Spania

Banansplitt, skyline og kveldstur

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gårsdagens fridag oppsummert i bilder. 

 

Her er noen bilder som beskriver veldig godt hva dagen i går ble brukt til. Først var vi på en strand vi aldri har vært på før som heter Cala Tio Ximo, og ligger mellom Albir og Benidorm. Dette var en veldig liten strand som var vanskelig å finne, men som også var veldig fin. Dessverre blåste det sånn i går at sjøen var ganske skitten, og det var synd, for på denne stranden skal det være veldig gode snorklemuligheter. Det får heller bli neste gang... I går var det litt for varmt for meg, og jeg hadde vondt i hodet i tillegg, så vi ble bare på stranden i noen få timer før vi dro hjem igjen. På bilturen hjem kjørte vi forbi denne utsikten av skylinen i Benidorm, skjønner hvorfor de kaller byen for Europas svar på New York ;-)

Etter stranda dro vi til Albir en tur og spiste hver vår banansplitt. Hører liksom med litt ekstra på en fridag synes jeg.  Så ble det ølgryte til middag (jeg skal dele oppskrift senere i uken) og en aldri så liten tur fra Albir til Altea på kvelden. Å gå langs promenaden i Albir og Altea er virkelig vakkert, og jeg er så glad for at dette er et av våre "turområder". Heldig ♥

I dag er det overskyet her, med tung luft, litt regn og torden. Hadde det ikke vært for den fuktige luften hadde det egentlig vært ganske deilig. 

Håper dere har en fin tirsdag. Vi skrives senere!
 

#Mode 

Plutselig var helga over, og vi er kommet til mandag igjen. Denne helga var slitsom med mye jobbingen, men også veldig fin. Etter jobb i går hadde jeg bare en tanke i hodet: komme meg til stranda! Dessverre var det overskyet når vi kom dit, men det gjør jo ingenting med 32 grader i lufta. Det ble ikke noe bading, men lesing, avslapping og musikk med synet av blått hav slår aldri feil det heller. I dag er jeg i akkurat det samme moduset. Jeg vil bare slappe av på fridagen min, og det helst på stranda. Så vi drar straks til stranda for å bade og slikke sol, og rett og slett bare ta livet med ro ♥

Polop

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Plutselig ble det nattevakt på meg i går, istedenfor kveldsvakt, og om få timer skal jeg på jobb igjen. Det er altså ei skikkelig trøtt ei som sitter her og skriver i dag. Dermed har det altså skjedd veldig lite spennende de siste timene, og derfor tenkte jeg det var bedre å se litt bilder fra forrige helg. På søndag dro meg og Bjørnar til Polop, en liten by på en fjellknaus like i nærheten. Her var det veldig koselig, men også veldig stille og egentlig lite å gjøre. Jeg tror kanskje vi kom midt i siestaen og helt klart i den varmeste tiden på dagen. Hvis vi drar tilbake hit en annen gang blir det nok for et kveldsbesøk. Fint var det uansett, og flott utsikt! 

Håper dere har en fin helg! Min lørdag blir altså veldig lite spennende, men slik er det jo i blant. Håper dere nyter fri og sommerferie (for de det gjelder). 

Mornings

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God morgen fra terrassen! I dag har vi sovet lenge, og det var skikkelig deilig. Vi må egentlig passe på å komme oss tidlig opp her om morgenene, for at vi skal kunne gå tur med Disney før det blir alt for varmt, men av og til er man jo nødt til å sove litt frempå også... Heldigvis har vi et sted med mye skygge i nærheten der hun kan springe litt løst, så det fungerer av og til det også. Nå er "helga"/fridagene over for min del, for nå blir det jobb hele helgen igjen. 

Jeg skal ikke på jobb før i kveld, så før den tid skal vi bare slappe av. Bjørnar skal en tur til den norske bokhandleren her (noe jeg syntes er litt flaut, norsk bokhandler i Spania liksom...) for å skaffe seg noen bøker, og så får vi se hva vi finner på.

God helg til dere da! 

Swimming in Calpe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Her er litt bilder fra dagen vi tilbrakte i Calpe i går. Vi fant en fin strand, og la oss på den enden med minst folk og klarest vann. Virkelig helt perfekt! Vannet var helt krystallklart, og hadde den nydeligste turkisfargen. Rundt oss svømte fisk i alle mulige farger, og det var skikkelig varmt og godt. Nesten litt for varmt på land, så vi holdt oss for det meste i vannet. Vi har det jammen godt her altså! Vi har store planer om å bli skikkelig rutinerte strand-gåere, så snart blir det vell medbrakt solseng, parasoll og kjølebag på oss også skal dere se ;-). 

I dag har vi ikke vært på stranda, selv om jeg kjenner at akkurat nå hadde det vært skikkelig deilig å ta seg en tur. I dag har vi vært i Alicante og kikket og shoppet litt på et outlet som var der. Dessverre var det et lite spennende outlet, men jeg fikk likevel kjøpt meg noen nye treningsklær, og da må jeg jo si meg fornøyd!

Håper dere har en fin torsdag!

Villajoyosa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er noen bilder fra Villajoyosa hvor vi tilbrakte lørdagen, som kanskje noen av dere også så på >filmen< ? Jeg elsket tilværelsen i denne byen, rolig og stille, nydelig strand og masse fine farger! Hit drar vi garantert tilbake, spesielt fordi det tok oss så kort tid å kjøre hit. Farger gjør meg lykkelig, og Villajoyosa er garantert en by man blir glad av. Anbefales! 

I dag har vi vært på stranden i Calpe, men bilder av dette får dere se i morgen. Prøver å veksle litt mellom strand-bilder og litt annet, slik at dere ikke skal bli alt for lei av blått hav, sand og bikini *blære, blære, blære*. 

Nå drar vi avgårde for en liten kvelds-jogg og tur! Håper dere nyter sommerferien ♥

In a swimsuit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Badedrakt fra H&M 

 

Er ikke den nye badedrakten min utrolig kul? Jeg har virkelig hevet meg på badedrakt-trenden, og jeg elsker det! Bildene over er fra søndag. Da dro vi først til Polop en tur, så på litt shopping der jeg kjøpte to nye badedrakter og etterpå dro vi på en hundestrand med Disney. Der er bildene over tatt. Disney hadde det utrolig gøy på stranda sammen med masse løse hunder (det er nemlig bare noen få strender der det er lov med hund her), men dessverre svelget hun så mye saltvann at hun ble skikkelig dårlig etterpå... Blir nok en stund til neste gang vi tar hun med oss. 

I dag har jeg vært på jobb, og nå vet jeg ikke helt hva planene blir for resten av ettermiddagen. I går dro vi på stranda og satt der å planla både middags- og treningsuke. Ganske så fint! Nå skal jeg ha fri i noen dager før arbeidshelg, så vi får se hva spennende vi finner på. 

Håper dere har en fin uke! De fleste har vell sommerferie?? 
 

Vlog: Livet i Spania

Husk å ta på HD

 

Her kommer en aldri så liten vlog fra lørdagen vår. Jeg filmet hele dagen, slik at dere skulle få et lite inntrykk av hvordan vi har det her nede i sør. En dag som var ganske normal her nede, og som jeg ser for meg at de fleste lørdager kommer til å være nokså lik. Her får dere også se leiligheten vi bor i her, og litt av området rundt oss. 

Fortell meg gjerne hva dere synes, og kom med både ris og ros. Det er gøy å gjøre litt annet innimellom, og video er jo en fin vri. Hva syns dere? Er det noe jeg skal fortsette med litt frem over? Elsker forresten det nye hybridkameraet mitt og filmingen dens. SÅ utrolig mye bedre enn med Sonyen...

Håper dere har en fin mandag! Jeg har vært på jobb, og har sittet hjemme og redigert film, men nå er det på tide å komme seg til stranda for en liten dukkert! 

Jeg fikk viljen min

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi endte opp med å dra til Altea etter middag i går, for å kjøpe is til dessert. Virkelig et utrolig koselig sted, og det tror jeg Bjørnar er enig i. Hit blir det nok flere iskremturer i løpet av sommeren. 

I dag har vi vært i Villajoyosa og kikket og badet. Selv om det ble mest bading, for i dag har det virkelig vært stekende varmt! Det var utrolig fint der, og så var det i tillegg en nydelig strand. Oppskriften på en perfekt dag? Jepp! Viser dere flere bilder senere, samt så vil det jo bli å se i morgendagens vlog. 

Men nå: middag og vin på terrassen, før vi gjerne tar oss en liten tur ut i kveldstimene. Håper dere har en fin lørdag!

Sunrise in Albir

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Gjett hva vi har gjort i dag da? Vi stod faktisk opp tidlig for å få med oss soloppgangen i Albir, og det angrer jeg ikke på et sekund. Har dere sett noe så vakkert? Vi tok oss en liten joggetur, kombinert med litt powerwalk langs promenaden der, og det var ikke annet enn en perfekt start på dagen. Det frister til gjentagelse, selv om det betydde at vi stod opp kl. 6 på en lørdag. Verdt det! 

Nå skal vi fortsette dagens eventyr med å dra på stranda og oppleve en ny by. I dag har vi faktisk med oss kameraet for å lage en liten vlog som kommer ut i morgen. Håper dere syns det er gøy å følge livet vårt her i Spania litt gjennom video også. 

Ha en strålende lørdag!

Cascada

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fuentes del Algar 

 

God helg! Har dere noen spennende planer? Her fikk jeg Bjørnar tilbake fra Norge i går, og gjett om vi skal kose oss denne helgen! Nå må vi bare sette oss ned å lage en slagplan over hva vi har lyst å gjøre. Bading står garantert på planen, for varmen er virkelig kommet for å bli i en periode! I dag er det minst like varmt som dagen over da meg og Ingrid var og badet i fossene i Algar. Jeg måtte bare vise dere litt flere bilder derfra. Det var virkelig så utrolig fint der, og i tillegg krystallklart vann. Ganske imponerende på et sted der så mange turister bader. Hvis dere noen gang er i området vil jeg absolutt anbefale å ta turen hit en dag, istedenfor å reise til stranda. 

Men nå må vi sette oss ned å lage en plan for resten av kvelden. Jeg foreslår is og utsikt i Altea, så får vi se om Bjørnar er enig. 

God helg!

Swimming in waterfalls

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

DCIM\999GOPRO

I dag har vi vært i Las fuentes del Algar. En liten park med flere fossefall som man kunne svømme i. Vi har hatt det så kjekt! Parken var mindre enn det vi hadde sett for oss, og vannet var iskaldt, men akkurat i dag med 32 grader var det midt i blinken! Hele turen toppet seg da vi kom til det største fossefallet og fikk det helt for oss selv. Virkelig en opplevelse. Et perfekt sted å tilbringe en såpass varm dag. Det har blitt siesta på meg i dag, for å si det sånn! Vi er visst nok inni en periode med litt uvanlig varmt vært for denne tiden av året. Deilig♥

I dag har Ingrid den siste dagen her før hun reiser tilbake til Norge igjen. Dermed skal vi nyte den siste kvelden på en restaurant rett nedi byen. 

Håper dere har en fin onsdag!

En kveld i Altea


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Altea må jo være en av de fineste stedene jeg har vært! Det kan i hvert fall sammenlignes med flere av mine topp favoritter. Fikk skikkelig Santorini-stemning av å gå på toppen av denne lille byen. Fantastisk utsikt, fantastisk solnedgang, utrolig god tapas og flott selskap. En kveld blir ikke stort mer fullkommen enn det. 

På lørdag dro meg og Ingrid til Altea. Vi tok bussen her fra Alfaz, og gikk opp en liten bakke for å komme opp til den berømte kirken. På toppen, med utsikt rett til kirken, fant vi en restaurant med et ledig bord, og nøt noen deilige retter med tapas. Etterpå dro vi til denne Ice Cream Factory og kjøpte dessert, og guri malla for en god is! Her skal jeg definitivt tilbake! Det beste er at byen ligger en 10-minutters kjøretur unna ♥ Det gjelder å ta med meg Bjørnar hit noen ganger før det virkelig tar av med turister. 

Marked i Alfaz

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På fredag var vi på marked her i Alfaz del Pi. Det er marked her hver fredag, hvor man kan finne alt mulig av klær, sko, smykker, klokker og mye mer! Men det vi var ute etter det var frukt! Vi kjøpte med oss appelsiner, store druer, moreller og melon, og så laget vi en skikkelig god fruktsalat til lunsj. Veldig koselig å gå på marked og se på alt de selger av ting, og dessuten finne god, kortreist og billig frukt og grønt. Det kan vi like!

I dag har jeg vært på jobb, men nå er det straks på tide å nyte finværet. Vi har planer om sol og bading i dag også. Livet her nede altså, kan virkelig ikke klage! Og dere: internett fungerer igjen (jippi!), enn så lenge i hvert fall... 

Stranda i Benidorm

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei fra Spania, og fremdeles uten internett! Her har vi hatt nok en fin dag, men en litt roligere enn i går. I dag har vi vært på marked, lest bok på terrassen og vært på en aldri så liten shoppingrunde. En ganske så fin fredag vil jeg si.

Over er noen bilder fra gårsdagens bad i Benidorm. Noe så forfriskende og deilig! Gleder meg til flere turer på stranda i løpet av de neste månedene. Og har dere sett så blått hav og så blå himmel? Bildene er ikke redigert noen ting når det kommer til farge, og som sagt: farger er så sterke her nede. En fryd for øyet.

Håper dere har en fin fredag og god helg! Vi skal nyte fredagskvelden med pizza og masse spennende Spania-godis, men dessverre ingen netflix siden internett har bestemt seg for å kapitulere. Håper det fikser seg igjen snart!

En meget god erstatning!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se hvem jeg har fått på besøk! Ingrid er kommet en tur til gode, varme Spania for å henge med meg i en uke. Bjørnar har reist hjem til Norge en tur, og i mellomtiden er Ingrid en meget god erstatning. Hun kom i går, og på kvelden dro vi ned til sentrum for en middag. Vi endte opp på et sted hvor vi fikk servert både gode burgere og god Sangeria, perfekt kombinasjon! Og det beste: Bare en gåtur fra her vi bor. I dag startet vi dagen rolig med frokost på terrassen før vi dro til Benidorm en tur. Jeg har nemlig måtte fikse enda flere papirer i dag, og vi har vært en liten tur innom flere kontorer for å få det jeg måtte ha. Noen få spanske ord, litt engelsk og tegnspråk fungerer som regel alltid når man sliter med å kommunisere med hverandre. Må nok lære meg litt spansk ja? Etter byråkrati-runden vår dro vi ned til stranda for en dukkert og litt soling. Det har vært så deilig og varmt i dag, at litt bading i sjøen var virkelig på sin plass. Noe så deilig! Jeg koser meg virkelig i Ingrid sitt selskap, og gleder meg til alt det gøye vi skal finne på i løpet av den neste uken.

Håper dere har en fin torsdag! Jeg sliter forresten litt med internettet her nede. Det har fungert superbra helt til i går hvor det plutselig sa stopp, så nå bruker jeg mobilnettet. Håper det kommer på plass igjen fort!

 

En god dag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Litt bilder fra en liten tur til Albir i dag 

 

Hei fra den varmeste dagen hittil! I dag har det vært skikkelig deilig ♥ Jeg har hatt min første dag i min nye jobb her nede i Spania i dag, og det har gått veldig fint. Alt er selvfølgelig veldig nytt, og det er mye man må sette seg inn i, men jeg regner med at det går seg til etterhvert. Jeg fikk forresten NIE-nummeret mitt i går, og er bare superlykkelig for det! Det gikk heldigvis bedre og fortere enn forventet. Skal fortelle dere om prosessen i et eget innlegg.

Etter jobb i dag dro vi til Albir for noen ærender der. Alle farger i dag har vært så fine og sterke. Himmelen har liksom vært ekstra blå og palmene ekstra grønne (akkurat som på bildene over). Se så blått hav da! ♥ Vi måtte nesten ned på stranda en liten tur for å kjenne på vannet, og det hadde virkelig ikke vært feil med en dukkert i dag... Det får bli en annen dag. Nå er det tid for tur med Disney etterfulgt av middag og serie. En fin dag med andre ord. 

La meg ta deg med til byen min

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Albir

 

I går tok vi turen ned til Albir for å sjekke ut "sentrumet" vårt. Som dere sikkert ser på bildene så blåste det ganske godt i går, men det var godt og varmt. Å gå langs promenaden i Albir var utrolig koselig, og jeg gleder meg til mange flere turer ned hit. Ikke minst prøve en av de mange, mange, mange restaurantene som lå der nede. Å kjøre til både Albir, Altea og Benidorm tar omtrent like lang tid for oss, ettersom at de ligger så nærme. Dermed har vi egentlig flere byer å velge mellom når vi skal ut på ærend eller bare kose oss. 

I dag tilbringer vi dagen i Benidorm og på utlendingskontoret der. Hvis alt går i orden får jeg mitt NIE-nummer (utenlandsk "personnummer") allerede i ettermiddag! *Krysser fingrene*. Det skal i så fall feires med en tur i gamlebyen i Benidorm. Oppdaterer dere senere, og ha en fin fridag så lenge!
 

Den første natten i vårt nye hjem i Spania

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei fra Alfaz og vårt nye hjem i Spania! Vi kom hit ganske sent i går kveld. Fikk nøkler til leiligheten, tok en dusj og dro rett til Benidorm for middag. Google maps var nemlig ikke helt på vår side og vi klarte ikke å finne veien ned til Albir, men Benidorm var lettere for oss å finne. Vi gikk en tur nede på stranda der, og hadde planer om å finne et sted for å spise pizza, men endte opp med å spise crêpes til middag isteden... Uff, absolutt ikke det jeg hadde lyst på, men Benidorm i går kveld var rett og slett helt kaos! Det var nemlig fotballkamp (finale?) på Tven, og alle restaurantene var fulle av fotballentusiaster og Tver som spilte kampen. Ikke akkurat det vi var i humør for i går, men vi fikk i hvert fall et lite inntrykk av Benidorm-by. 

Til nå i dag har vi vært en tur på butikken for å handle inn til frokost som vi nøt på terrassen vår. Det er så gøy å gå i butikkene her nede, for de har så utrolig mye spennende! Billig frukt og grønt har de også, så dette skal spises mye av fremover. I dag er planen å komme seg ut for å bli litt bedre kjent med byen. Vi skal en tur til Albir nå straks og så blir det enda en tur på butikken litt senere for å handle alle nødvendigheter. 

Vi har vært litt trege med å komme i gang i dag, men nå er vi klar til å oppleve vår nye by. Rart at vi skal bo her, jeg føler jo liksom bare at vi er på ferie... 

Hasta Luego!

I dag er jammen dagen her. Vi har pakket, vasket, ryddet og pakket enda litt til, og i dag er dagen hvor vi starter reisen mot Spania for å bli boende i et halvt år. Helt sinnsykt! Jeg har filmet hele prosessen fra da jeg fikk jobben og frem til nå, og gleder meg til å vise dere alt av stress, tanker og kaos når vi først er kommet på plass. Kanskje det kan være til inspirasjon til andre som har lyst til å gjøre noe lignende? 

Som dere sikkert forstår har det vært travelt de siste dagene, men fra nå av er jeg tilbake på bloggen igjen for fullt. Jeg gleder meg til å ta dere med på denne reisen og eventyret! Og dette eventyret starter i Barcelona, på jentetur med Ingrid og Annie. Kan det bli bedre? *Gledeshyl!*. Om bare en times tid drar jeg avgårde til flyplassen, og vender ikke snuten hjem igjen før om flere måneder... Det er rart det...

Uansett: Vi skrives fra Spania! Hasta luego! 

1 uke til vi flytter til Spania!Bilder lånt >her<

 

Det føles faktisk helt SINNSYKT å skrive den overskriften, men i dag er det faktisk bare en uke til vi flytter til Spania. Tenk, vi flytter faktisk til Spania! Akkurat nå føles det ut som om vi bare skal på en ferie, og det skal jeg jo også i første omgang. Det er nemlig bare en uke til jeg reiser til Barcelona på jentetur, og det er jo slik hele dette nye kapittelet starter, før vi tar turen videre nedover kysten til Alfaz del pi. Så på en måte skal jeg jo på ferie først, bare at jeg aldri reiser hjem igjen.... Eller jo, men ikke før i november ;-) 

Det er virkelig helt utrolig spennende å tenke på, og jeg får et sug i magen av å se på bildene over. Tenk at dette er vår nye region og vårt nye hjem for det neste halve året. Helt sinnsykt! Jeg må innrømme at jeg er veldig spent på hva som vil møte oss, hvordan vår nye hverdag og rutiner kommer til å bli. Om akkurat en uke starter eventyret sakte, men sikkert, men før den tid er det mye som skal gjøres! Så her er det bare å henge i, og tenke på gulroten som venter ♥

Work in progressI dag er jeg endelig på plass igjen etter en veldig slapp dag i går... fem nattevakter i løpet av en uke tar virkelig på, og natt til mandag hadde jeg min siste. Dermed var planen å stå opp klokken 12 i går etter nattevakten, slik at jeg skulle klare å snu døgnet tilbake, men endte opp med å våkne når Bjørnar kom hjem fra jobb halv fire... Snakk om å være i koma! Likevel klarte jeg å legge meg igjen klokken elleve, og sov som en baby hele natten, så sliten var jeg nok. Dermed kunne jeg våkne uthvilt og full av energi i dag morges, klar for en ny uke, selv om den startet en dag senere for min del. 

I dag har jeg prøvd å få enda mer kontroll på Spania-sakene som må ordnes. Jeg har skrevet en liste, så nå føler jeg at jeg begynner å få mer kontroll. Etterhvert skal alt krysses av på lista. Sykt å tenke på at det i dag bare er tre uker til vi starter turen vår sørover. Selv om det for meg betyr jentetur i noen dager først, mens det for Bjørnar betyr starten på en lengre kjøretur. Likevel, om nøyaktig tre uker forlater vi hjemmet vårt her i Norge for et halvt år... Rart. 

Håper dere har en fin tirsdag♥ Jeg lurer på om jeg skal starte å pakke ned litt smått. Jeg tenker vi har nok å gjøre på slutten av denne måneden fra før av. Tre uker går jo faktisk veldig fort! *Stresser bare litt...* 

Et døgn i hovedstaden
 

La oss snakke om hva jeg gjorde i Oslo! Jeg var der nemlig ikke bare for å besøke min kjære Mia, men også for å få ordnet en del ting hos den spanske ambassaden. Planen min var å ordne både autorisasjon og NIE-nummer (en form for utlending-personnummer). Min norske autorisasjon må nemlig være godkjent på i Spania, og det er litt av en prosess skal jeg si dere. For det første måtte den oversettes til spansk, og da var jeg i kontakt med en godkjent translatør som jeg fikk mailadresse fra via ambassaden. Utrolig koselig dame som jeg møtte i Oslo og fikk papirene mine. Hun fortalte meg (heldigvis) at jeg måtte til tinghuset for å få godkjent hennes underskrift som oversetter. Så tidlig fredags morgen reiste meg og Mia avgårde til tinghuset, ved hjelp av google maps, og gikk til notarius publicus for å få godkjent underskriften (som absolutt ikke var gratis...). Videre derfra fikk vi beskjed om at vi måtte dra til fylkesmannen for å få enda en godkjennelse på at de hadde godkjent at underskriften var godkjent... Haha, dere skjønner hva jeg mener med at dette ikke var en lett prosess? Så dermed gikk turen videre til fylkesmannen for å få enda en underskrift og et stempel, før vi endelig kunne ta turen til den spanske ambassaden. Her fikk jeg levert søknad på autorisasjon og vitnemålet med alle underskriftene, så satser jeg på at det går i boks. NIE-nummeret derimot, skulle vise seg og ikke være så enkelt, slik som jeg hadde fryktet fra starten av.... Jeg trodde jeg hadde funnet en god løsning, men det viste seg at hvis man skal jobbe i Spania, får man ikke lov til å søke via ambassaden... Så da var jeg like langt, og får dessverre ikke ordnet det før jeg kommer ned til Spania. Så litt stresset fremdeles, men krysser fingrene for at alt ordner seg. Jeg kan mildt sagt si at jeg var skuffet etterpå, som jeg også tror at Mia kan skrive under på ;-) 

 

Utenom alt det som måtte gjøres hadde jeg en utrolig koselig tur til Oslo! Jeg var et og et halvt døgn hos Mia, men vi fikk gjort så utrolig mye! Gått på flere restauranter, vært på improteater, gått rundt i Oslo, snakket om alt og ingenting og så fikk jeg truffet Annie også! Alt i alt en veldig vellykket Oslo-tur, selv om jeg fremdeles må fortsette med kampen om å skaffe meg NIE-nummeret, for ja, det føles som en kamp... 

Nå må vi bare komme oss til Spania, så ordner nok alt seg etterhvert... Og vet dere hva? I dag er det bare en måned til vi starter reisen!! 

Når man skal flytte til et annet land


 

Når man skal flytte til et annet land er det utrolig mye organisering som skal til, selv om det bare er for en kort periode vi skal bo vekke. Jeg kommer stadig på småting vi må ordne, som mobilabonnement, abonnement på linser, hvordan gjør vi det med posten osv.? Det er så sykt at det snart bare er en måned til vi flytter. Alt for liten tid og alt for mye som må ordnes! Hehe. For øyeblikket er det skjema som er den o-store tingen som virkelig tar tid. Jeg har skrevet så uendelig mange skjema nå, og gleder meg til å få alle levert og få alt i boks. Forhåpentligvis så løser mye av det seg denne uka når jeg drar en tur til Oslo. Jeg gleder meg virkelig til å ha alle slike ting unnagjort. 

Så må jeg jo bare si at på dager som i dag, med sol og snø om hverandre i slutten av april, er jeg virkelig glad for at jeg skal flytte til sør i noen måneder. 

Vi flytter til Spania!


Vårt nye hjem og nærområde ♥

Nei, dette er faktisk ikke bare et ønske om å flytte til Spania på grunn av det dårlige været her hjemme i Norge, men faktisk en realitet. Om bare litt over en måned tar jeg med meg samboer og hund, og flytter til Spania!!! Hvor sykt er ikke det? Det er vell og merke bare for noen måneder, men likevel veldig spennende! Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg enormt til tiden vi har i vente. 

Av og til må man rett og slett tenke litt YOLO og gå ut av komfortsonen, og akkurat det tror jeg man kan vinne mye på. Å takke ja til en jobb i Spania er kanskje ikke så vanskelig, men alle formalitetene som må ordnes er vell gjerne det vanskeligste og det som tar opp mye av tiden min akkurat nå. Så nå gleder jeg meg bare til alt er i boks, og vi kan nyte det gode livet i solskinnet. SOM jeg gleder meg! ♥ Det skal bli spennende å ta dere med på denne reisen, og jeg håper dere vil fortsette å ta turen innom her selv om det vil bli mye solskinnsbilder? *Hehe*.

Har dere noen spørsmål er det bare å komme med dem i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan! 

,


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av


hits