hits


Jul<3

Julen 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei og god morgen! Som dere vet har jeg vært veldig travel denne julen, men noen få bilder har jeg da fått tatt. Denne julen har så og si ingen tradisjoner blitt fulgt, på grunn av at det har vært så travelt. Heldigvis blir det jul uansett, og en koselig jul har vi i hvert fall hatt! Selve julekvelden ble feiret hos mamma med hele familien. På første juledag arrangerte vi ugly christmas sweater party for lillebroren min som ble 16 år. Virkelig en morsom dag! Det viktigste med julen er jo nettopp å være sammen med familien, og det har vi vært, og dermed vil jeg si at denne julen har vært helt perfekt, på tross av at den har vært travel ♥

Og så er vi kommet til årets siste dag, så fort det har gått! Gleder meg til å se igjennom året som har vært sammen med dere, men først og fremst er det planlegging av årets siste fest som gjelder! I kveld får vi en flott gjeng på besøk, og det gleder jeg meg skikkelig til! Har dere noen spennende planer for kvelden? 

 

Enkelt julegavetips + julestress

Trenger du et enkelt julegavetips? Lag brente mandler og ha det i gjennomsiktige cellofan-poser. Fest med en liten sløyfe, og gjerne et klistermerke (de jeg har brukt er kjøpt på Kreaktive)

 

Altså, hva skal jeg si? Beklager fraværet, men de siste dagene har bare vært supertravle! En så travel jul tror jeg aldri jeg har opplevd før, og jeg har virkelig ikke hatt et minutt ekstra til å sette meg ned på pcen. Det har jeg forsåvidt ikke nå heller, men jeg følte for å titte en liten tur innom. Hvordan går det med deres juleforberedelser? Her blir det nok en jul uten julekaker i år, men pynten og julegavene er straks i boks. Det er vell ikke verst? Ikke helt den julen jeg hadde sett for meg, men når jobben kaller er det jo bare til å kjøre på. 

Jul blir det uansett, og jeg håper at julefreden kan senke seg over oss til helgen. Kanskje også derfor jeg prøver å bli ferdig med alt innen den tid. Dessverre har døgnet bare 24 timer, og når man er på jobb 7,5 time av døgnet og sover 7 timer, har man ikke så mange timene igjen plutselig. Vi gjør det beste ut av det, og selveste julaften blir nok utrolig flott uansett ♥

Jul er travelt

Hei, long time no see! Jul er travelt, er dere ikke enig? Jeg kan ikke tro at det bare er ni dager igjen til julaften, jeg skulle veldig gjerne hatt mye flere dager enn det... Tida går det dessverre ikke an å stoppe, så det er vell bare å ta det med ro å nyte førjulstiden istedenfor. Planen er i hvert fall å bli ferdig med alt av julegaver og vask av leiligheten i løpet av helgen, slik at den neste uken kan brukes til julekos utenom jobb. 

Jeg har ikke bakt en eneste julekake enda, og julepynten har kommet opp litt sånn sporadisk rundt omkring i alt rotet. Jul blir det uansett, og fin blir den også ♥

Hvordan ligger dere an med juleforberedelsene? 

Enkelt julegavetips: Kopp med julemotiv!

Her skal dere få et superenkelt julegavetips! For hvem blir vell ikke glad for en ny kopp til kaffen eller teen? Og hva er vell finere enn å få en kopp med et personlige preg. Kopp med julemotiv er kjempefint, og her er det egentlig bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre. Det eneste du trenger er noen hvite kopper (IKEA selger mye av dette, den store koppen på bildet koster 7 kr og den minste koster 19 kr) og tusjer som er beregnet for glass- og porselen (disse kjøpes på hobbybutikker, jeg betalte 69kr per farge). 

På koppene kan du skrive/tegne akkurat hva du måtte ønske. På pinterest finnes det mange gode ideer. Etter at du har tegnet på koppene skal de tørke i 4 timer, før de settes i ovnen i 90 minutter på 160 grader. Instruksjon står på pennene. En enkel og rimelig gave som jeg tror de fleste vil sette pris på! En gave til den som har alt altså ;-) Jeg tror faktisk jeg skal lage noen kopper til oss selv jeg. Vi må jo ha noe å drikke kakaoen  og morgenkaffen fra resten av julen! 

Juleverksted med venner

FOR en koselig kveld vi hadde i går hjemme hos Trude og Aleksander. De hadde stelt i stand juleverksted med grøt, gløgg, pepperkakebaking og lyslaging. Virkelig skikkelig hyggelig, og så er jeg så glad for at de arrangerer slike ting midt i uka. Det er jo så gøy å gjøre slik ting i ukedagene, at man ikke alltid må vente på helgen for å finne på kjekke ting. Det tror jeg vi (altså meg og Bjørnar) må bli flinkere til. Gleder meg til flere juledager og kvelder fremover, jeg begynner å kjenne på kroppen at julen nærmer seg med stormskritt. Tiden går litt for fort, men slik er det jo hver eneste jul?

I dag er planen enda litt mer julekakebaking, litt gaver og julekonsert med lillebror i kveld. Snøen daler ned utenfor vinduet her, så stemningen for nok en juledag er i hvert fall på plass ♥

Jingle Ladies

Hei og hopp, og god kveld! Vi er straks på vei ut dørene for å dra på juleverksted. Gleder meg til en hel kveld med venner og hygge ♥ I anledning juleverksted kunne jeg ikke unngå å ta med meg denne T-shorten hjem fra Gina Tricot. Var ikke den litt morsom? Jeg fikk laget litt julegodterier i dag, og til og med prøvd meg på en ny oppskrift. Hvis resultatet ble bra, noe jeg ikke vet før i morgen, skal jeg dele med dere. Det har potensiale til å bli et skikkelig yummy julegodt i hvert fall! 

Men nå: tid for hygge og gode venner ♥ Vi skrives i morgen!

Jul i heimen

Vi fikk opp en del av julepynten i går, og over ser dere litt av den. Til de oppmerksomme så ser dere kanskje at vi ikke har pynt på juletreet. I fjor bestemte vi oss nemlig for å lage en tradisjon om at juletreet får komme opp tidlig i desember, men da bare med lys på. Så pynter vi det heller med julekuler og glitter rundt tredje søndag i advent. I fremtiden blir det nok til at vi pynter det lille julaften slik jeg er vant med hjemmefra, men så lenge julen ikke feires hos oss er det koselig å få opp pynten litt før. Juletreet i stua gir i hvert fall ordentlig julestemning, og nå tenker jeg at det på tide å få litt gang på julekakene her i huset. Jeg skal sette i gang med bakingen om få strakser, så dere kan forvente dere litt oppskrifter og tips til spiselige julegaver i løpet av de kommende dagene. 

Håper dere har hatt en fin start på uken! I kveld skal vi på juleverksted ♥ Det gleder jeg meg skikkelig til! 

Winter Wonderland

Magiske ting har skjedd i løpet av natten, bakken er forsvunnet under et hvitt teppe og solen titter frem. Etter noen dager med storm, vind og regn var det akkurat dette Sandnes trengte! Noe så nydelig ♥ Plis la det bli liggende resten av desember! Vi har planer om å finne frem julepynten i dag, og mer julestemning enn dette finnes vell omtrent ikke? 

Vi var på julebord i går, og føler oss dermed ganske reduserte i dag. Dagen skal brukes til å rydde, slappe av og litt jul, selvfølgelig. Ha en flott andre søndag i advent! Er vi flere som har snø? 

Early morning

Hei og god morgen ♥ FOR en deilig start på lørdagen vi har hatt! Meg og mitt kjære tantebarn har allerede vært oppe i ganske mange timer, sett på film, drukket kaffe/kakao og sett på snøen dale ned utenfor. Snakker vi julestemning eller? Ja! Jeg er så glad for at det kom snø istedenfor regn i dag, det gjør landskapet så mye finere, og så er det jo litt mer koselig å gå ut i. Snøen fortsetter å dale ned utenfor, og jeg håper den er kommet for å bli en stund!

Vi skal fortsette med jul i dag, og skal straks begynne å lage brente mandler. Oppskrift >her<. Håper dere har en like rolig og fin start på lørdagen som det vi har. 

Julen er her!

Åh, se på disse bildene da! Jul ♥ Disse er fra desember i fjor. Jeg blir helt varm av å se på disse bildene og gleder meg til å komme hjem til leiligheten å pynte den klar til jul ♥ Jeg tipper at jeg kommer til å pynte før jeg kommer til å pakke ut, hehe... Det er ikke første desember enda, men allerede i morgen er vi der, og derfor føler jeg det er greit å si at julen er her.  Jeg må innrømme at jeg har mistet julefølelsen litt igjen i alt flyttekaoset, men forhåptenligvis er det på plass igjen i morgen når vi starter kjøreturen vår hjem. Det beste er jo at første stopp på veien er Andorra, og der tror jeg faktisk det er litt snø! *Krysser fingrene* for at det ikke er på veiene da, for vi har jo fremdeles bare sommerdekk *kremt*. 

Vi er snart ferdig med å pakke i bilen, og det føles så rart. Jeg har faktisk sovet i senga vår her for siste gang, for etter nattevakt i natt starter vi å kjøre. Veldig rart! Nå sier vi oss straks ferdig med pakkingen, og da er det en joggetur og middag som står på planen, før de neste timene kommer til å fyke av gårde. Kribler i magen både på grunn av glede, men også fordi tiden går så alt for, alt for fort. 

Det kommer et innlegg mens vi er på veien i morgen, og så snakkes vi igjen fra Andorra! 

Oppskrift: Pepperkake-cookies

Se på disse herlighetene da! Super enkle å lage, og helt fantastisk gode! Lukten av ingefær og kanel gir det julestemning umiddelbart, og det kombinert med litt sjokolade gjør disse kjeksene helt fantastiske! Disse kan du sette i gang med å bake med en enste gang, for disse lager du på null komma niks. Oppskriften har jeg delt på matlagingforalle og oppskriften kommer du direkte til med å trykke >her<. 

Har dere begynt med julekakene? Jeg kan jo egentlig ikke begynne før vi er tilbake i Norge igjen, men litt måtte jeg da gjøre. Det kommer til å bli bake-bonanaza når vi kommer tilbake jo! Haha. 

Inspirasjon: Pepperkakebaking

Direkte linker: 1, 2, 3, 4

Direkte linker: 1, 2, 3, 4

Direkte linker: 1, 2, 3, 4

Direkte linker: 1, 2, 3, 4

Direkte linker: 1, 2, 3, 4

Direkte linker: 1, 2, 3, 4

 

Jeg sitter her og hører på deilig piano-julemusikk (må vente til søndag med den ordentlige) og klikker meg gjennom pinterest. Så mye deilig juleinspirasjon! Pepperkaker er jo noe som hører jula til, og pepperkaker kan man få i alle mulige varianter! Over har jeg samle litt inspirasjon til nettopp det, og linkene til innleggene finner dere under bildene. Her skal det i hvert fall pyntes pepperkaker, lages på pepperkake- kjeks, is og alt mulig annet med ordet pepperkake i seg! Ikke se bort i fra at det kommer noen pepperkake-inspirerte innlegg fremover ;-) 

Jeg er SÅ klar for jul nå! Er vi flere? På søndag starter det hele, og fredagen etter det starter vi vår lille kjøretur "home for christmas". Gjett om den sangen kommer til å spille på repeat da? Haha. Jeg er så klar for jul nå at jeg faktisk har opprettet en egen >Jul< kategori her på bloggeriet, så her finner dere både nye og gamle innlegg som handler om nettopp jul. Bare sånn for å sette stemningen litt liksom♥♥♥

Ha en fin onsdagskveld! 

Tips: Kalendergaver til voksne (70 gavetips til under 70 kr)

Å lage kalender er faktisk noe av det kjekkeste jeg vet om. Gaver generelt synes jeg er veldig gøy, så det å kunne planlegge og pakke inn hele 24 små gaver er jo midt i blinken! Jeg gleder meg til å få barn en gang i fremtiden, slik at jeg kan lage til dem. Haha. Enn så lenge lager jeg kalendere til voksne, og i dag tenkte jeg at jeg skulle dele noen tips til hva man kan putte i kalenderen til dem. Jeg tipper det er mange kjærester, foreldre, besteforeldre eller venner som blir glade for en liten kalender i førjulstiden. Kanskje blir du inspirert til å lage en til noen du er glad i? Jeg har faktisk laget til alle de overnevnte tidligere år, så nå er jeg jo nesten proff? Hehe, neida, men jeg håper likevel dere får noen tips. Her er 70 kalendergaver til under 70 kr: 

 

Link til produkter: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Link til produkter: 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

 

 

Link til produkter: 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26

Link til produkter: 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

 

Link til produkter: 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42

 

Link til produkter: 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49

Link til produkter: 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57

 

Link til produkter: 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70

 

Generelle tips: 

- Gjør det billig. Lag ting selv, vær kreativ. Det kan fort bli dyrt hvis man skal kjøpe 24 gaver til 100kr. Tenk heller at du kan gi en litt større gave enkelte dager, eksempelvis hver søndag frem mot jul. 

- Det finnes flere gaver man kan lage selv. Hva med å lage en liten eske med konfekt. Eksempelvis >disse< kakaotrøflene, >brente mandler< eller >peppermyntekuler<. Andre ideer er for eksempel å strikke noe, eller hva med å lage din egen bodyscrub? Pintrest har utrolig mye fin inspirasjon når det kommer til slikt. 

- Legg litt tanke i innpakningen også. Kalenderen skal jo mest sannsynlig ligge/henge fremme, og da er det jo også fint om den pynter litt opp. 

 - Da jeg laget kalender til mamma for to år siden, hadde jeg også med en del av en julefortelling til hver pakke. Se >her<. Frem mot jul fikk hun altså lese en julefortelling, samtidig som hun fikk en gave. En liten ekstra, koselig ting å gjøre. 

- Tenk at gavene skal være litt personlige. Hva trenger personen du gir den til? Hva liker den?  Vet du at personen elsker IFA, kjøp det, vet du at mammaen din snart er tom for håndsåpe eller kjæresten for deodorant? Da kan dette være fine gaver. 

- Alle gavene trenger ikke å koste penger (eller for den sags skyld ingen av dem). Legg gjerne med et kort med en aktivitet dere skal gjøre sammen (eks. bake pepperkaker, gå i sentrum på kvelden å se på julelys, se en julefilm eller lignende. 

- Dra gjerne på butikker som TGR, Nille og Søstrene Grene. De selger masse små, kjekke og praktiske (og litt mindre praktiske) ting til en billig penge. Her kan du også finne små poser med sjokolade, te, drops og lignende som også er gøy å få i kalendergave. 

 

Lykke til med årets adventskalendere! Hvem skal du lage til? 

Er det for tidlig? - litt juleinspirasjon

Er det for tidlig med juleinspirasjon? Jeg mener nei, jula er jo faktisk like rundt hjørne, og juletida er jo så fin, så jeg forlenger den gjerne litt ♥ Derfor kommer jeg med litt juleinspirasjon i dag. Så utrolig mye fint! Jeg liker godt å pynte med hvitt, grått og grønt til jul, med innspill av rødt og selvfølgelig glitter! Det skal bli så fint å komme hjem til leiligheten vår i desember. Da skal vi virkelig pynte opp til jul med lys, tepper, glitter og pynt. Gleder meg! 

Julesangene har jeg ikke begynt med helt enda, det får vente til første søndag i advent, men sånn utenom det så kjenner jeg at jeg begynner å glede meg skikkelig til jul! Denne jula skal bli så fin sammen med familie og venner ♥ Jeg regner med at vi er flere som har begynt å tenke på jul? Det skal i hvert fall komme mer juleinspirasjon her inne med oppskrifter, gave-tips, filmer og musikk. Håper dere er like klar til jul som meg! 

Kvelden før kvelden

 

Det må jo bare være den mest brukte overskriften på blogger i landet over i dag? Kvelden før kvelden ♥ Kjenner dere på julestemningen? I så fall er det snart på tide.. Vi har en litt annerledes lille julaften i dag, fordi vi feirer alene. Vi er begge vant til å være sammen med familie, men i år ble det bare oss, samt et besøk av Stian også. Akkurat i dag passet det oss veldig greit. Vi har likevel fulgt tradisjonene med julegrøt med mandel og pynting av juletreet, og snart skal Love Actually snurres på tven. Det er vår egen lille tradisjon, altså å se Love Actually hver lille julaften, og når den først snurrer på skjermen, da er jula her! Gleder meg ♥ Håper dere har hatt en fin dag i dag, og at dere får en helt super en i morgen. Jeg håper også at dere kjenner på den litt barnslige kriblefølelsen i magen når dere tenker på at det er jul i morgen. Jippi! 

10 utradisjonelle julesanger

Er du på jakt etter noen nye sanger til julespillelista? Kanskje noen sanger du ikke har hørt før, eller sanger du har hørt før men bare med en liten vri? Uansett, kan man fort gå litt lei av de mest tradisjonelle julesangene, og da kan det være fint å høre på noen litt annerledes julesanger innimellom alle de man hører på i hver eneste butikk man går i disse juletider. Her er et lite utvalg: 

 

1. In a warm place - Sunturns

 

2. That was the worst Christmas ever - Sufjan Stevens

 

3. What christmas means to me - CeeLo Green 

 

4. Just like Christmas - Sunturns 

 

5. Christmas lights - Coldplay 

 

6. Hallelujah (Christmas is here) - Sunturns 

 

7. White christmas - Lady Gaga

 

8. Peppermint Winter - Owl City 

 

9. Step into Christmas - Elton John 

 

10. Christmas (Baby please come home) - Mariah Carey 

Julefilm anbefaling: Mirakelet på Manhatten 

Jeg kan ikke tro at jeg ikke har sett denne julefilmen før. Den var jo bare superkoselig! 

Filmen handler om en gammel mann som påstår at han er julenissen. Han møter på 6 år gamle Susan, som har lært av mammaen sin at julenissen ikke finnes. Men så oppdager Susan at hvis man virkelig tror, kan man få sine største drømmer i oppfyllelse. 

Dette er virkelig tidenes søteste julefilm, og den burde dere virkelig snurre før julaften for å bringe frem litt julestemning. 

Ugly Christmas Sweater Party

 

I går arrangerte vi Ugly Christmas Sweater Party her hjemme. Vi ble en liten gjeng, da det er en del som ikke er kommer hjem på ferie enda. Vi pyntet så stygt vi kunne, tok på oss de stygge genserene våre, satte på julemusikken og spiste grøt. 

I dag er vi klar for enda mer julestemning. Den stygge pynten skal tas av treet og så skal vi få på noe som er litt mer i vår stil. Så blir det innpakking av julegaver og julefilm resten av dagen! Koselig ♥ Og apropo julefilm, jeg har en skikkelig god anbefaling! Den kommer i kveld eller i morgen. 

 

Julestemning 

Begynner dere å kjenne litt på julestemningen eller? Tenk at det bare er en uke igjen til julaften! Tiden går så alt for, alt for fort! Er dere ikke enig? Slik er det hvert eneste år. Desember forsvinner på et blunk. Det må jo være den travleste måneden i året? Egentlig litt komisk, da hele ideen med jul er å slappe av og kose seg, men slik vet vi jo alle at det blir når bare julaften kommer... 

Over er i hvert fall litt bilder som jeg håper gir litt julestemning? Vi har pyntet juletreet med lys, og etter helgen skal vi ta på alt av pynt også. I går var Ingrid og Annie her, og vi laget litt forskjellig av julekaker og godt. Veldig koselig! Hele denne helgen skal bare bli kos egentlig, for i morgen har vi invitert på julefest, og jeg gleder meg sånn! Ugly Christmas Sweater party it is, og jeg kan love dere at vi skal få det ugly her inne før den tid. Vi har altså en god del ærend denne lørdagen, så her er det bare å henge i!

Oppskrift: Havrekuler med pepperkake!


Orginal oppskrift >her< (har gjort noen endringer)

♦ 100g smør  //  ♦ 1 ts vaniljesukker  //  ♦ 2 ss kakao  //  ♦ 6 ss sukker  //  ♦ 1-2 ss vann  //  

♦ 1/2 ts espressopulver  //  ​♦ 2 dl havregryn  //  ♦ 1 dl pepperkakesmuler + pepperakesmuler til pynt 

Kjør pepperkaker i en blender, slik at du får pepperkakesmuler. Blant alt sammen til en fast deig, og sett i kjøleskapet en times tid, slik at den blir lettere å jobbe med. Form til små kuler og rull i pepperkakesmuler. Oppbevares i en tett boks, kjølig. Perfekt julesnacks til julekaffen! 

Ønskeliste julen 2016

Hvert år deler jeg alltid ønskelisten min med dere, men i år har jeg virkelig ikke så mange ønsker. Eller, det vil si, meg og Bjørnar har flere ønsker sammen, og ikke så mange alene. Så her er i hvert fall ønskelisten min/vår denne julen. Ikke så veldig spennende, men ting vi blir veldig glad for! 1. Flybilletter (jeg ønsker alltid å reise et sted, hvor som helst) eller bare en annen opplevelse. Beste gaven å få!  //  

 2. Fjellsko. Det er snart på tide å bytte ut mine flotte gamle  //   

3. Aktivitetsklokke. Jeg har fått låne en av Ingrid den siste tiden, og det har vært spennende å følge med. Kanskje kommer jeg skikkelig i gang med treningen igjen med litt hjelp fra klokka? Lov å håpe!  //  

4. Varme gensere (denne er fra Nelly)  //  

 5. Polaroid kamera. Det virker så gøy!  //  

6.  Photoshop til Mac  //  

7.  Fiskestang!  //  

8. Garn og strikkeoppskrifter. Nå er jeg snart ferdig med genseren jeg har holdt på med i et år, så nå trenger jeg et nytt prosjekt for det neste året ;-) Eksempelvis >Skappel< genseren i fargen petroleum.  //

9.  >Dette< smykket med ananas!  // 1. Bestikk. Jeg synes Thale bestikket fra Hardanger er flott (helt tilfeldig?), men vi ønsker oss mest bare helt vanlig bestikk.  //  

2. >Dette< TV-bordet fra Jysk  //  

3. Nye laken  //  

4. Firkantete middagstallerkner fra Porsgrund porselen, Sense  //  

5. 70 x 100 ramme. Vi har nemlig kjøpt oss et print, men har ingen ramme til det  //  

6. Steketermometer. Slik at vi kan lage noen skikkelig ordentlige middager!  //  

7. Et spann med kalkmaling  //  

8. En ny stekepanne  //  

9. Dyne og pute til gjesterommet  //  

10. Gavekort på coop obs bygg. Da kan det bli litt oppussing i heimen!  //  

11. Penger til vedstabler fra helmin (ligner på den over, men større)  //  

12. Noen gode grytekluter  //  

 

Vi har altså mest julegaver sammen i år, og jeg vil også si i litt forskjellige prisklasser. Ellers blir vi jo glad for absolutt alt vi får. Jul er fint uansett det! Men jeg er alltid spent på hva Bjørnar finner på til meg. 

Hva ønsker du deg til jul i år?

Gjør julegavehandelen til en morsom date

I går var vi ute og handlet noen siste gaver før jul. Bjørnar fikk jo i fjor "1 år med dater" i gave av meg til Valentines i fjor. Årets siste date var å dra på julegavehandel med et lite mission. Vi måtte nemlig innom noen sjekkpunkter å ta bilde av oss selv. Over ser dere et lite utvalg, blant annet bilde med et juletre, med stygge julegensere og med julenissen. 

Julegavehandelen kan fort være stressende og kaotisk, og da er det gøy å lage den om til en fin og morsom date. Vi koste oss i hvert fall mye i går. 

Oppskrift: Lussekatter

God morgen på denne flotte Luciadagen. Man må jo nesten bake lussekatter på Lucia hvis man har tid og mulighet, er dere ikke enig? Det er i hvert fall planen vår i dag. I fjor laget jeg noen som ble skikkelig gode, så i år tenker jeg å bruke den samme oppskriften, og tenkte at jeg gjerne kunne dele den med dere. 

♦ 5 dl melk  //  ♦ 150g smør  //  ♦ 125g melis  //  ♦ 0,5g safran  //  ♦ 50g gjær  //  ♦ Ca. 750g hvetemel  

Kok opp melk, smør og melis. Ta av platen og bland inn safran. Avkjøl til 37 grader, og bland inn gjær og mel. Lag små S-er og la bollene heve på brettet i en times tid. Pensle med egg og litt melk, og ha på rosiner.Stek på 230 grader i 8-10 minutter.

 

Ha en flott Luciafeiring i dag! Håper vi er flere som har planer om å spise gule boller ;-) 

Å hei hvor det går


Vi har fått inn juletreet helt uten pynt og lys, men gaver har vi i hvert fall!
 

God søndag! Vi var på julebord i går og over ser dere antrekket. Vi kan vell si at denne søndagen er ganske så slapp, ettersom at julebordet varte til ganske langt ut på natt. Gøy var det i hvert fall, og at formen er litt så som så i dag er dermed helt greit. Vi har uansett ikke andre planer enn å slappe av på sofaen, og etterhvert hente lille Disney som har overnattet hos farmor i natt. Hehe, lille babyen vår. Vi skal på julekonsert også i kveld, så da håper jeg på skikkelig julestemning. 

Men først: Narcos på tven og egg og bacon til frokost. En ganske ok+ søndag må jeg si. Håper dere har en like fin en!

 

Oppskrift: Havreflarn

Wow, så gøy at det er så mange som titter innom her for tiden, det gjør meg glad! ♥ Så nå må jeg jo også levere litt, og i dag med en liten oppskrift på havreflarn. Det er mange som har klikket innom juleoppskriftene mine de siste dagene, og flere skal komme i løpet av desember. Samt at jeg legger inn litt nyere og bedre bilder på noen av de gamle oppskriftene. Uansett, her er i hvert fall oppskriften på havreflarn. De er utrolig enkle å lage, og smaker helt himmelsk godt! 

♦ 150g smør  //  ♦ 200g lettkokte havregryn  //  ♦ 2 egg  //  ♦ 250g sukker  //  ♦ 2 ts bakepulver  

 


Pisk eggedosis av sukker og egg. Smelt smøret, og bland det inn i eggedosisen sammen med havregrynet og bakepulveret.  Sett røren i kjøleskapet i 30-60 minutter, da får du finere havreflarn etterpå, og røren blir lettere å jobbe med. Bruk en teskje når du legger en klatt med røre for hver kake på et bakepapirkledd stekebrett. Det er viktig at det er god plass mellom hver klatt, da kakene flyter godt ut over. Stek på 175 grader i ca. 8 minutter, de skal ha en gylden farge. Avkjøl på rist. Dette må være verdens enkleste julekake å lage, og samtidig veldig god! Passer perfekt hvis du har dårlig tid. Man kan jo også smelte sjokolade og ha mellom to havreflarn. Nam! Til nå i år har jeg bare laget slike julekaker som går raskt og enkelt å lage, og det er vell det jeg kommer til å fortsette med også. Jeg har faktisk snart spist opp den ene sorten jeg har laget allerede, men de ble så gode! Skal dele oppskrift på dem også. 

I dag har jeg fri, og jeg skal bruke dagen til litt ferdigstilling av julegaver, blogg, baking og rydding. Nydelig dag! 

En liten video for å bringe frem litt julestemning

Come together

Denne videoen av Wes Anderson for H&M synes jeg var så søt, at jeg bare måtte dele den med dere. En liten søt julefortelling om julefeiring på et tog. Er det ikke fint å se slike småsnutter før jul da? Den ga i hvert fall meg julestemning ♥

White christmas
Alle bildene er hentet fra Pinterest
 

Åh, hvor nydelig er det vell ikke med snø og lys julepynt? Elsk ♥ Nå setter vi kursen mot snø og hyttekos, og jeg gleder meg bare skikkelig til denne helga! Den skal bli så fin ♥ På hytta har vi ikke internett, så vi skrives ikke igjen før på søndag. Men for å gjøre opp for det, skal jeg prøve å filme en del og sette sammen en liten snutt i neste uke, hvis dere er interessert? 

Ha en strålende helg! Har dere spennende planer? Flere som drømmer om en hvit jul?

 

Christmas morning


 

Tenk at desember er her allerede! Plutselig kom den veldig fort. Jeg blir så glad! ♥ Over er litt bilder fra morgenen min, og jeg gleder meg til å starte hver dag i Desember på denne måten (i hvert fall mange dager), med pysj, julelys, adventskalender og kaffe fra julekopp. 

Ute er det dessverre lite som minner om jul, men allerede i morgen tar vi turen opp til hytta og snøen. Gleder meg skikkelig! DA skal det blie julestemning da. Hehe. Men først er det tid for valpekurs og nattevakt. Vi skrives i morgen før vi setter kursen mot julestemningen. 

Håper dere har hatt en strålende start på desember, noen som har fått noe fint i kalenderen? Både meg og Bjørnar hadde tenkt likt i dag, og vi fikk begge flax-kalendere som den første gaven. Gøy!

Those christmas lights

"Those Christmas lights light up the street
Down where the sea and city meet
May all your troubles soon be gone
Oh Christmas lights, keep shining on"

- Coldplay

 

I går tok vi frem litt julepynt, og nå er det blitt helt utrolig koselig i leiligheten her! Kveldene blir med en gang litt mer lunere og koseligere ♥  I dag har jeg også kjøpt litt lys som vi skal henge opp ute, og snart blir det skikkelig julestemning her på fjelltoppen. Jeg blir så glad av tiden vi har i vente nå, bare tenk så mye fint som skal gjøres, oppleves og nytes i løpet av den neste måneden ♥ Jul, jul, jul ♥

Tenning av julegrana

Julestemning♥

Vi har akkurat kommet hjem fra en liten tur nede i sentrum, hvor vi har sett på tenning av julegrana. Alt for mye folk, barnevogner og sang, men veldig koselig å se de opptente julegatene. Endelig føler jeg meg frisk og god igjen, og i dag har virkelig vært en deilig dag hvor vi har fått gjort mye! Ryddet, vasket, gått tur, vært i sentrum og snart får vi besøk. Julegrøt står på menyen i kveld, og jeg gleder meg! Tenk så deilig at julen er i gang, eller i hvert fall advent. Vi har smålig begynt med litt pynt her hjemme, og nå gleder jeg meg bare skikkelig til tiden vi har i vente! Nå skal jeg straks sette i gang med litt julekaker mens grøten står og putrer, og så er det vell kanskje lov til å sette på litt julemusikk også? Yey! Vi må jo la jula vare så lenge den bare kan!

En måned fylt med glede


 

God kveld og god torsdag! Snart helg! Jeg har faktisk helg allerede, og har hatt fri hele dagen. Jeg har brukt den på trening, kalenderinnpakking og ikke minst valpekurs. Torsdag betyr valpekurs for vår del i disse dager, og det er så gøy! Vi lærer så utrolig mye, og det er virkelig verdt hver eneste krone. Disney koser seg selvfølgelig også helt utrolig mye, og er så flink! 

Over til bildene: Jeg tenkte jeg måtte bringe litt julestemning til bloggen med litt bilder fra jula i fjor. Det er alltid så spennende å se tilbake på bilder fra året før, og jeg får alltid den samme tanken: Lurer på hvilke bilder jeg vil se tilbake på neste år. Jula i år blir uansett litt annerledes. Første jul i ny leilighet, første jul for Disney og første jul der jeg ikke er student. Jeg gleder meg så fryktelig mye! Og allerede på søndag er vi i gang med 1. søndag i advent. *Glede*. Kanskje setter jeg i gang med litt julekake-baking også i helgen? For en fin måned vi har i vente ♥

Gaveguide: Gave til pappa

Mitt mest leste innlegg her på bloggen må være >dette< innlegget som jeg skrev for to år siden med tips til gaver man kan kjøpe til mamma. Hver eneste uke, og gjerne opp til flere ganger, ser jeg at det er noen som er inne og får inspirasjon fra dette innlegget. Gaver kan jo være vanskelig, men også veldig gøy hvis man klarer å finne det rette. Det er uansett veldig kjekt å se at dere setter pris på litt tips, og dermed tenkte jeg at jeg skulle fortsette med litt gaveguide. Tidligere har jeg også skrevet en guide med >gaver til kjæresten<, og i dag kommer det litt tips med gaver man kan kjøpe til pappa. Hvis man har litt inspirasjon og ideer på forhånd blir julegavehandlingen så mye enklere, og jeg har også troen på at man finner litt mer flotte og passende gaver. 

1. Kniver - Vi trenger vell alltid noen nye, gode kjøkkenkniver? I hvert fall har jeg troen på at det alltid er en sikker vinner. Hvor irriterende er det vell ikke med uskarpe kniver. Jeg har dessuten også en liten formening om at de fleste menn synes at gode kniver er viktig, og noe som også er litt gøy. Noen som har merket det samme? I huset mitt er de i hvert fall opptatt av det. 660kr. 

2. Lommelykt - enda en gadget som kan være kjekk å få. Enten om det er en vanlig lommelykt, eller også en hodelykt. 99 kr. 

3. Gavekort på kino (eller annet) - Hva med å gi pappen din et gavekort på kino? Gjerne si at dere skal gå sammen også for eksempel. Koselig! 

4. Et par med hansker - Gjerne noen fine som pappen din kan bruke sammen med dressen på julaften og nyttårsaften. En fin og praktisk gave, som jeg tror vil bli satt pris på! 449 kr. 

5. Kaffekvern - Er pappaen din like glad i kaffe som min? Da kan det være kjekt å gi bort en kaffekvern. Tenk å kjøpe deilig kaffebønner og male det til den flotteste filterkaffen. Perfekt julegave til en som har alt! 359 kr. 


6. En flaske Whiskey - Eller likør, cognac eller vin, eller en god øl? Dette er virkelig noe de fleste pappaer vil sette pris på. Nå har ikke jeg peiling på noen av delene, men det har de heldigvis på vinmonopolet, så her er det bare å si hva du vil ha og til hvilken prisklasse, så blir det nok en helt super gave!

7.  Juledrammeglass -  En flott gave som pappen din kan ta frem hver jul til akevitten eller lignende.  169 kr. 

8.  Armbånd med magnet - Til den handy pappaen. Har du en pappa som alltid ordner opp og fikser, da har han kanskje bruk for et slik magnetbånd? Eller det er i hvert fall kjekt å ha. Så slipper du å høre banning og steiking hver gang en skrue forsvinner under et sted det er vanskelig å få tak i den igjen ;-) 179 kr. 

9. Krydder - Godt krydder er noe som alltid blir satt pris på. Kjøp inn en god krydderblanding som passer til hva pappen din liker å spise/lage. 59 kr. 

10. Slips - Kanskje på tide at pappaen din bytter ut det gamle juleslipset han har hatt siden du kom til verden? 129 kr.
 11. KaffeTil alle kaffeelskere! Kjekt å få en litt spesiell kaffe også. 

12 & 13. kerAlt etter som hva pappen din liker. Roman, fakta, kokebok, you name it!

14. DeodorantSåpe, parfyme osv. Bruksting er alltid kjekt å få, og gjerne noe litt mer annerledes enn det man kan kjøpe på dagligvarehandelen. 175kr. 

15. MatHva med et slikt godt middagssett? Eller en kurv med alt av hans favoritt snop, mat og øl? Kanskje også med en lovnad om at du skal lage maten for pappen din? 16. Konfekt - Eller annet snoperi som du vet at pappen din elsker. Hva med en skikkelig god likørsjokolade?

17. Verktøykasse - Hvis han ikke allerede har det fra før av, så trenger han det nok! 119 kr.

18. LommebokGår pappen din rundt med en slitt lommebok som han har hatt siden tidenes morgen? Kanskje er det på tide med en ny... 299 kr

19. WhiskeyglassEller en annen type glass. Fin gave å gi! 314 kr. 

20. Grillredskap - Det er jo ikke for tidlig å tenke på sommer i jula. Har du verdens beste grill-pappa? Da trenger han kanskje litt redskap, kanskje sammen med en kokebok med grilloppskrifter og tips? 99 kr. 21. Skjerf - Går litt i lue-, votter-, hansker kategorien. Dette er kanskje noe som pappaen din trenger, men som han aldri helt har kommet på selv. 349 kr. 

22. Gavepakke - Hvis du sliter skikkelig med å kjøpe gaver, finnes det mange ferdige gavepakker som er enkelt å gi bort. For eksempel denne på bilde med julekaffe og trøfler. Nam!

23. Toalett-golf - Hvis pappen din virkelig har alt, har han nok likevel ikke et mini-golf sett til å sette foran do? Har du lyst til å gi bort en morsom gave i år, kan dette vær noe å satse på... Haha! 159 kr. 

24. Sjokoladeverktøy - Enda en morsom gave til den som har alt.  179 kr. 

25. Skjegg shampoo - Har du en pappa med et skikkelig skjegg som han trenger å ta litt vare på? Fin gave, og noe han trolig ikke har fra før av. 139 kr. 

 


 

Håper dere fikk noen gode tips til gaver i alle prisklasser. Liker dere slike innlegg? I så fall kan jeg lage noen flere gaveguider før julen slår inn for fullt og alle gavene burde vært handlet. Hvem andre vil dere i så fall ha tips til?
 

 

Oppskrift: Granola med smak av jul!

Det er så gøy at det er så mange som tar turen innom her for tiden. Det gjør meg både glad og motivert, og gjør at jeg får lyst til å presse inn litt mer tid til bloggen. Denne uka har vært travel med både jobb og hund, også ettersom Bjørnar har vært på kurs fra 08-22 hver dag. Det får meg til å tenke på hvordan det ville vært å ha lille Disney alene i hvert fall. Jeg tror vi fungerer alle tre bedre som enn trio. Uansett: Hvis dere har noen ideer eller ønsker til hva jeg skal skrive mer om, eller hvilke innlegg dere synes er interresante å lese må dere bare hyle ut! I dag kommer i hvert fall en ny oppskrift, og det føles alt for lenge siden sist jeg delte på bloggen. Denne granolaen ble skikkelig god, og gir den perfekte lille før-julsstemningen! 


 ♦ 3 kopper havregryn  //  ♦ 1 kopp mandler  //  ♦ 1 kopp hasselnøtter  //  ♦ 3-4 ss smeltet smør  //  

♦ 2 ss honning  //  ♦ 2 ts kanel  //  ♦ 1/2 ts nellik, malt  //  ♦ 1 ts malt ingefær  //  ♦ 1 ts vaniljesukker  //  

♦ 1/2 ts allehånde, malt  //  ♦ 1/4 ts anis, malt  //  ♦ Marsipan (i små firkanter)  //  ♦ Tranebær (evt. sjokoladetrekte)

 

Tips: 

- Bruk den samme koppen når du måler til havregrynet og mandlene, slik at størrelsesforholdene blir riktig. 

- Mandlene og hasselnøttene kan du selvfølgelig bytte ut i andre nøttetyper. 

- Smak til med krydderet litt selv. Noe kan selvfølgelig utelukkes, men denne kombinasjonen gir virkelig en duft av jul!

- Marsipan og tranebær kan utelukkes, men gir en ekstra piff til granolaen. Vi hadde sjokoladetrekte tranebær, men man kan selvfølgelig også bruke helt vanlige tørkede tranebær. Bytt eventuelt ut med eks. mørk sjokolade i biter? Nam!

 Sett ovnen på 175 grader. Ha de tre koppene med havregryn i en bolle. Del opp mandler og hasselnøttene og ha dette i den samme bollen. Bland inn krydderet og vaniljesukkeret. Smelt smøret og honning, og bland dette inn i blandingen. Alt av havregryn og nøtter skal være dekket av et lite lag med smør. Ha alt over i en bakepapirkledd stekepanne. Spre det godt utover. Stek i 20-30 minutter, der du hvert 10 minutt tar stekeplaten ut og rører litt i granolaen. Dette er for å sikre at alt blir stekt. I mellomtiden skjærer du opp litt marsipan og gjør klar tranebærene. Når granolaen er ferdig i ovnen og er blitt avkjølt, blander du inn marsipan og tranebær. 
 

Granolaen passer perfekt til eks. topping av yoghurt. Prøv sammen med vaniljeyoghurt. Helt magisk! Deilig med litt julesmaker i November. 

 

Nå får jeg hive meg rundt her og komme meg på en liten tur med Disney, før turen bærer videre til jobb. Jobbhelg og julebord står på planen denne helga, så jeg er egentlig sikker på at helga er over før jeg i det hele tatt får blunket. Har dere planer denne helgen? 

Bringer jul til bloggen


Kopp fra kremmerhuset //  Juletre fra Ellos  //  Til/Fra lapper fra Kremmerhuset  //  Julekule fra Skeidar  //  Julepynt fra H&M  //  Lyslenke fra IKEALyslenke fra Ellos  //  Stearinlys fra IKEA  //  Putetrekk fra H&M  //  Servietter fra H&M  //  Julestrømpe fra Kremmerhuset 
 Kopp fra Kremmerhuset  //  Lys fra IKEA  //  Løper fra Kremmerhuset  //  Pyntesteiner fra IKEA  //  Dekorpære fra Skeidar   //  Julekule fra H&M


Julekule fra Skeidar  //  Kjøkkenhåndkle fra H&M  //  Girlander fra Ellos  //  Støpeformer fra IKEA

 

Unnskyld til alle dere som synes det er ALT for tidlig å tenke på jul, men det blir nok mye jul her på bloggen fremover. Jeg kan ikke huske sist det kriblet så godt i magen av tanken på jul. Jeg håper virkelig at denne julestemningen jeg føler på nå får vokse seg større og større frem mot julaften. Jeg har nevnt det tidligere også, men jeg tror nok at det å slippe flere eksamener rett før jul gjør at jeg også får litt mer tid til å kose meg med alle juleforberedelsene. Jeg elsker jul! ♥ Nå er det bare å vente til 1 søndag i advent, for da kan vell julemusikken settes på full guffe. Eller? Hvis det bare kunne kommet litt snø også nå, så hadde julestemningen vært komplett. Gjerne en snø som lå som et tykt teppe gjennom hele desember. Det er lov å drømme... 

Over har dere litt inspirasjon til ulik julepynt som selges i butikkene nå. Det er så gøy å gå i butikkene for tiden å se hvordan de har pyntet, hva de har tatt inn for sesongen, og ja, bare kjenne på stemningen ♥ Jeg tror jammen jeg må ta med meg Bjørnar på en aldri så liten handlerunde neste uke, mest bare for å nyte synet av alle de glitrende lysene og flotte utstillingene før julekaoset begynner for fullt. 

Flere som har begynt å kjenne på julestemningen? Førjulstiden er jo den beste!

Pepperkakehus


Tenkte jeg måtte stikke en liten tur innom bloggen sent denne søndagskvelden, for dere har jo vært så snille og tatt turen innom selv om det har vært stille her denne helgen. Over ser dere en av helgens aktiviteter. Vi har laget pepperkakehus med tantebarna, som vi skal sende inn til aftenbladet sin pepperkakelandsby. Det blir så koselig det! Kjekt med litt tidlig julestemning ♥

Ellers har helga gått til date, litt handling, barnepass, avslapping og jobb. I dag har vi også vært en tur hos mamma og spilt spill med hele familien. Vi har kjøpt oss et nytt brettspill: politisk ukorrekt. Utrolig morsomt, groteskt og upassende! Haha. Alt i alt en flott helg, og snart er vi klar for en ny uke. Må bare nyte en time til på sofaen først. Neste uke bringer med seg masse jobb, og ellers også mye på planen, så her er det bare å henge i, og så begynner jammen meg juleukene!! Åh, det er lenge siden jeg har gledet meg SÅ mye til jul altså! Kanskje fordi at jul i år ikke også er lik eksamen?

Inspirasjon til julepynt


Alle bildene er hentet fra Pinterest
 

Jeg tipper det er flere fra østlandet som har fått skikkelig julestemning i løpet av det siste døgnet? Dessverre er ikke snøen kommmet til Rogaland, men jeg håper faktisk at den er like rundt hjørnet. Jeg vet jo at det blir et kaos uten like, men likevel: så koselig! Jeg er i hvert fall veldig klar for å få litt julestemning, selv om noen kanskje vil mene at det er litt vell tidlig. Julen kan godt vare i to måneder for min del i hvert fall! 

Over har jeg samlet litt inspirasjon til julepynt. Det skal bli så koselig å få pyntet denne leiligheten til jul, for aller første gang! Og ikke minst også få pynte sammen. Jeg liker i hvert fall stilen som går igjen i bildene over. Nå er det bare å vente noen uker til, og så skal pynten opp og frem. Hvor tidlig kan man begynne med julekakene egentlig? 

Første tegn på at julen nærmer seg


Adventsstake og kopp fra Feel
 

I går var vi en tur på butikken, og ikke før de hadde fått fjernet alle Halloween-tingene var julepynten kommet opp. Her snakker vi lys utenfor kjøpesenteret og flere av julesakene var i ferd med å pakkes opp inni butikkene. Jeg elsker jul, og synes egentlig bare det er koselig at de starter tidlig. Ja til at jula skal vare så lenge som mulig! Vi er jo dessuten tidlig ute med julegavehandelen i år, og det føles så bra! Det blir på en måte mye mer koselig, og man slipper stress og mas. Nå koser vi oss bare masse med planleggingen ♥ Eller i hvert fall jeg da, hehe. I går kjøpte vi også med oss noen små juleting, de første tingene til denne leiligheten. Nemlig en adventsstake (som jeg aldri har eid før!) og en koselig kopp. Gleder meg til å tenne masse lilla lys i adventsstaken (FOR en koselig tradisjon!) og drikke masse varm kakao fra koppen. Ja, nå kan jula bare begynne altså! 

Hvordan behandler den første dagen i november dere? Jeg klarer så vidt å gå i dag etter gårsdagens treningsøkt med Ingrid. Endelig er jeg i gang igjen, og det føles godt, men også ekstremt tungt! Heldigvis har jeg en helt super treningsbuddy, så dette skal jeg klare! Men det er alltid tungt å starte på igjen etter flere måneder uten noen særlig form for trening, men så vet jeg også at jeg bare må komme meg over den værste kneika, så vil kjenne på energien og gleden treningen gir meg igjen. Derfor kjører jeg på med enda en treningsøkt i dag, så får vi se om jeg i det hele tatt kommer meg opp av senga i morgen... 

Oppskrift: After Eight Kaffe


 


 

Perfekt drikk i disse vinterdager! Anbefales på det sterkeste etter en lang tur ute i vinterkulden / etter skitur.

 


♦ Sjokoladesaus  //  ♦ 4 biter AfterEight  //  ♦ 2 dl varm melk  //  ♦ 1 dl kaffe

 


Ha sjokoladesaus langs innsiden av glasset. Varm opp melk og AfterEight. Ha kaffe i et glass, og så den varme melken med skokolade. Ta evt. og pisk litt fløte til krem og ha på toppen sammen med litt AfterEight som er delt i mindre biter. 

1 juledag
 

Her er litt bilder fra gårsdagen. Vi startet dagen med lang frokost i pysjen. Jeg elsker 1. juledag frokosten, alltid så mye godt på bordet. Senere var det tid for snickerskake for å feire lillebror sin 14-årsdag. På kvelden hadde vi singstar battle, og lo så vi begynte å grine til tider. Det er gøy det! Kvelden ble avsluttet med en runde med "ryktet går" (virkelig et brettspill jeg anbefaler) og die hard på tv. 

Hvordan har deres første og andre juledag vært?

Gledelig jul


 
 

God jul til dere alle! Litt bilder fra gårsdagen får dere over her. Vi hadde en veldig koselig julaften, og jeg har fått utrolig mye fint! 

Meg og Bjørnar startet dagen i nye pysjer og hele gjengen så på tre nøtter til askepott. På kvelden ble det god mat, litt godt i glasset og mange flotte gaver på alle sammen. Håper dere også hadde en flott julaften! Her feirer vi lillebror sin bursdag i dag, så nå er det snart kaketid, og i kveld blir det pizza og singstar battle!

6 julefilmer som skal ses denne julen


 

Tre nøtter til askepott må ses hver eneste julaften, jeg håper det aldri blir en jul der jeg ikke får sett denne filmen! Love Actually er tradisjon på lille julaften for min del, og det er virkelig en film jeg aldri blir lei av. Gleder meg masse til å se den igjen i år! A christmas carol er blitt tradisjon etter at jeg så den for første gang på kino, den er jo så søt og bra laget! Skjønnheten og udyret - den fortryllende julen fant jeg på Viaplay her om dagen, og den minnet meg sånn om barndommen. Husker spesielt en scene der de er ute i skogen og finner det perfekte juletreet. Gleder meg til å se den og bringe frem litt nostalgi! Frost er så gøøøy! Kanskje jeg må få med tantebarna på å se denne, så kan vi synge i kor! Reisen til julestjernen ses hver julaften etter tre nøtter til askepott, den er så koselig. 

 

Har du noen julefilmer du har planlagt å se i år?

Siste-liten julegaver:

Mangler du noen av julepresangene fremdeles? Da er det på høy tide å bli ferdig med dem. Noe spiselig er alltid gøy å få i presang, og perfekt å gi til den som har alt!. Her har dere noen tips til spiselige julepresanger som dere kan lage i dag, og gi bort på julaften:

Baylies-kuler


Deilige marsipankuler med baylies i. Skikkelig slager!

 

Kakaotrøfler

Verdens beste julegodt?

 

Brente mandlerBrente mandler er lett å lage, og veldig godt! I min oppskrift får du vite hvordan du kan lage dem med en liten vri - nemlig med ulike smakstilsetninger.

 

Hjemmelaget Marshmallows Dette har jeg laget for første gang i år. Det er SÅ mye lettere enn man skulle trodd, og det blir veldig godt!

 

Kakao på pinne 


Lekker gave. Kanskje også med hjemmelaget marshmallows?

 

PeppermyntekulerRaskt å lage, godt å spise!

 

Håper dere slipper å stress med julegavene i siste liten. Kos dere og nyyyyt den siste førjulstiden!

Juletrehogging


 


 

 

I går var vi ute og hogget juletree på Ræge juletreegård. Dette gjorde vi også i fjor, og fra nå av synes jeg vi kan kalle det en tradisjon! Det er så koselig å gå rundt i "juletreeskogen" å bestemme seg for det perfekte juletreet, og etterpå gå inn i låven for gløgg og pepperkaker. I går var også tantebarna med oss ut for å hogge, og det var så koselig! Har ikke jeg bare verdens søteste tantebarn? 

Jeg synes virkelig vi har lagt oss en flott tradisjon, og gleder meg til å pynte treet på lille julaften!

Juleverksted


 

Et lite bildedryss fra gårsdagens juleverksted. Meg, mamma, Ane og mammaen til Ane fortsatte i år med tradisjonen vi hadde da vi var små, med juleverksted. I går laget vi mye forskjellig konfekt, og esker som vi kunne ha sjokoladen oppi. Veldig koselig og gøy!

I dag fortsetter julestemningen, for vi skal ut å hogge tre! 

En juleliste

Lista har jeg hentet >her<, og bildene >her<


 

1 desember eller lille julaften?

Helt klart lille julaften. FOR en fantastisk dag! Gleder meg ♥ Vi har så mange fine tradisjoner denne dagen. Julegrøt med mandel og premie, pynting av juletree og se love actually.  

Pepperkaker eller kakemenn?

Kakemenn. Mange synes de er tørre og med lite smak, men det kan jeg ikke skjønne? Det er jo kjempegodt! 

 Gi eller få gaver?

Jeg ELSKER å gi gaver. Det er faktisk selve denne gave-prossessen jeg gleder meg aller mest til før hver jul. Det er så gøy å planlegge og overraske, og ikke minst: pakke inn! Bjørnar mener jeg tar litt av med den innpakkningen, og at jeg snart burde ta opp forbrukslån for kjøp av julegavepapir... *kremt*. Jeg pleier å dele gavene opp istedenfor å pakke alt inn i samme, slik at jeg får flere gaver å pakke inn. Haha. Men misforstå meg rett: jeg er veldig glad i å få gaver også! Veldig spent på hva jeg får denne julen. 

Ekte tre eller plastikk tre?

Ekte. Det er noe eget med lukten av edelgran og grannåler overalt i hele huset. Men jeg kan se for meg at meg og Bjørnar kommer til å ha plastikk tre i fremtiden, så lenge vi ikke feirer julen hos oss. 

Tre nøtter til askepott eller reisen til julestjernen?

Tre nøtter til aksepott, hvis jeg må velge, men synes reisen til julestjernen også er kjempekoselig! Men det blir faktisk ikke jul uten tre nøtter til aksepott..

 Hvordan ser julaften ut for deg?

Jeg prøver alltid å stå opp tidlig sånn at jeg skal få tid til å nyte julemorgenen og se på snekker Andersen på tv. Så de første timene av dagen blir brukt i pysj, med julebrød og kakao til frokost. Askepott og reisen til julestjernen snurrer på skjermen. Så er det på tide å stelle og ordne seg. Og så drar meg og mamma på den siste julegudstjenesten for å synge litt julesanger og ringe julen inn. Det er ingen andre som gidder å være med oss i kirken lenger, men det er liksom blitt tradisjon for min del. Etter det er det hjem for å begynne/fortsette med julemiddagen. Tven snurrer gjerne samtidig med koselige juleprogrammer, og stemningen bygger seg opp til selveste julekvelden. Så nytes julemiddagen, og det er alltid så koselig. Nå som jeg er blitt større har jeg begynt å sette mer pris på julemiddagen, og synes at dette er utrolig koselig. Alle sitter pyntet rundt bordet og spiser god mat og hygger seg sammen. Vi tar julaften med veldig ro i min familie, og stresser aldri, og derfor begynner ofte julegaveoppakningen ganske sent. Og den varer og varer, for jeg er nemlig ikke den eneste i familien som liker å pakke inn mange gaver. Hehe. Vi henter en og en gave, og ser på når personen som gaven er til pakke opp. Ofte er vi ikke ferdig før nærmere midnatt, og har gjerne en pause med riskrem og rød saus imellom pakkene. 

I år skal vi være flere til jul (i fjor var det bare meg, mamma og lillebroren min). I år kommer også kjæresten til mamma, storebror og hans kjæreste og Bjørnar skal være med. Gleder meg veldig mye! 


 

Ribbe eller pinnekjøtt?

Ingen av delene! Vi spiser alltid svinestek på julaften. Tror det er en dansk tradisjon som mamma har fra morfar (som er dansk). Pinnekjøtt liker jeg ikke og ribbe er jeg heller ikke noe særlig glad i, men svinestek: nam! 

Favoritt aktivitet i desember?

Handling av julegaver (som jeg skal ut på i dag, jippi!), innpakking av julegaver, baking av julekaker og konfekt, leke i snøen (de gangene vi er så heldig å få snø), se på julefilmer, juleverksted, og ja, alt som hører jula til!

Favoritt julefilmer?

Tre nøtter til aksepott, reisen til julestjernen, a christmas carol og love actually selvfølgelig. 


 

 

Favoritt julesanger?

Home for christmas (av Maria Mena), all i want for christmas (av Mariah Carrey), christmas (av Mariah Carrey),  Pie Jesu, songs sang til julestjernen, Når himmelen dette ned, Auld lang syne og Tri Orisky Pro Popeku. Det finnes mange bra julesanger da!  - og mange veldig dårlige! (haha).

Favoritt dager i desember?

Synes dagene før jul er veldig flotte. Da bygges spenningen frem mot julaften opp, og det er så mange gøyale forberedelser. Ellers er 23, 24, 25 og 26 noen flotte dager. Alltid mye familietid i disse dagene, og det er så koselig! 31 desember er selvfølgelig også alltid en slager! Nyttårsaften feires jo med min flotte vennegjeng, og det er alltid like gøy!

Hva gleder du deg mest til i juleferien?

Jeg gleder meg til å slappe av, kose meg med familien, ha juleverksted, se mange julefilmer, spille brettspill, ha singstarbattle, feire nyttår med venner, dra på hytta i snøen (hvis vi får det til), og rett og slett bare kose meg!

 

Hva ville dere svart? Skriv gjerne i kommentarfeltet. 

I`m dreaming of a white christmas
 


 

Jeg krysser virkelig alle fingre og tær for at det skal bli en hvit jul. Det er jo så utrolig stemning at det kan ikke beskrives en gang, men dere vet godt hva jeg mener. Følelsen av å gå i kram snø, hilse på alle som er ute og måker, "høre" på alle lydene som forsvinner under et hvitt teppe og lage snømenn og snølykter. Det hadde vært noe det, men jeg må nok bare innse at jeg bor i Rogaland og at det mest sannsynlig ikke blir noen hvit jul i år heller. MEN: i fjor kom jo faktisk plutselig snøen dalende sent på julaften, og selv om det bare varte i noen timer, var det akkurat som bestilt! 

 

Og dere: Nå har jeg juleferie!! ♥ Jeg er hjemme i Sandnes, og gleder meg til de neste ukene med jul og god stemning!

Topp 10 julesanger for skikkelig julestemning!

Jeg har tidligere delt mine topp 10 julesanger med dere >her<, men i år tenker jeg å dele 10 julesanger som gir skikkelig julestemning med dere. Disse sangene gjør at jeg får lyst på snø, julekaker, gå rundt juletreet, spise pepperkaker og ja, alt annet som hører jula til. Kanskje dere vil si dere enig?White Christmas av Otis Redding. Minner meg om Love Actually filmen, og den gir meg julestemning den! Og ja, jeg drømmer om en hvit jul. 

 

 Christmas (Baby please come home) av Mariah Carrey. Virkelig en gladlåt! Får veldig lyst til å hoppe rundt med en pepperkake i hånden mens jeg danser rundt juletreet når jeg hører denne sangen. 
 

 Nordnorsk julesalme av Oslo Gospel Choir. Synes denne er så fin ♥ Ser for meg at man ser snøen dale utenfor.  
 Christmas Song av Nat King Cole. Hvem får vell ikke lyst til å sette seg foran peisen når man hører denne sangen? Ser for meg at jeg sitter foran peisen og ser på det skinnende juletreet med fullt av pakker under, og det lukter røkelse i hele rommet. Jul ♥
 Når himmelen detter ned av Tone Damli. Oppdaget denne sangen for første gang i fjor på Tone sin juleplate. Synes den passer perfekt sammen med levende lys og det første snøfallet. 


 


Deilig er jorden av Oslo Gospel Choir. Dette er helt garantert den sangen som gir meg mest julestemning av alle. Den er JUL liksom.
 

 


Have yourself a merry little christmas av Sam Smith. Koselig julesang! Se for deg at du går med denne på ørene mens du går ute i julelandskapet.

 Sonjas sang til julestjernen av Hanne Krogh. Flere enn meg som ser reisen til julestjernen hver julaften? Den (og tre nøtter til askepott) må ses hvert år, og først da kan det bli jul! 
 Ave Maria av Beyoncé. Man må ha noen låter med litt fart i også. Viktig å ha noe å snurre seg rundt med når man tar julevasken. Det gir stemning det også.
 Holly Jolly Christmas av Michael Bublé. Enda en gladlåt som gir skikkelig stemning. Passer perfekt til å høre på i bakgrunnen mens man pakker inn julegavene.


 

Ta også en titt på mine >topp 10 julesanger<, eller sjekk ut >julespillelisten< min på Spotify. Der finner du 8 timer med julemusikk, så det burde i hvert fall være nok! 

Hvilken julesang gir deg mest julestemning?

Oppskrift: Brente mandler - med en vri!


 


 


 

Oppskrift på brente mandler har jeg delt med dere før, men dere ser gjerne allerede at disse er litt annerledes? I år har jeg nemlig laget brente mandler med en liten vri: de har ulike smaker! Her er det bare fantasien som setter grenser, men her får dere i hvert fall tips til tre smaker som skiller seg fra de "vanlige" brente mandler.

 Vi starter med grunnoppskriften som jeg har delt med dere før.


♦ 250 g mandler  //  ♦ 150g sukker  //  ♦ 1 dl vann 

 


Ha alt i en gryte og kok opp på svak varme. Viktig at man har tålmodighet og ikke skrur opp varmen for at det skal gå fortere. Da unngår du at det brenner seg (noe mer enn det man vil med brente mandler ;-) ). Rør om ofte. Etter en stund vil alt vannet fordampe, og det vil se tørt ut i gryta. Da er det viktig å bare røre, røre, røre hele tiden. Ha tålmodighet. Etterhvert vil det begynne å smelte igjen, og nå gjelder det å ha is i magen og la det smelte til det er dannet seg et godt sukkerlag rundt mandlene. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og fordel dem utover. Knekk dem fra hverandre når de har kjølt seg ned.

 Så til viren: Ha i litt krydder, og få en helt ny smak på mandlene. Spennende, og veldig godt! Vi har laget brente mandler med chilipulver, kanel og kardemomme, og cappuccino pulver.

Ha oppi ca. 2 ts av krydderet du ønsker å ha i (vi hadde mer kanel enn kardemomme i, ettersom at kardemomme har så sterk smak). Som sagt, her er det bare fantasien som setter grenser, og det er sikker mye annet som er godt også! Krydderet har du oppi samtidig som alle de andre ingrediensene. 

Perfekt julegave? Blir jo litt ekstra spennende når mandlene har forskjellige smaker, eller hva? 

 

Julebyen


Pepperkakeis og sjokoladeis.De hadde til og med is med smak av gløgg!


 

God kveld fra Sandnes! Jeg koser meg skikkelig med familien. I går var vi alle, sammen med bestemor, ute og spiste på pastabakeriet, og i dag har vi vært i Egersund på julebyen. Det var dessverre litt for mange mennesker til at det ble noe særlig koselig, men litt julestemning fikk man da likevel. Etter turen ble det pizza og film på hele gjengen. Virkelig koselig med bestemor på besøk, og i morgen kommer jo også mormor til Sandnes. Dette blir (og er) en flott helg!

Hva gjør dere denne helgen?

JuleverkstedI går hadde meg, Mia og Preben et juleverksted hos meg, der vi laget spiselige julegaver. Jeg ble så opptatt at jeg glemte helt å ta bilder, men heldigvis tok Mia seg av saken. Veldig koselig og gøy. Synes det er bra at vi lager slike tradisjoner. Vi ble litt overtrøtte etterhvert, og det toppet seg vell når meg og Mia begynte med melis-krig. Ja, så ble det litt å vaske og rydde etterpå, men det er jo slik det skal være.

I dag hopper jeg på et fly til Stavanger (igjen). Denne helgen kommer nemlig bestemor OG mormor på besøk, så da er det klart at jeg må hjem for å hilse på. Treffer dem så sjeldent ellers, ettersom at de begge bor i andre byer. Det blir veldig koselig! Føler jeg omtrent bor på flyplassen i disse dager, men så er det også veldig deilig å være hjemme med kjæreste og familie, og da er det verdt det. 

Julekveld


 

I dag har jeg hatt en skikkelig julekveld. Først satt jeg lenge og pakket inn julegaver. Nesten alle julegavene er på plass, så nå er det bare å pakke inn. Det er så gøy! Mot kvelden ble jeg invitert til Mia på rislapper, en hyggelig prat og litt håndball på tv. Skikkelig julestemning i Mia sin hybel. Ja takk til flere julekvelder fremover! Det er jo bare 17 dager til jul! Tiden kommer til å gå så alt for fort... 

Jule - Oppskrift: Sitronkjeks med valmuefrø

Oppskrift orginalt >herfra<, men gjort små endringer

  

 

 

Nå synes jeg det var på tide med årets første julekakeoppskrift. Dette er den eneste sorten jeg har laget foreløpig (pluss noen brente mandler med en liten vri som dere skal få oppskrift på!), men jeg har en plan om å hive meg utpå med noe nytt i dag. Diss kjeksene er veldig gode, og typisk kaffe-kjeks.

♦ Saften fra 1 sitron  //  ♦ 100 + 100g smør  //   ♦ ca. 350g hvetemel  //   ♦ 1 ts bakepulver  //   ♦ Litt salt  //   ♦ 75g sukker  //   ♦ 1 egg  //   ♦ 2 ss finrevet sitronskall  //  ♦ 1 ss blå valmuefrø.  

Sitronsukker: ♦ 1 ss finrevet sitronskall  //  ♦ 1 dl sukker  //  ♦ 1 ss valmuefrø  

 

Det holder med en passe stor sitron til denne oppskriften. Begynn med å vaske sitronen og riv av skallet med et rivjern. Del sitronen så i to og skvis ut saften. Varm opp sitronsaften sammen med 100g smør på lav varme. Smøret skal smelte. Visp sammen resten av smøret (100g, mykt) og sukker til det er godt blandet. Tilsett egg og sitronsmør, og visp det til røren er lys og kremete. Bland inn sitronskall og valmuefrø, og deretter hvetemel, salt og bakepulver. Tilsett eventuelt mer mel, hvis deigen er for løs. Den skal være lett å forme. 

Bland sammen sukker, valmuefrø og sitronskall på en tallerken. Del deigen opp i mindre biter og trill til små kuler med hendene. Rull kulene i sitronsukkeret, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Press ned hver deigkule med undersiden av et glass (eventuelt bare med hendene). Stek kakene i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter. Kjeksene skal være brune i kantene, og ellers gjennomstekt. 

Julebord
 

Vi hadde det skikkelig koselig på julebord i går. Helgen genrelt har vært veldig koselig og flott, men nå er jeg tilbake i Bergen igjen. Helgene går så alt for fort! Gårsdagens julebord startet egentlig på hotellet hvor vi sjekket inn og stelte oss der. Etterpå dro vi til mathallen i Stavanger for litt øl- og ostesmaking. Veldig kult sted, som jeg absolutt må tilbake til i løpet av desember. Tips til folk fra Stavanger-området som mangler julegaver: ta en tur innom mathallen! Etter smakingen dro vi til et annet lokale og hadde en super god middag, etterfulgt av god stemning. Alt i alt en veldig vellykket kveld. 

I morgen skal vi ut i praksis, så nå er det bare å kjøre på frem til jul. De neste dagene før juleferie kommer til å gå superduper fort! 

Julepynt jeg gjerne skulle eid


1. Putetrekk fra H&M. 79,50 kr.  //   2. Lys fra H&M. 49,50 kr.  //   3. Julekuler fra Ellos. 109 kr. //   4. Lyslykter i porselen fra Ellos. 329 kr. //  5. Julekule fra Kremmerhuset. 39kr.  //   6. Marsipansnøballer fra Kremmerhuset. 69 kr.  //   

7. Putetrekk fra Ellos. 79 kr.  //   8. Lys fra IKEA. 20 kr. //   9. Julelenke fra Kremmerhuset. 99kr.  //   10. Sengesett fra Ellos. 299 kr.  //  11. Lys fra IKEA. 17 kr.  //  12. Putetrekk fra Ellos. 99kr.  //   13. Julekaffe fra Kremmerhuset. 69kr.

 

 


 

God helg! Jeg setter meg straks på flyet til Stavanger for helgen. Skal bli godt å være litt hjemme, selv om jeg har sett familien mye i det siste. Denne helgen er det duket for julebord, så det blir veldig gøy! Håper dere får en strålende helg. Har dere noen spennende planer?

Og dere: Tusen takk for at det er så mange som titter innom fortiden, det gleder virkelig blogghjerte ♥

Årets julepynt

Julekalenderen min som jeg har hatt så lenge jeg kan huske, og som jeg i år, igjen, fikk fullt opp fra mamma.  


Juletreet har blitt litt skjevt, og en god del av "snøen" har begynt å falle av i løpet av de tre årene det har bodd hos meg. Men det er vell en del av sjarmen?

 

Her er årets julepynt i hybelen. Har vell egentlig funnet ut at jeg har mest av lys, sånn egentlig, men det er jo så koselig! Jeg elsker at man i jula kan pynte med glitter, gull og sølv og alt som skinner! Utrolig rart å tenke på at dette er siste året jeg bor i denne hybelen, og dermed også siste året jeg pynter til jul her... Litt vemodig. 

Håper dere fikk litt julestemning av å se på bildene da! Jeg synes i hvert fall jeg har det skikkelig koselig her i disse juletider, og skal bruke hver eneste dag til å nyte den sista jula i hybelen. 

Julegavetips: Hjemmelaget Granola
 

Alltid gøy med et julegavetips nå som julen nærmer seg, ikke sant? Dette er den perfekte julegaven, som jeg virkelig tror blir satt pris på. Noe spiselig er alltid godt og nødvendig. Kjøp en fin krukke på for eksempel søstrene grene, pynt med litt lapper og tråer og du får en perfekt julegave! 

Oppskriften på banangranola har jeg delt med dere før, >her<. 

Julekalender i gave
 

Synes det passet perfekt å vise dere bursdagsgaven til mamma i dag. Det er jo 1 desember, og mange har nok åpnet den første luken i kalenderen? Istedenfor en bursdagsgave på dagen sin, fikk mamma en julekalender slik at hun kan åpne en gave hver dag frem mot julaften. Det var skikkelig koselig å lage kalenderen. Kjøpe små gaver som jeg vet at mamma vil sette pris på, pakke dem inn og skrive koselige kort. Lykke for min del altså! *Små gleder*. Inne i hvert kort til julekalenderen står det en del av en julefortelling, til slutt vil mamma ha lest hele historien når hun kommer til 24 desember. Selv har jeg også mottatt kalender fra mamma, så nå skal hver dag frem mot jul gå lett som en lek! 

Kanskje noen blir inspirert til å lage julekalender til mor/far/kjæreste/venninne neste år?  Alt jeg har brukt til å lage lappene + gavepapir og slikt, er forresten kjøpt på panduro.

Lørdag: starten på jula


Starten- på- helga- lunsj


 


 


 


Mamma har strikket lue til meg, var ikke den søt vell?


 

Jeg har hatt en skikkelig fin helg! Bjørnar har vært på besøk, og vi har virkelig kost oss. Over ser dere noen bilder fra lørdagens bybesøk. Det var tenning av julegrana/lysfesten i Bergen, men vi gikk hjem før det startet. Vi var ikke akkurat kledd til å stå i regnværet. Men vi fikk gått litt rundt i byen og følt litt på julestemningen, samtidig som vi handlet litt julegaver. Etter bybesøket dro vi hjem og pyntet til jul, spilte spill, laget god mat og så på hyggelig tv resten av kvelden. Veldig deilig lørdag! Også veldig gøy å ha Bjørnar oppe i Bergen i helgen. Vi driver jo med litt sånn pendle-forhold om dagene, så godt å få sett hverandre. Bra for Bjørnar at vi bytter litt på pendling, neste helg er det min tur! 

I går var vi i bursdagsfeiring i Haugesund. Skikkelig reise på en helg! Bilder fra det skal dere få senere. 

I dag begynner jula!


 

Jeg har bestemt meg for at jula begynner i dag! I dag er det full pakke med julemusikk, innpakning av julegaver, pynting og kanskje også bake årets første julekakesort? Ettersom at det ikker er så mange uker til jeg drar hjem til jul, må det jo være lov å starte litt før synes jeg! Jeg gleder meg til de kommende ukene vi har i vente ♥ Jul er jo det beste og koseligste som finnes! Dessuten har jeg en spesiell følelse av at denne jula kommer til å bli helt magisk! Tenk: i dag begynner jeg å ta årets jule/advents-bilder! Jippi!

Julaften

Jeg hadde en veldig fin (og sen) kveld i går. Vi var ikke ferdig med gaveoppakningen før nærmere 2 på natta, og tenk, vi var bare fire stykker. Jeg fikk masse fint jeg hadde ønsket meg, men mye av gleden var jo å se hvordan andre reagerte på det jeg hadde gitt dem! 


Julemiddag ♥

 

En liten titt på noen av gavene jeg fikk:

 

I dag har vi hatt en skikkelig spise, spise, spise dag. Vi stod opp sent og hadde en skikkelig første juledag frokost med mye godt brød, og SÅ mye forskjellig pålegg. Jeg lever virkelig for første juledag frokosten! Bare en liten time etter den stoooore frokosten dro vi rett til Bjørnar sin pappa for å spise middag der. Puh! Jeg er mett enda! Og vet dere hva? Nå skal vi ha bursdagsmiddag og bursdagskake, lillebror fyller nemlig 12 år i dag, så da er det enda mer mat som skal inntas. Kan mager sprekke?


Deilig julefrokost 

 

Så da var det bare å forberede magen på taco og oreokake. Man skal ikke sulte i jula i hvert fall ;)

- Thale Sunniva

God Jul!

Titter bare innom for å ønske dere en riktig god jul ♥ 

Her hjemme lukter det godt av steken i ovnen og røkelse, mens julemusikken står på i bakgrunnen ♥ Nyt kvelden! 

 

Selv om både storebror, pappa og hunden Tyra mangler har vi foreløpig hatt en veldig fin og koselig julaften, og jeg tror at resten av kvelden også blir veldig fin ♥

 

God jul ♥

- Thale Sunniva

Kvelden før kvelden

God julemorgen ♥

Har dere hatt en fin morgen så langt? Her er kosetøyet på og julemorgen står selvfølgelig på TVen. Mamma og Bjørnar er hos bakeren for å kjøpe ferskt brød. Jul er deilig ♥

Her kommer litt bilder fra i går kveld. Vi pyntet juletreet og hadde julegrøt, og gjett hvem som fikk mandelen? Meg!

 

Vi har en veldig nysgjerrig liten pus her hjemme, som ikke lar juletreet stå i fred. I fjor klarte hun å velte hele treet, og jeg tror jammen ikke vi skal se bort i fra at hun klarer det i år også.

 

Været (les: storm) tilsier ikke helt julaften, eller på en måte gjør det jo det, fordi vi nesten alltid har regn på julaften, hehe. Julestemningen begynner å snike seg på uansett, og jeg håper at denne dagen blir lang, lang, lang, lang. 

Viktig å nyte julen ♥

- Thale Sunniva

Juletree kostyme

Her får dere noen bilder fra fredagens hjemmelagde juletreekostyme. Som fattig student gjelder det å være kreativ, og dermed ble det grønne klær, juletreepynt, glitter og lys, og selvsagt juletreehatten min som jeg fikk i pakkelek forrige nyttårsaften.

 

Hihi. Hva syns dere?

- Thale Sunniva

Pepperkakehuset

I går laget vi, som nevnt tidligere, pepperkakehus og pyntet det med masse, masse godteri etterpå. Det var veldig gøy og koselig! Hjemme hos meg har vi aldri hatt en stor tradisjon med pynting av pepperkakehus, men jeg tror nok at meg og Bjørnar må innføre dette som vår egen tradisjon. Det er jo veldig koselig å gjøre noe slikt sammen...

Huset ble ikke akkurat noe lekkert, men slik skal det vell ikke være? Hehe. Her ser dere i hvert fall resultatet av pyntingen:


Vi har laget en hytte med utedo. Hehe. Og resultatet av at to unge voksne lager pepperkakehus sammen: døde seigemenn i hagen....

 

Vi har sett litt for mye Dexter de siste dagene, noe som også viser seg i hagen på pepperkakehytta vår:


Hihi....

 

Men nå må jeg svinge meg rundt og vende nesen tilbake til skolebøkene. Jeg skal på jobb på sykehuset om en times tid, og jeg må ærlig innrømme at jeg gruer meg litt. I dag er nemlig første vakten jeg jobber etter at jeg ble ferdig med opplæringsvaktene, det vil si at i dag er første dagen der jeg må klare meg på "egenhånd". Jeg håper og tror at det skal gå bra!

I kveld kommer det oppskrift på en veldig god konfekt! Så hold dere oppdatert ♥

Har du pyntet pepperkakehus i år?

- Thale Sunniva

Pepperkakebyen

Her kommer et lite bildedryss fra da vi og så på pepperkakehusutstillingen i Bergen forrige lørdag. Det var så koselig, og ikke minst veldig stemningsfult! Jeg tror bildene taler for seg...


Ser dere at det er Grieghallen? 


 

Åh! Jeg blir så imponert over hvor flinke folk er! Nå gleder jeg meg bare ekstra mye til vi skal sette i gang med vårt eget pepperkakehus, selv om det ikke blir i nærheten av noe av det dere har sett over her. Hehe.

- Thale Sunniva

Juletreet vårt

Her får dere noen flere bilder fra juletreet vårt. Det er så magisk ♥ 
Vi har til og med en stjerne på toppen jo. 

Treet, stjernene og den "store" pynten er kjøpt på Åhleens. De små sølvkulene og snøsprayen er kjøpt på Nille. 

 

" Rockin` around the christmas tree" 

 

Hva syns dere om treet vårt?

- Thale Sunniva

Jul i hybelen

Hvor har tiden blitt av i dag? Plutselig er klokken snart 10 og jeg føler absolutt ikke at jeg har fått gjort alt jeg burde gjøre i dag... Litt kjipt, men litt har jeg da i hvert fall gjort.

Vi har vært i byen i dag og kjøpt ny julepynt til hybelen. Jeg er i ekstase!!! Akkurat nå holder vi på å pynte et knøttlite juletree, og det blir så fint! 

Jeg kjøpte denne søte stjerna på Nille, og synes den passet så godt i det lille vinduet. Vi går for et stjernetema i hybelen ;)

 

Her har dere en forsmak på juletreet også (uten all pynten): 

Det synes ikke helt på bildene, men Bjørnar har altså sprayet juletreet med "snø". Haha. Jeg skal prøve å få tatt bedre og flere bilder av treet til dere en annen dag, når det er ferdig pyntet. Et lite hybeltree må det vell være lov å pynte tidlig?

- Thale Sunniva

When you wish upon a star

I går fikk vi opp enda litt mer julepynt i hybelen. Jeg fikk nemlig noen stjerner til å ha i vinduet, som jeg hadde ønsket meg, i julekalenderen fra Bjørnar. 

Se så fine de er:


Lysene er kjøpt på Clas Ohlson

 

Jeg bare elsker hybelen min etter at jeg fikk opp disse lysene. De lager jo SÅ julestemning ♥ Føler jeg pynter opp hele boligkomplekset med mine vakre, lysende stjerner i vinduet, hehe. 

- Thale Sunniva

Follow on Bloglovin

Lysfest i Bergen

I går var det duket for lysfesten i Bergen, og det var en kjekk (og våt...) opplevelse. Det var utrolig gøy å få med seg feiringen de har her i Bergen med tenningen av grana. I Sandnes pleier ikke dette å være en big deal, men her snakker vi fakkeltog, mange flinke artister (blant annet Kurt Nilsen) og som en avsluttning på det hele: fyrverkeri. Litt mer enn det jeg er vant til. 

Været var, som sagt, ikke helt på vår side, men litt stemning ble det da likevell...

 

Jeg må si meg mektig imponert over de 20 000 bergenserene som trosset regnet i går for å få med seg lysfetsen. Vanntette mennesker? For meg ble det litt for vått og kaldt, men det var uansett kjekt å ha opplevd det. Nå er det jul! ♥

Vi har pakket opp den første gaven i julekalenderen og skal nå sette på julemusikk, mens vi svinger med vaskebøtta. Håper dere har en fin første søndag i advent! 

Gled dere til den første oppskriften om noen timer! ♥

- Thale Sunniva 

It`s beginning to look a lot like christmas

 

Nå har den aller første adventspynten kommet på plass i hybelen, og det føles utrolig koselig! Tenk at jeg i år skal pynte min egen hybel til jul ♥ 

Nå gleder jeg meg bare ekstra mye til å få vasket hybelen i helga og få på plass enda mer ting! 

Her har dere en bedre titt på det som allerede er fått kommet opp:


Litt improvisert julepynt hører til hos en fattig student. (klarer ikke å dy meg når det kommer til julefigurene. Jeg er så gira på jul nå!)


Denne lilla pynten her er i hvert fall veldig improvisert. Noen av julekulene jeg tok med meg hjem da jeg var i Sandnes i helga, knuste på veien tilbake til Bergen. Men jeg hiver det da ikke av den grunn! Det ble jo en ganske fin pynt rundt lyset?

 

Lyset inni lykten min har også fått juletema:

 

Jeg kommer nok til å vise dere mye mer av julepynt og lignende etterhvert. Denne hybelen skal nemlig være fylt av jul i desember måned ♥ SÅ koselig! 

 

Og dere... Se på kakaoen jeg laget meg her om dagen:


Er det jul, så er det jul. Ikke sant?

 

Så ikke det godt ut vell?

 

Har du begynt å pynte litt til jul/advent? Har dere noen gode, og billige, julepynt tips til meg?

 

- Thale Sunniva

Julekaketid

I dag har jeg hatt en helt sinnsykt rolig og behagelig dag.

Jeg stod opp klokken 6, dusjet, og satte meg rett ned med eksamensoppgavene. Der har jeg sittet og jobbet helt til i ettermiddag, og jeg fikk gjort så utrolig mye! Det føles godt. Nå har jeg brukt kvelden på å bake årets første julekakesort! 

Det ble noen skikkelige julekjeks som nå får ligge i cookiejar-en vår. De smakte SÅ godt og juleaktig! Høhø. Oppskriften får dere i løpet av desember.  

Og som om det ikke var nok å bake julekaker i dag, så har jeg i tillegg hørt mye på julemusikk og nå lager jeg grøt som vi skal spise sammen med en julefilm. Det er jul nå folkens ♥

Flere som har begynt med julekakene?

- Thale Sunniva

Julepynt

Akkurat nå sitter jeg og prøver å hente litt inspirasjon til julepynten. Jeg vil jo gjerne pynte hybelen litt, men vet ikke helt hvordan jeg vil ha det enda. Da er det jammen bra at man kan hente litt inspirasjon fra pinterest! 


_Bilde 1, 2, 3
 


_Bilde 1, 2

 


_Bilde 1, 2

 


_Bilde 1 & 2

 


_Bilde 1, 2
 

 

Flere som kjenner at de begynner å bli klar for å ta frem julepynten? Eller i hvert fall adventspynten.  Vi må nok kjøpe litt i helgen tenker jeg... Hehe.

 

- Thale Sunniva

 

En søndag fylt med julestemning

Jeg hadde en helt utrolig koselig søndag hjemme med familien i går! Bestemor og lillebror laget sirupsnipper, mens jeg pakket inn julegaver. Samtidig hadde vi på masse julemusikk og spiste varme sirupsnipper og klementiner til lunsj. Nå gleder jeg meg bare kjempemye til å komme hjem igjen til jul ♥

 

Det har vært så utrolig deilig å ta seg (nesten) helt fri denne helgen! Men i dag er det på an igjen. Eksamen nærmer seg virkelig, virkelig, virkelig nå!

Har dere hatt en fin helg?

- Thale Sunniva

1 måned til jul

Som alle andre må også jeg poste et slikt innlegg i dag. Det er jo så gøy med jul! Og det at førjulstiden nå starter, det føles helt fantastisk! Men også litt dumt, for det betyr nemlig at alle eksamenene mine nærmer seg med stormskritt... Jeg skal prøve å se bort i fra at jeg må bruke hele desember til å lese og pugge, og heller glede meg over det jeg får tid til. Jula er best ♥ Og ikke minst magisk!

Her får dere noen bilder fra min førjulstid i 2012 og 2011. Ingenting er som å se på julebilder rett før juletida begynner. Det skaper spenning det, og forhåpininger om hvordan denne jula kommer til å bli.


 


 

Åh, nå gleder i hvert fall jeg meg skikkelig! Gjør du?

- Thale Sunniva

Tips: Julegave til besteforeldre

Besteforeldre er vell noe av det vanskeligste å finne julegave til. De ønsker seg ofte ingenting, og har jo somregel alt! Så hva skal man kjøpe?

Her kommer mitt beste tips til hva man skal finne på til dem. Dette gav jeg til mormor og morfar til deres gullbryllupspresang, og jeg tror det falt i god smak.

Kurven med alt i:

Løp og kjøp en kurv eller lignende på for eksempel TGR eller søstrene Grene, eller andre steder der de kan selge billige kurver. Så er det bare å kjøpe litt forskjellige ting du kan legge nedi. Forskjellig mat og snop er alltid en slager, det er en gave som i hvert fall blir brukt. Finn gjerne litt spesielle ting på ulike butikker. Alltid kjekt å få noe som man ikke spiser hver dag. Man kan også legge i flaxlodd, DVDer, såper, kremer og andre ting som de kan ha god nytte av, men som ikke tar for mye plass, og også noe som du gjerne vet vil bli brukt.

Det som er greit med en slik presang er jo at man selv kan bestemme summen, ettersom hva man putter nedi. TGR og søstrene Grene har mye spennende av både mat og snop, og er også et billig alternativ!

Her ser dere kurven jeg gav til mormor og morfar:

 

Oppi kurven lå det litt forskjellig snop, syltetøy, saft, mye forskjellig krydder, en såpe og et flaxlodd. Det lå også en liten gave hver til mormor og morfar, ettersom at de også feiret bursdagen sin, når de feiret gullbryllupet. 

 

Håper det kanskje gjør det litt lettere å finne ut hva man vil gi til besteforeldrene? Til jul i fjor gav jeg hjemmelaget konfekt, og det er jo også et greit tips. Finn oppskrifter >her< (nederst).

Kanskje vet noen av dere allerede hva dere skal gi?

- Thale Sunniva 

,


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av