hits


Interiør

Inspirasjon: Oppussing av soverom

 

Hei! Har dere en fin tirsdag? Jeg har hatt en veldig fin tirsdag så langt, og hadde ikke minst en helt fantastisk mandag i går! Alt var bare totalt på stell og når i tillegg sola viser seg, det blir jo ikke bedre enn det. Vi startet med treningen igjen i går, og vi gikk begge ut med en nesten euforisk følelse etterpå. Det føltes bare så utrolig godt, og jeg gleder meg SÅNN til å komme i gang igjen. I dag har jeg bare trent her hjemme i stua, men i morgen er jeg klar for en ny økt. Jeg føler meg sterk allerede jeg! Haha ;-) Etterpå gikk vi på date, noe som gjorde mandagen (om mulig) enda bedre. Det er 100 ugå i Sandnes denne uka, noe som vil si at flere restauranter tilbyr en rett til 100 kr. Vi gikk på en helt ny restaurant, og spiste deilig spareribs. Veldig kjekt å komme seg ut litt, selv om det var ekstra fint å ta med seg et browniesstykke og snurre film hjemme etterpå. 

Nå skal jeg straks på jobb, men først ville jeg bare vise dere litt inspirasjon som vi har samlet når det kommer til oppussing av soverommet. Det blir vårt neste prosjekt, men vi har innsett at det er ganske mye vi har lyst til å gjøre. Dermed må det spares en god del før vi setter i gang, men i mellomtiden tenker vi på akkurat hvordan vi har lyst til å gjøre det. Dessuten har vi et aldri så lite kaos i stua vår akkurat nå, for vi holder nemlig på å male bord og spisestoler, men litt kaos skal vi tåle når resultatet blir så fint!

Ha en flott tirsdag  ♥

 

Tips: Forny stuebordet med litt maling

Endelig skal jeg vise dere resultatet av vårt nymalte stuebord. Vi kjøpte stuebordet "ferdig ødelagt" på et møbeloutlet. Det vi si, det er ikke noe feil med det, men det hadde noen flekker på seg fra før av, som ikke går bort. Jeg tror bordet har vært utstillingsbord tidligere, og vi fikk det selvfølgelig til en veldig billig penge. Jeg er ekstremt fornøyd med resulatet, og det er rart hvor stor forskjell litt maling kan gjøre. Under ser dere bilde av hvordan bordet så ut før (dessverre glemte jeg å ta bilde mens det var skrudd sammen), og så kommer det en kort forklaring på hvordan vi har gjort det i tilfelle noen skulle være interessert i å gjøre det samme. 

Slik så altså bordet ut før: 

Slik gjorde jeg det: 

- Jeg startet med å pusse bordet med sandpapir, slik at det skulle bli godt feste i den nye malingen. Vi trengte ikke å pusse så veldig mye, men dette kommer litt an på bord og tretype. Bruk en mikrofiber klut til å tørke av etterpå (og gjerne også en støvsuger hvis det er mye støv) 

- Deretter vasket jeg bordet godt med husvask og lot det tørke. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(- Hvis man kjøper et gammelt bord med mange slitasjer trenger man grunnmaling først, men i vårt tilfelle trengte vi ikke det)

- Vi skrudde bordet fra hverandre, altså ben og bordplate i hver sin del, slik at det skulle bli lettere å komme til og lettere å male. Eventuelt kan man teipe, hvis man skal ha forskjellige farger. 

- Vi valgte å ha forskjellige farger på ben og bordplate, og malte dermed bena først med to strøk. Og bordplaten malte jeg etterpå med tre strøk. Dette kommer jo litt an på fargen man velger. Malingen jeg brukte heter Lady Supreme Finish

 

Resultatet: 

På bena har vi brukt fargen Elegant (1434), og på bordplaten har vi brukt fargen Antikkgrå (1973)

 

Så hva syns dere? Vi har tenkt å male spisebordet i samme farger, og jeg skal selvfølgelig vise dere resultatet av det også når det blir ferdig. Fargen på bena er forresten litt mer mørk grå enn det som kommer frem på bildet. Det er små prosjekter som gir flotte resultater. Det eneste som er tidkrevende er jo å vente på at malingen skal tørke slik at man kan male det neste strøket. Dermed går det fort noen dager før man er helt ferdig. Vi er i hvert fall i skikkelig oppussingsmodus om dagen, og jeg gleder meg til alle små prosjekter fremover. 

Interiør-inspirasjon: Stua 

Her er en liten kollasj som viser litt hva vi har tenkt oss i stua. Det skal bli så spennende å starte med dette oppussingsprosjektet! Gleder meg veldig til å se det ferdige resultatet, men før den tid er det mye jobb og arbeid! Dere ser i hvert fall litt i hvilke baner vi har tenkt. Vi tenker litt mer skandinavisk stil, grått, hvitt og et hint av kobber, selvfølgelig. 

Har dere en fin lørdag? Jeg har en veldig rolig en. Jeg har vært på jobb på dagen i dag, og så og si ligget strekt ut på sofaen etter at jeg kom hjem. Kjenner at min lille forkjølelse begynner å få overtaket, så i dag var det best å slappe av. Nå skal meg og lillebror straks snurre film mens vi nyter en deilig jegergryte. Ha en fin kveld!

Oppussing 2.0


 

Sakte, men sikkert, er det snart på tide å begynne på vårt neste oppussingsprosjekt, nemlig stuen. Dette prosjektet kommer til å ta mye lenger tid enn >gjesterommet< da det er så mye mer vi vil gjøre, og også fordi det er et mye større rom, dermed større prosjekt. Denne gangen skal alle møbler byttes ut også (sofaen er jo allerede byttet ut), så det vil jo også koste både tid og penger. Vi vet ikke helt hva vi skal erstatte alt i enda, så i dag har vi vært på en liten inspirasjonsrunde. Vi vet i hvert fall sånn halvveis hvordan vi vil ha det, og hvilken stil vi vil gå for. Møblene vi har hatt til nå har jo alle vært møbler som vi har fått/overtatt, men nå er det på tide å finne vår egen stil i stuen. Det blir så bra når alt kommer på plass! 

I dag har vi vært og kjøpt sparkel og litt andre saker som vi skal bruke før vi skal male veggene. Akkurat nå har vi en litt mønstret tapet som vi vil gjøre helt slett, og dette tenker vi å gjøre med å bruke rullesparkel. På gjesterommet fjernet vi jo all den gamle tapeten, men dette var veldig tidkrevende, så vi tenker vi skal prøve en annen løsning denne gangen og krysser fingrene for et bedre resultat! Så skal vi også male alle veggene hvite, akkurat nå har vi vegger i litt flere nyanser, men nå skal alle få samme farge. Først må vi bare velge hvilken hvitfarge vi skal gå for... Spennende, spennende, spennende! 

Men nå: Bakt søtpotet og blacklist. Perfekt avslutning på en onsdag!

Ps: Jeg har forresten delt oppskriften på >grønnkålchips< på matlagingforalle.blogg.no i dag. Prøv! ;-)

Oppussing av gjesterommet, før og etter


Tingene er fra: Seng, firkantete hyller, hylle med korger, sengeteppe, verdenskart og planter fra IKEA. Garderobeskap fra Jysk.  Maling fra Lady. Laminatgulv fra Pergo (kjøpt på coop obs bygg).  Terracotta krukker fra Plantasjen. 
 

Endelig kan jeg vise dere det (nesten) ferdige resultatet av gjesterommet! Hva syns dere? Det er jo ikke så mye som er annerledes, møblene er de samme, men vi synes likevel det ble en stor forskjell. Vi er selvfølgelig super fornøyd, og synes at vi har fått et mye lunere og finere rom. Vi er veldig fornøyd med kalkmalingen vi har valgt, og synes det ga et kult preg. Den lyse parketten er jeg også virkelig fornøyd med! Det som gjenstår nå er en ny lysbryter til veggen, en ny lampe i taket og en ny leselampe ved sengen og litt maling på den ene lista som vi skrapte opp da vi flyttet møbler. Så kan vi vell si oss helt ferdige. Under kommer en litt mer detaljert beskrivelse av hva vi har gjort, hvordan og hvilke produkter vi har brukt, for spesielt interesserte. Nå gleder vi oss masse til å begynne på neste rom, selv om det blir en liten stund til. Å pusse opp er slitsomt, og det fører med seg MYE rot! Haha. Men så er det så gøy når man har det ferdige resultatet! 

Her er hva vi har gjort: Først og fremst må enn jo fjerne alle lister, og så dekket vi til dører og vindu med plastikk. Vi startet med å fjerne all gammel tapet. Vi har slik tapet med litt sånn "rugler" i, så vi ville fjerne den for å få en helt glatt vegg, noe man nesten må ha når man skal male med kalkmaling. Dette var vell noe av det som tok lengst tid, og her fikk vi også litt hjelp fra både Stian og lillebror. Vi brukte en svamp som vi dyppet i varmt vann og hadde på veggen + en sparkelkniv, og så var det bare å skrape, skrape, skrape. Slitsomt og mye jobb, men også ganske gøy! Etter all tapet var fjernet måtte veggene få tørke helt, og dagen etter brukte vi pussemaskin for å få vekk alle rester av lim. Så startet vi sparklingen for å jevne ut alle hull og lignende. Vi brukte bare lett sparkel, og det holdt i massevis. Så måtte sparkelet tørke i ett døgn, før vi kunne begynne å pusse det ned igjen, denne gangen bare med en klosse med sandpapir. Støv OVER ALT! Haha. Så måtte selvfølgelig hele rommet støvsuges og veggene også + tørkes av med en mikrofiber klut. Så kunne vi starte malingen! Vi malte først et strøk med Lady Wonderwall Rustikk Terracotta, da brukte vi vanlige rullekoster. Så tørket det i 4 timer, før vi kunne male strøk nr. 2 med Rustikk Terracotta kalkmaling. Det var kjempegøy å male med! Her bruker man bare en kost, og maler i alle retninger man vil. Altså ikke noe nøye hvordan man maler, så det var kjapt gjort. Og de to strøkene holdt heldigvis. Så var det bare til å bruke et brekkjern til å komme under parketten å få fjernet den. Og så la vi på nytt laminatgulv, og det var kanskje det som var mest stress av alt! Ingen av oss har gjort det før, så det tok litt tid før vi skjønte hvordan vi skulle gjøre det, og hvordan vi skulle måle. Det ble mye kutting og saging på Bjørnar stakkar, men etterhvert gikk det lett som en lek. Alt må jo læres. Heldigvis var det et enkelt klikk-system, så det gikk fort da vi endelig hadde fått kuttet alt opp i riktig størrelse. Tilslutt var det bare å få lister på plass igjen. Vi har lært så mye under prosessen, og gleder oss til neste rom vi skal pusse opp, nå som vi har litt flere erfaringer å ta med oss. 

Inspirasjon: oppussing av gjesterommet 

Beklager for litt dårlig oppdatering i det siste, men å pusse opp et gjesterom tar på. I dag fikk vi lagt de siste plankene med ny parkett, og fikk endelig flyttet møblene vekk fra stuen og tilbake til gjesterommet igjen. Noe så deilig! Nå er det bare noen få ting som gjenstår, og så gleder jeg meg til å vise dere resultatet litt nærmere helgen! Over har dere en liten idékollasj, som viser litt av hva som har inspirert oss i oppussingen. Vi har gått for noe veldig annerledes, men er superfornøyd med resultatet!

Men nå: reprise av farmen kjendis og take away burger til middag. Det må være lov midt i all oppussingen... 

Bilder på veggenEndelig har vi fått opp litt flere bilder på veggen her hjemme. Det skaper så mye mer liv i stua, og alt virker med en gang litt mer hjemmekoselig. Spesielt siden vi har jobbet med alt som henger oppe helt selv. Bildet nederst til høyre her henger over sofaen vår, og det kjøpte vi på Cuba, da Bjørnar kom og besøkte meg i fjor høst. Nå har vi endelig fått oss til å ramme det inn (da vi tok det med oss uten ramme), og endelig henger det på veggen. Fint å ha et bilde som vi har plukket ut selv, og som vi har masse minner fra. Blir glad hver gang jeg ser det jeg ♥

I går fikk vi også en hentelapp i posten på enda et bilde som vi har bestilt. Det skal mest sannsynlig henge på soverommet, men der vil vi helst male veggene før vi får det opp. Kanskje det gir oss litt fart på beina? Ellers begynner også gjesterommet å ta form etterhvert, og i går bestilte vi et nytt skap som vil utnytte plassen godt der inne. Vi har så masse planer for leiligheten, og det er kjekt å se at ting sakte, men sikkert begynner å ta form. 

 

Kjøkkenet før og etter maling

Før


Etter

 

Her ser dere resultat av noen malingsstrøk på kjøkkenet. Synes det ble ganske stor forskjell i hele lyset på kjøkkenet når vi gikk fra trefargen, til helt hvite overflater. Det var jammen ikke mer enn litt maling som skulle til. Vi er i hvert fall veldig fornøyd!

Etterhvert planlegger vi også å skifte ut benkplaten på kjøkkenet, og også male veggene lysere, men det får bli en annen gang. Først og fremst må vi prioritere å male litt ute, og ikke minst beise terrassegulvet. Det er så slitt ute på vegger, terrasse og trapper at det ser ut som om det ikke har bodd folk i huset på 20 år omtrent. Det skal virkelig bli fint å få fikset litt på uteområdet også. En ting om gangen.... 

 

Inspirasjon til leiligheten: Vaskerommet 

Jeg drømmer om et pent og ryddig vaskerom med skikkelig orden og system. Jeg er så utrolig glad for at vi får vårt helt eget vaskerom i den nye leiligheten. Det er veldig lite, men ved litt god planløsning, tror jeg vi kan få til et bra system etterhvert. Over har jeg hentet litt inspirsasjon fra vaskerom jeg både synes er fine, men som også ser ut til å ha mange praktiske løsninger.

Her er noe av hva jeg kunne tenkt meg å kjøpe inn:  

1.  Servant  //  2. Vaskepulverboks  //   3. Håndsåpe  //  4. Kurv  //  5.  Krukke med tavle  //  6.  Skittentøysskap  //  

7.  Krukke med tappekran  //  8. Håndkle  //  9. Små kurver  //  10. Hyller  //  11. Sprayflasker  //   12. Boks til vaskepulver  //  

Inspirasjon til leiligheten: terrassen


Jeg er klar for å bo på terrassen i sommer!
 

Hva skal man kalle det? Terrasse? Balkong? Veranda? Altan? Uansett, i den nye leiligheten har vi en av de nevnte. Eller faktisk nesten to, men ingen av dem er særlig store. Leiligheten vår ligger jo i andre etasje, og dermed har vi en slags terrasse ved inngangspartiet (i tillegg til en på andre siden). Jeg har allerede store planer om å pynte med litt blomster der, og kanskje det også kommer en benk etterhvert? På den andre siden av leiligheten har vi en liten terrasse, med utsikt til fjell og mark. Her har jeg store planer om å tilbringe halve sommeren, for fint vær skal det jo bli! Og dermed er det å få det koselig på terrassen noe av det første som må prioriteres i leiligheten. Ja, takk til grillmat hver dag i hele sommer! Over har jeg samlet litt inspirasjon til innredning av en liten terrasse/balkong, og vi har allerede mange ideer. Noe godt å sitte i, en grill og en del planter. Det skal det i hvert fall bli! 

Jeg har brukt inspirasjonen fra kollasjene ovenfor, for å finne litt møbler og hagesaker som de selger i butikkene nå. Kanskje får dere noen tips til hva dere skal kjøpe inn før varmegradene kommer? 

 

1. Lavendelblomst  //  2. Vannkanne  //  3. Sofagruppe  //  4. Lanterne  //   5. Lyslenke  //  6. Blomsterkasse  //  

7. Sitrusplanter  //  8. Hagehansker  //  9. Uteputer  //   10. Hengkasse til blomster  //  11. Hageredskaper  //

12. Sofa med bord  //  13. Pute med mønster  //  14. Stor blomsterpotte  //  15. Stige med blomsterpotter  //

16. Grill  //  17. Cafébord med stoler  //  18. Lykt  //  19. Benk  // 

 

 

Flere som er klar for utesesongen? ♥ Er det noe jeg har savnet i disse tre årene i hybelen, så er det å kunne sette seg ut og nyte solstrålene. Vi har jo flere takterrasser her jeg bor, men det blir likevel ikke det samme som å gå rett utenfor døra og sette seg ned med kaffekoppen i hånda. En uteplass skal bli veldig deilig! 

 

Inspirasjon til innredningHer er en liten bildekollasj av interiørsom jeg finner veldig inspirerende med tanke på innredning i leiligheten. Jeg gleder meg virkelig til å begynne prosessen! Vi har jo en del planer på lengre sikt. Leiligheten er i god stand, så det er ingenting som må gjøres sånn umiddelbart, men vi har jo likevel lyst til å lage vårt eget preg på den etterhvert. Vi har noen malings-planer og noen DIY-prosjekter, men vi får ta alt over tid. Jeg føler enda ikke at jeg har funnet "min stil", men det blir nok mer tydelig etterhvert som vi innreder med ting vi liker. Gleder meg veldig til å skape vårt eget hjem, sammen ♥ 

Praktisk interiør

Sponset innlegg


 

Som nevnt tidligere kommer jeg til å skrive litt mer om interiør her på bloggen fremover, nå som vi holder på å planlegge innhold til leiligheten. Jeg gleder meg virkelig til å begynne og styre og ordne der, og vi skal få det så fint! 

Jeg har, siden vi kjøpte leiligheten, vært inne på uendelig mange interiørbutikker på nett, og det er så mye fint overalt. En av de viktigste tingene for oss er å ha en fin og smakfull interiør, samtidig som den skal være praktisk. Og praktisk, det er nettopp disse >veggreolene< fra Anne Linde, som du får kjøpt hos cahetu.no. Over har jeg lagt ved litt bilder av alle de praktiske funksjonene disse kan ha. 

Disse veggreolene er laget i metall, og kan brukes til alt fra pynt til oppbevaring av småting. Disse kan man ha i alle rom: på badet, på kjøkkenet, i gangen, på soverommet, you name it! Jeg skulle gjerne hatt en slik selv. Jeg tror min skulle få hengt på gangen og blitt brukt til oppbevaring av nøkler, tyggis, viktige brev og lapper, og andre småting. Det er så perfekt med et slikt oppbevaringssted til det som bare blir rot andre steder, men som blir en del av pynten og interiøren med disse reolene. Veggreolene kommer i ulike farger og størrelser, noe som gjør at de kan passe inn akkurat der man trenger dem. 

,


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av