meg dokumentaren hvor de følger et sykehjem i et år. 

Håper dere har hatt en fin mandag! 

Min dag gjennom telefonen

Hei! Har dere hatt en fin søndag? Min har vært utrolig fin, som dere kanskje ser på bildene over? Vi startet dagen med en tur til fyrtårnet, fortsatte dagen med å reise på stranda, tok en liten shoppingtur og avsluttet dagen med calzone, rosé og kladdkake på terrassen. Får virkelig ikke en bedre søndag enn det. Nå skal vi ut en liten tur med Disney og så blir det film og chips resten av kvelden. Vi vet å kose oss ja, og i kveld blir det til og med chips med skikkelig rømme-dip! Vi har ikke spist rømme siden vi reiste fra Norge (og rømme er virkelig noe vi elsker) så jubelen var stor da vi fant Tine sin lettrømme på den ene butikken her nede. Små gleder ♥ Det blir nok ikke en vanesak å kjøpe det her, impoterte varer er jo selvfølgelig ganske dyrt, men en gang innimellom kanskje... 

Ha en fin kveld!

 

Lunch on the balcony

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagens lunsj på terrassen 

 

Hei! Har dere hatt en fin lørdag? Vår har vært super rolig, men det er vell noen slike dager man trenger i helgene av og til? Vi reiste i hundeparken med Disney, og da vi kom hjem igjen laget vi denne salaten til lunsj. Den bestod av pasta, fetaost, avokado, ruccola, tomat og litt koriander. Enkelt og greit! Deilig med en kald og enkel lunsj i varmen. Spania leverer fremdeles, og det er i hvert fall ikke noe tegn på at det skal bli høst her med det første. Deilig!  Hva har dere gjort i dag da? 

En fantastisk verden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei og god fredag! Tipper det er mange som er glad for at det er helg nå? Selv så jobber jeg i helgen, men det gjør meg absolutt ingenting, har jo trossalt tatt livet helt med ro i to dager nå. Vi har en skikkelig vaskedag i dag, så akkurat i dag blir det ikke mye sol og bading. Det er uansett deilig å få litt orden, og ikke minst få det rent! 

Over er noen bilder fra en kveld i Altea sammen med Helene. Jeg elsker å gå i gatene der om kvelden, en utrolig koselig by! Nå gleder jeg meg bare til turistene begynner å forsvinne, slik at det blir litt lettere å traske rundt i gatene der, og litt lettere å få seg bordplass på de mange gode restaurantene i område. 

Ha en fin fredag og helg! Ta vare på hverandre og vær god ♥ Vi lever i en fantastisk verden, og tanken på at noen vil gjøre uskyldige mennesker som lever i den så vondt, det skremmer meg. Tankene mine går til Barcelona ♥ Må dette snart ta slutt! 

Blå blomster, solnedgang og bølgeskvulp

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei og god morgen! Hvis det er lov å si når klokken er blitt så mye? Vi har hatt en skikkelig treg morgen. Ingen alarmer på, bare sove til vi våknet av oss selv, scrolling på telefonen, kaffe på terrassen i solen, og rett og slett bare skikkelig deilig. Jeg jobber jo i helgen, så det er viktig å behandle fridagene litt som helg synes jeg. Over er noen bilder fra kveldsturen vår i går. Vi bestemte oss for å gå langs sjøen, men hadde lyst å gå et sted vi ikke hadde gått tur før. Derfor dro vi til Altea, men reiste helt til enden. Der går det en sti langs promenaden, og det var helt nydelig å gå der! Vaker solnedgang bak fjellene, lyden av bølgene som drar med seg steinene ut i vannet for så å spyle dem inn over land igjen og fult av ender og fuglesang. Virkelig en flott kveldstur! 

I dag er planen å reise på stranda og bare fortsette med dagens latskap. Deilig torsdag! 

Murcia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei dere! Over har dere noen bilder fra dagens besøk i Murcia. Det ble dessverre bare en snartur innom, da været var mye varmere enn det som var meldt. Vi passet på å dra litt sent ut på dagen for at det ikke skulle være så varmt, og derfor hadde vi også med oss Disney. Da vi kjørte inn i bykjernen av Murcia viste gradestokken vår hele 43 grader, og da innså vi fort at det bare kom til å bli et kort besøk. Heldigvis var det ikke så varmt som 43 grader, men likevel alt for varmt til å gå rundt med vår pelskledde venn. Dessuten var alt stengt for siesta, noe vi helt hadde glemt å tenke på ettersom at vi ikke er vant med det her vi bor i "turiststrøket". Så vi gikk en liten runde i skyggen og fikk sett noen flotte bygg, blant annet denne vakre katedralen. 

For å toppe hele turen vår kjørte vi forbi en IKEA, og jeg måtte bare ta en liten tur innom for å kjøpe "lördagsgodis", noe nærmere norsk smågodt her nede tror jeg ikke vi kommer. Svensk snop på bilturen hjem var virkelig ikke feil, selv om vi begge kjente et lite snev av hjemlengsel akkurat da... Er jo ikke alltid så mye som skal til, og så er vi jo så glad i både leiligheten vår hjemme i Norge, familien vår og ja, rett og slett Norge (selv om det er litt cheesy å si....). Men så er det heldigvis ikke så mye som skal til for å snu det heller, og en kveldstur i varmen langs stranda med nydelig solnedgang gjorde susen. Vi har det jo temmelig fint her ♥ 

Nå skal vi snurre film! Håper dere har hatt en flott onsdag. Vet det er en del som har første skoledag igjen i morgen, og til dere vil jeg bare si masse lykke til!

In the dog park

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

God dag fra oss! Vi har akkurat kommet tilbake fra en liten tur i hundeparken. Disney elsker å være der og springe rundt som en liten villmann. Jeg har fri i dag, og planen er å ta turen til Murcia. En by som virker veldig flott, men som jeg egentlig kan lite om. Det tar oss ca. 1 time å kjøre, så jeg håper det er verdt det og at det finnes mye fint å se på der. Skal ta meg en liten runde med litt research og litt tripadvisor lesing, så får vi se om vi tar turen om en liten stund. Alltid kjekt å oppleve et nytt sted! Ha en fin onsdag, så skrives vi i kveld. 

On a road

 

God kveld! Har dere hatt flott tirsdag? Vår har vært akkurat slik jeg hadde lyst til at den skulle bli. Etter jobb i dag dro vi på stranda etter litt avslapping hjemme. Det blåste og var store bølger på stranda, så det ble ikke noe bading, men deilig å ligge i sola uansett. Saltvann i hår og på kropp fikk vi nok av uansett, det sørget vinden kombinert med bølger for ;-) 

Da vi kom tilbake dro vi ut på en spontan intervall-økt etter å ha hørt på noen skikkelig gode treningssanger i bilen på vei hjem fra stranda. Rart hva musikk kan gjøre med motivasjonen altså! Deilig føles det i hvert fall, så nå er vi klare for sen middag og serie resten av kvelden. Gleder meg til fridag i morgen. Vet ikke helt hva vi skal finne på, men ut på noen nye eventyr, det må vi! 

Sommer på bena

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei og god kveld! Vi har akkurat kommet hjem fra en aldri så liten fjelltur. Vi vet jo egentlig ikke om noen turstier her i området, og for å være helt ærlig så tror jeg ikke om det finnes så mange heller. I Norge er vi jo så heldig å ha turistforenigen som merker opp og tilrettelegger stier opp fjellet for oss, men det har de ikke her i Spania. Det er så mange fjell i området rundt oss, og vi kan jo ikke la være å oppleve dem... Så da får vi heller finne våre egne stier, selv om det betyr litt mer "sommer" (les: skrubbsår) på bena, som Bjørnar kaller det. Vi har en plan om å bestige regionens høyeste fjell, men i dag gikk vi bare til en liten topp i nærheten. Det var mye lyng og løs småstein, men tilslutt kom vi oss opp til toppen, og da er all blod og svette vært det. Nå er jeg klar for enda flere fjellturer fremover, men kanskje med en lang tights neste gang ;-) 

Flamingoes

 

Hei og god mandag! Håper dere har en fin start på uken ♥ Jeg er på jobb i dag, men etterpå er planen å få en pang start på uken med fjelltur og god middag. Over er noen bilder fra da Helene var på besøk. En av dagene kjørte vi forbi et vann i Calpe hvor det bodde flere flamingoer. Må si at det føles litt eksotisk å se disse dyrene, og dessuten er de så flotte å se på! Rosa, store og grasiøse. 

Ha en fin mandag enn så lenge, så skrives vi i kveld! 

Druer, skogsbær, fiken og villgeit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei og god morgen! Over er litt bilder fra turen vi gikk i går. Vi har funnet en sti som går langt opp mellom fjellene her. Egentlig var det tilfeldig at vi kjørte opp den veien for noen uker siden og fant turstien, og jeg er så glad for at vi gjorde det! Virkelig et fantastisk sted å gå, og et flott sted for å oppleve Spanias natur. I går når vi gikk opp over veien traff vi på villgeiter, noe så kult! Langs stien finnes det også flere oliventrær, fikentrær, mandeltrær, druer og ikke minst: skogsbærbusker! Vi hadde med oss pose og plukket noen skogsbær mens vi gikk. Veldig koselig, og gjett om Disney koste seg med å plukke skogsbær rett fra buskene hun også ;-). Så glad for at vi har funnet denne stien, og gleder meg til å prøve å gå enda lenger innover i fjellene i tiden fremover. 

Vi dro forresten til Altea i går. Det ble både is og fyrverkeri, så jeg er veldig fornøyd! Det var et enormt spektakulært fyrverkeri-show som ble sendt opp fra sjøen. Det var svære raketter, glitter-regn på himmelen, figurer av hjerter og blomster og noen av fyrverkeri hadde skikkelig 3D effekt, slik at det så ut som om de kom mot oss. Det var virkelig kult, og jeg angrer ikke et sekund på at vi dro ut, selv om sofaen også fristet veldig i går kveld. 

I kveld skal jeg på jobb igjen, men jeg må si meg veldig fornøyd med denne helgen. Den har både vært innholdsrik og avslappende. Har dere hatt en fin helg?

Beach Bound

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

God kveld! Har dere hatt en fin lørdag? Det har i hvert fall vi. Vi har både hatt en rolig og produktiv dag, en veldig flott kombinasjon. Vi endte opp på stranda i dag, og fikk ladet opp med litt D-vitaminer.  Jeg var til og med produktiv på stranda og fikk planlagt både den kommende ukas treningsplan og middagsplan. Etter strandturen dro vi på tur oppe i fjellene med Disney. En vellykket lørdag!

Nå står pizza og serie på planen, og etterpå tenker vi på å ta en tur til Altea. Det skal være en fest der i kveld, med fyrverkeri og sikkert litt liv og røre. En is til dessert etter middagen hadde heller ikke vært feil, så vi får se hva vi finner på. Håper dere koser dere masse i helgen!

In the water

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

In the water in Calpe ♥

 

Hei og god morgen. For en treg morgen vi har hatt! Vi våknet klokken 8, noe som for oss er ganske tidlig når det er helg, så vi lå like så godt og scrollet på telefonene og  så på youtubevideoer i hele to (!!) timer før vi klarte å stå opp. Haha, så mye for å stå opp tidlig liksom! Uansett er det deilig med en treg morgen når man ikke har noen spesielle planer, og i dag har vi ikke det. Kanskje blir det en tur på stranda igjen, slik som på bildene ovenfor. Vi får se hva dagen bringer og litt hva vi føler for. Først nå står frokost på planen. 

Ha en fin lørdag! Håper dere finner på mye gøy ♥

Kveldsbad

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei og god kveld, og ikke minst: god helg! Vi har ringt inn helgen med et aldri så lite kveldsbad. For en deilig måte å starte helgen på! Vi tok et kjapt bad, før vi satte oss ved sjøkanten og bare nøt lyden av bølgene sammen med en liten coronita. Jammen har vi det bra her ♥ Tenk å kunne dra ned til sjøen en fredagskveld å bade uten at det blir alt for kaldt. Ja, takk til flere kveldsbad fremover i hvert fall.

Nå fortsetter vi helgen med lasagne og film. Kunne virkelig ikke hatt en bedre start! Har dere noen filmer å anbefale oss? Noen som ligger på netflix?

Alt for stille

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da har Helene reist hjem, og alt føles plutselig veldig stille. Etter nesten 4 uker med masse besøk blir det nå rart og bare være oss to (tre med Disney da ;-) ). Plutselig blir alt så mye mer rolig og stille, og egentlig ganske kjedelig. Akkurat i dag føles det i hvert fall litt tomt her i leiligheten uten Helene her. Nå er det noen uker til neste gang vi får besøk, og i mellomtiden blir det nok også deilig å være kun oss en liten stund. Så får vi masse tid til å glede oss til neste besøk. Synes det er veldig gøy at så mange har lyst til å komme og se hvordan vi har det her nede i sør. Besøk er alltid gøy! 

Planene for resten av dagen blir vell egentlig bare å ta livet helt med ro, og gjøre akkurat hva vi føler for. Håper dere har en fin torsdag. Jammen er det snart helg igjen jo! 

Beautiful Cartagena

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei og god formiddag, endelig med internett igjen! Vi fikk tilbake internett i går kveld, akkurat i tide for kveldens serie-titting. I dag har Helene sin siste dag her, og den skal vi bruke til å gjøre akkurat det hun har lyst til. Dessverre har værgudene bestemt seg for og ikke være helt på vår side i dag, så i dag er det faktisk overskyet og meldt regn. Ganske uvanlig her på østkysten, men jeg tror vi kan ha godt av litt regnvær. 

Over er det litt flere bilder fra Cartagena. For en utrolig bildevennlig by! Så mange flotte bygninger. Gleder meg til å oppleve flere av Spanias flotte byer fremover. 

Alicante

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er noen bilder fra ettermiddagen vår i dag. Vi dro til Alicante da jeg var ferdig på jobb, mest bare for å kikke og kose oss. Alicante gir meg et bedre og bedre inntrykk for hver gang vi er der, og det er en flott by for litt vandring. Planen i kveld var egentlig å slappe av i sofaen med netflix snurrende på skjermen, men så har vi plutselig mistet internettet igjen, dermed gikk den planen i vasken. Så da blir det vell heller en tidlig kveld, noe som egentlig er greit ettersom at jeg skal på jobb i morgen tidlig. 

Håper dere har hatt en fin start på uken! Kanskje siste uke av ferie for mange? Nyt den!

A day of fun

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yey! Over er noen bilder fra vår ettermiddag i Terra Mitica. Vi har badet, lekt oss og kost oss! Bjørnar og Helene var til og med tøffe nok til å ta de voldsomste berg- og dalbanene, mens jeg holdt meg heller på bakken og stod for litt filming. Gøy har vi i hvert fall hatt det! Og nå fortsetter denne fine dagen, for vi har tenkt oss på en aldri så liten kveldstur i fjellet. Det skal bli fint ♥

Håper dere nyter de siste dagene av ferien! 

Guadalest

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Her er noen bilder fra gårsdagens tur til Guadalest. Veldig fint å ta en liten kveldstur opp i fjellene. Vi gikk litt rundt, kikket i butikker, var på toppen av fjellet og så på utsikten, og koste oss med hver vår iskrem. Perfekt aktivitet på kvelden! Dessuten var det lite folk i byen, så det var ikke slitsomt å gå rundt, noe det kan være på slike turist-områder. Guadalest var mindre enn jeg trodde, men likevel fint å ha sett det og vært der. Bare kjøreturen opp i fjellene i seg selv er jo helt fantastisk! 

Nå drar vi på stranda. Denne fridagen skal nytes! 

Flytende ananas

Hei! Hvordan behandler uka dere? Jeg skulle ønske at dagen i dag var akkurat slik som på bildet over, men jeg klarer meg, for det er nemlig planen for i morgen. Da har jeg fri igjen, og skal tilbringe dagen på en flytende ananas i turkist hav. Hehe. Disse bildene er fra helgen hvor vi tok med oss Helene til favoritt stranden vår, som ligger i Calpe. Dere forstår kanskje hvorfor? 

Nå er planen å dra på en liten roadtrip til Guadalest. Vi har bare kjørt forbi tidligere, så nå skal det bli fint å oppleve byen. 

Vista Costa Blanca

 

Hei og god kveld! Har dere hatt en fin start på uken? Helt rart at det er mandag igjen allerede. I dag er faktisk min siste feriedag, og i morgen skal jeg på jobb igjen. Vi har tilbrakt mandagen på kjøpesenteret, og det gikk faktisk nesten en hel dag der. Ganske uplanlagt, men slik blir det vell når man havner i "moduset". Planen for kvelden var egentlig å dra opp til den samme fjelltoppen hvor disse bildene er tatt. Et sted med helt fantastisk flott utsikt over costa blanca, langt oppe i fjellene. Man ser kanskje ikke hvor bratt det er på disse bildene, men jeg var rimelig mo i knærna da disse ble tatt! Uansett, vi fikk ikke tid til å reise til fjellet, men jeg håper vi får det til senere denne uken. Vi må jo vise Helene denne flotte naturen!

Ønsker dere en fin uke ♥

In the streets of Cartagena

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Her er noen bilder fra Cartagena. Er det ikke fint der vell? Så mye utrolig flotte bygninger å se på mens man går rundt i gatene. Vi var også overrasket over hvor stille byen var. Vi var der jo en lørdag, og det var nesten ingen folk i sentrum, og vi var omtrent de eneste turistene som var der. Kjekt å kunne oppleve en så flott by "alene" uten å havne på alle andre sine feriebilder. 

I dag er det shopping som står på planen vår. Jippi! 

The perfect wall

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

God morgen! Har dere hatt en fin helg? Vår har vært veldig bra. I går tok vi turen til Cartagena. En 2 timers kjøretur fra her vi bor. Det var en veldig rolig og koselig by, med mange flotte bygninger. Vi tok masse bilder, så jeg skal vise dere senere. Først måtte jeg bare vise dere denne kule veggen som vi fant. Det må jo være det beste med å gå i en fremmed by? Det å finne slike stilige steder. Cartagena hadde mange bilde-vennlige steder, og vi hadde en veldig fin formiddag der i går. 

Planene for søndagen er også ganske så klare: bading, litt shopping og tur i kveld. Perfekt! Ta forresten en tur innom >matlagingsbloggen< min om få strakser å få oppskrift på dagens frokost, en deilig smoothiebowl! 

Happy!


 

Hei og god kveld fra et stykk happy girl! Vi har nemlig fått Helene på besøk, og det er derfor det har vært lite oppdateringer også her inne. Vi koser oss virkelig med besøket vårt i mine siste feriedager, derfor bruker jeg ikke mye tid på pcen. Vi kommer akkurat fra en tur på stranda, og skal straks ut å spise. Det er så koselig å ha Helene her. Alt for lenge siden sist vi så hverandre. De neste ukene skal vi finne på masse gøy, og jeg gleder meg til alt vi har i vente ♥

I morgen tar vi turen til Cartagena, en by jeg har gledet meg til å oppleve. Skal ta masse bilder å dele med dere. Håper dere nyter sommerferien like mye som vi, slapper av og koser dere!

Seeking som new adventuresI går bestemte meg og Bjørnar oss for at vi ville ut på litt eventyr. Eller mer bestemt: oppdagelsesferd. Det finnes så mange fine steder i området, og vi ville rett og slett utforske litt. Vi kjørte innover i landet, helt uten mål og mening, men endte til slutt med å kjøre opp en smal vei. Da fant vi en sti som ledet oss langt opp i fjellene. Fy søren så flott det var! Bare se på fjellene over, noe så majestetisk! Utsikten fra toppen av stien var også helt upåklagelig. Flere bilder kommer, for å si det sånn... Hehe. Hit skal vi garantert tilbake, og neste gang håper jeg på å få tatt med en drone. Det står nemlig veldig høyt på ønskelisten vår, og dette stedet her ville vært perfekt for litt dronekjøring. 

Terra Mitica, en kveld i fornøyelsespark

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går dro vi til Terra Mitica med mamma og lillebror. Vi tok flere karuseller, men de som minnet om tømmerrenna i Kristiansand var helt klart de kjekkeste. Kliss våte ble vi også, noe som gjorde det enda mer morro. Den eneste skuffelsen var at den store berg og dalbanen i tre var ute av drift, så den får vi heller prøve en annen gang. Vi hadde det i hvert fall skikkelig gøy i kveldstimene i går. Det var perfekt å dra i parken på kvelden, ettersom at temperaturen var mer behagelig og så var det nesten ingen kø. Fantastisk! 

Bjørnar filmet i hele går. Han har lyst til å prøve seg på et nytt videoredigeringsprogram, så når han får tid til å sette seg inn i det, kommer det også en liten video av dagen. 

Nå skal vi på markedet og stranda. En fin søndag i vente! Ønsker dere en strålende dag ♥

Familiebesøk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er så koselig med familien på besøk, og som dere sikkert forstår så tar vi oss litt ferie fra blogg i disse dagene. I går kveld tok vi med oss hele familien på tur til fyrtårnet i Albir. Det er en veldig fin tur med masse flott natur underveis, og det tror jeg vi alle satte pris på. I dag har foreldrene til Bjørnar sin siste dag her, så i dag skal vi gjøre akkurat hva de har lyst til. I kveld skal vi på en tapas restaurant i Altea, og hvis vi skal tro tripadvisor skal det være en av de beste i området. Time will show, men først en dag med masse gøy! 

Blue WallOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har vi tilbrakt dagen på stranda i Villajoyosa. Det er så koselig der med alle de fargede husene og den fine sandstranden. I dag var det faktisk rimelig mye bølger der, slik at det nesten var litt skummelt å bade for en som meg som ikke er så glad i å være under vann. Det var likevel fint, og vi lå i solen i flere timer. Dermed er vi ganske slitne nå, så en sen siesta er på sin plass. Resten av kvelden går nok til litt vandring i Albir. Planen er å gå på churros-jakt. Det må jo være mulig å finne et sted som selger det? Vi er jo trossalt i Spania. Jeg satser på at vi finner et sted. 

Håper dere har hatt en fin tirsdag! I morgen kommer mamma og lillebror også på besøk. Gleder meg skikkelig! 

Under a waterfall

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

God morgen! Jeg har visst tatt litt ferie alle mulige veier, men det er vell slik det skal være? Vi hadde en skikkelig gøy dag i Fonts del Algar i går, og tilbrakte rimelig mange timer der. Da vi kom hjem var vi utrolig trøtte hele gjengen, så alle hadde behov for en litt lengre siesta. På kvelden dro vi til Altea for drinker og iskrem, og alt i alt ble det en veldig fin dag. 

I dag er vi klar for en ny stranddag, og vi har planer om å ta med besøket til Villajoyosa. Det er så koselig med besøk, og ikke minst deilig med ferie! 

Alfaz del pi Filmfestival

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Da er filmfestivalen i Alfaz over for denne gang. I går hadde vi egentlig tenkt å gå på utekino i Albir, men så viste det seg at filmen var dubbet på spansk, og ikke var på engelsk slik det hadde stått i programmet. Det vil si, sangene fra La La Land var på engelsk, men alt annet var dubbet. Dermed får vi spare filmen til en annen gang.  Vi hadde likevel en veldig koselig kveld, og nå har jeg faktisk ferie! Jippi! 

Vi er klar med badetøy og solkrem, for straks drar vi til Fuentes del Algar. Husker dere de fossefallene som meg og Ingrid badet i? Vi skal i hvert fall tilbake dit. Det skal bli gøy! Første feriedag skal virkelig nytes♥

Piña

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God morgen og god søndag! Det er ingen tvil om at jeg har fått helt ananas-dilla denne sommeren. Da er det klart man må ha med seg en stor ananas på stranda, og samtidig ha på seg en ananas-bikini. Hehe! Bildene over representerer vell egentlig planen for i dag også, for vi drar straks på stranda med besøket vårt. Vi hadde en skikkelig koselig kveld i går med kveldsbading, sangria og god middag. Kjekt med besøk! 

I kveld skal jeg på jobb, men etter den vakten har jeg faktisk ferie helt frem til august. Så utrolig deilig! Vi skal virkelig kose oss de neste ukene med besøk, opplevelser, avslapping og totalt feriemodus! 

Smelter bort

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kjole og solbriller fra H&M


Har dere hatt en fin lørdag så langt? Vi har hatt en skikkelig ryddedag, og så dro vi en tur til Altea for å prøve å leie en båt i løpet av de neste dagene. Det var SÅ varmt at vi trodde vi skulle smelte bort. Ikke så rart, for i dag har det faktisk vært hele 38 grader. På vei tilbake igjen kom skyene, og nå er det helt overskyet her og mye kjøligere. Egentlig veldig deilig. 

Nå venter vi egentlig bare på at svigers skal lande med flyet, så får vi se hva vi finner på i kveld. Koselig blir det uansett med besøk! 

Vlog fra Spania no. 2

Husk å spill av med HD

 

Her kommer endelig vlogen fra forrige helg! Vi filmet både lørdagen og søndagen, og dere får bli med til Valencia, akvariet og stranda i Albir. Det er veldig kjekt at så mange har sett den forrige videoen, så håper jeg dere liker denne også! Vi ler så vi griner av å se disse videoene av oss selv, vi kan vell trygt si at å snakke til et kamera kanskje ikke er helt vår ting, men så må man jo ikke ta seg selv så høytidelig hele tiden. Så blir det vell kanskje underholdene både for dere og for oss. Kanskje det er derfor så mange har sett den andre? Uansett, øvelse gjør mester, og vi synes det er veldig gøy å filme! 

Fortell oss gjerne hva dere syntes! Vi blir også glad for litt konstruktiv kritikk, så vet vi hva vi kan gjøre bedre til en eventuell neste gang. 

I give you the moon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
At the beach in Albir with the full moon 
 

God kveld! Har dere hatt en fin fredag? Jeg innser først nå hvor mye klokken plutselig er blitt... Vi er midt i middagslagingen. Husker dere de datene vi holdt på med, der vi lager en 3-retters middag fra et annet land? Vell, det har gått litt i glemmeboken de siste månedene i dette flytte-til-spania prosjektet, men nå er vi i gang igjen. I dag besøker vi Kenya, og på menyen står kachumbari, domoda og stekt banan. Gleder meg til å smake! 

Så ble det visst en sen middag og kveld på oss i dag igjen. Vi er virkelig ikke så flinke til det her, men så liker vi jo å fylle dagene, og da blir det heller litt senere kvelder... I dag har vi vært på trening på et treningsstudio i nærheten, handlet en god del og vært på stranda. Alt i alt en veldig fin fridag. Og i morgen får vi besøk! Gleder meg skikkelig! 

Ha en fin fredagskveld videre. Håper dere fyller kvelden med mye kos ♥

10 sommerdrinker

Ettersom at det nærmer seg sommerferien min, har jeg så mange forskjellige drinker jeg har lyst til å prøve. Varme, sol, palmer og bølgeskvulp bør absolutt nytes kombinert med noen forfriskende coktails. Jeg har søkt litt på pinterest og funnet noen coktails jeg har lyst til å prøve, kanskje blir dere også inspirert? Her er noen av dem: 
1.  Blåbær mojito  //  2.  Rabarbra mojito  //  3. Bjørnebær lemonade margaritas   //  4. Bringebær mojito  //

 5. Mango margarita  //   6. Hvit sangria med vannmelon og ananas  //   7. Passionsfrukt mojito  //  

8. Beach bum  //  9. Bjørnebær og basilkiums mascow mule  //  10. Tropisk sangria  

 

 

Flere som ble litt inspirert? Jeg skal garantert prøve meg på en av disse i kveld. God helg da!

 

Oceanografic

 

Da vi var i Valencia dro vi på akvariet Oceanografic. For oss som bare har vært på akvariet i Bergen tidligere, var det helt storslått å komme dit! Utrolig mye stilig å se på, og veldig flotte "utstillinger". Alt var veldig gjennomført, og det var egen seksjon for maneter, haier, krokodiller, tropiske fisker osv. De hadde til og med en hval! Alt i alt virket det også som om fiskene og dyrene hadde det bra, selv om det dessverre var noen av dem jeg tror kunne trengt større plass å svømme på. 

Vi koste oss skikkelig på oceanografic og fikk sett utrolig mye fint. Hvis dere noen gang tar turen til Valencia vil jeg absolutt anbefale dette akvariet. Kanskje spesielt hvis dere, slik som oss, bare har opplevd akvariet i Bergen tidligere. Dette er virkelig noen dimensjoner større!

Our plan for today

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God tirsdag! Har dere en fin en? Planen vår for resten av dagen i dag er å gjøre akkurat det samme som vi gjorde på søndag da disse bildene ble tatt, nemlig ta livet helt med ro på stranda. Det er nok ikke like varmt nå på ettermiddagen, men det er deilig å nyte uansett. Vi kan vell ikke akkurat klage på 29 grader... Jeg har vært på jobb i dag, så resten av kvelden syns jeg at jeg fortjener å bruke på stranda. Så får vi heller ta en liten treningsøkt i kveldstimene når solen har gått ned. 

Vi skrives senere!

I Valencias gater
 

 

Valenica var virkelig en koselig by med mange små og smale gater, flotte farger og mye fint å se på! Beklager for litt dårlig oppløsning og forskjellige størrelser på bildene, men de ble rett og slett tatt i filmmodus istedenfor kamera, så da blir det litt feil. Det gir vell likevel et godt inntrykk av hvor koselig det var der? 

I dag skal jeg begynne å redigere filmen fra helgen, så får vi håpe at vi har klart å få til noen bra klipp. I kveld skal jeg på jobb igjen, men så skal jeg bare jobbe ut denne uken og plutselig har vi noen uker med sommerferie! Det skal bli så utrolig gøy å få familie på besøk og bare ha tid til å nyte, nyte, nyte. Gleder meg!

Ha en fin uke, og fin sommerferie! Merker at det er flere som har ferie akkurat nå fordi det er så stille her inne, men det er bare fint å tenke på at alle koser seg med ferie, avslapping og opplevelser. 

Healthy lunchGod morgen! Jeg skulle virkelig ønske at vi hadde denne lunsjen som vi hadde i går, til frokost i dag. Fy søren så godt det var! Vi dro til Valencia i går, og med en gang vi kom frem kjørte vi rett til dette stedet for lunsj. Almalibre Acai bar kan absolutt anbefales! Her valgte man størrelsen på acai-bowlen og så kunne man velge blant forskjellige toppinger. Vi tok også hver vår ferskpresset juice, og det hele var virkelig en god matopplevelse. Nå skal vi gå på jakt etter flere slike steder i området rundt oss. Krysser fingrene for at det er noen i nærheten. 

Flere bilder fra Valencia kommer. Vi hadde en skikkelig fin dag i går. Vi filmet en del også, men har bestemt oss for å lage en video fra både i går og dagen i dag. 

Ha en strålende søndag!


 

Utsikt over middelhavet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

God morgen! Hadde dere en fin fredag i går? Vår gikk akkurat som planlagt med pizza levert på døren, film og vin. Perfekt start på helgen! Uværet ser ut til å være over, for i dag skinner solen! Stranden tror jeg får vente til i morgen, for nå har vi planer om å hoppe i bilen å kjøre mot Valencia. Dette kommer til å bli en fin lørdag! Så håper jeg den litt lange bilturen er verdt opplevelsen av Valencia. 

Over er noen bilder fra tidligere i uken da vi dro en tur til Altea for å spise lunsj, og rett og slett bare vandre litt rundt. Vi har faktisk bare vært der på kveldstid tidligere, så det var fint å se det i dagslys, selv om det ikke kan måle seg med å se solnedgangen derfra. Jeg elsker de smale gatene og de koselige butikkene i Altea, og ikke minst utsikten over middelhavet.

Vi skrives senere! Kameraet er med og snurrer film i dag, så vi får håpe vi har mye kjekt å vise dere når vi kommer tilbake. Ha en god lørdag!

Fin de semana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Endelig helg!! Og den skal nytes! Jeg hadde egentlig lyst til å starte den på stranden i dag etter jobb, men Spania har faktisk servert oss vår andre dag med regn denne uken. Dermed blir det nok en inne-fredag istedenfor, men det kan være veldig fint det også. Pizza på døren og litt vin i glasset blir ikke feil denne fredagen det heller. 

Har dere noen spennende planer for helgen? Vi har lurt på om vi skal reise til Valencia i morgen eller på søndag, og kanskje ta en tur på akvariet der. Utenom det har vi ingen spesielle planer, men jeg er helt sikker på at helgen kommer til å bli veldig fin! Jeg har tenkt litt på og kanskje lage en ny vlog her fra Spania hvis det kunne vært gøy? 

God helg!

Faro del Albir

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er bildene fra da vi gikk til fyrtårnet i Albir på mandag. Ser det ikke fint ut vell? Det var en helt nydelig tur med utrolig flott utsikt hele veien. Da vi kom til toppen var det bare å stå å nyte solnedgangen og speide etter delfiner. Det skal visst nok være et veldig bra utkikkspunkt for å se nettopp disse dyrene, ettersom at det ligger et fiskeoppdrett ute i sjøen der delfinene kommer for å spise. Vi så dessverre ingen delfiner denne gangen, men jeg skal speide igjen en annen gang, og håper jeg ser noen. Det hadde vært kult! 

Hvis dere noen gang er i område vil jeg absolutt anbefale å ta en kveldstur til fyrtårnet. 

Albir by night

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God kveld fra Spania. Har dere hatt en fin tirsdag? Jeg har akkurat kommet hjem fra jobb og tenkte at jeg måtte vise dere bildene vi tok av Albir kledd i nattens mørke i går. Litt av en utsikt til kveldsturen må jeg si. Vi kommer garantert til å ta flere turer til fyret i Albir for å nyte utsikten i hvert fall! 

Her skal vi ta kvelden med tomatsuppe og serie på skjermen, og så sove lenge i morgen før en ny arbeidsdag. Det går mye i jobb, men så har jeg jo snart noen uker ferie sammen med familien, og det skal bli så gøy! Dessuten er det heilt greit å jobbe, når man bruker fridagene og fritimene på å oppleve nye steder, strandliv og bare kos. Alt føles jo egentlig som en lang ferie. Jammen er vi heldige ♥

Strandløver

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God morgen! Har dere hatt en fin start på uka? Det har i hvert fall vi, for den startet som dere ser over her! I går tilbrakte vi hele dagen på stranda med de nye solsengene våre. For en bra investering! Strandlivet i går var virkelig helt perfekt! Dessuten var det en sånn deilig vind hele tiden, som gjorde at vi egentlig aldri helt kjente behovet for å bade, vi ville heller bare ligge å nyte litt sol på kroppen...Dere skjønner kanskje allerede at vi ble litt solbrente i går, vind er noe av det farligste når man soler seg (men også noe av det deiligste). Derfor holder vi oss vekke fra sol i dag, og skal snart ut på en liten tur. Jeg skal på jobb også om bare noen timer, så denne dagen kommer til å gå fort. Akkurat slik som gårsdagen. Dagen i går bare fløy avgårde, og vi var nesten ikke hjemme. På kvelden tok vi turen til fyret i Albir, og det gleder jeg meg til å vise dere bilder av. Fy så fint!

Ha en fin tirsdag. Håper dere nyter sommerferien!

Fridag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bilder fra Alicante

 

Jeg kom plutselig over disse bildene som vi tok i Alicante da vi var der i forrige uke. Et fint, men stort sted. Neste gang vi drar dit tror jeg vi må ha en bedre plan på hva vi har lyst til å gjøre der, og hvilke steder vi har lyst til å se. Men uansett: i dag har jeg fri! Deilig etter seks dager med jobbing. Vi har ikke lagt oss noen spesielle planer i dag, bortsett fra at vi straks reiser på stranda for å jobbe med brunfargen og ta til oss litt D-vitamin. 

Vi skrives senere! Håper ikke dere er kjempelei av strandbilder, for faren er at det blir noen flere litt senere i dag... 
 

Terra Natura

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Formiddagen i Terra Natura.

 

Her er et bildedryss fra formiddagen vår i dag, som vi har tilbrakt i dyreparken. En koselig måte å bruke søndagen på! Jeg må si at dyreparken her i Benidorm ikke kan måle seg med dyreparken i Norge (hehe), men det var likevel koselig og mange fine dyr å se på. Vi var også med på et lite fugle-show og mating av elefanter. En flott date på en søndag. 

Vi har hatt en koselig formiddag, og nå skal jeg straks på jobb. Alt i alt en innholdsrik søndag, men nå er jeg veldig klar for en fridag i morgen.

Håper dere har hatt en fin helg!
 

Magisk vann

Her er litt flere bilder fra Polop. Dere vet den lille byen som jeg sa at vi kanskje ikke kom til å dra tilbake til? Hehe, vi dro tilbake bare noen dager senere, men denne gangen på kveldstid. Vi gikk litt mer rundt, og fikk se en del steder vi ikke fikk sett sist gang. Blant annet et helt torg med masse små fontener (Los chorros). Vannet skal visst nok være magisk, og hvis man drikker det skal det øke sjansen for blant annet fertilitet.

Polop er virkelig en by som våkner til liv i kveldstimene, og vi skal ikke se bort i fra at vi drar tilbake hit igjen. Kanskje for å gjøre akkurat det samme som vi gjorde denne dagen: Gå rundt å kikke, for så å sette oss ned å nyte et glass vin og litt tapas ♥

God helg! Har dere spennende planer?

Avinguda dels esportes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har vi funnet et treningsområde ikke så langt i fra oss. Perfekt! Bjørnar sprang noen runder på banen, mens jeg stod med Disney og gjorde en del benøvelser. Her kommer vi garantert tilbake! Kanskje allerede i morgen, for da har vi lyst til å prøve ut svømmebassenget som ligger her. Jeg har ikke svømt på sikkert over et år. I en periode i studietiden svømte jeg nesten hver eneste uke, så det er rart å ha vært så lenge uten. Det er en så utrolig deilig måte å trene på, så gleder meg til å teste det ut i morgen, og forhåpentligvis er svømmebassenget perfekt til litt trening. 

Har dere hatt en fin torsdag? Her går det i jobb, jobb, jobb i disse dager, men også litt fritid som dere ser over. Men nå: middag og Tv-serie. Perfekt avslutning på dagen. 

Vi skrives i morgen! Er det forresten noe spesielt dere savner her inne? Noe spesielt dere har lyst at jeg skal skrive om? Gi meg gjerne et lite pip. 

Stemingsrapport


Noen bilder fra kveldstur i Benidorm ♥


God kveld fra Spania. Har dere hatt en fin lille-lørdag? Jeg har en hektisk arbeidsuke foran meg, og kjenner at jeg allerede gleder meg til mandag og fridag. Hehe. Likevel prøver vi å kose oss i timene når jeg har fri, selv om jeg også da trenger mye tid til avslapping. Det har vært utrolig varmt de siste dagene, uvanlig varmt for juni-måned i følge spanjolene. Det er helt klart at det gjør man utslitt!

Vi prøvde å gå en kveldstur i stad, men måtte snu og gå tilbake igjen da 30 grader kl 19:30 ble litt for varmt for både oss og Disney... Dermed blir det middag først, før vi prøver oss igjen litt senere i kveld, når sola har gått ned. I dag blir det bare en tur ned til Alfaz sentrum, noe som ikke er feil det heller, selv om å gå langs promenaden i Benidorm (som på bildene over) virkelig er helt fantastisk!

Banansplitt, skyline og kveldstur

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gårsdagens fridag oppsummert i bilder. 

 

Her er noen bilder som beskriver veldig godt hva dagen i går ble brukt til. Først var vi på en strand vi aldri har vært på før som heter Cala Tio Ximo, og ligger mellom Albir og Benidorm. Dette var en veldig liten strand som var vanskelig å finne, men som også var veldig fin. Dessverre blåste det sånn i går at sjøen var ganske skitten, og det var synd, for på denne stranden skal det være veldig gode snorklemuligheter. Det får heller bli neste gang... I går var det litt for varmt for meg, og jeg hadde vondt i hodet i tillegg, så vi ble bare på stranden i noen få timer før vi dro hjem igjen. På bilturen hjem kjørte vi forbi denne utsikten av skylinen i Benidorm, skjønner hvorfor de kaller byen for Europas svar på New York ;-)

Etter stranda dro vi til Albir en tur og spiste hver vår banansplitt. Hører liksom med litt ekstra på en fridag synes jeg.  Så ble det ølgryte til middag (jeg skal dele oppskrift senere i uken) og en aldri så liten tur fra Albir til Altea på kvelden. Å gå langs promenaden i Albir og Altea er virkelig vakkert, og jeg er så glad for at dette er et av våre "turområder". Heldig ♥

I dag er det overskyet her, med tung luft, litt regn og torden. Hadde det ikke vært for den fuktige luften hadde det egentlig vært ganske deilig. 

Håper dere har en fin tirsdag. Vi skrives senere!
 

#Mode 

Plutselig var helga over, og vi er kommet til mandag igjen. Denne helga var slitsom med mye jobbingen, men også veldig fin. Etter jobb i går hadde jeg bare en tanke i hodet: komme meg til stranda! Dessverre var det overskyet når vi kom dit, men det gjør jo ingenting med 32 grader i lufta. Det ble ikke noe bading, men lesing, avslapping og musikk med synet av blått hav slår aldri feil det heller. I dag er jeg i akkurat det samme moduset. Jeg vil bare slappe av på fridagen min, og det helst på stranda. Så vi drar straks til stranda for å bade og slikke sol, og rett og slett bare ta livet med ro ♥

Polop

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Plutselig ble det nattevakt på meg i går, istedenfor kveldsvakt, og om få timer skal jeg på jobb igjen. Det er altså ei skikkelig trøtt ei som sitter her og skriver i dag. Dermed har det altså skjedd veldig lite spennende de siste timene, og derfor tenkte jeg det var bedre å se litt bilder fra forrige helg. På søndag dro meg og Bjørnar til Polop, en liten by på en fjellknaus like i nærheten. Her var det veldig koselig, men også veldig stille og egentlig lite å gjøre. Jeg tror kanskje vi kom midt i siestaen og helt klart i den varmeste tiden på dagen. Hvis vi drar tilbake hit en annen gang blir det nok for et kveldsbesøk. Fint var det uansett, og flott utsikt! 

Håper dere har en fin helg! Min lørdag blir altså veldig lite spennende, men slik er det jo i blant. Håper dere nyter fri og sommerferie (for de det gjelder). 

Mornings

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God morgen fra terrassen! I dag har vi sovet lenge, og det var skikkelig deilig. Vi må egentlig passe på å komme oss tidlig opp her om morgenene, for at vi skal kunne gå tur med Disney før det blir alt for varmt, men av og til er man jo nødt til å sove litt frempå også... Heldigvis har vi et sted med mye skygge i nærheten der hun kan springe litt løst, så det fungerer av og til det også. Nå er "helga"/fridagene over for min del, for nå blir det jobb hele helgen igjen. 

Jeg skal ikke på jobb før i kveld, så før den tid skal vi bare slappe av. Bjørnar skal en tur til den norske bokhandleren her (noe jeg syntes er litt flaut, norsk bokhandler i Spania liksom...) for å skaffe seg noen bøker, og så får vi se hva vi finner på.

God helg til dere da! 

Swimming in Calpe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Her er litt bilder fra dagen vi tilbrakte i Calpe i går. Vi fant en fin strand, og la oss på den enden med minst folk og klarest vann. Virkelig helt perfekt! Vannet var helt krystallklart, og hadde den nydeligste turkisfargen. Rundt oss svømte fisk i alle mulige farger, og det var skikkelig varmt og godt. Nesten litt for varmt på land, så vi holdt oss for det meste i vannet. Vi har det jammen godt her altså! Vi har store planer om å bli skikkelig rutinerte strand-gåere, så snart blir det vell medbrakt solseng, parasoll og kjølebag på oss også skal dere se ;-). 

I dag har vi ikke vært på stranda, selv om jeg kjenner at akkurat nå hadde det vært skikkelig deilig å ta seg en tur. I dag har vi vært i Alicante og kikket og shoppet litt på et outlet som var der. Dessverre var det et lite spennende outlet, men jeg fikk likevel kjøpt meg noen nye treningsklær, og da må jeg jo si meg fornøyd!

Håper dere har en fin torsdag!

Villajoyosa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er noen bilder fra Villajoyosa hvor vi tilbrakte lørdagen, som kanskje noen av dere også så på >filmen< ? Jeg elsket tilværelsen i denne byen, rolig og stille, nydelig strand og masse fine farger! Hit drar vi garantert tilbake, spesielt fordi det tok oss så kort tid å kjøre hit. Farger gjør meg lykkelig, og Villajoyosa er garantert en by man blir glad av. Anbefales! 

I dag har vi vært på stranden i Calpe, men bilder av dette får dere se i morgen. Prøver å veksle litt mellom strand-bilder og litt annet, slik at dere ikke skal bli alt for lei av blått hav, sand og bikini *blære, blære, blære*. 

Nå drar vi avgårde for en liten kvelds-jogg og tur! Håper dere nyter sommerferien ♥

In a swimsuit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Badedrakt fra H&M 

 

Er ikke den nye badedrakten min utrolig kul? Jeg har virkelig hevet meg på badedrakt-trenden, og jeg elsker det! Bildene over er fra søndag. Da dro vi først til Polop en tur, så på litt shopping der jeg kjøpte to nye badedrakter og etterpå dro vi på en hundestrand med Disney. Der er bildene over tatt. Disney hadde det utrolig gøy på stranda sammen med masse løse hunder (det er nemlig bare noen få strender der det er lov med hund her), men dessverre svelget hun så mye saltvann at hun ble skikkelig dårlig etterpå... Blir nok en stund til neste gang vi tar hun med oss. 

I dag har jeg vært på jobb, og nå vet jeg ikke helt hva planene blir for resten av ettermiddagen. I går dro vi på stranda og satt der å planla både middags- og treningsuke. Ganske så fint! Nå skal jeg ha fri i noen dager før arbeidshelg, så vi får se hva spennende vi finner på. 

Håper dere har en fin uke! De fleste har vell sommerferie?? 
 

Vlog: Livet i Spania

Husk å ta på HD

 

Her kommer en aldri så liten vlog fra lørdagen vår. Jeg filmet hele dagen, slik at dere skulle få et lite inntrykk av hvordan vi har det her nede i sør. En dag som var ganske normal her nede, og som jeg ser for meg at de fleste lørdager kommer til å være nokså lik. Her får dere også se leiligheten vi bor i her, og litt av området rundt oss. 

Fortell meg gjerne hva dere synes, og kom med både ris og ros. Det er gøy å gjøre litt annet innimellom, og video er jo en fin vri. Hva syns dere? Er det noe jeg skal fortsette med litt frem over? Elsker forresten det nye hybridkameraet mitt og filmingen dens. SÅ utrolig mye bedre enn med Sonyen...

Håper dere har en fin mandag! Jeg har vært på jobb, og har sittet hjemme og redigert film, men nå er det på tide å komme seg til stranda for en liten dukkert! 

Jeg fikk viljen min

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi endte opp med å dra til Altea etter middag i går, for å kjøpe is til dessert. Virkelig et utrolig koselig sted, og det tror jeg Bjørnar er enig i. Hit blir det nok flere iskremturer i løpet av sommeren. 

I dag har vi vært i Villajoyosa og kikket og badet. Selv om det ble mest bading, for i dag har det virkelig vært stekende varmt! Det var utrolig fint der, og så var det i tillegg en nydelig strand. Oppskriften på en perfekt dag? Jepp! Viser dere flere bilder senere, samt så vil det jo bli å se i morgendagens vlog. 

Men nå: middag og vin på terrassen, før vi gjerne tar oss en liten tur ut i kveldstimene. Håper dere har en fin lørdag!

Sunrise in Albir

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Gjett hva vi har gjort i dag da? Vi stod faktisk opp tidlig for å få med oss soloppgangen i Albir, og det angrer jeg ikke på et sekund. Har dere sett noe så vakkert? Vi tok oss en liten joggetur, kombinert med litt powerwalk langs promenaden der, og det var ikke annet enn en perfekt start på dagen. Det frister til gjentagelse, selv om det betydde at vi stod opp kl. 6 på en lørdag. Verdt det! 

Nå skal vi fortsette dagens eventyr med å dra på stranda og oppleve en ny by. I dag har vi faktisk med oss kameraet for å lage en liten vlog som kommer ut i morgen. Håper dere syns det er gøy å følge livet vårt her i Spania litt gjennom video også. 

Ha en strålende lørdag!

Cascada

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fuentes del Algar 

 

God helg! Har dere noen spennende planer? Her fikk jeg Bjørnar tilbake fra Norge i går, og gjett om vi skal kose oss denne helgen! Nå må vi bare sette oss ned å lage en slagplan over hva vi har lyst å gjøre. Bading står garantert på planen, for varmen er virkelig kommet for å bli i en periode! I dag er det minst like varmt som dagen over da meg og Ingrid var og badet i fossene i Algar. Jeg måtte bare vise dere litt flere bilder derfra. Det var virkelig så utrolig fint der, og i tillegg krystallklart vann. Ganske imponerende på et sted der så mange turister bader. Hvis dere noen gang er i området vil jeg absolutt anbefale å ta turen hit en dag, istedenfor å reise til stranda. 

Men nå må vi sette oss ned å lage en plan for resten av kvelden. Jeg foreslår is og utsikt i Altea, så får vi se om Bjørnar er enig. 

God helg!

Swimming in waterfalls

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

I dag har vi vært i Las fuentes del Algar. En liten park med flere fossefall som man kunne svømme i. Vi har hatt det så kjekt! Parken var mindre enn det vi hadde sett for oss, og vannet var iskaldt, men akkurat i dag med 32 grader var det midt i blinken! Hele turen toppet seg da vi kom til det største fossefallet og fikk det helt for oss selv. Virkelig en opplevelse. Et perfekt sted å tilbringe en såpass varm dag. Det har blitt siesta på meg i dag, for å si det sånn! Vi er visst nok inni en periode med litt uvanlig varmt vært for denne tiden av året. Deilig♥

I dag har Ingrid den siste dagen her før hun reiser tilbake til Norge igjen. Dermed skal vi nyte den siste kvelden på en restaurant rett nedi byen. 

Håper dere har en fin onsdag!

En kveld i Altea


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Altea må jo være en av de fineste stedene jeg har vært! Det kan i hvert fall sammenlignes med flere av mine topp favoritter. Fikk skikkelig Santorini-stemning av å gå på toppen av denne lille byen. Fantastisk utsikt, fantastisk solnedgang, utrolig god tapas og flott selskap. En kveld blir ikke stort mer fullkommen enn det. 

På lørdag dro meg og Ingrid til Altea. Vi tok bussen her fra Alfaz, og gikk opp en liten bakke for å komme opp til den berømte kirken. På toppen, med utsikt rett til kirken, fant vi en restaurant med et ledig bord, og nøt noen deilige retter med tapas. Etterpå dro vi til denne Ice Cream Factory og kjøpte dessert, og guri malla for en god is! Her skal jeg definitivt tilbake! Det beste er at byen ligger en 10-minutters kjøretur unna ♥ Det gjelder å ta med meg Bjørnar hit noen ganger før det virkelig tar av med turister. 

Marked i Alfaz

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På fredag var vi på marked her i Alfaz del Pi. Det er marked her hver fredag, hvor man kan finne alt mulig av klær, sko, smykker, klokker og mye mer! Men det vi var ute etter det var frukt! Vi kjøpte med oss appelsiner, store druer, moreller og melon, og så laget vi en skikkelig god fruktsalat til lunsj. Veldig koselig å gå på marked og se på alt de selger av ting, og dessuten finne god, kortreist og billig frukt og grønt. Det kan vi like!

I dag har jeg vært på jobb, men nå er det straks på tide å nyte finværet. Vi har planer om sol og bading i dag også. Livet her nede altså, kan virkelig ikke klage! Og dere: internett fungerer igjen (jippi!), enn så lenge i hvert fall... 

Stranda i Benidorm

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei fra Spania, og fremdeles uten internett! Her har vi hatt nok en fin dag, men en litt roligere enn i går. I dag har vi vært på marked, lest bok på terrassen og vært på en aldri så liten shoppingrunde. En ganske så fin fredag vil jeg si.

Over er noen bilder fra gårsdagens bad i Benidorm. Noe så forfriskende og deilig! Gleder meg til flere turer på stranda i løpet av de neste månedene. Og har dere sett så blått hav og så blå himmel? Bildene er ikke redigert noen ting når det kommer til farge, og som sagt: farger er så sterke her nede. En fryd for øyet.

Håper dere har en fin fredag og god helg! Vi skal nyte fredagskvelden med pizza og masse spennende Spania-godis, men dessverre ingen netflix siden internett har bestemt seg for å kapitulere. Håper det fikser seg igjen snart!

En meget god erstatning!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se hvem jeg har fått på besøk! Ingrid er kommet en tur til gode, varme Spania for å henge med meg i en uke. Bjørnar har reist hjem til Norge en tur, og i mellomtiden er Ingrid en meget god erstatning. Hun kom i går, og på kvelden dro vi ned til sentrum for en middag. Vi endte opp på et sted hvor vi fikk servert både gode burgere og god Sangeria, perfekt kombinasjon! Og det beste: Bare en gåtur fra her vi bor. I dag startet vi dagen rolig med frokost på terrassen før vi dro til Benidorm en tur. Jeg har nemlig måtte fikse enda flere papirer i dag, og vi har vært en liten tur innom flere kontorer for å få det jeg måtte ha. Noen få spanske ord, litt engelsk og tegnspråk fungerer som regel alltid når man sliter med å kommunisere med hverandre. Må nok lære meg litt spansk ja? Etter byråkrati-runden vår dro vi ned til stranda for en dukkert og litt soling. Det har vært så deilig og varmt i dag, at litt bading i sjøen var virkelig på sin plass. Noe så deilig! Jeg koser meg virkelig i Ingrid sitt selskap, og gleder meg til alt det gøye vi skal finne på i løpet av den neste uken.

Håper dere har en fin torsdag! Jeg sliter forresten litt med internettet her nede. Det har fungert superbra helt til i går hvor det plutselig sa stopp, så nå bruker jeg mobilnettet. Håper det kommer på plass igjen fort!

 

En god dag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Litt bilder fra en liten tur til Albir i dag 

 

Hei fra den varmeste dagen hittil! I dag har det vært skikkelig deilig ♥ Jeg har hatt min første dag i min nye jobb her nede i Spania i dag, og det har gått veldig fint. Alt er selvfølgelig veldig nytt, og det er mye man må sette seg inn i, men jeg regner med at det går seg til etterhvert. Jeg fikk forresten NIE-nummeret mitt i går, og er bare superlykkelig for det! Det gikk heldigvis bedre og fortere enn forventet. Skal fortelle dere om prosessen i et eget innlegg.

Etter jobb i dag dro vi til Albir for noen ærender der. Alle farger i dag har vært så fine og sterke. Himmelen har liksom vært ekstra blå og palmene ekstra grønne (akkurat som på bildene over). Se så blått hav da! ♥ Vi måtte nesten ned på stranda en liten tur for å kjenne på vannet, og det hadde virkelig ikke vært feil med en dukkert i dag... Det får bli en annen dag. Nå er det tid for tur med Disney etterfulgt av middag og serie. En fin dag med andre ord. 

La meg ta deg med til byen min

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Albir

 

I går tok vi turen ned til Albir for å sjekke ut "sentrumet" vårt. Som dere sikkert ser på bildene så blåste det ganske godt i går, men det var godt og varmt. Å gå langs promenaden i Albir var utrolig koselig, og jeg gleder meg til mange flere turer ned hit. Ikke minst prøve en av de mange, mange, mange restaurantene som lå der nede. Å kjøre til både Albir, Altea og Benidorm tar omtrent like lang tid for oss, ettersom at de ligger så nærme. Dermed har vi egentlig flere byer å velge mellom når vi skal ut på ærend eller bare kose oss. 

I dag tilbringer vi dagen i Benidorm og på utlendingskontoret der. Hvis alt går i orden får jeg mitt NIE-nummer (utenlandsk "personnummer") allerede i ettermiddag! *Krysser fingrene*. Det skal i så fall feires med en tur i gamlebyen i Benidorm. Oppdaterer dere senere, og ha en fin fridag så lenge!
 

Den første natten i vårt nye hjem i Spania

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei fra Alfaz og vårt nye hjem i Spania! Vi kom hit ganske sent i går kveld. Fikk nøkler til leiligheten, tok en dusj og dro rett til Benidorm for middag. Google maps var nemlig ikke helt på vår side og vi klarte ikke å finne veien ned til Albir, men Benidorm var lettere for oss å finne. Vi gikk en tur nede på stranda der, og hadde planer om å finne et sted for å spise pizza, men endte opp med å spise crêpes til middag isteden... Uff, absolutt ikke det jeg hadde lyst på, men Benidorm i går kveld var rett og slett helt kaos! Det var nemlig fotballkamp (finale?) på Tven, og alle restaurantene var fulle av fotballentusiaster og Tver som spilte kampen. Ikke akkurat det vi var i humør for i går, men vi fikk i hvert fall et lite inntrykk av Benidorm-by. 

Til nå i dag har vi vært en tur på butikken for å handle inn til frokost som vi nøt på terrassen vår. Det er så gøy å gå i butikkene her nede, for de har så utrolig mye spennende! Billig frukt og grønt har de også, så dette skal spises mye av fremover. I dag er planen å komme seg ut for å bli litt bedre kjent med byen. Vi skal en tur til Albir nå straks og så blir det enda en tur på butikken litt senere for å handle alle nødvendigheter. 

Vi har vært litt trege med å komme i gang i dag, men nå er vi klar til å oppleve vår nye by. Rart at vi skal bo her, jeg føler jo liksom bare at vi er på ferie... 

Hasta Luego!

I dag er jammen dagen her. Vi har pakket, vasket, ryddet og pakket enda litt til, og i dag er dagen hvor vi starter reisen mot Spania for å bli boende i et halvt år. Helt sinnsykt! Jeg har filmet hele prosessen fra da jeg fikk jobben og frem til nå, og gleder meg til å vise dere alt av stress, tanker og kaos når vi først er kommet på plass. Kanskje det kan være til inspirasjon til andre som har lyst til å gjøre noe lignende? 

Som dere sikkert forstår har det vært travelt de siste dagene, men fra nå av er jeg tilbake på bloggen igjen for fullt. Jeg gleder meg til å ta dere med på denne reisen og eventyret! Og dette eventyret starter i Barcelona, på jentetur med Ingrid og Annie. Kan det bli bedre? *Gledeshyl!*. Om bare en times tid drar jeg avgårde til flyplassen, og vender ikke snuten hjem igjen før om flere måneder... Det er rart det...

Uansett: Vi skrives fra Spania! Hasta luego! 

1 uke til vi flytter til Spania!Bilder lånt >her<

 

Det føles faktisk helt SINNSYKT å skrive den overskriften, men i dag er det faktisk bare en uke til vi flytter til Spania. Tenk, vi flytter faktisk til Spania! Akkurat nå føles det ut som om vi bare skal på en ferie, og det skal jeg jo også i første omgang. Det er nemlig bare en uke til jeg reiser til Barcelona på jentetur, og det er jo slik hele dette nye kapittelet starter, før vi tar turen videre nedover kysten til Alfaz del pi. Så på en måte skal jeg jo på ferie først, bare at jeg aldri reiser hjem igjen.... Eller jo, men ikke før i november ;-) 

Det er virkelig helt utrolig spennende å tenke på, og jeg får et sug i magen av å se på bildene over. Tenk at dette er vår nye region og vårt nye hjem for det neste halve året. Helt sinnsykt! Jeg må innrømme at jeg er veldig spent på hva som vil møte oss, hvordan vår nye hverdag og rutiner kommer til å bli. Om akkurat en uke starter eventyret sakte, men sikkert, men før den tid er det mye som skal gjøres! Så her er det bare å henge i, og tenke på gulroten som venter ♥

Work in progressI dag er jeg endelig på plass igjen etter en veldig slapp dag i går... fem nattevakter i løpet av en uke tar virkelig på, og natt til mandag hadde jeg min siste. Dermed var planen å stå opp klokken 12 i går etter nattevakten, slik at jeg skulle klare å snu døgnet tilbake, men endte opp med å våkne når Bjørnar kom hjem fra jobb halv fire... Snakk om å være i koma! Likevel klarte jeg å legge meg igjen klokken elleve, og sov som en baby hele natten, så sliten var jeg nok. Dermed kunne jeg våkne uthvilt og full av energi i dag morges, klar for en ny uke, selv om den startet en dag senere for min del. 

I dag har jeg prøvd å få enda mer kontroll på Spania-sakene som må ordnes. Jeg har skrevet en liste, så nå føler jeg at jeg begynner å få mer kontroll. Etterhvert skal alt krysses av på lista. Sykt å tenke på at det i dag bare er tre uker til vi starter turen vår sørover. Selv om det for meg betyr jentetur i noen dager først, mens det for Bjørnar betyr starten på en lengre kjøretur. Likevel, om nøyaktig tre uker forlater vi hjemmet vårt her i Norge for et halvt år... Rart. 

Håper dere har en fin tirsdag♥ Jeg lurer på om jeg skal starte å pakke ned litt smått. Jeg tenker vi har nok å gjøre på slutten av denne måneden fra før av. Tre uker går jo faktisk veldig fort! *Stresser bare litt...* 

Et døgn i hovedstaden
 

La oss snakke om hva jeg gjorde i Oslo! Jeg var der nemlig ikke bare for å besøke min kjære Mia, men også for å få ordnet en del ting hos den spanske ambassaden. Planen min var å ordne både autorisasjon og NIE-nummer (en form for utlending-personnummer). Min norske autorisasjon må nemlig være godkjent på i Spania, og det er litt av en prosess skal jeg si dere. For det første måtte den oversettes til spansk, og da var jeg i kontakt med en godkjent translatør som jeg fikk mailadresse fra via ambassaden. Utrolig koselig dame som jeg møtte i Oslo og fikk papirene mine. Hun fortalte meg (heldigvis) at jeg måtte til tinghuset for å få godkjent hennes underskrift som oversetter. Så tidlig fredags morgen reiste meg og Mia avgårde til tinghuset, ved hjelp av google maps, og gikk til notarius publicus for å få godkjent underskriften (som absolutt ikke var gratis...). Videre derfra fikk vi beskjed om at vi måtte dra til fylkesmannen for å få enda en godkjennelse på at de hadde godkjent at underskriften var godkjent... Haha, dere skjønner hva jeg mener med at dette ikke var en lett prosess? Så dermed gikk turen videre til fylkesmannen for å få enda en underskrift og et stempel, før vi endelig kunne ta turen til den spanske ambassaden. Her fikk jeg levert søknad på autorisasjon og vitnemålet med alle underskriftene, så satser jeg på at det går i boks. NIE-nummeret derimot, skulle vise seg og ikke være så enkelt, slik som jeg hadde fryktet fra starten av.... Jeg trodde jeg hadde funnet en god løsning, men det viste seg at hvis man skal jobbe i Spania, får man ikke lov til å søke via ambassaden... Så da var jeg like langt, og får dessverre ikke ordnet det før jeg kommer ned til Spania. Så litt stresset fremdeles, men krysser fingrene for at alt ordner seg. Jeg kan mildt sagt si at jeg var skuffet etterpå, som jeg også tror at Mia kan skrive under på ;-) 

 

Utenom alt det som måtte gjøres hadde jeg en utrolig koselig tur til Oslo! Jeg var et og et halvt døgn hos Mia, men vi fikk gjort så utrolig mye! Gått på flere restauranter, vært på improteater, gått rundt i Oslo, snakket om alt og ingenting og så fikk jeg truffet Annie også! Alt i alt en veldig vellykket Oslo-tur, selv om jeg fremdeles må fortsette med kampen om å skaffe meg NIE-nummeret, for ja, det føles som en kamp... 

Nå må vi bare komme oss til Spania, så ordner nok alt seg etterhvert... Og vet dere hva? I dag er det bare en måned til vi starter reisen!! 

Når man skal flytte til et annet land


 

Når man skal flytte til et annet land er det utrolig mye organisering som skal til, selv om det bare er for en kort periode vi skal bo vekke. Jeg kommer stadig på småting vi må ordne, som mobilabonnement, abonnement på linser, hvordan gjør vi det med posten osv.? Det er så sykt at det snart bare er en måned til vi flytter. Alt for liten tid og alt for mye som må ordnes! Hehe. For øyeblikket er det skjema som er den o-store tingen som virkelig tar tid. Jeg har skrevet så uendelig mange skjema nå, og gleder meg til å få alle levert og få alt i boks. Forhåpentligvis så løser mye av det seg denne uka når jeg drar en tur til Oslo. Jeg gleder meg virkelig til å ha alle slike ting unnagjort. 

Så må jeg jo bare si at på dager som i dag, med sol og snø om hverandre i slutten av april, er jeg virkelig glad for at jeg skal flytte til sør i noen måneder. 

Vi flytter til Spania!


Vårt nye hjem og nærområde ♥

Nei, dette er faktisk ikke bare et ønske om å flytte til Spania på grunn av det dårlige været her hjemme i Norge, men faktisk en realitet. Om bare litt over en måned tar jeg med meg samboer og hund, og flytter til Spania!!! Hvor sykt er ikke det? Det er vell og merke bare for noen måneder, men likevel veldig spennende! Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg enormt til tiden vi har i vente. 

Av og til må man rett og slett tenke litt YOLO og gå ut av komfortsonen, og akkurat det tror jeg man kan vinne mye på. Å takke ja til en jobb i Spania er kanskje ikke så vanskelig, men alle formalitetene som må ordnes er vell gjerne det vanskeligste og det som tar opp mye av tiden min akkurat nå. Så nå gleder jeg meg bare til alt er i boks, og vi kan nyte det gode livet i solskinnet. SOM jeg gleder meg! ♥ Det skal bli spennende å ta dere med på denne reisen, og jeg håper dere vil fortsette å ta turen innom her selv om det vil bli mye solskinnsbilder? *Hehe*.

Har dere noen spørsmål er det bare å komme med dem i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan! 

, Sandnes

Jeg heter Thale Sunniva. Jeg er utdannet sykepleier, og jobber for tiden i Spania. Elsker å reise og lage mat. Bor sammen med kjæreste og verdens flotteste hund, samojeden Disney.


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av