hits


KROATIA

Hotellanbefaling i Kroatia, Dubrovnik: Hotel Tirera

Nå nærmer jo sommeren seg med stormskritt, og mange er kanskje i gang med å bestille ferie allerede? Her skal jeg i hvert fall komme med verdens beste tips til feriested og hotell. 

I fjor sommer var vi i Dubrovnik, og sov på hotellet Hotel Tirera. Det var et 3-stjerners hotell, og vi hadde ikke kjempe store forventninger. Vi fant fort ut at hotellet fortjente mye mer enn sine 3-stjerner, for oss virket det mer som et 4-stjerners hotell. Det var virkelig et helt supert hotell!

Først litt generelt om Dubrovnik:

For det første må jeg bare si at Dubrovnik er en helt fantastisk by å reise til. Tirera hotell lå et stykke unna gamlebyen, men det gikk buss inn til byen HELE tiden, det var et skikkelig pluss! Dessuten tok vi også fatt på bena noen av dagene og gikk inn til byen. Det tok oss vell kanskje litt over en halvtime. 

I gamlebyen finnes det mange steder å spise, koselige butikker og mye underholdning, særlig om kveldene. I tillegg er det jo en veldig flott by som er omringet av en bymur. Det anbefales virkelig å betale litt for å gå rundt bymuren!


Gamlebyen utenfra

 

Her er et bilde av Dubrovnik, sånn utenom gamlebyen:

Da vi var i Dubrovnik reiste vi over til Montenegro en av dagene. Dette er også til å anbefale.Hotellet:

Tirera Hotel ligger som sagt et stykke utenfor byen i Dubrovnik. Det ligger på en slags halvøy som er full av andre hoteller, og dermed er også bussforbindelsene inn til byen veldig bra. Vi gikk inn til byen også noen dager, og det tok ikke mer enn 20-30 minutter.Tirera Hotel er et hotell i en stor hotellkjede kalt Valamar, noe som gir deg mange fordeler (dette kommer jeg tilbake til litt senere i innlegget). 

 

Hotellrommene:

Hotellrommene på Tirera var små, men veldig flotte. Bra standard! Vi hadde et av de rommene som dere ser over her, med en liten balkong. På Balkongen kunne man henge bløtt badetøy og på rommene var det både safe og minibar (perfekt sted å oppbevare aftersunen! Haha).

Jeg må også si det at personalet var veldig hyggelige!

 

Bassengområde:

Åh, det var så utrolig mye finere enn det vi hadde sett for oss! Ved bassenget fikk man låne håndklær. Det var et stort basseng og et mindre barnebasseng på område. Hotellet har også poolbar der man kan bestille milkshake, mojito, cola og lignende mens man sitter i bassenget. Helt fantastisk! Solsenger var heller ikke noe problem å få seg (noe som selvfølgelig var helt gratis).Ved bassenget arrangerte de også vannarobic en gang i blant. Jeg prøvde meg. Det var både veldig gøy og kleint. Haha.Maten på hotellet:

Med i hotellprisen hadde vi også frokost. Frokosten på hotellet var helt utrolig god! De hadde kjempemye å velge mellom. Det var noe for enhver smak. Både varm og kald mat, usunnheter og en del som var litt mer sunt (de hadde en del frukt for eksempel).


Min frokost til venstre, Bjørnar sin nede til høyre (hahah, som sagt: for enhver smak)

Lunsjen spiste vi neste hver dag på en "restaurant" ved bassengområde. Der hadde de helt utrolig god hamburger!! I tillegg hadde de gode salater og mye annet godt! Deilig å slippe og gå så langt for å spise.

Middagsbuffet gikk det også an å ha på hotellet. Dette hadde vi første kvelden. Det var veldig mye god mat, men vi fant ut at vi heller ville gå på restauranter de andre kveldene. Litt mer spennende. Anbefaler virkelig å spise i gamlebyen, selv om det er gankse dyrt, så hadde de veldig mange koselige restauranter. Restaurantene i nærområde var også veldig bra.

Nærområde:

Rett nedenfor hotellet lå det en liten handlegate. Her hadde de typiske suvenirbutikker, noen små matbutikker og restauranter og barer. Greit å ha litt slikt i umiddelbar nærhet.


(og ja, det var en del løskatter i område)


Strendene:

Kroatia er jo kjent for sitt krystallklare vann og det fikk vi også oppleve. Vi prøvde 3 ulike strender mens vi var her. Presidents Beach, Copacabana Beach og Cava Beach.

Presidents Beach gikk vi bare rundt den første dagen, men vi badet aldri her. Vi synes at det virket som om det slo ganske svære bølger inn mot land her, og man måtte betale for å leie solsenger her, hvis man ville det. Her kunne man blant annet leie vannscoter hvis man ville (så det er jo et alternativ for de litt mer vågale)


President Beach var en steinstrand og lå rett under President Hotel. Det tok oss vell mindre enn 10 minutter å gå ned til denne stranden. Det var også ved dette hotellet at bussene inn til byen gikk ifra. 

 

Copacabana Beach prøvde vi en dag. Det var også en steinstrand. Her likte vi oss egentlig ikke så veldig godt, selv om dette skulle være den fineste stranden. Her var det veldig mye folk og vannet virket skittent. Dessuten følte vi at vi hele tiden måtte være veldig oppmerksom på eventuelle tyver, noe som er litt kjedelig når man bare vil slappe av. Denne stranden er kanskje litt kjekkere for de aller minste, ettersom at de hadde et stort "oppblåsbart" lekeland på vannet.


Her ser dere lekelandet

 

Den stranden vi likte oss best på var Cava Beach som lå bare 5-10 minutters gange fra hotellet. Dette var også en steinstrand med veldig store steiner, noe som gjorde at det ikke var super behagelig å ligge rett på (for vi som ikke gadd å betale for solsenger). Her var vannet helt krystallklart og det var ikke langgrunt. Dessuten var det få folk på denne stranden, noe som gjorde den veldig fredelig. Når man dukket under i vannet her kunne man til og med se fisker (se videoen på slutten av innlegget), det sier vell noe om klartheten i vannet!

Alle tre strendene hadde selvfølgelig en snackbar i nærheten.

 

Arrangementer:

Å bo på Tirera hotell ble aldri kjedelig. Som sagt så er hotellet en del av kjeden Valamar, noe som ga oss kjempemange muligheter. Vi kunne nemlig benytte oss av tjenester på de andre Valamar hotellene (som var hoteller som lå i samme område). De ulike hotellene arrangerte ulike arrangementer på kveldene.

Vårt hotell arrangerte grillfest en av dagene med live musikk og grillbuffet. Dette var veldig koselig og spesielt å få med seg.

En av de andre hotellene hadde for eksempel sjømatbuffet en annen dag. Her gikk vi aldri ettersom begeistringen for sjømat ikke er stor hos noen av oss.

MEN: på lørdagene arrangerte et av de andre hotellene i kjeden en skikkelig festkveld! Dette var helt utrolig gøy! Her var d DJ + dans, nattbading i bassenget (som også hadde en mannlig danser, se bildet under, hehe) og happy hour på noen utvalgte drinker.På dagtid kunne man også benytte seg av bassengområde til de andre hotellene (selv om vi selvfølgelig ble mest forelsket i vårt eget). Den ene dagen da vi hadde regnvær var vi for eksempel på nabohotellet og fikk massasje og benyttet oss av spaområde der.____

Det tror jeg var alt som var verdt å si om fantastiske Dubrovnik. Kroatia er virkelig et land jeg kunne tenke meg å reise tilbake til. Mye å oppleve! 

Her har dere en film fra turen vår: 

I filmen får dere et inntrykk av de alle tingene jeg har skrevet om over her.


Har du vært på ferie i Kroatia før? 

- Thale Sunniva 

Film: Kroatia, sommeren 2012

Her kommer endelig videoen fra Kroatia i fjor sommer. Kanskje får noen lyst til å ta turen til Dubrovnik i sommer? Jeg tenkte jeg skulle komme med hotellanbefaling i et senere innlegg, vi sov virkelig på et helt fantastisk hotell til en billig penge!

Her er videoen (den var ikke mer enn noen få minutter, så jeg håper dere tar dere tid til å se):

 

Hva syns dere om videoen? Jeg tenkte jeg skulle lage noen lignende videoer fra reisen til Kreta sammen med Helene og fra når jeg reiste rundt å besøkte familien i Norge i sommer. Hva tenker dere om det?

Hva syns du om videoen?

- Thale Sunniva

Gamlebyen i Dubrovnik, city walls

En av de siste dagene i Dubrovnik betalte vi noen kroner for å gå rundt bymuren til gamlebyen. Den var 2km lang og med en fantastisk utsikt over hele gamlebyen. Nå skal dere få et lite bildedryss. 

LokrumVannpolo

Svett og sliten
Fantastisk flott by, ikke sant? 

- Thale Sunniva 

Antrekk, ny kjole

I Kroatia brukte jeg den nye kjolen min fra H&M og jeg er bare SÅ fornøyd. For en utrolig flott kjole!


Kjole // H&M


Sko // Din sko


Øredobber // Century 21, Solbriller // Mango

Forstår dere hvorfor jeg har har lagt min elsk på denne kjolen eller? Virkelig en perfekt sommerkjole. 

- Thale Sunniva

Sola bestemte seg for å stå opp likevell!

Jippi, bare en time eller to etter at jeg hadde postet innlegget om det dårlige været, bestemte sola seg for å stå opp. Noe som resulterte i masse bading og en UTROLIG solbrent kropp. Slik går det når man ikke smører seg. Jeg tror aldri jeg har vært så lik en tomat noensinne, som det jeg er blitt i dag. 


Disse bildene ble tatt i går, da det derimot ikke var så fint vær som det har vært i dag.

 

Siden været bestemte seg for å bli så fint ble det selvfølgelig en is, også spilte vi minigolf etter lunsjen.

 

Nå er koffertene pakket og vi begynner å nærme oss  klar for å ta taxi til flyplassen klokken 4 i natt. Det blir veldig trist å reise fra Kroatia, hotellet og varmen, det har vært utrolig flott her. Heldigvis reiser jeg til Kreta om bare litt mer enn en uke. Så varmen skal jeg heldigvis tilbake til! Dessuten er det jo alltid deilig å komme hjem?

Nå skal vi ut å spise en siste kveld på restaurant. Stedet blir en kjempegod biffrestaurant nede i gata. Også blir det selvfølgelig masse drinker etter den tid. Håper det blir litt bedre enn i går, vi måtte nemlig innom 4 forskjellige barer før vi fant en som serverte ok cocktails. Mojito er virkelig ikke noe de kan her nede, bortsett fra Tommyslav i poolbaren, han kan lage mojito han! 

Ha en super kveld dere, så snakkes vi fra Norge (om ikke før). 

- Thale Sunniva

 

Finværet, kom tilbake!

Det er dårlig vær i Dubrovnik i dag også! I dag er siste dagen vår, så det er egentlig ganske så dumt. Heldigvis hadde vi jo bare godvær den hele første uka. 

Her har meg og Bjørnar vannkrig i bassenget, med de nye baderingene våre.

Mens vi venter på sola, tar vi oss en tur i innendørsbassenget til nabohotellet. Håper, håper, håper at sola velger å komme!

- Thale Sunniva

Regnvær i Dubrovnik

I dag har det faktisk regnet bøtter her nede. Uværet startet i går kveld med noe forferdelig tordenvær med masse lyn. Det var til og med slik at vi måtte sitte inne og spise om kvelden! Uværet fortsatte til morgenen i dag, og derfor har dagen gått til shopping. 

Vi gikk ned til byen, og på vei hjem ble vi temmelig våte kan man si....

 

I går hadde vi en fantastisk kveld med havsalt scrub og full body massage på spaet på nabohotellet. Her ser dere litt av spaområde:

 

Men nå er sola tilbake igjen, så da er det vell bare til å få på seg solbrillene og komme meg ut igjen. Ha en fin kveld alle sammen ♥

- Thale Sunniva

Lørdag i Dubrovnik

Tenkte jeg skulle vise dere noen bilder fra lørdagen her i Dubrovnik. Det var nemlig en veldig kjekk dag! Dagen startet med bading og soling på stranda. Jeg kjøpte meg rosa badering, noe som har blitt hyppig brukt her nede.


Bjørnar blåser opp ringen min 
Her har jeg faktisk dekt Bjørnar i stein.... Kjekkasen min ♥

Se det klare vannet!


Chilling på hotellrommet

På kvelden var det poolparty på et av nabohotellene. Da var det nattsvømming, DJ, dansing og Happy hour. En veldig bra kveld!


Mann i Hawaiiskjørt som danset oppå noe flytegreier.


- Thale Sunniva

Montenegro

På fredag tok vi turen til Montenegro. Det var en veldig flott, men veldig varm tur. 

 

Gamlebyen
Bildene over er fra bussturen til Montenegro. Den var på ca. en time. 
Øya til høyre her er en øy laget av skip sunket ned med stein. Det er en kirke til sjømennene som kommer hjem fra sjøen. Øya til venstre eies av biskopen, her er det kirkegård og han bruker det som et sommerhus.

Vi tok båten over til øya med kirken.

Inne i kirken. 

I byen Kotor fikk Bjørnar servert helstekt fisk
Her er vi i den mest kjente byen i Montenegro. Litt mer Monaco stil med casino, uteliv og store båter. Her reiser Angelina Jolie og Brad Pitt på ferie, og her er den nye James Bond filmen spilt inn. 

 

Har du vært i Montenegro?

- Thale Sunniva

Antrekk Montenegro turTopp // H&M , Shorts // BIkBok,  Armbånd // H&M , Sko// Din sko , Øredøbber // Glitter, Solbriller// Mango

Bildene fra Montenegro turen skal dere selvfølgelig få senere. Jeg har bare så utrolig mange bilder å vise dere, og liten tid til å skrive innlegg, men alt kommer etterhvert. I dag er det overskyet her i Dubrovnik, så da tar vi turen på spa istedenfor! Jippi!

- Thale Sunniva

Under the sea

Disse bildene er fra torsdag, da vi bare hadde en totalt avslappenes dag ved bassenget. Litt undervannsbilder, hehe. 

 

På kvelden tok vi turen inn til byen for å spise og se. Jeg kjøpte selvfølgelig masse "hårting" (hårkur, spray o.l) fordi det er jo mye billigere i utlandet. 

Her har jeg på meg shortsen jeg laget selv. Les innlegget >her<Dubrovnik er virkelig en fin by ♥ Nå går turen videre til poolparty her på hotellet, med Dj, nattsvømming og happyhour. Dette blir bra!

- Thale Sunniva

Gamlebyen

Her har dere noen bilder fra Old Town i Dubrovnik. En utrolig fin by, bygget som på middelalderen, med en stor hovedgate, en havn og masse, masse små og smale gater.
Kirketårnet som lyser opp byen om kvelden.

I dag har vi tilbrakt hele dagen i Montenegro. Enda et land som nå kan krysses av på kartet. Viser dere bilder i morgen!

- Thale Sunniva

Bad, sol og grillparty!

Dagen i går var veldig avslappenes, og ikke minst varm! 


Dagen startet på stranda. Copacabana beachNydelig bilde, ikke sant?På kvelden i går arrangerte hotellet grillfest ved bassenget, med livemusikk og drinker.

Kvelden avsluttet med en cosmopolitan på en lokal bar. En herlig dag!

Nå skal jeg ut i bassenget ♥

- Thale Sunniva

By the pool


Gårsdagens lunsj.

Ettermiddagen i går ble brukt langs bassengkanten. Utrolig herlig!


Her er jeg med på vannarobic. Hahhaa, noe av det kleineste jeg har vært med på! Men jeg fikk i hvert fall trent litt!


Hihi


Deilig mojito i poolbaren.Pappa, meg, Bjørnar

 

- Thale Sunniva

Gårsdagens kveldsantrekk

Kjole // Vero Moda , Hårpynt // H&M , Øredobber // Zarcillo


Jeg har pyntet tåneglene mine! Hehehe.... Fotlenke // Zarcillo


Flere bilder fra gårsdagen kommer senere. Vi fikk gjort så masse i går, og jeg har utrolig mange bilder å vise! Nå går turen til stranda igjen ♥

- Thale Sunniva

Cava beach!

Formiddagen i dag har gått til solslikking og bading på Cava beach i det klare vannet. 

 

Herlig, herlig, herlig! ♥

- Thale Sunniva

Vell fremme i Kroatia

Jeg prøvde egentlig å blogge til dere fra Schriphol i dag morges, men nettet der var ikke helt på topp, så det ble ikke slik. Nå har vi vært oppe siden klokken 4 i morges, og er ganske slitne etter reising, og varme. 


Nederland under herPå Schriphol ble det mat og Ben & Jerry`s. Vi hadde litt ventetid, men tiden går jammen fort på en så stor flyplass, når man må fra den ene siden til den andre. 

Vell fremme i Kroatia, måtte bikinien rett på. For en herlig varme ♥ Vi lå langs bassenget i ettermiddagssolen noen timer. Bassenget her er forresten mye bedre enn vi hadde forventet! Det er et kjempefint område, med både snackbar og poolbar. Serriøst, meg og Bjørnar satt og drakk milkshake fra stoler som stod i bassenget. For en luksus! 

 

Poolbaren♥Shorts fra BikBok. Topp fra New Yorker 

 

Vi har spist på buffetrestauranten på hotellet, og rett og slett tatt den første dagen helt med ro. Nå venter et langt og varmt bad, før meg og Bjørnar setter på en film, som vi mest sannsynlig kommer til å sovne til begge to. 

Jeg skal prøve å få oppdatert dere så mye jeg kan mens jeg er her, men internetten er ikke helt sammerbeidsvillig alltid.... Kameraet og videokameraet står i hvert fall til lading, klar for en ny dag i morgen!

- Thale Sunniva


Pakketid, i morgen drar jeg

Jeg har holdt på med å pakke siden jeg stod opp i dag morges. Om bare en timestid må jeg være helt ferdig. Jeg skal nemlig på jobb i kveld, og vi drar tidlig i morgen. 

Det er så kjekt å kunne pakke så lett! Bare masse sommerklær, shortser og kjoler + mange bikinier! Dette skal virkelig bli en herlig uke! 

- Thale Sunniva

Innkjøp, klar for sydentur!


Solbeskyttelse og aftersun. Kjøpt på Apoteket og Cubus. Cliniderm sin aftersun har litt brunfarge i, for en jevnere og varende brunfagre. Håper den fungerer! 
Skoene er fra Din Sko. De kjøpte jeg på salg for 200 kr!Mørkegrønn bikini fra H&M. 149kr for toppen, ogg 99kr for underdelenBikini fra H&M. 149kr for toppen, og 99kr for underdelen. 

 

Jeg er storfornøyd med alt, og gleder meg masse til å bruke alt i Kroatia. Da får dere jo antageligvis se hvordan det ser ut på også! Jeg kjøpte en kjole også i dag, men den fortjener rett og slett et egent innlegg. Hold dere oppdatert, så viser jeg den i morgen.

Har du kjøpt noe fint i det siste?

- Thale Sunniva

1 måned til Kroatia!

Om akkurat 1 måned ligger jeg på en varm sandstrand i Kroatia. Bader, soler meg og spiser massevis av iskrem! ♥


_ Bildene er hentet HER, HER, HER, HER, HER

 

Om kveldene skal vi gå og kikke i gamlebyen, og spise på koselige, små resturanger. Om dagen skal vi stappe i oss med is og kalde drikker og drinker, og få et enormt rødt og hvitt bikiniskille, slik som bare mennesker fra norden får. 

Hvor skal du i sommer? Hva skal du gjøre der?

- Thale Sunniva

Enda mer reise

 

I går bestilte vi reise til i sommer!! ♥ Jeg har så utrolig mye å se fram til!

I sommer skal jeg altså reise med Bjørnar, pappa og lillebroren min til Kroatia, dubrovnik. Vi har aldri vært i Kroatia før, men hørt mye fint om det. Så dette blir bra!Her er hotellet vi skal ligge på:Det ligger litt unna byen, rett ved copacabana stranda. Hotellet har også svømmebasseng♥

Her skal vi altså være i 10 dager i sommer. Jeg ser virkelig frem til litt varme og sol! (jeg har lest at den laveste temperaturen er 21 grader, og den høyeste er 29 grader på denne tiden av året). 

Og når jeg kommer hjem igjen, ja da er det bare 1 uke hjemme før jeg reiser til Kreta med Helene. Jeg aner meg at sommeren 2012 kommer til å bli bra!

Har du vært i Kroatia før? Hvordan var det?

 

- Thale Sunniva

, Sandnes

Jeg heter Thale Sunniva. Jeg er utdannet sykepleier, og jobber for tiden i Spania. Elsker å reise og lage mat. Bor sammen med kjæreste og verdens flotteste hund, samojeden Disney.


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av