hits


Portugal

Kveldsvandring i Lisboa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei og god helg! Hvor har tiden blitt av i dag? Jeg har vært litt rundt omkring, hatt en del ærender og plutselig var det kveld. Jeg har besøk av både tantebarn og Ingrid i kveld, og vi koser oss ♥

Ettersom at jeg ikke har hatt tid til å ta noen bilder i dag, får dere heller noen siste bilder fra Lisboa. Hvor fin utsikt har ikke denne byen da? På toppen av en høyde i Lisboa ligger det en stor borg, og der dro vi på kveldstid en dag. Det er til å anbefale, for da er det mye mindre folk ved borgen, og fantastisk utsikt over alle lysene i byen. Lisboa er helt nydelig på kveldstid ♥

Colorful Lisbon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei og god morgen fra Strasbourg! For en utrolig nydelig juledag vi hadde her i går kveld. Det var virkelig helt magisk ♥ Men mer om det senere, for nå må vi komme oss på veien for neste strekning på reisen hjem til Norge. I dag skal vi kjøre til Hamburg, og skal suse på motorveien i over 70 mil, så her er det bare å komme i gang... I mellomtiden får dere heller se noen flere bilder fra Lisboa. Er det rart vi likte oss her eller? Så utrolig vakkert. Lisboa er fylt med farger over alt. Og så alle de stilige flisene da! Lisboa er en by man kan vandre i i flere timer og aldri bli lei fordi det er så mye fint å se på overalt. I tillegg til mange fine steder å besøke, som markedet over eller sjokoladebutikken. Nam ♥

Ønsk oss lykke til på ferden til Tyskland og Hamburg. I morgen er vi hjemme i Norge, og gjett om vi gleder oss! 

Beach in Lisbon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei og god tirsdag! Tiden flyr avgårde, og i dag er vi klar for den o-store pakkedagen. I dag skal det pakkes, pakkes og pakkes.... Over er det noen bilder fra promenaden i Lisboa. Når du er her nede, kan du fort begynne å lure på om du egentlig befinner deg i San Fransisco på grunn av den store røde broen, eller om man er i Rio de Janeiro på grunn av den svære Jesus-statuen. Lisboa altså ♥ Virkelig en by utenom det vanlige! Her får man by, historie og strandliv samtidig, kan det bli bedre? Vi besøkte aldri stranda her, selv om vi sikkert hadde hatt godt av en dukkert i løpet av dagen ettersom at vi hadde over 30 grader. Det var en utrolig deilig atmosfære langs promenaden. Å gå fra gamlebyen og bort til matmarkedet langs promenaden er virkelig en fin tur. Her kan du kjøpe deg is eller en drink fra vogner på veien, sette deg ned på en kafé og rett og slett bare nyte mangfoldet av mennesker og opplevelser som Lisboa har å by på. 

Nå skal vi sette i gang med pakkingen! Ønsk oss lykke til da, det er jo ikke akkurat det som står høyest på kjekt-å-gjøre lista. 

Hotellanbefaling i Lisboa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kan ikke skrive om Lisboa uten å anbefale dette fantastiske hotellet vi bodde på. Ettersom at vi hadde med oss hund på reisen var hotell-muligetene våre litt begrenset, noe jeg er så glad for! For hvis vi ikke hadde det kravet hadde vi nok kanskje ikke funnet frem til dette fantastiske hotellet i havet av alle hotell i Lisboa. 

OnJ S. Lazaro ligger i gamlebyen av Lisboa og er et hotell som består av flere leiligheter. Hotellet er utrolig moderne, og det virker som om de har basert seg litt på unge gjester. Her fantes det ikke en egen resepsjon, men de hadde en egen bar hvor du kunne treffe personalet (og selvfølgelig et nummer du kunne ringe til alle døgnets tider). Da vi kom ble vi møtt av en utrolig hyggelig dame. Jeg satte meg i baren mens Bjørnar parkerte bilen, og mens jeg satt der kom flere av personale og hilste på og ønsket oss velkommen. Disney fikk vann, og Patricia fra hotellet fortalte oss om Lisboa, og markerte flere steder på et kart på hva vi burde se og steder vi burde spise. Skikkelig service! En personlig, liten reiseguide på en måte ;-) Så var det opp til rommene, og vi kom inn i DEN flotte leiligheten. Jeg tror virkelig ikke at bildene over klarer å vise hvor stort det var, men det var virkelig helt utrolig fint! Sengen vår lå oppå et lite platå, og var king size (syns ikke hvor stor den var på bildene), så vi hadde helt sikkert hatt plass til tre personer til i den ... Et eget lite kjøkken hadde vi også, men hotellet serverte også frokost på rommet hvis man hadde lyst på det. Om vi ville ha vask av rommet trykket vi på en "lysbryter" slik at de som vasket kunne se det på et lys utenfor rommet, og lysene styrte vi med en ipad. Nei, det var bare skikkelig kult! Personalet var super vennlige, og baren hadde mange fantastiske drinker og ikke minst utrolig god mat! Dessuten arrangerte de "sosial hour" hver kveld hvor man kunne møte personalet og andre gjester i baren. Vi brukte vell omtrent 10 minutter på å gå ned til sentrum av gamlebyen, der hvor hovedgata ligger, og de fleste steder var i gåavstand fra oss. Noe som er litt viktig når man er i Lisboa, da det er mange bratte bakker, og dermed virker avstander fort litt lengre, fordi det er tyngre å gå. 

Hvis dere noen gang skal til Lisboa må dere love meg å sjekke ut dette hotellet! Dette er ikke et betalt innlegg, men rett og slett en anbefaling på et hotell vi synes var helt supert, spesielt ettersom at vår lille firbente venn fikk være med. Jeg kan absolutt tenke meg å reise tilbake til Lisboa en gang, og da skal jeg garantert bo her igjen. 

Lisbon breakfast

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisboa har så mye godt å by på når det kommer til spisesteder, og da kanskje spesielt frokoststeder og kaféer. Over ser dere frokostene vi hadde mens vi var der. Ser det ikke fristende ut vell? Første dagen med avokodosandwich og acai-bowl, andre dagen havregrøt med deilig topping og smoothiebowl og siste dagen fikk vi servert frokosten på hotellrommet. Digg ♥ Jeg ler enda når jeg ser bilde av havregrøten over. Bjørnar løy nemlig til han på kafféen og sa at vi var tre personer da han kommenterte at vi bestilte mye mat, og at det kanskje kunne bli litt vell mye for oss! Haha! Det var altså bare oss to, men jeg mener å huske at vi klarte å spise opp alt sammen også. Godt var det i hvert fall!

Jeg skulle ønske vi hadde denne frokosten i dag, men den hjemmelagde havregrøten er god den også. I dag skal vi endelig komme oss opp på fjellet Puig Campana! Det kommer til å ta nesten hele dagen, men jeg tror og håper at det kommer til å bli en fin tur. Vi har 24 grader og sol i dag, så vann og skygge blir vår bestevenn på veien opp fjelltoppen. Gleder meg til å vise dere bilder fra turen senere i kveld. Ha en fin torsdag enn så lenge! 

Lisboa by night

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lisboa ♥ Like vakkert om kvelden, som på dagen. Jeg elsker å gå rundt i storbyer om kvelden. Det er akkurat som om det blir en annen by, en annen atmosfære og en helt egen opplevelse. Jeg er veldig glad for at meg og Bjørnar er flinke til å gå rundt når vi er på reise. At vi ikke bare finner den første og nærmeste restauranten og går tilbake til hotellrommet for å se på film etterpå. Man får oppleve så mye mer av en by hvis man vandrer litt, både på dagtid og på kveldstid. Selv om det akkurat i Lisboa var best å gå rundt på kvelden, for det var jo så varmt da vi var der! Godt over 30 grader på dagtid. Så Lisboa i oktober er absolutt å anbefale hvis du ser etter litt sol og varme, kombinert med storby ;-) Lisboa er virkelig en vakker by på kvelden. Så mange fine lys, i fontener og opplyste bygg. 

Hvordan er søndagen deres? Jeg har vært litt på jobb, men nå er jeg klar for å ta resten av søndagen med knusende ro. Strikketøy, søndagstur og god mat står på planen. Det blir ikke så mye bedre enn det. Ha en fin søndag!

Fredag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er vell ikke ordentlig fredag uten taco i en eller annen form? Vi har akkurat inntatt en stor porsjon med nachos hver, og nå er jeg så mett! Bildene over er fra en egen taco-restaurant i Lisboa. Veldig kult sted! Stilig interiør, pynt og masse godt på menyen! Jeg gikk for tre forskjellige typer taco, og Bjørnar for burrito. Selvfølgelig kombinert med litt mexikansk øl. Sjekk ut Mez Cais hvis dere noen gang er i Lisboa. Veldig hyggelig personale også, så stort pluss for det! Restauranten ligger i en gate bak matmarkedet. Her var det forresten også mange andre kule spisesteder (som feks. Bowl Lisboa, med havregrøt- og smoothiebowls). Et lite Lisboa-tips på fredagskvelden der altså. 

Håper dere har hatt en strålende start på helgen! 

Faro - en nydelig by

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Du vet når du kommer til et nytt sted og du har absolutt ingen forventninger til plassen? Man aner ikke hva som vil møte enn, og det gir et stort rom for overraskelser. Faro, sør i Portugal, var en by som overrasket oss. Ja, det var slitt og gammelt der, men det var skikkelig koselig! Noe dere kanskje får inntrykk av på bildene? Byen hadde sin egen sjarm. En søt liten fiskelandsby med fliser på nesten alle hus. En by med mange små koselige gater, fine butikker og mye kjekt å se på. Gatene i seg selv var rene og pene, og disse flisene som man finner overalt i Portugal gjør hele opplevelsen av å vandre rundt i byen helt spesiell. Det er jo så mange farger! Virkelig et sted hvor man fikk bruk for kameraet rundt halsen, for å si det sånn ;-) Jeg får virkelig ikke sagt nok ganger hvor godt jeg likte Portugal. Så utrolig mange flotte steder og koselige mennesker. 

Algarvekysten

 

Algarvekysten er kjent for sine magisk og flotte strender. Strender som består av nydelig sand, store, farlige bølger og høye, mektige steinformasjoner. Varm sand, røde klipper og turkist hav. Virkelig et syn for øye. Vi var så heldige å få oppleve disse strendene da vi var i Portugal. Bare på avstand da, for vi hadde jo tross alt med oss Disney. Dessuten var det helt sinnsyke bølger og understrømmer den dagen vi var der, så jeg tror nok ikke jeg hadde turt å bade uansett. Hit kunne jeg definitivt reist tilbake for en strandferie. Man får virkelig kombinasjonen av en nydelig strand og vakker natur. Dessuten kunne jeg gjerne tenkt meg en tur inn under denne hulen på Benagel-stranden, men dit måtte man reise med båt. Noe som man for det første ikke kan gjøre med hund, og for det andre så gikk ikke båtene den dagen vi var der på grunn av bølgene. Hvorfor har jeg aldri hørt så mye om Algarvekysten som feriested før? Jeg reiser lett på badeferie hit en gang i fremtiden. Portugal er virkelig et flott land ♥

LX Factory

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvis dere noen gang reiser til Lisboa må dere love meg at dere tar turen innom LX Factory. Det ligger et lite stykke fra byen, rett med broen, men er absolutt verdt turen bort. Her er et lite fabrikkområde gjort om til en slags minilandsby, med koselige kaféer, restauranter og stilige butikker. Det var så mye fint å se på! Vi gikk og kikket i butikkene som hadde utrolig mye kult og spiste ostekake på en egen ostekake-kafé. Vi kjøpte også portugisisk øl og portvin her. Du finner virkelig alt på LX Factory, og her kan man kose seg over flere timer selv om område egentlig er ganske så lite. Har noen av dere vært der før kanskje?

Mercedes Country House

Processed with MOLDIV

Hei og velkommen november! Fy søren så fort tiden går! Det er helt sinnsykt... Nå har vi bare en måned igjen av oppholdet vårt her i Spania. Det føles helt merkelig, men den tiden skal virkelig nytes ♥ Hadde dere en fin halloween i går forresten? Her i Spania var det i hvert fall mange monstre, hekser og zoombier som sprang rundt. 

Over til hva dette innlegget egentlig skulle handle om, nemlig dette fantastiske stedet vi bodde på en natt i Portugal. Mercedes Country House lå rett utenfor Faro, og bildene over svarer vell for seg selv om hvor fantastisk dette stedet var. Det var altså akkurat som å komme til et hus, bare at de hadde flere hotellrom. Hotellrommene var store, flotte og helt nye. På vårt rom var det enda ting som ikke var pakket ut av plastikken (slik som teppene), og alt var rent og pent. Rundt huset, som lå landlig til, hadde de en stor frukthage der man kunne gå rundt å kikke, de hadde også høner og en gås. Ikke minst verdens skjønneste hund som ville passe på oss da vi skulle ta en dukkert i bassenget. Stedet hadde også et oppholdsrom og en egen vinkjeller der man kunne være med å plukke ut sin egen vin. Nei, rett og slett et helt perfekt sted som ga enn en indre ro. Virkelig et sted for å slappe av! Hvis dere noen gang har tenkt dere til Algarve-kysten vil jeg absolutt anbefale dere å bo på dette stedet. Virkelig et hotell utenom det vanlige... 

Lisboa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei og god dag fra Lisboa! Heldigvis har vi enda en dag før vi må reise hjem fra denne byen. Ser det ikke fint ut her vell? Det er virkelig en by som har overrasket meg på alle måter. Det er så fint her, så mye kjekt å se på og masse god mat. Det liker vi! I dag skal vi ut å utforske enda mer av denne flotte byen. Vi bor heldigvis ganske sentralt, så de fleste tingene er i gåavstand fra oss, men i dag tenker vi kanskje å reise litt utenfor byen. 

Kanskje noen av dere har vært i Lisboa før og har noen steder å anbefale oss? 

, Sandnes

Jeg heter Thale Sunniva. Jeg er utdannet sykepleier, og jobber for tiden i Spania. Elsker å reise og lage mat. Bor sammen med kjæreste og verdens flotteste hund, samojeden Disney.


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av