hits


Reisemål

#Reiselyst Oktober


(lånt bilder: 1, 2, 3)
 

Valletta er hovedstaden i republikken Malta. Øyegruppen Malta består av seks øyer, og ligger i Middelhavet sør for Sicilia. På Malta snakker de maltesisk og engelsk. Malta er også et av de mest tradisjonelt katolske landene i Europa, og dermed står de katolske verdiene sterkt i befolkningen. 

 

 


1. St. John`s Co-Cathedral be bygget rundt 1570. Katedralen er beregnet for å være en av de flotteste eksemplene på på Barokk arkitektur i Europa, og også en av verdens fineste Katedraler. Klart man måtte besøkt denne katedralen og nytt det vakre synet. Det ser jo helt fantastisk ut! 


(lånt bilder: 1, 2, 3)
 

2. Upper Barakka Gardens er en offentlig park i Valletta. Her kan du få verdens flotteste utsikt over den store havna i Valletta, og jeg tenker at dette må jo være det perfekte stedet for noen skikkelig gode bilder! Jeg lar bildene under tale for seg for hvorfor dette ser ut som et sted å besøke.


(lånt bilder: 1, 2, 3)
 

3. International firework festival. Jeg elsker fyrverkeri, og dermed kunne jeg tenkt meg å reise til Valletta den siste uken April da de arrangerer en aldri så liten fyrverkeri festival. Hvor kult er ikke det liksom? Da kommer det pyroteknikere fra hele verden og viser frem sine flotte fyrverkeri-show. 


(lånt bilder: 1, 2, 3)
 

  

Grunnlaget for det maltetiske kjøkken er "Fattigmannskjøkken". Det høres kanskje ikke så bra ut, men det betyr i utgangspunktet mer smak for mindre penger. På Malta er maten en blanding av arabisk og italiensk kjøkken satt sammen i en flott smakskombinasjon. 


(lånt bilder: 1, 2, 3)
 

 

Man drar ikke til Malta for å shoppe, men heller for å oppleve kultur, arkitektur og flott natur. Likevel har de typiske suvenirsaker som messingprodukter, seilbåter og glassartikler. I Valetta finner du ingen kjøpesentere, men noen handlegater og marked på søndager. 


(Lånt bilder: 1, 2, 3)
  


Luksus: The Palace ligger i nærheten av det meste. På hotellet finner du 3 restauranter, egen spa-avdeling, treningssenter, terrasse og både innendørs- og utendørsbasseng. Her kan du bo for ca. 1200kr natten. Budsjett: Silema Marina Hotel ligger helt nær havnen. Hotellet har en egen restaurant og bar, terrasse og boblebad. På hotellet kan du bo for ca. 200kr natten. 
 


Flere som har lyst til å ta turen til Malta eller? Det har i hvert fall jeg! *Sjekker flybilletter*

 

Informasjon til dette innlegget har jeg funnet her: Valletta, malta, saint Johns, Upper barrakka gardens

#Reiselyst September

 


(lånt bilder: 1, 2, 3)

 

Dublin er hovedstaden og den største byen i Irland. Byen er kjent for sine utallige puber, hyggelige mennesker og koselige gater. 

 

1. Dublin Castle. Slottet ble i lang tid regnet som det britiske herredømmet i Irland.  Man kan gå i slottsområde helt gratis, men det finnes også en del steder man må betale for å få sett. I slottet finnes det blant annet en viking krypt og slottet har også en egen flott park. 


(lånt bilder: 1, 2, 3)
 

2. Kilmainham Goal. Et gammelt fengsel, som den dag i dag fungerer som et museum. Det ble opprinnelig bygget mellom 1792-1796, og materialet som ble brukt var sand. Noe som førte til et forferdelig klima og innemiljø for de innsatte. Fengselet spiller en viktig rolle i Irlands kamp for selvstendighet, da det var mange av lederene for den irske uavhengighetskampen som var innsatt der. 


(lånt bilder: 1, 2, 3)

 

3. Temple bar er navnet på et område i Dublin. Området er fullt av puber, butikker og restauranter. Området skal visst nok ha en deilig irsk atmosfære, og ligger rett ved Dublins flotte broer og slottet. Hver lørdag arrangeres det også et matmarked her hvor man kan kjøpe mat, kaker og kule saker.(lånt bilder: 1, 2, 3)
 

 Irland er et landbruksland, og dette gjenspeiler seg i maten som spises her. Mye kjøtt og grønnsaker, men også en del fisk spises her. Uansett, øl er det mest særegne for irene og alle pubene de har. Man kan vell ikke dra til Irland uten å besøke en skikkelig irsk pub? Nei! 


(lånt bilder: 1, 2, 3)
 


 

I Dublin finner du både små butikker i gatene og store kjøpesenteret. Utvalget derimot, er ikke så mye mer enn det man kan finne hjemme i Norge, og også til omtrent de samme prisene. Man finner også noen markeder i Dublin, blant annet Castle Market, som gjerne er en idé å besøke hvis man har lyst til å finne litt annerledes ting. 


(lånt bilde: 1, 2, 3)
  Luksus: The Merrion har muligens en litt annerledes innredning enn det man er vant med på et hotell? Å bo på dette hotellet vil i hvert fall gi enn følelsen av å være en del av en gammel britisk film. Eller hva? Hotellet har eget basseng og spa, to restauranter, en takterrasse, et treningssenter og ikke minst: Hotellet ligger i hjertet av Dublin. På hotellet kan du sove for svimlende 2000kr natten. 

 Budsjett: På Glashaus Hotel  kan du bo for ca. 700kr natten. På hotellet finner du en egen restaurant og bar og noen koselige rom. Hotellet ligger et lite stykke utenfor bykjernen, men ligger bare to minutter unna metroen, så det er lett å komme seg inn til byen. 

 


Nå har jeg utrolig lyst til å legge en liten vintertur til Dublin! Tenk å gå rundt i Dublins gater i vintermørket, gå inn i en varm bar, drikke en øl samtidig som man hører på irsk folkemusikk. Det hadde vært så gøy! Irland er virkelig et land jeg er helt nødt til å besøke! Kanskje helst for en litt lengre tur, ikke bare i Dublin, men også litt andre byer utenfor. Det hadde virkelig vært noe. Vi får se da... 

Flere som fikk lyst til å besøke Dublin?

 

Informasjon til dette innlegget har jeg funnet her: Fakta om Dublin, Dublin Castle, Kilmainham Gaol, Temple bar, mat & shopping 

 

#Reiselyst August

Jeg har visst tatt litt sommerferie fra reiselyst-innleggene, men det må da være lov? Juni og juli var travle måneder, men nå er vi tilbake med faste innlegg igjen. Jeg er helt utrolig reisesyk fortiden, og kunne tenkt meg å reise hvor som helst! Dermed er jeg veldig klar for å starte med reiselyst innleggene igjen, å drømme meg bort i mange ulike destinasjoner.  Det finnes så utrolig mange fantastiske steder i verden som jeg virkelig har lyst til å oppleve, og nå er jeg klar for å drømme meg bort i et nytt reisemål med dere hver måned. Denne måneden skal vi til Asia, og et land der jeg ser for meg at du kan få oppleve litt av alt: sol og strand, kultur og byliv. 

 


(lånt bilder: 1, 2, 3)

Vietnam ligger i sørøst Asia, og har en befolkning på 90 millioner. Hovedstaden heter Hanoi, men den største byen er Ho Chi Minh-byen. Landet er en ettpartistat, der bare det kommunistiske partiet er tillat. Presse- og ytringsfriheten er også begrenset. 3/4 av Vietnam består av fjell og bakker. 

 1. Halong Bay.  Hvis man har sett bilder fra Vietnam tidligere, har man garantert sett bilder fra Halong Bay. Dette er for meg mye av grunnen til å ta turen hit. Kysten ligger en tre timers kjøretur fra Hanoi, og helt nord i landet. På veien til Halong kjører man forbi rismarker, fabrikker og vakker natur. Halong Bay er en del av verdensarv listen, og her finner du klippeformasjoner, små øyer, flere grotter og små fiskelandsbyer der beboerene bor på flytende hus. 


(lånt bilder: 1, 2, 3)
 

2. Muong Hoa Valley.  Risåkere, bambusskoger, fossefall og små landsbyer. Jeg ville absolutt besøkt Muong Hoa Valley hvis jeg en dag reiser til Vietnam. 


(lånt bilder: 1, 2, 3)
 

3. Po Nagar Cham Towers. Et tempel bygget mellom år 700 og 1200 er absolutt noe jeg ville fått med meg. Tenk at noe så gammelt enda står! Best av alt så brukes det fremdeles som tempel for buddhistene i nærheten. Opprinnelig hadde hadde tempelet åtte tårn, men den dag i dag er det bare fire som står igjen. Åh, for et syn det ville vært å oppleve dette gamle tempelet!


(lånt bilder: 1, 2, 3)
 

 

Det finnes en del forskjeller mellom mattradisjoner nord og sør i Vietnam. Det vietnamesiske kjøkken kan deles inn i tre regioner: Nord-, Sentral- og Sør-Vietnam. Fisk er vanligst langs kysten, mens kjøtt er vanligst på innlandet. Buddhismen har også ført til at landet har mye vegetarisk mat. Nord i Vietnam spises det en del kjøtt (blandt annet hundekjøtt, og annet "eksotisk" kjøtt), og her finner man også de "typiske" vietnamesiske rettene for oss nordmenn. I den sentrale delen av Vietnam er maten mer krydret, og et måltid består ofte av flere sideretter. Sør i Vietnam er mattradisjonene mer påvirket av andre matkulturer som fransk og kinesisk mat, pga. perioden under fransk styre og en kinesisk minoritet. Kjente Vietnamesiske retter er vårruller og nudelsuppe (Phò), og de bruker ofte krydder som koriander, hvitløk, sitrongress og chili. 


(lånt bilder: 1, 2, 3)

 

I Vietnam finner du gode priser, store variasjoner på varer og god kvalitet. Her kan du kjøpe silke, håndlagde gjenstander, kunst og smykker. I Vietnam finner du både flotte markeder, der du kan kjøpe mer håndlagede ting, og store kjøpesentere, for de faste merkevarene. Altså noe for enhver smak. En annen viktig ting å vite: i Vietnam pruter man (på markedene, ikke på kjøpesenter selvfølgelig). 


(lånt bilder: 1, 2, 3)
 

 Luksus:  Lotte Hotel  ligger i hovedstaden Hanoi. Her kan du bo langt oppi skyene å ha god utsikt mot hele byen. Hotellet har fire restauranter og to barer, spa, innedørs- og utendørsbasseng og et eget treningssenter. Her kan du bo for ca. 1300kr natten. 

 


 

Budsjett: Hanoi Royal Palace er et av mange budsjettvennlige hotell i Hanoi. Jeg fant mange flotte hotell til gode priser, så å finne et fint hotell i Hanoi, til en rimelig penge, skal ikke være et problem. Dette hotellet har en egen restaurant og bar. Hotellet ligger midt i gamlebyen, og frokost er inkludert. På dette hotellet kan du være for ca. 250kr natten. 

 


 

Er vi flere som har lyst til å reise til Vietnam etter å ha sett bildene over? Jeg håper virkelig jeg får tatt turen hit en dag... 

 

Informasjon til dette innlegget har jeg funnet her (her kan du også lese mer om Vietnam): Fakta vietnam, Halong bay, magiske halong bay, Muong Hoa Valley, Po Nagar Cham Towers, mat & shopping 

#Reiselyst Mai

Mai måned, og på tide med en ny drømmedestinasjon. Denne måneden skal vi ta for oss enda en øy på den Afrikanske østkysten. Denne øya virker som et magisk paradis, og absolutt et sted jeg kunne tenke meg å besøke. 


 

Mauritius er en øystat i det sørvestlige Indiahavet. Republikken Mauritius har en befolkning på 1,29 millioner, og tilhører fire øyer: Mauritius, St. Brandonøyene, Rodrigues og Agalegaøyene. I dette innlegget fokuserer jeg på hovedøya, Mauritius, men disse andre øyene hadde absolutt også vært et sted å krysse av på lista! De fleste på øya snakker kreolsk, og 48% har hinduisme som religion. 
 

1. Ile des deux cocos. En tur til dette flotte (og private) øyparadiset hadde vært helt fantastisk! Det ser jo ut til å være himmel på jord, eller? Man kan betale en sum for å komme seg til denne øya, og får da bruke stranda, solsenger, man får snorkleutstyr, lunsj m.m. Turkist vann og kritthvit sand, hvem ønsker vell ikke en slik dag? 


Bilder lånt >her<
 

2. Charamel Coloured Earth. Tenk at det finnes slike steder på jorda vår! Helt utrolig, egentlig... Charamel Coloured Earth, er et område med flere sanddyner, og hele syv forskjellige farger kan man finne i sandkornene. Det regnes med at dette fenomenet har oppstått på grunn av vulkansk aktivitet. Dette stedet må man jo nesten ha på bucketlisten sin? Det ser jo ikke ekte ut en gang...


Bilder lånt >her<
 

3. Casela Nature & Leisure park: En naturpark bestående av kjempeskilpadder, tigre, løver, kengeruer, og hele 142 fuglearter. Jeg får virkelig aldri nok av dyr... I denne parken kan man også klappe og berøre mange av dyrene. Skikkelig kult!


Bilder lånt >her<
 

Innbyggerene i Mauritius består av mange forskjellige kulturer, og derfor er også maten preget av dette. Det serveres mye fisk, og mat krydret med indiske kryddersorter. Her finner man både indiske, kinesiske, kreolske og europeiske matretter. Mye å velge i, med andre ord! >Her< finnes en liste over de 25 beste tingene å spise og drikke på Mauritius. 


Bilder lånt >her<
 


På Mauritius har de både kjøpesentere og små markeder. Mauritius har faktisk et rykte på seg om å være et "shoppingparadis!". Her finner du ulike tekstiler med god kvalitet, unike smykker og fascinerende håndlagde gjenstander. 


Bilder lånt >her<
 Luksus: Minn meg på at hvis jeg en gang vinner i Lotto, så er det til dette hotellet jeg skal dra! På hotellet Shanti Maurice A Nira Resort kan du leie helt vanlige rom eller du kan leie din helt egen lille villa, med privat basseng. Noe jeg definitiv ville gjort om jeg hadde hatt så mye penger... Hotellet tilbyr privat strand, golfbane, 4 restauranter og 2 barer, 3 utendørsbasseng og 2 boblebad og et treningsstudio. Du kan bo i en slik luksusvilla med privat basseng (som vises på bildet) for *kremt* ca. 5000kr natten...

 Budsjett: For ca. 550 kr natten kan du bo på Hotel Cocotiers. Hotellet ligger på stranden, og har en egen restaurant, samt en egen bar. Hotellet har også et eget spa og utendørsbasseng. 

 

Så må jeg jo også bare ha sagt at det finnes utrolig mange flotte hotell på Mauritius. Jeg blir helt målløs! Mange av dem er selvfølgelig også i en prisklasse midt i mellom dem jeg har satt opp som luksus og budsjett her. 


Mauritius er virkelig en drømmedestinasjon! Jeg hadde aldri hørt om stedet før jeg leste om reisen til bloggeren Janni Delér dit. Hvis dere har lyst å se flere bilder derfra, og lese fra noen som faktisk har vært der burde dere ta turen innom >bloggen< hennes. >Her< har hun også laget en liten videosnutt derfra. Flere som fikk Mauritius opp på lista si over steder man vil besøke eller? Det er jo på en måte målet mitt med disse reiselyst innleggene. Ikke bare at jeg selv skal drømme meg litt bort, men at også dere skal gjøre det, og kanskje også åpne øynene for nye, spennende reisedestinasjoner. 

 

Informasjonen til dette innlegget har jeg funnet her: Om Mauritius, Cocos island, mat, shopping, hotels.com (for fakta om hotellene)

#Reiselyst - April

I denne månedens resielyst vil jeg ta for meg et helt land, og ikke bare en by. Dette fordi at hvis man først reiser hit, burde man også reise litt rundt. Det er så mange steder i verden jeg ønsker å besøke, og et kontinent jeg aldri har vært på er Afrika. Et stort kontinent der jeg sikkert ikke kan navnet på halvparten av landende en gang. Så mange spennende steder å oppleve, og et av disse landene er landet jeg skal skrive litt om i dag. En øy med en natur og et dyreliv som er helt unikt for dette landet. Hvor kult ville det ikke vært å besøke Madagaskar?

 

Madagaskar er kjent for sin mangfoldige natur. Landet ligger på en øy ved østkysten av Afrika, og består av seks provinser. Øya er verdens fjerde største øy, og de produserer ris, kaffe og vanilje. Kulturen på Madagaskar er en blanding av asiatisk og afrikansk kultur, som er resultat av at ulike kulturer har smeltet sammen. En del av befolkningen lever enda etter urgamle og overtroiske tradisjoner. Madagaskar inneholder også 5% av alle verdens dyrearter, hvorav flere av dyreartene ikke finnes noe annet sted i verden. Den sørlige delen av øya er preget av vakre og tørre områder, mens det på den østlige delen finnes tropiske og fuktige regnskoger. 

 

Utrolig vanskelig å velge ut bare 3 ting fra et helt land, men her er i hvert fall 3 steder jeg ville tatt turen innom. 

 

1. Mantadia National Park: Parken ligger omtrent 150 km øst for Antananarivo (hovedstaden på Madagaskar). Parken består av en regnskog der man finner mange forskjellige dyrearter, blant annet Lemurer (i denne parken finner du lemurrasen indri indri). Som kanskje Madagaskar er mest kjent for? Andre dyrearter du kan få øye på i parken er blant annet kameloner, stilige frosker, spesielle insikter og mye mer. Unike plantearter er det også mye av i parken, og alt i sine naturlige omgivelser. 


Bilder lånt >her<
 

2.  Avenue of the Baobabs: Dere kjenner vell igjen de kjente Baobabs trærne på bildet under? På vestsiden av Madagaskar finner du Menabe regionen, hvor du også finner disse stilige trærne. Det er det mest besøkte stedet i regionen av turister. Trærne er omtrent 30 meter høye, og er opp mot 800 år gamle. Utrolig! Man kan jo nesten ikke dra til Madagaskar uten å se disse trærne? 


Bilder lånt >her<
 

3. Lokobe Reserve: Det er ingen tvil om at en av hovedgrunnene for at jeg vil dra til Madagaskar, er for å se på alle de spennende dyrene. Dermed må jeg inkludere enda et sted man kan oppleve spennende dyrearter i denne topp 3 listen. Lokobe Reserve er et naturreservat som ligger nordvest på Madagaskar, på en øy som heter Nosy Be. Reservatet er mest kjent for sine svarte lemurer og andre lemurraser. Du finner også spennende fuglearter som Madagaskar langøret ugle, kameloner og slanger. 


Bilder lånt >her<

 

Som mange andre land i nærheten av Madagaskar spiller ris en viktig rolle i maten, og hører til i alle dagens måltider. Linser, mais og forskjellige typer bønner blir også mye brukt i maten på Madagaskar. Ettersom at Madagaskar har en blanding av innvandrere fra landene i Afrika, India, Kina, Indonesia og de arabiske landene, finner man også mye forskjellig mat fra disse kulturene. På Madagaskar kan man spise mye godt kjøtt og sjømat, som gjerne er krydret med de lokale kryddersortene vanilje, pepper, ingefær, chili, kanel, nellik og muskatnøtt. Av frukter å spise på Madagaskar finner du blant annet bananer, ananas, litchi, mango og papaya. 


Bilder lånt >her<

 

Madagaskar er ikke stedet man drar for å kjøpe designer vesker og sko, men et sted man kan dra for å få tak i fine suvenirer, gode oljer til matlaging og godt krydder. Fargerike stoffer, vesker og hatter laget av strå og figurer skjært ut i tree er andre ting man kan ta med seg hjem fra Madagaskar. 


Bilder lånt >her<
 


 

Ettersom at jeg har valgt å skrive om hele Madagaskar, og ikke bare en by, har jeg valgt å se på hotell i hovedstaden Antananarivo. Jeg regner med at man kommer med fly til hovedstaden, og man vill vell gjerne også tilbringe litt tid der før man eventuelt reiser litt rundt i landet? Dermed tenkte jeg det var greit å se på hotellpriser der.  Jeg har som vanlig sett på et dyrt hotell, og et hotell som er mer budsjett vennlig. 

Luksus: Le Louvre Hotel & Spa ligger i hjertet av Antananarivo. Hoteller har et svømmebasseng og egen spa avdeling. På hotellet finner du også et eget treningsstudio og en restaurant. Prisen for hotellrommet ligger på ca. 900kr natten. 

  

Budsjett: Hotel Maison des Contonniers ligger ca. 5 km fra sentrum. På hotellet finner du en koselig restaurant og bor du i en av de øverste etasjene har du flott utsikt mot byen. Hotellrommet koster ca. 300 kr natten.
 


 

Madagaskar er virkelig et sted jeg kunne tenke meg å ta turen i fremtiden. Kanskje dette blir mitt neste, store reisemål? Er det noen av dere som tilfeldigvis har vært i Madagaskar og har flere opplysninger og tips å komme med? 

Informasjonen til dette innlegget har jeg funnet her: Om Madagaskar, om Mantadia National Park, Baobabs, Lokobe Reserve, mat på Madagaskar. 

#Reiselyst - Mars

Denne måneden skal vi ikke langt vekk, men likevel et sted jeg har veldig lyst til å reise! Helt siden jeg var liten har jeg reist mye i Norge, kjøreturer til Molde hver sommer har alltid vært et høydepunkt. Mamma og pappa var flinke til å kjøre litt omveier for og heller oppleve en del ting på veien opp, og dermed kan jeg si at jeg har sett mye av Norge. Norge har så mye å by på, vi har de store strekningene uten et eneste hus på flere mil (jeg elsker å kjøre over hardangervidda, og de helt bare slettene over valdresflya), store og majestetiske fjell (trollveggen har alltid vært et fast stopp på vei opp til Molde, og trollstigen har vi kjørt flere ganger), vakre fosser (vøringsfossen har vi også stoppet ved mange ganger), koselige steder (hardanger om sommeren eksempelvis). Vårt eget land har så utrolig mye å by på av flott natur, og det er ikke tvil om at jeg skal fortsette med å feriere i Norge i fremtiden. Jeg er så takknemlig for at jeg har sett så mye av det vakre landet vårt som liten, istedenfor å dra på chartertur til Gran Canaria og Mallorca. Jeg følte det kanskje ikke på samme måte da jeg var liten, men nå føler jeg meg bare utrolig heldig ♥

Men over til poenget: Jeg har sett mange av stedene Norge har å by på, men nord i Norge har jeg vært lite, og det er her jeg kunne tenke med å utforske mer. Dermed går også månedens reisemål til nettopp nord-Norge, og jeg håper vi snart får til en kjøretur oppover i landet! 

 


Bilder funnet >her<

Lofoten er en øygruppe i Nordland fylke, og distriktet består av seks kommuner. Lofoten er kjent for sine fjell og strender, og store uberørte naturområder. 

 

1.  Henningsvær (med fisketur): " En ekte lofottorsk jeg er, for jeg er født i henningsvær", vi husker vell alle barnesangen til Thorbjørn Egner? Henningsvær burde sees, og jeg ville absolutt tatt meg en fiksetur også mens jeg var der. Man kan vell ikke dra til lofoten uten å fiske? Det er jo trossalt et av Norges mest kjente fiskevær. Det er mange ulike aktører som arrangerer fisketurer ut fra flere av tettstedene, men hvorfor ikke ta både Henningsvær og fisketur på en og samme dag? Mange av selskapene arrangerer også mating av havørner i løpet av fisketuren, snakk om å få alt på en gang da! Henningsvær betår av en gruppe øyer og holmer, og er kanskje en av de mest sjarmerende fikseværende i lofoten. 


Bilder funnet >her<, >her< og >her<

 

2.  Trollfjorden:  Er kanskje et av Lofotens mest besøkte turistmål. Fjorden er en sidearm av Raftsundet, og er et populært syn for øye pga. sin smale innseiling og høye, bratte fjell som stuper ned i fjorden. Fjorden er 100 meter på sitt smaleste, og ikke mer enn 2 km lang. Absolutt noe man burde få med seg!


Bilder funnet >her<

3.  Fjelltur og besøk på Hauklandstranda: jeg klarte ikke å velge en, og måtte nesten bare sette disse sammen. Man kan jo ta en kort fjelltur, og dra på stranda etterpå? Det finnes mange fjellturer man kan gå i hele lofotenområde, dermed ville jeg ikke velge ut bare en, det spørs jo litt på hvor man bor osv. Jeg ville nok gått flere turer, men jeg tror i hvert fall at jeg ville tatt turen innom djevelporten (se bilde til høyre, oppe). Hauklandstranda er jo også noe som bare må oppleves. Noe så vakkert! Bilder funnet >her< og >her<

 

Som jeg regner med at de fleste vet fra før av, så byr Lofoten på mye fisk når det kommer til matveien. Det skulle jo bare mangle, når fisken er så nærme at den omtrent hopper opp på matfatet. Ut i fra hva jeg har lest anbefales fikserestaurantene Børsen spiseri (i Svolvær) og Fiskekrogen (i Henningsvær). Det ser ut som om man kan finne veldig mange koselige restauranter i lofoten, og hva er vell bedre en kortreist mat? 


Bilder funnet >her<, >her<, >her< og >her<

 

I Lofoten er det mange kunstnere som har slått seg ned, og her fått du kjøpt malerier, fotografier, gjenstander lagt med glassblåsning og keramikk. Alltid gøy å kjøpe noe som kan gi minner fra reisen man har vært på. Det finnes selvfølgelig også helt vanlige butikker, og en del spennende matbutikker, som i hvert fall jeg ville tatt turen innom (eks. produktene fra Judiths urtehage). 

Bilder funnet >her< og >her<

 

Det er generelt ganske dyrt med hotell i Lofoten, og det aller beste og billigste ville kanskje være å leie en hytte. Tror nok jeg hadde søkt litt ekstra på dette før jeg tok turen, men så er det jo deilig å sove på hotell også da. Jeg har tatt for meg et luksus hotell og et budsjett hotell, men begge deler eg ganske dyrt, og prisforskjellen er minimal. Luksus: For ca. 1200kr natten kan du bo på Lofoten Suite Hotel som ligger i Svolvær. Hotellet ligger veldig sentralt, og har en lys og moderne innredning med store vinduer. Rommene har også egne terrasser og kjøkken, slik at du kan lage mat selv. Budsjett: Fast Hotel Lofoten kan du bo på for ca. 900kr natten, så det er altså ikke store prisforskjellen mellom disse hotellene. Dette hotellet ligger også i Svolvær, sentralt og også med terrasse. 

 


 

Jeg vet i hvert fall hvor jeg vil ta turen i aller nærmeste fremtid. Kanskje neste sommer? Noen av dere har gjerne vært i Lofoten, har dere noen tips? Eventuelt noen andre attraksjoner, hotell, butikker eller lignende dere vil anbefale? Jeg har jo ikke vært der selv, bare lest meg frem til informasjon, og det aller beste er jo å få tips fra folk som faktisk har vært der!

 

Informasjon har jeg funnet her (trykk på navnet for å komme til linken): Om Lofoten, Ting å gjøre i Lofoten, Litt om shopping og andre aktiviteter 

 

#Reiselyst - Februar

Husker dere reisemål innleggene mine som jeg hadde som en fast spalte på bloggen hver søndag for noen år siden? Jeg stoppet med det etter en stund, ettersom at det var ganske tidkrevende, men nå har jeg lyst til å begynne igjen! Ikke hver søndag, men en gang i måneden. Jeg vil gjøre noen forandringer denne gangen, men det meste skal fremdeles med. Litt fakta om byen, topp 3 ting som burde gjøres mens man er der (i følge de som har vært der), litt om maten og litt om shoppingen. Jeg kommer ikke til å skrive en omfattende del om flybilletter og hotell, men jeg kommer til å ta for meg et luksushotell og et middelklasse hotell i byen. Håper dere fremdeles liker disse innleggene, de var populære den gangen jeg drev på med å skrive dem, og håper de vil falle i smak denne gangen også. Kanskje det vil få i gang reiselysten hos dere alle! Og en liten ting til: det er viktig å huske på at jeg ikke har vært noen av stedene jeg skriver om, og at fakta og lignende er dermed bare det jeg har lest meg frem til på ulike nettsider, og ikke minst Tripadvisor.  Noen av stedene har jeg nok skrevet om før (slik som den jeg skal ta for meg i dag), men gjør det likevel ettersom at det nå blir en ny vri på innleggene.

I første omgang tar vi for oss Tokyo! 


Bilder funnet >her<

 

Tokyo er hovedstaden i Japan. Byen har ca. 13 millioner innbyggere, og er Japans forretnings-, handels- og industrisenter. 

 

Jeg slet virkelig med å velge bare 3 steder jeg ville besøkt i byen, for det var så utrolig mye fint og masse man kunne gjort! Men jeg tror i hvert fall jeg ville tatt turen innom disse 3 stedene:

1. Senso-ji: Senso-ji er Tokyos mest besøkte tempel. Det Buddhistiske tempelet er det eldste i byen. Tempelet som ble bygget i år 645, ble bombet under 2. verdenskrig og senere bygget opp igjen. På gårdsplassen utenfor tempelet er det et tre som ble bombet under angrepene, som  har vokst opp igjen og er nå et symbol for tempelet. Utenfor tempelet er det også en svær gryte med røyk. Røyken skal være bra for helsen, og utenfor tempelet kan man se mange mennesker som gnir seg inn i røyken. 


Bilder hentet >her<

 

2. Tsukiji market: Verdens største fiskemarked! Hva med å starte dagen på markedet med en sushi-frokost? Det skal finnes mange steder å få tak i god sushi på markedet. Og hvis man er tidlig ute kan man også få med seg den store tunfisk-auksjonen. Tunfisk er jammen svære fisk! Men obs: markedet er ikke åpent hele tiden, så man må sjekke kalenderen 


Bilder funnet >her<

 

3. Shibuya Crossing: When in Tokyo må man jo nesten bare gå over verdens travleste møtepunkt utenfor Shibuya station. Her kan man se på de store neon skiltene over seg og virkelig få følelsen av at "wow, jeg er i Tokyo!".  Tror bildene beskriver det hele bedre:


Bilder funnet >her<

 

 

Sushi, sushi og atter en gang sushi! Det må vell være det Japan er mest kjent for, og dermed også Tokyo. Nigiri-Zushi er den mest populære sushi-typen. Tempura - fritert sjømat er også veldig populært. Nudler, supper og mat med soyasaus er også andre ting som kan nevnes som Tokyo spesialiteter. Virker ikke så verst og komme hit å spise? >Her< kan du få tips til gode restauranter.  Jeg har laget en deal med Bjørnar om at han skal ta med meg til Tokyo når jeg har lært meg å like sushi. Det burde ikke bli så vanskelig!


Bilder funnet >her<

 

Tokyo virker som det morsomste stedet å bare gå rundt i butikker og kikke. Så mye rart og annerledes fra hva man finner i Europa. Her snakker vi anime figurer, håndlagde saker, men også høy fashion-faktor og merkevarer. Prøv blant annet ut disse distriktene: Shinjuku (det største underholdnings og shoppingdistriktet i Tokyo), Shibuya (mote for de unge) og Ginza (merkevarer). 


Bilder funnet >her<

 


Luksus: For ca. 5000kr natten kan du bo på dette fantastiske hotellet i Tokyo: Mandarin Oriental hotel. Her finner du spa, boblebad, treningsstudio og stor badstue - alle med utsikt over byens skryskrapere. Rommene er store og fine, med en fantastisk utsikt! 

 
Budsjett: Narita Excel Hotel kan du bo på for ca. 600 kr natten. Her finnes det fire restauranter, innendørs basseng, utendørs tennisbane og egne massasje/spa rom. Hotellet har også en helt fantastisk flott hage utenfor. Ikke så verst det vell? 

 


 

Nå håper jeg dere har satt opp Tokyo som et fremtidig reisemål, det har i hvert fall jeg! Fortell meg gjerne også hva dere synes om at jeg begynner med reisemålinnleggene igjen.

 

 

Link til kildene jeg har brukt finner dere under her: Om Tokyo , Senso-ji , Tsukiji market , Shibuya crossing, mat , shopping 

 

Reisemål: Los Angeles


_Bilde 1, 2, 3, 4

_Bilde 1, 2, 3


_Bilde 1, 2, 3, 4


_Bilde 1, 2, 3

 

Tidligere skrev jeg skikkelig lange reisemål innlegg til dere, men så syns jeg aldri at det ble noe stort, sett i forhold til så lang tid det tok å skrive innleggene. Og så er det vell i all hovedsak bildene som inspirerer oss til å reise mer?

Jeg har skikkelig lyst til å oppeleve Los Angeles. Hvem har ikke? Det virker som en helt fantastisk by. Da jeg var i New York forelsket jeg meg helt i USA, og å oppleve landet fra den vestlige siden kan jo ikke slå feil? Nei, hit skal jeg!

Det har blitt litt lite reise-innlegg i det siste, men jeg vil jo gjerne skrive mye, mye, mye om reise. Så det skal jeg bli flinkere på. Åh, i dag har jeg bare lyst til å sette meg på et fly og dra avgårde til ukjente steder.

 

Hvor kunne du tenke deg å reise?

- Thale Sunniva

Reisemål: Sydney

Jeg har alltid hatt veldig lyst til å reise til Australia (hvis man ser bort fra at jeg er livredd med tanken på de store edderkoppene....). Sydney er en av byene jeg forbinnner med Australia, og derfor er det nok denne jeg allerhelst vil reise til. 

Sydney, Australia:

Sydney er Australias største og eldste by. Sydney er en sentral global og nasjonal turistdestinasjon. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

3 steder verdt å besøke:

Operahuset, dette er selvfølgelig noe man bare MÅ få med seg når man er i Sydney, det er jo nettopp denne bygningen Sydney er mest kjent for. Her kan du komme å se teater, balletter og musikaler.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Bondi Beach, er en av verdens mest kjente strender og en av de mest besøkte i Australia. Stranden er ca. 1 km lang. Stranden er delt i nord og sør, hvor en i den nordlige delen kan bade, mens i den sørlige delen er "surfedelen" (her er det farlig å bade pga. undervannsstrømmer). Om sommeren er det lagt hainett under vannet, men om høsten kan man se både delfiner og hvaler svømme i bukten utenfor. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Hyde Park. Oh yes, Sydney har også sin egen Hyde park. Jeg elsker å gå i parker som er midt i storbyen, det er liksom så rolig og fredelig, og et lite avbrekk. Tenk å ta med seg piknikkurven i denne parken!


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Mat:

Sydney har all slags type mat og drikke, og matkulturen er blitt preget av alle imgratene som har kommet til Australia. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Shopping:

Sydney er jo en ekstremt stor by, og som i de fleste storbyer, finner man både de kjente merkevarebutikkene og kleskjedebutikkene. I Sydney kan du handle på de mange kjøpesentrene, eller i shoppinggatene.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Transport:

I Sydney finnes det mange måter å komme seg frem på. Man kan ta buss, taxi, ferge, tog og bybane/monorail. Bussen er veldig mye brukt i Sydney. 


_Bilde 1, 2, 3

 

Flybilletter og hotell:

Flybillettene er for 2 personer (prisen som viser er sammenlagt) i 2 uker fra Gardemoen flyplass.
Jeg valgte å ikke gjøre noen forskjell i pris på flybilletter på luksus og budsjett denne gangen, ettersom at dette var en av de rimligste og raskeste billettene jeg fant. Jeg fant noen billetter til 2000 kr billigere, men da måtte man flydd i 2 døgn den ene veien. 

Budjsett: Flybilletter >HER< fra Eithad Airways. Flyturen bort er på 26 timer med mellomlanding i Berlin og Nadia International Airport. Flyturen hjem er på 33 timer, med mellomlanding på Nadia International Airport og London, Heatrow. Hotellet heter The haven inn Sydney . Hotellet har utendørsbasseng, takterrasse og tilgang til trådløst internett. Rommene har blant annet minibar og tv. Hver person må altså betale ca. 12 500 kr for en behagelig, men litt mer rimelig 2ukers tur til Sydney. 

Luksus: Flybilletter >HER< fra Eithad Airways. Flyturen bort er på 26 timer med mellomlanding i Berlin og Nadia International Airport. Flyturen hjem er på 33 timer, med mellomlanding på Nadia International Airport og London, Heatrow. Hotellet heter Swissotel Sydney. Hotellet har utendørsbasseng, helsestudio, badstue, takterrasse og tilgang til trådløst internett. Rommene har blant annet minibar og badekåper.  Hver person må altså betale ca. 18 500 kr for en skikkelig luksusferie i 2 uker i Sydney.

Jeg SKAL til Sydney en gang! Det er sikkert og visst.

____________Les de andre reisemålinnleggene her: TokyoSan FranciscoDublinWienDubaiAmsterdamPåskeøyaCape Town, HavanaSeattleStockholmAthenNew Dehli (Trykk på navnet for å komme til reisemål innlegget). 

Hvis du kunne reist hvor som helst i verden, hvor skulle det vært?
- Thale Sunniva
Kilder: Sydney
Hehe, så var jeg ikke sååå sinna at jeg ikke klarte å skrive reisemålinnlegget i dag. Hehe. Denne gangen kopierte jeg det i hvert fall før jeg publiserte det! Det er virkelig ikke bra for kropp og sjel og bli så sinna og stressa som jeg ble i går kveld.. Uff...  

Reisemål: Burgas

Meg og en venninne har begynt å drømme oss bort på jentetur til syden i sommer. Det finnes så mange kjekke steder å reise til! Dagens reisemål er et veldig typisk chartersted....

Burgas, Bulgaria:

Burgas er den fjerde største byen i Bulgaria. Det er også den nest største byen ved kysten. Byen er et senter for industri og turisme. 

_ Bilde 1, 2, 3, 4


3 steder verdt å besøke:

Tracian graven, en eldgammel grav fra 300-tallet f. Kr. Graven gjenspeiler de grunnleggende strukturprinsippene for trakiske kulturbygninger. Graven står på UNESCO sin verdensarvliste. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Folklorefestivalen. For å få med deg denne festivalen må du være i Burgas i sommermåndene, men jeg regner med at det er på den tiden av året at de fleste vil reise til Burgas. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Strandja mountain, et flott område med mye skog, annerledes blomster og eksotiske dyr. 


_Bilder 1, 2, 3, 4

 

Mat:

Det bulgarske kjøkken består av en blanding av europisk og orientalsk mat. De spiser mye grillet kjøtt, fiskeretter, salater og gryteretter med spennende smaker. Det er billig å spise i Bulgaria, man kan få en hovedrett for 40-80kr. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Shopping:

I Burgas finnes det kjøpesentere og små og store gater med butikker. Shoppingen skal visst nok også være billig, særlig i bodene. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Flybilletter og hotell:

Flybillettene er for 2 personer (prisen som viser er sammenlagt) i 1 uke fra Stavanger flyplass.
 

Budsjett: Flybilletter >HER< fra Norwegian. Flyturen bort er på 10 og en halv time med mellomlanding i Oslo (ventetid på 4 timer) og København (ventetid 1 og en halv time). Flyturen hjem ligger på 18 (!) timer med mellomlanding i Stockholm (ventetid 4 timer) og Oslo (ventetid på 9 kjedelige timer). Hotellet heter Sarafavo Plaza Complex, hotellet har badstue, basseng, gratis tilgang på trådløst internett, kjøkken med kjøleskap, kabel tv og gratis frokost. Hver person må altså betale omtrent 4000 kr hver for flybilletter og et 3-stjerners hotell. 

Luksus: For en 1000 lapp billigere enn budjsett, kan du få flybilletter >HER< fra Norwegian. Flyturen bort er på 8 timer med mellomlanding i Oslo (ventetid på 1 time) og i København (ventetid på 2 og en halv time). Flyturen hjem ligger på 6 timer med mellomlanding i Oslo (ventetid på 2 timer). Hotellet heter Primoretz Grand Hotel & SPA. Hotellet er et 5 stjernes hotell med Spa, innendørsbasseng, utendørsbasseng, restaurant, bassengbar, bar. Rommene har minibar og safe. Hver person må altså betale omtrent 6000 for en luksus uke på et femstjerners hotell med spa (+ flybilletter). 

 

Startour tilbyr mange flotte pakkepriser om sommeren til Burgas. Da kan man få både flybilletter og anbefalte hotell til rundt 5000-7000 per. person ettersom hvor luksus man vil ha det. Meg og Helene reiste med Startour da vi var i Kreta, og vi var veldig fornøyd med dem. 

1 uke i Bulgaria i sommer hadde ikke vært feil... 

_______________________


Les de andre reisemålinnleggene her: TokyoSan FranciscoDublinWienDubaiAmsterdamPåskeøyaCape Town, HavanaSeattleStockholmAthenNew Dehli (Trykk på navnet for å komme til reisemål innlegget). 

Hvis du kunne reist hvor som helst i verden, hvor skulle det vært?
- Thale Sunniva

Reisemål: San Francisco

Ukas reisemål er et sted jeg har helt utrolig lyst til å reise til. Hvem har vell ikke det? Egentlig så håper jeg på å få meg en tur hit i sommer, tenk hvor kjekt det hadde vært!

San Francisco, USA:

San Francisco er en stor by i staten California, i USA. San Francisco er blant annet kjent for golden gate bridge (den man ser på alle filmene) og de bratte bakkene (med trikkene vet dere). 

 
_Bilde 1 ,2, 3, 4

 

3 steder verdt å besøke:

Golden Gate Bridge, selvfølgelig. Dette er nok kanskje selve symbolet og det man forbinder med San Francisco. Ta bilder med den, av den og fra den. Ahhh, jeg vil til San Francisco!


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Fishermans`s Wharf, et populært område/strøk i San Fransisco. Her finner du butikker, kjøpesentre, restauranter og mange museér. De har også et stort torg, hvor man får kjøpt fersk sjømat.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Alcatraz, også kjent som "The Rock" er en øy litt utenfor San Fransisco, der det ligger et fengsel. Her ble krigsfanger sendt, og senere ble det et fengsel for "høysikkerhetsfanger". Øya skulle isolere fangene, og det kalde havet skulle gjøre det nesten umulig for dem å rømme. Ingen fanger skal ha lykkes i å rømme.  Dere har kanskje sett filmen "The Rock"? Den tar sted i dette fengselet. Fengselet er i dag et museum. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Mat:

Amerikansk mat ♥ Hamburgere, pizza, pommes frites og annen fast food mat. Man kan også få mat fra alle andre steder i verden. Italiensk, indisk, meksikansk osv.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Shopping:

Jeg nevnte jo Fisherman`s Warf over her, der du finner mange forskjellige kjøpsentere. Shoppingsmidtpunktet ligger på Union Square hvor du finner alle de kjente butikkene og kjedebutikkene. Embarcadero Center er et eksempel på et kjøpesenter som strekker seg over seks kvartaler. Her kan du handle i flere timer! 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Transport:

Det går selvfølgelig buss og taxi, men det kuleste å ta i San Francisco må jo være trikkene. Trikkene som kjører opp de bratte gatene, slik som man ser på film! 


_Bilde 1, 2, 3, 4 

 

Flybilletter og hotell:

Flybillettene er for 2 personer (prisen som viser er sammenlagt) i 2 uker fra Gardemoen flyplass.


Busjett: Flybilletter >HER< fra United Airlines. Flyturen bort er på 31 og en halv time, med mellomlanding i New York (ventetid 16 timer). Flyturen hjem er på 26 og en halv time, med mellomlanding i New York (venetid på ca. 13 timer). Hotellet heter Americas Best Value Inn Extended Stay Union Square , hotellet har gratis frokost hver morgen og gratis trådløst internett. Det ligger også veldig sentralt. 

Luksus: Flybilletter >HER< fra SAS. Flyturen bort er på 13 og en halv time, med mellomlanding i København (ventetid på 1 time). Flyturen hjem ligger på 12 timer, med mellomlanding i København (ventetid på 1 time). Hotellet heter Hotel Diva  og har gratis trådløs internett tilgang og døgnåpent treningsstudio. Man får også en morgenkåpe! Hehe. 

 

______


Les de andre reisemålinnleggene her: DublinWienDubaiAmsterdamPåskeøyaCape Town, HavanaSeattleStockholmAthenNew Dehli (Trykk på navnet for å komme til reisemål innlegget). 

Har du vært i San Francisco? Kunne du tenke deg å reise dit?

Hvor kunne du tenke deg å reise?

 

- Thale Sunniva

Kilder: San Fransicso, Golden Gate Bridge , Alcatraz, Fisherman`s Wharf 

 

Reisemål: Dublin

Regner med at en del av dere har vært i Dublin? Det er i hvert fall et sted jeg kunne tenke meg å reise til en gang. Det virker som en flott by. 

Dublin, Irland:

Dublin er hovedstaden og den største byen i Irland. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

3 steder verdt å besøke:

Trinity college, universitetet som ble grunnlagt i 1592. Det er den eldste bevarte bygningen fra 1722. Biblioteket i bygningen har over en halv million trykte bøker.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Dublin castle, som ble bygget i 1208 og 1220. Jeg synes alltid det er veldig kjekt å se slottene i hovedstadene. Det hører liksom med.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Phoenix park, en stor park, det blant annet Dublin zoo ligger.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Mat:

Dublin er intet unntak fra storbyene når det kommer til mat. Man kan få tak i kinesisk, indisk, mexikansk, you name it! Ellers så kan man jo spise litt mer typisk irsk mat som går mye i pølser og fisk (blant annet fish and chips)


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Shopping:

Dublin er som alle andre storbyer, full av shoppingmuligheter. Prisene er også lavere enn i Norge. Du finner mange små og søte butikker, merkevare butikker og kjedebutikkene.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Transport:

I Dublin går det busser, metroer, tog og taxi. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Flybilletter og hotell:

Flybillettene er for 2 personer ien langhelg. Flybillettene er fraGardemoen. (prisen er sammenlagt for to personer)
Budsjett: Flybilletter >HER< fra Ryanair. Flyturen bort ligger på 2 og en halv time, mens flyturen hjem ligger på ca. 2 timer. Hotellet heter My Place Hotel og ligger i sentrum. Hotellet har tilgang til internett på fellesområdene, hårføner og kostnadsfrie toalettartikler. Prisen blir 3426 kr for to personer en langhelg i Dublin

Luksus: Flybilletter >HER< fra Norwegian. Flyturen bort ligger på 2 timer, mens flyturen hjem er på 2 og en halv time. Som dere ser er turen på både luksus og budsjett like lange, men for dere som vet hvodan flyselskapet Ryanair opperer, så forstår dere at jeg veldig godt kan sette disse på hver sin kant av budjsett og luksus. Hotellet heter The westin Dublin . Hotllet er et fem stjernershotell, med bar, restaurant, internett og treningsstudio. Prisen blir 7652 kr for en luksus langhelg for to personer i Dublin.

Husk at disse prisene bare er mellom budjsett og luksus, det går selvfølgelig an å finne en mellom pris mellom dette. Ta et litt dyrere fly med et bedre flyselskap en ryanair og tål heller litt lenger ventetid, og sov på et fint, men ikke superfint hotell foreksempel. 

_________________


Les de andre reisemålinnleggene her: WienDubaiAmsterdamPåskeøyaCape Town, HavanaSeattleStockholmAthenNew Dehli (Trykk på navnet for å komme til reisemål innlegget). 

Hvor kunne du tenke deg å reise? 

- Thale Sunniva

Kilder: Dublin shopping, Dublin

Reisemål: Wien

Etter pappa sitt ønske: her kommer et lite reiseinnlegg om Wien. Jeg har kjempelyst å reise til Wien en gang!

Wien, Østerrike:

Wien er Østerrikets hovedstad og den største byen. Wien er et viktig sentrum for kultur og vitenskap. Wien har noen verdensberømte museér, teater og operaer. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

3 steder verdt å besøke:

Museumsquartier er det største utstillingslokalet i Europa. Her finnes både kunst, design og arkitektur. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Domkirken. En av verdens vakreste, gotiske katedraler. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

Schönnbrunn slott, samt parken og tiergarten. Litt utenfor Wien finner du store parker, slottet og en stor dyrehage. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Mat:

Wien er jo en såpass stor by at man kan få allslags type mat, men der er jo alltid litt kjekt å spise noen typiske retter når man er i et nytt land. Typisk østerriks mat er pølse i alle mulige former og varianter (eks. Wiener Würstler) og også gulasch og kebab er vanlig. Prisene på mat er ikke spesielt lave i Wien.


_Bilde 1, 2, 3

 

Shopping:

Det å få handlet er ikke noe problem i Wien. Man kan blant annet ta turen innom Der Wiener Naschmarkt som er et stort matmarked, men som også selger litt andre saker. I gaten Maria Hifler Strasse finnes det mange butikker med alt mulig. Dessuten ligger Europas største Zara butikk i Wien. Yey ♥ Shopping i Wien er ikke noe billigere enn hjemme. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Transport:

Wien har et av de meste effektive lokale transportsystemene i Europa. Man kan ta tog, trikk, buss, T-bane og taxi selvfølgelig. Prisen skal heller ikke være så verst. 

_ Bilde 1, 2, 3

 

Flybilletter og hotell:

Flybillettene er for 2 personer i en langhelg. Flybillettene er fra Gardemoen. (prisen er sammenlagt for to personer)
Budsjett: Flybilletter >HER< fra Air Berlin. Flyturen bort ligger på 3 timer og 40 minutter med mellomlanding i Berlin (ventetid på 45 minutter). Flyturen hjem ligger på 14 timer med mellomlanding i Berlin (ventetid på 12! timer). Hotellet heter Vienna Star Apartments menzelgasse  og inkluderer internett, tv og eget kjøkken. Prisen blir: 3702 kr for to personer i en langhelg i Wien. Del denne prisen på to igjen og reisen vil ikke koste mer enn under 2000 kr per person

Luksus: Flybilletter >HER< fra Tyrolean Airwyas. Flyturen bort ligger på 2 timer og 40 minutter, mens den på hjemveien ligger på 2 timer og 25 minutter. Hotellet heter Hotel Nestroy  og har badstue, treningsstudio, internett, bar, snackbar, takterrasse og tv. Prisen blir: 5267 kr for to personer i en mer luksuslanghelg i Wien. 

 

Tenk å reise til Wien rundt jul da dere! Jeg vil, jeg vil, jeg vil!

____________


Les de andre reisemålinnleggene her: DubaiAmsterdamPåskeøyaCape Town, HavanaSeattleStockholmAthenNew Dehli (Trykk på navnet for å komme til reisemål innlegget). 

- Thale Sunniva

Kilder: Wien, Steder å besøke, mat&Drikke , Shopping&Transport   


Reisemål: Dubai

Jeg har ikke glemt dagens reisemål, har bare somlet veldig lenge med å skrive innlegget. Men bedre sent enn aldri, ikke sant?

 

Dubai, De forente arabiske emirater:

Dubai er den største byen i emiratene. Dubai er kjent for sine lukseriøse og storslåtte  byggverk, kanskje også for å være litt "over the top" på enkelte områder?. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

3 steder verdt å besøke:

Burj Al Arab, det mest lukseriøse hotellet på Dubai. Det er det fjerd største hotellet i verden. Det må jo nesten bare oppleves (selv om man kanskje ikke kommer til å bo der....). Jeg mener: golfbane på taket!


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Wild Wadi Water Park, en stooor vannpark. Trenger jeg å si mer til slike badeelskere som meg? Her kunne jeg også ha skrevet om Aquaventure waterpark, jeg ville nok besøkt begge to jeg! Haha.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Ski Dubai, et ski og snowboard senter inne i et kjøpesenter, hvor kult er ikke det? Det mått jeg nesten bare ha sett, selv om jeg kanskje ikke er den mest hyppige skigåeren. _Bilde 1, 2, 3, 4

 

Les om flere ting å gjøre i Dubai >her<. Det er jo så utrolig mye! Jeg vil nok for eksempel også tatt meg en tur på kamelryggen. 

 

Mat:

I Dubai spiser du selvfølgelig arabisk mat, men de selger også en del indisk. Det er en såpass stor by med utrolig mange besøkende turister, så her kan man velge mellom mye forskjellig. Se på bildene under, så ser dere noe av det dere kan velge blant. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Shopping:

Dubai har mange kjøpesentere, men man må jo nesten besøke Mall of Emirates (der hvor skisenteret er). I Dubai finnes det i hvert fall haugevis med butikker, så shoppingen får man i hvert fall gjort. Men om prisen er så snill, det er jeg ikke helt sikker på. Og forresten, gull, det er noe man får kjøpt i dubai det!


_Bilde 1, 2, 3, 4

Transport:

Dubai har både buss og taxi. Taxi i Dubai skal visst nok være veldig billig, så dette er jo en grei måte å komme seg frem på. Det går også en T-bane.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Flybilletter og Hotell:

Flybillettene er for 2 person og 2 uker. Flyturen på budjsett er fra Sandefjord, Torp, mens flyturen på Luksus er fra gardemoen. 
Budsjett: Flybilletter >HER< fra KLM og Air France. Flyturen bort ligger på 14 og en halv time, med mellomlanding Amsterdam (ventetid på 5 timer). Flyturen hjem ligger på 13 og en halv time , med mellomlanding i Paris (ventetid på 3 timer). Hotellet heter Fortune Plaza Hotel, her har du både utendørsbasseng, treningsstudio og badstue. Det er også tilgang til internett. Prisen blir: i overkant av 15 000 kr for 2 personer (sammenlagt) i 2 uker. 

Luksus: Flybilletter >HER< fra Aeroflot og Norwegian. Flyturen bort ligger på 9 timer med mellomlanding i Sheremetyevo. Flyturen hjem ligger på 7 timer, direktefly. Hotellet heter Radisson Blue Hotel og tilbyr utendørs tennisbane og basseng, helsestudio, gratis internett, 11 restauranter, kafér og bassengbar. Andre ting: nattklubb, spatjenester og taktarasse. Prisen blir: 39 500 kr for 2 personer (sammenlagt) i 2 uker for en skikkelig, skikkelig luksusferie!

 

Vet dere, jeg har faktisk vært på flyplassen i Dubai. Det må vell telle litt?

_____________
- Thale Sunniva

Kilder: Dubai, Burj Al Arab , Emiratene, lineinsperasjon

Reisemål: Bora Bora

Hvem vill vell ikke reise til dagens reisemål? Nedenfor har dere i hvert fall litt informasjon jeg har funnet om stedet, så kanskje dere får enda mer lyst?

 

Bora Bora, Fransk Polynesia:

Bora Bora er en øy som ligger i øygruppen Leeward i Hawaii. Det er et veldig kjent turiststed. Turistene tiltrekkes av det utrolige blå havet, varmen, sandstrendene, et fantastisk flott rev og restene av den utdødde vulkanen. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

3 steder verdt å besøke:

Vann safari/ Hjelm safari, du får en hjelm med glass i på hodet også kan du se på alt som er under vannet. Dette passer perfekt for sånne som meg, som er ganske så redd for å snorkle.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Tahiti helikoptre, fly over Thaiti og se øygruppene ovenfra. Dette må jo bare være en fantastisk opplevelse!


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Martira beach, en nydelig sandstrand på Bora Bora. Hvem ville vell ikke badet her?


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Mat:

På Bora Bora får du selvfølgelig mye sjømat! Man får også mye spennende frukt, salater og de typiske "turistrettene" som pizza og pasta. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Shopping:

Shoppingmulighetene på Bora Bora er ikke så store. Det sier seg kanskje selv. Det finnes selvfølgelig mange souvenirbutikker, hvor man kan kjøpe håndlagte for eksempel treverk figurer og de svarte perlene som Bora Bora er kjent for. Av disse svarte perlene er det også laget smykker og lignende. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Transport:

På Bora Bora kan man leie en bil, noe som anbefales ettersom at taxien kan være ganske dyr. Man kan også komme seg rundt ved å leie en sykkel.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Flybilletter og hotell:

Siden det ikke var noe forskjell i flytid, men stor forskjell i pris, har jeg den samme flybilleten på både luksus og budsjett. Flybillettene er fra Oslo, Gardemoen og for 14 dager. Alle prisene som står under er sammenlagt for 2 personer.
 

Budsjett: Flybilletter >HER< fra Air France og Air Thaiti. Det er 3 mellomlandinger på turen bort , én i Paris (ventetid 2 timer), én i Los Angeles (kun en teknisk landing) og én i Papeete (ventetid ca. 7 timer) før ankomst på Bora-Bora.  På hjemturen har også flyet 3 mellomlandinger, som er lik som mellomlandingene på turen bort (bare motsatt vei selvfølgelig). Hotellet heter >Hotel Maitai Polynesia<. Hotellet har to restauranter og én kafé, fellesområdene har gratis internett, rommene har balkong med utsikt mot hagen eller sjøen og alle rommene har aircondition. Prisen blir: nesten 60 000 kr (!!) for to person, 14 dager på Bora Bora. 

Luksus: Flybilletter >HER< fra Air France og Air Thaiti. Det er 3 mellomlandinger på turen bort , én i Paris (ventetid 2 timer), én i Los Angeles (kun en teknisk landing) og én i Papeete (ventetid ca. 7 timer) før ankomst på Bora-Bora.  På hjemturen har også flyet 3 mellomlandinger, som er lik som mellomlandingene på turen bort (bare motsatt vei selvfølgelig).  Hotellet heter >Bora Bora Pearl Beach & Spa<. Hotellet har tre restauranter og én kafé, basseng, gratis standtelt og parasoll, spa muligheter,  strand og bassengbar, privat strand, tennisbane og helstestudio, samt internett på fellesområdene. Prisen blir: omtrent 100 000 kr (!!!!!!!!!) for to personer for en skikkelig, skikkelig luksusferie på Bora Bora. 

 

Ikke verdens billigste reisemål nei. Men kanskje kommer jeg meg dit en gang likevell? 

____________________


Les de andre reisemålinnleggene her: AmsterdamPåskeøyaCape Town, HavanaSeattleStockholmAthenNew Dehli (Trykk på navnet for å komme til reisemål innlegget). 

- Thale Sunniva
Kilder (trykk på ordet): Bora Bora, Tahiti, To do

 

Reisemål: Amsterdam

Jeg har faktisk aldri vært i Amsterdam (eller Nederland for den saks skyld), men dette er virkelig en by jeg kunne tenke meg å besøke! 

 

Amsterdam, Nederland:

Amsterdam er den største byen i Nederland, og er også hovedstaden. På 1200- tallet var Amsterdam en liten fiskeby. Amsterdam er kjent for sine lange kanaler, flotte bygninger, historiske steder som Anne Franks hus, men ikke minst også for sine Cannabis cofee shops og red-light district. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

3 steder verdt å besøke:

Rijksmuseum, er nederlands national museum. Her får du se både kunst og historie. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Kanal tur. En båttur gjennom kanalene i Amsterdam. Her får man også sett byen på en fin måte.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Anne Franks hus. Jeg føler at dette er et historisk sted man bare burde få med seg. Huset hvor den jødiske jenta Anne Frank bodde gjemt under 2 verdenskrig.


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Mat:

I Amsterdam, kan du som i alle storbyer, for all slags type mat. Nederland er kjent for sine pannekaker, kandiserte pærer og retten stamppot (potetmos, grønnsaker og kjøtt).  

_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Shopping:

I Amsterdam finner man selvfølgelig mange kjekke butikker! Her finner man de ekslusive, dyre butikkene, men også kjente kjedebutikker som H&M og Zara.  Man kan gå på marked, i gatene eller på kjøpesenteret. Er det rart jeg elsker storbyer? Det er så mange muligheter ♥


_Bilde 1, 2, 3, 4

Transport:

I storbyer som Amsterdam er det alltid veldig lett å komme seg fra A til B, det går hele tiden taxi, busser, trikker og lignende. Men hvis jeg først hadde reist til Amsterdam så tror jeg kanskje at jeg ville leid en sykkel en dag. Dere har vell hørt om (eller sett for dere som er så heldig å ha vært der) sykkelparkeringshusene i Amsterdam? Det er jo en by som man nesten bare MÅ prøve å sykle i. Haha.


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Flybilletter og hotell:

Prisene er tatt for 4 dager (en langhelg) og to personer (prisene viser hva turen vil koste for to personer sammenlagt). Flybillettene er fra Stavanger Lufthavn til Amsterdam.  Denne gangen fant jeg faktisk ingen billetter som var dyrere og hadde en fordel i forhold til de billigeste, så her er det samme flybillett på både budsjett og luksus.


Budsjett: Flybilletter >HER< fra KLM. Flyet flyr direkte til Amsterdam på en og en halv time. Flyturen hjem er det samme. Hotellet heter Hotel restaurant de beurs  og ligger i nærheten av et kjøpesenter, et casino og Rijksmuseumet. Det er gratis tilgang til trådløst internett i fellesdelene og på rommet, det finnes også et treningsstudio i nærheten som alle gjestene får bruke gratis og en badstue. Prisen blir: netsen 3000 kr for fly og hotell, en langhelg i Amsterdam.

Luksus: Flybilletter >HER< fra KLM. Flyet flyr direkte til Amsterdam på en og en halv time. Flyturen hjem er det samme. Hotellet heter Grand Hotel Amrâth Amsterdam  og ligger i "hjertet av Amsterdam". Her har du internett, svømmebasseng, spa, treningsstudio og steamrom. Prisen blir: i overkant av 10 000 kr for en luksushelg i Amsterdam. 

 

Tenk dere å reise til Amsterdam da. Jeg misunner dere som har vært der. Jeg kunne tenkt meg å reise der rett før jul en gang, for det er så kjekt å være i storbyer på den tiden. Da skulle jeg handlet innpå med julegaver! Det hadde vært drømmen det altså...

______________


Les de andre reisemålinnleggene her:  PåskeøyaCape Town, HavanaSeattleStockholmAthenNew Dehli (Trykk på navnet for å komme til reisemål innlegget). 

Har du vært i Amsterdam før? Hvordan var det?
Hvor kunne du tenke deg å reise?
- Thale Sunniva
Kilder (trykk på ordet): Amsterdam, Things to do, Mat

Reisemål: Påskeøya

Da var det søndag igjen, og på tide med et nytt reisemål innlegg. Reisemålet i dag er et sted ganske langt borte, men som likevel må være utrolig kult å reise til!

 

Påskeøya, Chile

Påskeøya har mange navn som for eksempel det polynesiske navnet Te pito o te Henùa (verdens navle) eller Makta-ki-te-Rangi (Øyne mot himmelen). Øya ligger i det østlige stillehavet, 3515 km vest fra Chile og er et av verdens mest isloerte steder. I 2002 bodde det nesten 4000 mennesker på øya. Øya er mest kjent for de gamle statuene som kalles Moaier. Thor Heyerdahl hadde en ekspedisjon til øya fra 1955 til 56.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

3 steder verdt å besøke:

 

Moai, steinstatuene er opp til 13m høye og veier opp til 60-70 tonn! Det finnes over 600 av disse store steinstatuene på øya og er et av øyas store mysteriumer. Det er usikkert hvordan disse store steine ble reist og hva som var meningen med de.  Den mest utbredte teorien er at de ble reist til ære for innbyggerenes forfedre eller til viktige levende personer. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Landsbyen Hanga Roa, hovedstaden og byen der nesten alle øyas innbyggere bor. Innbyggerene lever mest av turismen, men også av fiske og jordbruk.


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Strendene. Øya har også mange fine strender med krystallklart hav og kritthvit sand, i tillegg til "palmeskoger". 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Mat:

På påskeøya får man typisk Chilensk mat. Fisk, fisk og mer fisk. De har også en rett kalt lomo a lo pobre, det er en stor steik, toppet med to speilegg og poteter. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Shopping:

Jeg vil nok ikke si at shoppingmulighetene på påskeøya er så veldig stor, og dette er nok heller ikke hovedgrunnen til at folk reiser hit, for å si det sånn. Man får kjøpt typiske suvenirer fra øya og moai statuer i forskjellige størrelser. 


_ Bilde 1, 2

 

Transport:

På påskeøya kan man leie både bil, motorsykkel og sykkel som er vanilige fremkomstmiddler på øya. Man kan også bestille en taxi som koster rundt 24kr for å komme seg rundt i byen. Lengre turer koster kanskje rundt 100 lappen. 


_ Bilde 1, 2 

 

Flybilletter og hotell:

Prisene er for 2 uker og for 2 personer (prisene viser hva prisen blir for to personer sammenlagt). Flybillettene er fra Oslo, Gardemoen til Påskeøya. Denne gangen fant jeg ikke noe forskjell i flytid og pris på flybillettene, derfor er flybillettene det samme på både luksus og budsjett, men forskjellige hoteller.
 

Budsjett: Flybilletter >HER< fra LAN og SAS. Flyturen bort ligger på 30 (!!) timer med mellomlanding i New York (ventetid 2 timer) og Santiago de Chile (ventetid 12 timer). Flyturen hjem er på 34 timer med mellomlanding på Newark (ventetid 10 timer). Hotellet heter Tupa Hotel. Prisen inkluderer frokost, safe i resepsjonen, TV i lobbyen og gratis transport til og fra flyplassen. 

 

Luksus: Flybilletter >HER< fra LAN og SAS. Flyturen bort ligger på 30 (!!) timer med mellomlanding i New York (ventetid 2 timer) og Santiago de Chile (ventetid 12 timer). Flyturen hjem er på 34 timer med mellomlanding på Newark (ventetid 10 timer). Hotellet heter Hangaroa Eco Village & Spa  og har boblebad, badstue, basseng, gratis tilgang til tråløst internett, to restauranter og gratis frokost. 

 Dyrt å reise til Påskeøya dere. I hvert fall med hotellet til 61 000 da! Jeg kunne fint klart meg med det til 9000 kr, som egentlig er en ganske normal pris for to uker og to personer. Flyet er vell det som utgir mye av prisen på budsjett delen her. 

______________

Jeg kunne veldig godt tenke meg å reise til påskeøya en gang jeg. Det virker som en utrolig stilig øy, veldig spesiell og veldig historisk. Så mye kult å se! 

Påskeøya, Cape Town, HavanaSeattleStockholmAthenNew Dehli (Trykk på navnet for å komme til reisemål innlegget). 

Kunne du tenke deg å reise til Påskeøya?

Hvor kunne du tenke deg å reise?

- Thale Sunniva 

 

Kilder (trykk på ordet): Easter island, transport, shopping, påskeøya

Reisemål: Cape Town, Sør-Afrika

Jeg tenkte at nå var det jammenmeg på tide å flytte seg til enda en ny del av verden i denne søndagens reisemål. Hvem har vell ikke lyst til å reise til Cape Town for å se det fantastiske landskapet Afrika har å by på. Ja takk! 

Cape Town, Sør- Afrika:

Cape Town (også kjent som Kappstaden på norsk) er den tredje mest befolkede byen i Sør-Afrika med sine 3 millioner innbyggere. Cape Town er det mest populære turistmålet i Afrika, og blir regnet som en av verdens fineste byer pga. sin geografi. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

3 steder verdt å besøke:

Kapp det gode håp, en odde som ligger helt ytters av Afrikas kontinent. Det har blitt oppfattet som vendepunktet mellom atlanterhavet og indiahavet (skillet ligger ikke helt her).  Den første til å runde dette stedet var portugiseren Bartolomeu Dias i 1488. Det har fått navnet sitt Kapp det gode håp, ettersom at etter man har forbiseilet dette stedet, skulle man ha et godt håp om å nå India. 


_Bilde 1, 2

 

Robben Island. Øya ligger 12km vekke fra Sør-Afrikas kyst. Øya ble i mange år brukt som fengsel, men har også blitt brukt som tuberkolusesenatorium. I senere tid har det blitt brukt for Sør-Afrikanse, politiske fanger som blant annet Nelson Mandela. Øya ligger på UNESCOs liste over verdensarven. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Boulders Beach/Bay. Koloni av afrikanske pingviner. Trenger jeg å si mer? 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Mat:

Cape Town er kjent for sin Kap Malay-maten. Da muslimske slaver og flyktninger kom til Cape Town hadde de med seg sin mattradisjoner, som ble blannet med Cape Towns lokale retter. 

I Cape Town finner man mye fiskeretter, blant annet veldig mange retter med østers. Man finner også de litt mer tradisjonelle rettene som sosaties (en slags kebab), bobotie (finhakket kjøtt kryddret med karri) og bredies (kjøtt, tomater og andre grønnsaker)

Mat i Sør-Afrika er billig.


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Shopping:

I Cape Town kan du finne mye billig smykker, juveler og gull.  Det finnes kjøpesenter som Canal Walk shopping centre som selger alt fra smykker, klær og sportsutstyr. Her finner du også hobbybutikker og mye butikker med masse dilldall. Også finnes det selvfølgelig forskjellige markeder (eks. greenmarket square) her finner man suvenirer, håndlaget armbånd, smykker, ringer, vesker og lignende. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Transport:

Det går både buss og taxi i Capetown. Man kan foreeksempel dele en minibuss med noen andre. Taxien kan man ikke bare stoppe på gaten, men man må ringe fra en holdeplass for å bestille. Prisene er veldig lave, men man burde passe på å avtale en pris i forveien, slik at man ikke blir lurt. 


_Bilde 1,Flybilletter og hotell:

Prisene er for 2 uker og for 2 personer (prisene viser hva prisen blir for to personer sammenlagt). Flybillettene er fra Oslo, Gardemoen til Cape Town.


_ Bilde 1, 2. Budsjett: 18645 kr tilsammen for to personer. Luksus: 24 290kr tilsammen for to personer

Budsjett: Flybilletter >HER< fra South African Airways (6545 kr per. pers.) Flyturen bort ligger på 22 timer, med mellomlanding på Heathrow (ventetid på ca. 2 og en halv time) og Johannesburg (ventetid på ca. 2 og en halv time). Flyturen hjem ligger på nesten et døgn, med mellomlanding i Johannesburg (ventetid på ca. 2 timer) og Heathrow (ventetid på tre timer). Hotellet heter Simon`s Town Quayside Hotel. Prisen inkluderer tråløst internett på fellesområdene, luftkondisjonering, telefon og gratis aviser. Hotellet er et 4-stjerners hotell. 

Luksus: Flybilletter >HER< fra KLM (7911 per. pers.) Flyturen bort ligger på 15 timer, med mellomlanding på Schripol (ventetid ca. en time). Flyturen hjem ligger på 14 timer, med mellomlanding på Schripol (ventetid på to timer). Hotellet heter Lagoon Beach Hotel. Hotellet tilbyr helsestudio, innendørsbasseng, utendørsbasseng, spa, tråløst innternett på fellesområdene, takterrase, boblebad, gratis transport til kjøpesenter ol., bådekåper på rommene, tv med alle filmkanalene, kjøleskap, kaffe og te. 

______________________

Før alle hopper på et fly til Cape Town nå, føler jeg bare at jeg må nevne at Cape Town også er en by med veldig mye fattigdom, kriminalitet og ekstremt vær (vi snakker om vind som velter busser). Jeg har kjempe lyst til å reise til Cape Town jeg, men på rette årstiden og uten å være en dum, naiv turist. Hvem er med meg?


Det kommer seg virkelig med prikker her etterhvert! Cape Town, Havana, Seattle, Stockholm, Athen, New Dehli (Trykk på navnet for å komme til reisemål innlegget). 

 

Hvor kunne du tenke deg å reise?

- Thale Sunniva

 

Kilder (trykk på navnet): SørAfrika reiseguide, Cape Town aktiviteter, Kapp det gode håp, Boulders beach, Robben Island, Cape Town

 

Reisemål: Havana

Jeg lovte dere et reisemål til et litt mer varmere strøk denne gangen, og det skal dere jammenmeg få også. Har dere sett dirty dancing 2? Handlingen i denne filmen utspiller seg i Havana, slik har jeg fått øynene opp for dette stedet.

Havana, Cuba:

Havana er hovedstaden i Cuba. Byen er kjent for sin historie, kulturen, arkitekturen og de flotte monumentene . 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

3 steder verdt å besøke:

Old Havana, den opprinnelige byen. Old Havana ligger på UNESCO sin arveliste. Her finnes det små og smale gater, katedraler, museer og festninger.


_ Bilde 1, 2, 3

 

♦ Plaza de la Catedral. Et av byens flotteste monumenter, en vakker katedral.


_ Bilde 1, 2, 3

 

♦ Playas de Este. En vakker sandstrand med palmer og krystallklart vann. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

Les om flere ting man kan gjøre i Havana >her<

 

Mat:

Det kubanske kjøkken er preget av spansk, afrikans og karribiensk mat.  Det er veldig normalt å ha både ris og bønner i rettene. Gris og kylling er det vanligste kjøttet. Forskjellige sandwicher er også veldig normalt.

Prisene for et helt måltid ligger på rundt 10 CUC, noe som tilsvarer rundt 60 norske kroner. 


Bilde 1, 2, 3, 4

Shopping:

Drar man til Cuba, må man jo kjøpe kubansk sigar! Neida. Joda. Man finner ( ettersom det jeg kan lese) både store butikker, med litt merkevarer og mange små butikker som selger litt mer lokale saker.


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Transport:

Transport i Cuba er enkelt. Taxi, buss, metrobuss, tog og ferige, i tillegg til taxisykler.

Billettene er billige, det koster mellom 8-20 kr for en billett, avhengi av hvor du skal og hvilket fremkomstmiddel du velger. 

 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Flybilletter og hotell:

Prisen er for 2 uker og 2 personer (prisene viser hva prisen blir for to personer sammenlagt).  Flybillettene er fra Oslo, Gardemoen til Havana


_ Husk at prisene er sammenlagt for to personer.


Budsjett: Flybilletter >HER< fra SAS og Air Canada (6347 kr. per. pers.) . Flyturen bort ligger på 17 og en halv time, med mellomlanding i København (ventetid 1 time) og Toronto (ventetid 3 timer). Flyturen hjem ligger på nesten 21 timer (!!)  med mellomlanding i Toronto (ventetid ca. 5 timer) og Frankfurt (ventetid ca. 3 timer).  Hotellet heter Gran Caribe Hotel Saint John`s . Prisen inkluderer frokost, avgang til begge resaturantene og baren, internett, kabel tv og basseng. Hotellet tilbyr også live musikk om kveldene, samt karokekvelder.

Luksus: Flybilletter >HER< fra SAS, Condor Flugdienst og Lufthansa (7761 kr. per. pers.). Flyturen bort ligger på 14 og en halv time, med mellomlanding i Frankfurt (ventetid på halvannen time). Flyturen hjem ligger på 14 timer med mellomlanding i Frankfurt her også (ventetid på 2 timer). Hotellet heter Parque Central og er et 5 stjerners hotell. Prisen inkluderer minibar, kabel tv, frokost, treningsrom, svømmebasseng, massasje, utendørsbasseng og internett. 

______________

Cuba dere. Det hadde jammen vært et sted å oppleve! Mye på grunn av historien, men også bare for å se strendene og danse på klubbene. Dirty dancing 2 altså ♥


Havana, Seattle, Stockholm, Athen og New Delhi (trykk på navnet for å komme til reisemål innlegget) 

Hvor kunne du tenke deg å reise?

- Thale Sunniva

Kilder (trykk på navnet): Havana, Old Havana, Prices

Reisemål: Seattle

Jeg velger å ta søndagensreisemål som normalt i dag, selv om noen kanskje vil føle at det er litt rart grunnet 22 juli. Likevel føler jeg at vi alle kommer til å trenge et lite avbrekk. 

Jeg må bare få en ting oppklart, før vi starter med denne søndagens reisemål. Jeg føler ikke at alle helt har skjønt, at disse reisemålene er ikke et sted jeg har vært, eller skal til i nærmeste fremtid, men et sted som jeg vil reise til. Derav ordet reisemål. Det er et sted jeg setter på min liste, at "hit vil jeg reise". Kanskje hadde det vært bedre om jeg hadde kalt det for drømmedestinasjon eller noe sånt? Men det føler jeg bare gjelder for en plass, og det er jo så mange steder jeg har lyst til å reise! Håper vi har fått oppklart det nå, slik at dere forstår at disse innleggene er bare drømmeinnlegg og faktaene om stedene, er basert på ting jeg har lest (som står under kildene nederst). 

----------

Denne søndagens reisemål er Seattle i USA. Ingen kan vell si at det ikke har blitt litt "tatt" av denne byen etter å ha sett på Grey`s anatomy?. Haha. Det var i hvert fall slik jeg fikk øynene opp for denne store og flotte byen. 

Seattle, USA:

Seattle er den største byen, i den amerikanske delstaten Washington. Byen er kjent i USA som "kaffehovedstaden", ettersom at Starbucks ble grunnlagt her. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

3 steder verdt å besøke:

Space Needle. Byens kjente landemerke. Alle som har sett Grey`s anatomy, kjenner igjen denne. Tårnet ble bygget til verdensutstillingen i 1962. Den er 184m høy. På toppen finnes det en roterende (!!) restaurant. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Pike place market. En av USAs eldste marked for bønder.  Det er et stort marked med mange forskjellige type butikker. Markedet har mer enn 10 millioner besøkende hvert år. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Woodland park zoo. Ligger litt utenfor byen, men er en stor dyrepark med masse spennende dyr!


_Bilde 1, 2, 3, 4

Jeg syns det var veldig vanskelig å bare velge tre ting i en så stor by! >her< kan dere lese om flere ting å gjøre, som seattle public library, university of Washington, Columbia center skyview osv. Seattle har også masse flott natur!

 

Mat:

I Seattle kan du, selvfølgelig, få all slags form for mat. Slik det er i alle storbyer. Her kan du virkelig få en smak fra det amerikanske kjøkkenet. Hamburgere, smulteringer, bagels og kyllingvinger, også må vi ikke glemme kaffen da, som Seattle er kjent for. Det er med andre ord ikke vanskelig å finne noe for enhver smak i Seattle.

Priser på mat i Seattle kommer helt an på hvilken type restaurant man går på. Det går jo også helt fint å bare ta med seg noe fastfood, eller kjøpe noe på supermarkedet en dag. Prisene på mat er en del billigere enn i Norge.


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Shopping:

Shoppingmulighetene, det sier seg kanskje selv, er mange i Seattle. Du har Pike place market som jeg nevnte over her, med antikkbutiker, bokhandlere osv. Shoppingarenaen i Seattle ligger "downtown" med store merkebutikker og kjøpesentre. De har foreeksempel butikker som Macy`s (var innom der selv når jeg var i New York, absoulutt verdt en titt!). Du finner også de vanlige kjedebutikkene, samt store outlet!

Prisene på klær og merkeklær er billigere i USA enn her hjemme i Norge.


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Transport:

Transport i Seattle er billig og enkelt. Det finnes buss, tog, taxi, underground, ferger, vanntaxi, monorail, metro osv. osv. Det koster omtrent 15 kr, for en billett, for én voksen. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Flybilletter og hotell:

Prisen er for en uke for 2 personer (prisene under viser kostnaden for to personer, sammenlagt). Husk at det er sommerferie, og derfor er prisene også litt høyere, enn hvis man hadde reist utenom ferien. Flybilletene er fra Oslo, Gardemoen til Seattle. 


_Bilde 1, 2

Budsjett: Flybilletter (HER) fra KLM og Air France. Flyturen bort ligger på 6 og en halv time, med mellomlanding i Paris (ventetid på 2 timer). Flyturen hjem ligger på nesten 13 timer, med mellomlanding i Amsterdam (venetid på 3 timer). Hotellet heter Quality Inn & Suites Space Needle og er et 3 stjerners hotell. Prisen inkluderer oppvarmet svømmebasseng, badstue, treningsrom, hårføner, kabeltv, telefon, safe, kjøleskap, mikrobølgeovn og mulighet for internett tilkobling. 

Luksus: Flybilletter (HER) fra SAS.  Flyturen bort ligger på, i underkant av 10 timer, med mellomlanding i Stockholm ( ventetid på 2 og en halv time) og Chicago (ventetid på 2 og en halv time). Flyturen hjem ligger på omtrent 10 timer, med mellomlanding i Washington (ventetid på ca. 2 timer) og København (ventetid på en time).  Hotellet heter courtyard by Marriott Seattle Downtown Lake Union. Hotellet ligger veldig sentralt. Prisen inkluderer innendørs badebasseng, spabadekar, treningsstudio, internett på fellesområdene, safe, kaffetrakter, kabeltv med filmkanaler, hårføner, gratis toalettartikler og gratis ukesavis. 

___________

Jeg håper virkelig jeg får tatt turen til Seattle en gang. Kanskje bare innom for en dag eller to? Har du vært i Seattle før? Noen steder å anbefale?


Seattle, Stockholm, Athen, New Delhi (trykk på navnet for å komme til reisemål innlegget)

Jeg ser at det bare har vært storbyer til nå. Neste gang må vi ha et skikkelig sydensted, eller hva? 

Hvor kunne du tenkt deg å reise?

- Thale Sunniva

 

 

Kilder (trykk på navnet): Woodland Park Zoo, Shopping, Transportation, Seattle, Space Needle, Pike Place Market

 

 

Reisemål: Stockholm

Denne søndagens reisemål blir til et sted som ligger veldig nærme, og som ikke koster noe særlig å komme seg til. Jeg har, utrolig nok, aldri vært i Stockholm, men det har alltid vært en by jeg har hatt lyst til å besøke. 

 

Stockholm, Sverige:

Stockholm er hovedstaden i Sverige, byen er bygd på 14 øyer som bindes sammen med mange broer. Stocholm er kjent for sin beliggenhet (på Sveriges østkyst ved Mälarens utløp), i tillegg til flotte bygg og gode shoppingmuligheter. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

3 steder verdt å besøke:

Gamla stan/Gamlebyen. Gå gjennom de trange gatene i gamla stan. Går man med guide kan man få fortalt om blodbadet i 1520 og høre om St. George og dragen. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Skansen museum og zoo. På Skansen friluftsmuseum får man se Sverige i miniatyr. Hvordan de levde før i tiden, med gamle hus og gårder. Museet ligger på en høyde i Djurgården. Dyreparken er fylt med skandinaviske dyr som elg, rev, bjørn, ulv osv. Det finnes også et lille skansen for barn, samt et nymoderne akvarium. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Drottningsholm slott. Det ble bygget på 1500-tallet, og står på UNESCO s verdensarvliste. Opp igjennom årene har slottet gitt husrom for en rekke av Sveriges konger og dronninger, og er siden 1981 kongens og dronningens offesielle bosted. Slottets teater og park, samt Kina slott er åpent for publikum. 


Bilde 1, 2, 3, 4

 

Mat:

Stockholm er som alle andre storbyer, man kan få all slags mat fra alle verdensdeler. Når det er sagt, så ligger jo Stockholm langs kysten, og har derfor mye fersk sjømat som sine "hovedretter". 

Prisene på mat i Sverige er ganske like som i Norge. Spiser man fastfood kan man få det til mellom 30-80 kr, mens på resturant vil maten koste fra 150kr og oppover. 


_Bilde 1, 2

 

Shopping:

Shoppingmulighetene i Stockholm er mange! I Gamla Stan finner man små og koselige butikker som selger souvenirer, antikviteter og mange bruktbutikker. I Norrmalm city finner man de eksklusive motebutikkene. Stockholm har selvfølgelig også de kjente kjedebutikkene som H&M. 

Prisene er litt billigere enn her i Norge på de fleste butikker.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Transport:

Transport i Stockholm er enkelt. Buss, tog, taxi, T-bane, you name it! Prisene på transporten er billigere enn i Norge. _Bilde 1, 2, 3

Flybilletter og hotell:

Til Stockholm trenger man jo nødvendigvis ikke å fly. Fra Oslo er det jo ikke mange timene å kjøre, og heller ikke fra andre steder i landet. Så da må man bare beregne prisene for bensin. Siden jeg bor ved Stavanger har jeg, likevel, tatt med prisen for flybilletter. 

Jeg har tatt prisen for 3 netter (altså en langhelg) og for 2 personer (prisene viser kostnaden for 2 personer tilsammen). Husk at det også er sommer og fellesferie nå, så prisene blir litt høyere enn det kanskje vanligvis hadde vært. Flybillettene er fra Stavanger til Stockholm.


bilde 1, 2

Budsjett: Flybilletter (HER) fra SAS og Norwegian. Flyturen bort ligger på omtrent 6 timer, med mellomlanding i Oslo (ventetid på ca. 4 timer). Flytyren hjem ligger på omtrent 4 timer, med mellomlanding i Oslo (ventetid på ca. 2 timer). Hotellet heter New World Hotel, prisen inkluderer hårtørker og minibar. Hotellet har også en restaurant og ligger 10km fra Stockholms bysentrum. 

Luksus: Flybilletter (HER) fra SAS. Flyturen bort ligger på 2 timer og 40 min, med mellomlanding i Oslo (ventetid på ca. en halvtime). Flyturen hjem ligger på 3 timer, med mellomlanding i Oslo (ca. en times ventetid). Hotellet heter Scandic Infra City, prisen inkluderer svømmebasseng, treningsstudio, badstue, frokost og internett. Hotellet har også et spillerom, restaurant, bar og café. 

--------

Jeg kunne veldig godt tenke meg og reise på en weekendtur til Stockoholm en gang. Bare for å handle og oppleve byen. Har du vært i Stockholm før? Hva vil du anbefale? 


Stockholm, Athen og New Dehli (trykk på navnet for å komme til reisemål innlegget) 

Hva er ditt øverste reisemål?

- Thale Sunniva 

 

Kilder (trykk på navnet): Stockholm , Stockholm guide, Drottingsholm slott, Skansen, Gamlebyen, Storbytur, Mat og drikke (husk og trykke på linkene i innlegget også, hvis du vil komme til kildene)

Reisemål: Athen, Hellas

Da var det gått en søndag siden sist reisemål innlegg, så da er vell tiden kommet får et nytt. Denne gangen blir det et litt nærmere reisemål, og som det kanskje er litt billigere å reise til, og litt tryggere enn India.

Athen, Hellas:

Athen er hovedstaden i Hellas. Byen er kjent for opphavet til mye av den europeiske kulturen og har mange arkeologiske minner.  Her finner du gamle bygninger, og historie som strekker seg flere tusen år tilbake i tid. I tillegg til små, koselige butikker, gode resturanger, større butikker også er byen kjent for et supert natteliv!


_Bilde her, her, her, her 

 

3 steder verdt å besøke;

Akropolis. Den mest kjente "høybyen" i Hellas. Den lå som en festning for å beskytte Athen, og bygningene er flere tusen år gamle. De ble bygget helt tilbake i antikken. 


_ Bilde 1, 2, 3


♦ Det nasjonal arkologiske museum.  Her finner du gjenstander fra rikets storhetstid. Her finner du flere 1000 år gamle vaser, krukker, mynter, skulpturer osv.


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

♦ Den nasjonale parken, Zappeio og den gamle stadion. Her vandrer påfugler rundt i det grønne gresset. Og omtrent rett ovenfor parken til den gamle romerske olympiastadion med marmor benker. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4 

 

Mat:

I Athen kan man gå på søte, små restauranter som selger tradisjonsrik mat. Eller man kan gå på større, mer eksklusive restauranter med internasjonal mat. 

Skal man spise typisk gresk mat så er mat som moussaka, gresk salat, tzatziki (ikke en rett) og sofrito noe man bør prøve. 

Å spise på resturant i Athen kan variere mye i prisen. Man kan få en middag for rundt 60-80 kr, men det kan også bli dyrere enn det. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Shopping:

Athen er jo en storby, og derfor er shoppingmulighetene mange.  Her kan man kjøpe klær på lokale butikker, kjedebutikker og også motebutikker. De har også store og små marked, der man kan finne smykker, vesker, sko, håndmalt keramikk osv. Du finner også second - hand butikker.  Prisene vil selvfølgelig variere veldig ettersom hva og hvor du kjøper det. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Transport:

Å komme seg frem og tilbake i Athen er verken dyrt eller vanskelig. Det går busser, trikker og tog. I tilegg til at man kan ta taxi selvfølgelig. En billett til buss, tog eller trikk koster mellom 4-6 kr! Bensinen i Hellas er heller ikke dyr, den koster omtrent 8 kr per. liter. Så det kan kanskje være kjekt å leie seg en bil?


_ Bile 1, 2, 3

 

Flybilletter og hotell:

Jeg har beregnet for 7 netter, og flybilletter fra Gardemoen for 2 personer (prisene som står er altså sammenlagt for 2 personer). 
Budsjett: Flybilletter (HER) fra SAS, Aegean Airlines og Swiss Intl. Airlines. Flyturen bort ligger på nesten 7 timer, med et bytte i Brussel (2 timers ventetid). Flyturen hjem ligger på nesten 14 timer (!) med bytte i Sveits (nesten 9 timer ventetid). Hotellet heter Ionis hotel og ligger et lite stykke utenfor sentrum. Prisen inkluderer frokost og satelitt tv. Det er et 3 stjerns hotell. 

Luksus: Flybilletter (HER) fra SAS og Aegean Airlines.  Flyturen bort ligger på omtrent 7 timer, med et bytte i Brussel (2 timers ventetid).  Flyturen hjem ligger på omtrent 8 timer, med bytte i Milano (3 timers ventetid).  Hotellet heter Fresh Hotel og er et 4 stjerns hotell i "downtown" Athen. Prisen inkluderer frokost, svømmebasseng, treningsrom, satelitt tv, minibar, internett tilgang, buffet restaurant, air condition og sauna. 

Merk dere at alle priser er for to personer. 

__________

 

Har veldig lyst til å reise til Athen en gang! Det er så veldig mye flott å se på ♥ Heldigvis skal jeg få oppleve den greske kulturen allerede i sommer, når jeg skal til Kreta. Har du vært i Athen? Eller har lyst til å reise dit? 


Kartet er oppdatert! 

Hva er ditt øverste reisemål?

- Thale Sunniva

Kilder (trykk på navnet): Fakta, Athen, Attraksjoner , Akropolis , priser , shopping

 

Reisemål: New Delhi, India

Da begynner endelig det faste søndagsreisemålet. Jeg begynner like så godt med et sted laaaangt unna, men som jeg har vært veldig fasinert av siden jeg kom hjem fra Bangladesh. India er nemlig et land med så mye fattigdom, men også kultur. Det hadde vært så spennenes å få oppleve! 

New Delhi, India:

New Delhi er hovedstaden i india. Byen er kjent for en rekke flotte monumeneter og kunstverk.


_Bilde 1, 2, 3, 4

3 steder som er verdt å se: 

Taj Mahal.  Slottet stormongulen Shah Jahan bygget til ære, minne og gravkammer for sin kone Mumatz Mahal (palassets juvel). Ligger litt utenfor Dehli, i Agra.


_ Bilde 1, 2

 

♦ Old Delhi. Gamle Dehli med smale gater og vakre bygg. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

The red fort. Også bygget av Shah Jahan. Få et innblikk i et fantastisk fort og det store Mughal riket. 


_ bilde 1,

 

Mat: 

Indisk mat dere! YumYum! Inderne har over hundre måter og tilberede kjøtt på, og nesten dobbelt så mange måter å tilberede grønnsaker på! Det liker vi ♥ På menyen i New Delhi vil du somregel kun finne to typer kjøtt: kylling og lam. Du vil finne mange sterke retter og noen litt mindre sterke. I rettene er det krydder, som karri, og masse, masse ris! 
Uansett: vi med nordiske mager, burde være litt kritiske til hvilke resturanger vi går og spiser på i et land som India. Kvaliteten burde være på et visst nivå, hvis man vil unngå matforgiftning og lignende.

Priser på mat i India varierer fra 15-80 kr for en hel rett. Med andre ord: ikke dyrt i det hele tatt! En brus eller en flaske vann koster ikke mer enn 3 kr! Slik var det i Bangladesh også...


_ Bilde 1, 2, 3, 4 

 

Shopping:

I New Dehli finner du både klær, smykker, såper, krydder, vesker, sko og mye annet. Du finner fargesprakende stoff og godt luktende krydder overalt! India, er likvel et land, der man må beregne seg på å prute litt, særlig om man er turist! I New Dehli finner man også markeder der man kan finne allsalgs dippedutter å kjøpe. 

Prisene på shopping i India er, ikke overraskende, veldig lave hvis man kjøper lokale saker, som krydder, håndlagte stoffer og lignende. Skal man, derimot, kjøpe klær, sko og lignende fra de typiske kjedebutikkene, vil prisene være tilnermet lik de norske. 


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Transport: 

Transporten i New Delhi, er heller ikke så dyrt. Her kan man kjøre alt i fra  vanlig taxi, motorsykkeltaxi og sykkeltaxi. Det koster fra 5-15 kroner omtrent. Selvfølgelig kommer dette an på hvor langt man skal. Å kjøre 1 km med taxi koster omtrent 2 kr... 


_ Bilde 1,2,3,4

 

Flybilletter og hotell:

Her blir det en liten luksus vs. budsjett. Jeg tar utgangspunkt i to forskjellige type hotell og flybilletter. Hotell i India må man jo selvfølgelig være litt kritiske til, men det betyr ikke at man trenger å bo på de aller dyreste, eller aller peneste.  Prisene er for 1 uke. 
 

Budsjett: Flybilletter  ( HER) fra flyselskapet Aeroflott. 11 timers flytur begge veier. Direkte fra Gardemoen til Delhi. Hotell Snow White . Prisen inkluderer frokost, også satelitt tv, luftkondisjonering, hårføner, lite kjøleskap, morgenkåpe og balkong. 

Luksus: Flybilletter (HER) fra flyselskapet Finnair og Aeroflott. 9 timer bort og 11 timer tilbake. Direkte fra Gardemoen til Delhi.  Hotell  Royal Plaza.  Prisen inkluderer utendørs svømmebasseng, treningsrom, steamrom, spatjenester, internett tilgang, LCD tv og kaffetrakter. 

 

Hva hadde dere valgt? Jeg hadde nok tatt en god kombinasjon med de billige flybillettene (det var jo bare snakk om 2 timer forskjell i reisetid, men utrolige mye mer kroner!) og det dyreste hotellet.  Da ville turen kostet rundt 14 000 kr per. pers. + mat, transport og lignende under oppholdet. 

 

Håper dere har fått mer lyst til å reise til India nå! Det har i hvert fall jeg ♥


Den første røde prikken er på plass!

 

- Thale Sunniva 

 

 

Kilder (trykk på navnet): Taj Mahal , Guidet turer, Reiseguide mat, Reise India , Priser

 

, Sandnes

Jeg heter Thale Sunniva. Jeg er utdannet sykepleier, og jobber for tiden i Spania. Elsker å reise og lage mat. Bor sammen med kjæreste og verdens flotteste hund, samojeden Disney.


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av