hits


London 2017

Mine beste London tips

Nå har jo jeg bare vært i London to ganger, og er absolutt ikke noen ekspert, men jeg tenkte likevel at jeg skulle dele noen London-tips med dere. Rett og slett bare noen generelle tips, og noen steder vi besøkte som jeg varmt vil anbefale videre. Kanskje får dere noen gode ideer til den neste London reisen? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kjøp Oyster card! Dette kjøpte vi på flyplassen i Gatwick før vi tok toget inn til sentrum av London. Med Oyster card kommer du deg rundt i hele London med undergrunn, tog og buss. Helt perfekt om du vil oppleve flere steder av byen, da det er ganske store avstander. Man betaler fem pund for selve kortet (så det kan man jo ta vare på til neste tur), og etterpå bestemmer man hvilken sum man vil putte på det. Vi la inn 30 pund på hvert kort, og måtte fylle det på en gang i løpet av oppholdet med 10 ekstra pund. Det er veldig enkelt å fylle på da det finnes maskiner ved nesten hver stasjon, som forklarer enkelt hvordan man gjør det. Vi var i London i fire dager, så da kan man nesten regne 10 pund for dagen da? Disse 40 pundene var selvfølgelig inkludert reise til og fra flyplassen (ca. 8 pund), til og fra der vi bodde (vi tok tog) og alle andre stedene vi reiste med undergrunnen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

◊ Det går helt fint å bo litt unna bykjernen, da kollektivtransporten er veldig velloppbygget. Vi bodde i Battersea, med Clapham Junction som nærmeste togstasjon (ti minutter å gå fra leiligheten vår). Fra Clapham Junction var det et stopp til Victoria station, der det går tog til alle flyplassene, og flere undergrunner. Området rundt der vi bodde hadde også flere restauranter (kan anbefale pizzastedet Dan&Angel) og var et koselig og stille område. Kan absolutt anbefales! 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ta undergrunnen! Det henger litt sammen med de andre punktene her, men har du Oyster Card har du liksom ingen hindringer på hvor i London du kan reise. Undergrunnsystemet er lett å finne ut av hvis man bare leser godt på kartet. Man må gjerne bytte noen tog underveis, men det går fort. Du står aldri lenger enn to minutter og venter. Bare det å oppleve dette utrolige veinett-systemet under jorda i London i seg selv er imponerende. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dra på musikal! Jeg regner med at de fleste musikaler er flotte å se i London, men jeg vil på det sterkeste anbefale å se Lion King. FOR en forestilling! Du kommer til å bli helt lamslått av de fantastiske kostymene, de imponerende kulissene og den flotte musikken. Humoren i stykket er også et pluss! Her snakker vi ingen spesialeffekter, bare helt fantastiske kulisser og kreativitet. Og dere, når dere først er i nærheten av Lyceum Theater, ta også en tur innom butikken på neste punkt!

◊ Handle snop på godteributikken Hardys! Jeg fikk en opplevelse av å gå inn i en av butikkene i Harry Potter. Virkelig en flott snopebutikk med masse spennende smaker av sjokolade og karameller. Om du ikke kjøper noe, bare gå inn for å kikke ♥

 

◊ Spis lunsj på Bubbledogs! Har du hørt om kombinasjonen av pølser og champagne? Ikke vi heller, men vi fikk virkelig en positiv overraskelse! Her har de altså en meny bestående av enten pølse laget av gris eller okse, og med forskjellige toppinger. Vi hadde toppinger med alt i fra mac&cheese, koriander og peanøtter, stekt bacon og karamellisert løk. Dette stedet har alt! I tillegg får du smakfull champagne som passer perfekt til pølsene. Og dere, ikke glem desserten! Sjokolade servert i en bolle med bringebær- og mangosaus, slik at der ser akkurat ut som en pølse. Så utrolig stilig og gjennomført konsept. Ps: lurt å bestille bord i forveien.

 

◊ Og når vi først er inne på det med mat. Rett ovenfor China Town finner du spisestedet HipChips. Et sted som kun serverer potetgull, salt eller søt, med flere ulike dipper. Du velger en størrelse på boksen du vil ha og hvor mange dipper du vil ha. Det finnes både søte og salte dipper, med mange ulike smaker. Virkelig en kul opplevelse! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

◊ Ta deg også en tur til Borough Market! Vi var dessverre alt for mette når vi var her, for her er det lurt å være sulten. Det er nemlig et matmarked som selger deilige burgere, flotte frukter, fantastiske browniser, varme og sprøe focaccia og rett og slett alt du kan tenke deg! Absolutt verdt et besøk, om ikke for å spise, bare for å kikke. Du kan ta undergrunnen til London Bridge. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

◊ Trenger du litt ro fra det hektiske bylivet? Ta deg en tur innom en av Londons mange parker og hils på ekornene! Tidligere har jeg vært i Hyde Park, og denne gangen gikk vi en liten tur i Regent Park. Jeg regner med at de alle er fine og avslappende uansett hvor du går. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

◊ Man må selvfølgelig en liten tur innom Oxford street, selv om vi bare hadde en liten visitt her denne gangen. Hvis du først er der, ta deg en tur innom TopShop og kjøp med deg noen deilige cupcakes som du kan kose deg med under resten av handleturen! 

 

Håper dere fikk noen gode tips! London har virkelig alt, og jeg gleder meg til å oppleve mer av denne byen i fremtiden ♥

Høstfarger

 

Hei og god morgen fra Portugal! Jeg elsker dette landet allerede, men kanskje mest fordi vi har bodd på et helt fantastisk hotell i natt. Virkelig flott! Jeg har tatt en del bilder, så jeg skal vise dere når jeg bare får nok tid til å sette med ned foran pcen for å laste ned og redigere. Det har egentlig vært en litt travel ferie, ettersom at vi har så mange ting vi vil oppleve på kort tid, men likevel utrolig gøy og spennende! Jeg gidder i hvert fall ikke å bruke masse tid foran skjermen når vi har så mye spennende å oppleve. I dag skal vi kjøre langs Algarve kysten før vi tar turen opp mot Lisboa. Gleder meg virkelig til å se mer av Portugal. 

Her er det ikke så mye som minner om høst, men i London var det virkelig det. Bortsett fra det sure været om høsten er det jo egentlig veldig fint. Spesielt med alle fargene som kommer frem. Jeg er veldig glad for at vi fikk oppleve litt skikkelig høst i år også, men at vi kunne reise tilbake til varmen etterpå (selv om det merkes godt på temperaturene at det går mot vinter her også). 

Ha en strålende torsdag! Vi skrives mer senere. 

Bits and bobs from London

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei og god ettermiddag! Vi sitter faktisk i bilen akkurat nå og er på vei til neste destinasjon, nemlig Tarifa. Vi har hatt en fantastisk dag i Sevilla. FOR en flott by! Skal dele masse bilder med dere. Jeg har foreløpig ikke hatt tid til å sette meg ned å redigere bilder eller skrive innlegg, men det kommer etterhvert. I mellomtiden kan dere jo få se litt siste bilder fra London, jeg blir visst aldri ferdig med den byen der. Hehe. Jeg har forresten skrevet ned noen tips til Londonturen også, så de kommer litt senere i uka. Ha en fin tirsdag enn så lenge. Vi skrives fra Tarifa!

B&W London

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nydelige London ♥

 

God kveld! Har dere hatt en fin lørdag? Jeg føler at min har vært litt sånn frem og tilbake og rundt omkring, hvis dere skjønner hva jeg mener? Jeg føler liksom at jeg ikke har fått gjort alt det jeg burde ha gjort, og at dagen bare har flydd avgårde til ingenting... Kjipt med slike dager, men kanskje er det reisefeberen for morgendagen som melder seg? Gleder meg ♥ 

Over er noen flere bilder fra London. Det finnes så mange flotte steder i London, steder som rett og slett bare må fanges med kameralinsen. Bildene er fra flere av gåturene vi hadde mens vi var der. London er den perfekte byen å gå rundt i og rett og slett bare ta inn alle inntrykkene byen gir deg.

Håper dere nyter lørdagen! Her står lasagnen i ovnen, og skal vi danse snurrer på skjermen. Så vi skal nyte lørdagskvelden og gjøre oss klar til en skikkelig roadtrip i den kommende uken. Den starter allerede i morgen ettermiddag når jeg er ferdig på jobb. Vi skrives fra tur! 

Høststemning i London

 

Hei og god kveld! Tenkte bare at jeg skulle dele noen skikkelige høst-bilder med dere. Disse bildene er fra en av parkene som vi gikk i da vi var i London. De hadde pyntet fontene med grønt vann, noe som ga det et ekstra høstpreg. Det var også kommet opp noen statuer av skjeletter, så jeg lurer på om det kanskje var litt pynt til Halloween i parken? Stilig var det i hvert fall. Og de ekornene da ♥ Så utrolig søte og nysgjerrige. 

Her skal vi straks begynne å kjøre mot flyplassen for å hente gjestene våre. Det skal bli så gøy med noen dager med besøk! Har dere hatt en fin tirsdag?

Derfor burde du reise til London

Hei og god søndag! Her er noen flere bilder fra helgen i London. Virkelig en fantastisk by! Jeg skal som sagt komme med noen tips til dere i et eget innlegg, men noen gode grunner til å reise til London er vell heller ikke feil? Her er noen gode grunner for hvorfor du burde reise til London: 

- Mye fint å se på. Overalt! Haugevis med kjente steder slik som bigben og london eye, flotte parker og stilig arkitektur.

- Lett å komme seg rundt. Man forflytter seg i byen via undergrunnen, og da kan man komme seg overalt i denne store byen på kort tid.

- Maten. London har virkelig helt fantastisk mat, både restauranter og street food. Eksempelvis kan du jo ta med deg fish & chips i et beger slik som vi gjorde. 

- Shoppingen. Her finner du alt mulig du er på jakt etter. Mulighetene er uendelige. 

- Underholdningen. Her finnes det mange, mange forskjellige musikaler, standup show, teaterstykker og kinoer. 

 

London er en by som må oppleves, og helst flere ganger, for denne byen blir man aldri ferdig med. Og dere, i går planla vi og bestilte en ny ferie! Fy søren som jeg gleder meg til å se litt mer av Spania. Nøyaktig hvor reisen går skal jeg vise dere senere, men at vi kommer til å kose oss, det er helt sikkert! Håper dere har en fin søndag ♥ Vi skal straks avgårde på en skikkelig søndagstur tenkte vi. Palmelunden i Elche har lenge stått på lista mi over steder vi må besøke mens vi bor her, så det er planen for ettermiddagen. 

London gjennom telefonen

Hei fra Spania! Jeg skal straks på jobb, men tenkte at jeg først skulle vise dere et lite knippe med bilder fra London. Ser det ikke ut som vi har kost oss vell? Vi har virkelig hatt en flott tur med masse god mat, musikal, sightseeing og litt shopping. Jeg synes bildene over oppsummerer turen ganske fint egentlig. London er virkelig en flott by, og en by man aldri blir helt ferdig med. Det finnes jo så mye kjekt å se, oppleve og gjøre der, så hit skal vi definitivt tilbake igjen snart. Jeg skal lage en liten oppsummering med noen tips til dere fra steder vi var innom som jeg gjerne vil anbefale videre. 

Ha en fin torsdag! Snart helg ♥

Høst i London

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei fra Norge! Her er noen skikkelig høstbilder fra gårsdagen i London. Vi gikk langs Themsen og nøt den friske høstluften. Vi kom tilbake til Norge igjen sent i går kveld etter noen flotte dager i London. Jeg har flere bilder å vise dere, må bare se gjennom dem først. I dag reiser vi tilbake til sol og varme igjen. Flyet vårt til Spania drar allerede i ettermiddag, og dermed ble det bare et kort opphold i Norge denne gang. Det har vært utrolig kjekt med både London- og Norge-tur, men jeg kjenner også at det skal bli deilig å komme ned til sola igjen, og Disney selvfølgelig. Tiden i Spania begynner å gå mot slutten, så det gjelder å nyte varmen den siste perioden nå.

Vi skrives fra Spania neste gang!

London

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei og god morgen fra London! Her er noen bilder fra dagen i går. Jeg tok faktisk nesten ingen bilder, så det må jeg skjerpe meg på i dag. Vi gikk litt rundt nede ved London Eye før vi dro på musikal og så lion king. FOR en forestilling, virkelig så utrolig gøy! Etterpå dro vi tilbake til området hvor vi bor og spiste pizza på restaurant. 

I dag har vi ikke noen spesielle planer utenom at vi har en bordreservering til lunsj. Dermed blir det mer sightseeing og kanskje litt handling i dag. 

Ha en fin mandag!

Good morning from Battersea, London

Litt morgenstemning fra Battersea i London ♥

Hei og god morgen! Nå er det gått en stund siden sist jeg var innom her. Fredagen var en veldig travel dag hvor vi skulle fikse alt, og treffe alle, så hele dagen hjemme i Norge bare fløy avgårde. I går morges stod vi opp tidlig, tidlig for å reise til London, og her er vi nå. Vi fikk ikke sjekket inn i leiligheten hvor vi bor før ganske sent i går. I tillegg til det endte jeg opp med en ganske så vond hodepine og ble liggende på sengen store deler av kvelden, så da var det ikke så mye mer spennende som skjedde resten av dagen. I dag derimot, er vi klar for å utforske London. I dag skal vi på musikal, og samtidig se en del av de tingene man bare må få med seg mens man er i London. Gleder meg ♥

, Sandnes

Jeg heter Thale Sunniva. Jeg er utdannet sykepleier, og jobber for tiden i Spania. Elsker å reise og lage mat. Bor sammen med kjæreste og verdens flotteste hund, samojeden Disney.


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av