hits


filmanbefaling

Serietips: Jenter bak lås og slå

_Bilde 1, 2, 3, 4

Har dere fått med dere netflixserien Girls Incarcerated eller jenter bak lås og slå (som er den norske tittelen)? Jeg slukte 8 episoder på en dag, og det er virkelig en interessant dokumentarserie. Den handler om unge jenter som sitter i fengsel, et eget ungdomsfengsel. Serien gir deg så mange blanede følelser. For det første er det jo helt fælt at barn nede i fjorten års alderen sitter i fengsel, men på den andre siden så kommer mange av de fra helt forferdelig liv og miljøer, der de gjerne ville vært døde nå hvis de ikke hadde sittet inne. Dette er jenter med mye sinne og uro, og som har opplevd helt forferdelige ting og kommer fra en hverdag de fleste absolutt ikke kan kjenne seg igjen i. En refektert og bra serie, der de fengselsbetjente blir som noen strenge og omsorgsfulle foreldre til disse unge jentene, og kanskje er det også lys i enden av tunnelen for noen av dem? 

Anbefales! 

Jeg er tilbake på bloggen igjen for en periode (håper jeg). Så nå er jeg superduper klar for at dere kommer med litt innlegg-ønsker. Kanskje jeg må i gang med litt oppskrifter igjen snart? Dagene er travle fortiden da jeg er godt opp i stillingsprosent i jobb, men målet er uansett et innlegg til dagen i en periode, så ser vi hvordan det går. Har dere hatt en fin mandag? Min har vært rolig og grei. Etter jobb la jeg meg ned på sofaen for å hvile øynene i det jeg planla at skulle være 30 minutter, men som dessverre ble veldig mye lenger enn det. Jeg ble vekket av Katrine som ringte meg, for hun stod og ventet der vi skulle gå tur med hundene. Fy søren så flaut, og stakkar Katrine måtte vente på meg i en hel time... Så ja, i kveld skal jeg finne loppekassa litt tidligere enn de andre dagene, og så gleder jeg meg allerede til helg igjen! Jeg har jobbet i helgen, og har ikke fri igjen før på fredag, så her er det bare å henge i og stå på. 

Og dere, ta en titt på serien da! 

3 kinofilmer jeg har lyst til å se

Å dra på kino er noe vi gjør ganske sjeldent. Jeg vet ikke helt hvorfor, for det er jo egentlig noe vi begge synes er veldig gøy. Stor sal, ny film, godt bilde, popcorn og kos. Egentlig bare det å komme seg ut fra egen leilighet er jo noe positivt i seg selv ;-) Kino er en fin aktivitet, og en bra date, og akkurat nå går det flere filmer jeg har lyst til å se. Jeg håper vi får kommet oss på kino for å se i hvert fall en av filmene i nærmeste fremtid. Her er tre filmer som går på kino akkurat nå som jeg kunne tenkt meg å se: 

1. Coco

Kilde til bilder: 1, 2, 3, 4

Dette er Disney Pixar sin nyeste film, og denne bare MÅ jeg få med meg. For det første så er jeg jo en Disney-elsker (derav navnet til min egen hund, hehe) og så har den jo også fått så gode anmeldelser! Filmen handler om Miguel som drømmer om å bli en musiker, men han har ett problem: Det har vært et forbud mot musikk i familien hans i flere generasjoner. Desperat etter å vise sitt talent ender Miguel opp i "dødens land"... 

Trailer kan du se her: 

 

2. Den 12 mann: 

Kilde til bilder: 1, 2, 3, 4

Nok en film med flere gode anmeldelser, og dessuten spennende historie basert på virkelige hendelser. Dette er en film jeg virkelig ikke vil gå glipp av! Filmen handler om en overlevende sabotør under andre verdenskrig som slipper unna et angrep av tyskere. Skutt i foten og gjennomvåt slipper Jan Baalsrud unna og søker ly og hjelp hos den nordlanske befolkningen. I ettertid er Baalsrud blitt et symbol på motstandsbevegelsen, og det er klart at slike hendelser og heltemot må det lages film av. 

 

Trailer kan du se her: 

 

3. Three Billboards outside Ebbing, Missouri

Kilde til bilder: 1, 2, 3, 4

En litt annerledes film enn hva jeg vanligvis pleier å se på kino, men denne filmen tror jeg absolutt det er verdt å få med seg på storskjerm. Igjen, mange gode anmeldelser og hovedrollen som spilles av Frances McDormand hylles for sine skuespillerprestasjoner. Filmen tar for seg sorg, sinne og hevn, og handler om en mor som har mistet sin datter. Datteren ble voldtatt og drept, og et år senere har de enda ikke funnet gjerningsmannen. I sorg, sint og fortvilet tar hovedpersonen saken i egne hender, og gjør alt hun kan for å få politiets oppmerksomhet slik at de skal fortsette letingen etter datterens gjerningsmann. 

Trailer ser du her: 

 

Har dere sett noen av filmene eller har planer om å se noen av dem? 

Filmanbefaling: En mann ved navn Ove

 

Hei og god helg! Siden det er fredag tenkte jeg at jeg skulle komme med en liten filmanbefaling til helgen. En mann ved navn Ove så jeg på NRK sin netttv, men jeg er usikker på om den ligger der fremdeles. Kanskje finner dere den et annet sted, for denne filmen kan jeg anbefale på det sterkeste! Ploten i filmen er litt rar og annerledes, men jeg kan nesten garantere dere at denne filmen kommer til å gjøre et inntrykk og sette seg i hjerterota. Filmen handler om den godt voksne mannen Ove som mister jobben. Alene uten jobb eller sine avdøde kone finner han ut at det beste for han er å ta sitt eget liv. Han prøver gjentatte ganger å ta selvmord, men forstyrrelser og irriterende naboer gjør at dette blir en vanskelig oppgave... 

Dette er en film som får deg til å le og gråte om hverandre, og gjerne også samtidig. Filmen er koselig, morsom, tøff og sår. Ove er en helt fantastisk karakter, som vi nok alle kjenner litt igjen på den ene eller andre måten. Hvis du vil se en bra, søt, trist og morsom film denne helgen, så anbefaler jeg en mann ved navn Ove på det sterkeste! 

Filmanbefaling: Hitch

Mulig er jeg den eneste som ikke har fått med meg denne filmen, men i tilfelle vi er flere som ikke har sett den, vil jeg i dag komme med en liten anbefaling. 

Filmen Hitch med Will Smith i hovedrollen handler om den profesjonelle "date-doktoren" som hjelper andre menn med å finne kjærligheten. Dette gjør han med å lære dem helt basic prinsipper innen dating, og legger litt til rette for at damene skal få en interesse i mennene. Akkurat slik en amerikansk romantisk komedie skal være, finner selvfølgelig også Hitch en dame som fanger hans interesse. Virker hans dating-kunnskaper på henne? 

Filmen er koselig, søt og morsom. Perfekt film å snurre nå i eksamensperioden for mange, når dere trenger et lite avbrekk. Filmen ligger blant annet på Netflix. 

Vi har en skikkelig rolig onsdag. I kveld skal jeg ikke på nattevakt, men jeg er likevel skikkelig sliten. Å jobbe netter er virkelig ikke noe tull for kroppen, og man blir helt utslitt. Dermed skal det bli deilig med en liten periode med fri, og i morgen er jeg sterkere tilbake! Jeg holder på med et litt julete-innlegg som jeg tror dere vil like. Mer om det i morgen! 

Serieanbefaling på en onsdag

Har dere fått med dere Netflix sin nye serie Mindhunter? Vi begynte å se denne serien, vell, på mandag og er allerede ferdig med den første sesongen. Den eneste sesongen som foreløpig er tilgjengelig. Virkelig en spennende serie, som jeg absolutt vil anbefale!

Mindhunter er en serie som er basert på en "true crime" bok, seriemordere som finnes og ekte FBI agenter som har jobbet med dem. Serien utspiller seg i 1977 og handler om en egen avdeling i FBI som jobber med profilering og psykologi innenfor kriminalitet. På denne tiden var dette en helt ny måte å jobbe med etterforskning på, og serien tar oss med på denne reisen. De to FBI agentene i serien intervjuer seriemordere for å få en bedre forståelse for hvordan de tenker og handler. Serien er ganske creepy, men også interessant og spennende! Absolutt en serie du burde snurre nå i høstmørket... 

Så det var et lite serietips på en onsdag. Har dere sett den? Noen som vet når neste sesong kommer? Gleder meg allerede! Nå har vi startet med Stranger things. Usikker på om det kommer noen anbefaling av den serien, for den er jo bare skummel *grøss*.... 

Does it feel sexy on your face?

Søndag og på tide med en ny filmanbefaling, er dere ikke enig? Nå som høsten nærmer seg hjemme i Norge er det deilig å snike seg under teppe og se på film på søndagskvelden. Her i Spania ser vi også på film, og sniker oss under teppet når kulden av air condition blir litt for mye (unnskyld...). 

Her om dagen så vi filmen Focus på netflix, og den må jeg bare anbefale videre! Filmen handler om den kriminelle Nicky som er spesialist i svindling. Han treffer på Jess, og lærer henne noen av sine triks. Flere år senere møtes dere veier igjen, og Nicky holder på med en stor svindel, men Jess kommer i veien for hans oppdrag... Filmen er veldig morsom, og har virkelig en god underholdningsverdi! Samtidig som den har med mange av de vanlige hoolywood-elementene, er det også flere ting i filmen som overrasker enn. Nesten så jeg burde sett filmen en gang til, for å legge merke til alle frempekene man egentlig får underveis. Anbefaler virkelig å snurre denne filmen sammen med kjæresten eller venninnen i kveld. Dere kommer ikke til å angre!

3 morsomme serier på netflix

Vi får aldri nok av serieanbefalinger, eller? Jeg får i hvert fall aldri nok, så kom gjerne med tips i kommentarfeltet, helst noe som ligger på Netflix. Under får dere anbefaling av tre morsomme og enkle serier som jeg har sett på netflix i løpet av den siste tiden. 

 

Brooklyn 99

Dette er en politiserie litt utenom det vanlige. Serien følger Jake Peralta som jobber i NYPD i Brooklyn og teamet hans. Serien er utrolig morsom og underholdene, og har med seg alle faktorene man trenger i en god humorserie. Morsomme punchlines, litt romantikk, vennskap og ja, mye bra humor! Anbefales! Dette er den serien vi sitter og ser på hver kveld for tiden. 

 

Friends from college 

Dette er en helt ny serie på Netflix, så foreløpig ligger det bare ute en sesong som består av bare 8 episoder. Dessverre, for denne serien var bra, og jeg gleder meg til neste sesong! I denne serien får du litt av alt: humor, kjærlighet og en del virkelig seriøse og vanskelige tema. I serien følger vi 6 venner som gjenforenes etter noen år boende i forskjellige byer. Alle har de et komplisert kjærlighetsforhold til hverandre, og det lager selvfølgelig en god dose drama, men også en god dose humor. 

 

Crazy Ex-girlfriend 

Denne serien er egentlig bare helt syk, men også helt sykt morsom. Hvis du ikke liker musikaler burde du ikke se denne serien, for her er det MYE synging, men for meg er det det som gjør den ekstra gøy! Vi følger Rebecca som reiser fra sin høye stilling i et advokatfirma i New York til lille West Covina i California, alt for kjærligheten. Det er nemlig her hennes eks-kjæreste fra en sommerleir for mange år siden bor. Serien er virkelig noe utenom det vanlige, og har utrolig mange morsomme elementer. Anbefales til alle som trenger en skikkelig munter serie!

 

Alle seriene finner dere som sagt på Netflix. Så med litt serietips er vi vell klar for høsten som venter? Kom gjerne med noe anbefalinger til meg. 

 

Søndagsfilmen

Det er søndag, og det betyr vell movienight selv om det er sommer, eller? Hvis dere leter etter en film å se i kveld vil jeg absolutt anbefale How do you know som dere kan finne på netflix. Filmen handler om en idrettsspiller som plutselig droppes fra laget, og står uten noen å gjøre. Plutselig har hun to menn i livet sitt, men hvordan vet man egentlig hvem som er den rette? Filmen er søt og morsom, og litt annerledes. Absolutt en søt film, som passer perfekt til søndagskosen! 

Her er vi straks på vei ut for middag og hygge. Selv om det ikke blir movienight har jeg troen på at det blir en ganske så fin søndag det også. 

Filmanbefaling: The Intern

 

Det er søndag, og hva passer vell bedre enn en film? Vi skal i hvert fall snurre film i kveld, og det blir Spy som skal få rulle på vår skjerm etter anbefaling fra Ingrid. 

Nå tenkte jeg at jeg skulle komme med en skikkelig bra filmanbefaling til verdens koseligste film! The intern handler om den gamle mannen Ben på 70 år som begynner å jobbe som assistent hos et ungt selskap som selger dameklær på nett. Hva kan en ung sjef lære av en gammel mann og hans arbeidserfaring? Tydeligvis mye, både i arbeidsliv og privatliv, noe som fører til en søt, morsom og koselig film. Med Robert De Niro og Anne Hathaway i hovedrollene kan det vell ikke bli feil? Denne filmen er så bra at jeg skulle ønske jeg kunne oppleve den "på nytt" igjen. Filmen finner dere på Netflix. 

Filmanbefaling: Sing

 

I dag er den perfekte dagen for en koselig, søt og morsom familiefilm, og da vil jeg absolutt anbefale å snurre Sing på skjermen. Filmen foregår i dyreverdenene, og handler om Buster Moon som starter en sangkonkurranse som et siste forsøk på å holde liv i teateret sitt. Det er mange som melder seg på konkurransen i håp om å vinne den store pengepremien, men tilslutt står han igjen med seks finalister som skal konkurrere. Konkurransen blir mye mer omfattende enn det Buster Moon noen gang hadde sett for seg, og vil forandre deltakerenes liv for alltid...

En skikkelig feelgood film som passer for hele familien!

Filmen leide vi på Viaplay. 

Filmanbefaling: To verdener 

I går var jeg på sleep over hos Ane, og vi så to filmer. En av dem var filmen ovenfor, og den var virkelig bra! Kort fortalt handler filmen om Sara, som er 17 år og blir forelsket i en gutt. Det eneste problemet er at hun tilhører Jehovas vitne, og det gjør ikke gutten. Hun stilles i en konflikt mellom hennes familie, tro og samfunn, og kjærligheten til Teis. Velger hun kjærligheten til sin religion eller Teis? 

Filmen bringer frem mange vanskelige spørsmål, og tar for seg flere utfordringer. Filmen finner dere på Netflix. 

3 serietips

Flere som sitter benket foran tvskjermen om kveldene i vintermørket? De fleste av oss har vell hatt god tid til serietitting nå i julen, og frem til våren og de lengre kveldene melder sin ankomst har vi vel flere kvelder foran tvskjermen i vente. Vi har i hvert fall fulgt med på noen tv-serier i det siste, og derfor tenkte jeg at jeg skulle komme med noen tips til noen bra serier. Kanskje kan dere gi meg noen tips tilbake? For når vi nå er ferdig med de nye episodene av modern family, vet vi ikke riktig hva vi skal begynne å se på...

 

1. Narcos

Denne serien så vi flere episoder av på bare noen dager. Virkelig en bra og spennende serie! Narcos handler om den colombianske kokainkongen Pablo Escobar. Historien blir fortalt via DEA agenten Steven Murphy, og om jakten på å ta en av verdens rikeste og mest kriminelle mann. Serien er basert på sann historie, og historien er virkelig interessant også. Jeg vil ikke si for mye, men serien anbefales på det sterkeste, den er både spennende og lærerik. Serien finner du på netflix. 

 

2. O.J. Simpson - made in America Dette er en dokumentarserie som du finner på Nrk. Har du sett serier som The jinx og making a murderer, eller podkasten Serial, da vil du også like denne serien godt. Dokumentarserien tar gjennom fem episoder for seg saken om den berømte fotballstjernen O.J. Simpson, som blir beskyldt for å ha drept sin egen kone. Serien handler ikke bare om den konkrete drapssaken, men også rasisme og raseskille i USA. 

 

3. How to get away with murder

Serien handler om fem advokatstudenter som blir plukket ut av læreren sin, forsvarsadvokaten Annalise Keating, til å være med å løse en drapssak. Jeg tørr ikke å si for mye om denne serien, i frykt for å røpe noe, men jeg kan si at den inneholder både spenning, løgn, intriger og kjærlighet. Man må kanskje se en episode eller to før man virkelig får lyst til å benke seg foran skjermen og binch watche hele serien. Gleder meg til ny sesong kommer på Netflix!

 

Filmanbefaling: Life of a King
Siden jeg sitter hjemme i sofaen i dag, istedenfor å være i bursdag som var den opprinnelige planen (hater å være syk!), tenkte jeg like så godt at jeg kunne komme med en filmanbefaling. Er det noe man får gjort mye av mens man er syk, så er det i hvert fall å se film! Denne så vi i går kveld, og den overrasket meg - positivt. En bra og rørende film, basert på en sann historie. 

Life of a King handler kort fortalt om Eugene Brown, en mann med en lang forhistorie og rulleblad, som plutselig får ansvar for en gjeng med problembarn i Washington. Han starter en egen sjakk-klubb, og prøver å lære ungdommene "å tenke før de handler". Beskytte kongen. 

Filmen ligger på Netflix. 

Filmanbefaling: Zootropolis
 

Nå er det snart helg igjen, og da er det vell på tide med en aldri så liten filmanbefaling? Zootropolis passer for både barn og voksne, da den er både morsom, søt og spennende. Filmen handler om kaninen Judy som mot alle odds får til å bli politi, og flytter til den moderne byen Zootropolis. En by hvor alle kan være seg selv. Judy oppdager fort at å være den første politikaninen i en politistyrke bestående av store, tøffe dyr, ikke er så enkelt som hun hadde sett for seg. Judy tar på seg oppgaven med å løse en sak, og må samarbeide med den slue reven Nick for å løse mysteriet. 

Filmen har fått gode terningkast flere steder, og det må jeg si meg helt enig i. Virkelig en underholdene film som du burde se denne helgen, enten om det er alene, med venner eller med familien. Den passer som sagt til alle aldere! Filmen så jeg på Viaplay. 

 

Se flere filmanbefalinger >her<

Filmanbefaling: Finding Home

 

Hvis jeg skal se en film alene, er det som regel dokumentarer jeg ser. I går så jeg Finding Home på Netflix, og dette er absolutt en dokumentar man burde få med seg. Den handler om menneskehandel, og jeg synes det er viktig å se dokumentarer som åpner øynene våre for alt det fæle som skjer i den verden vi lever i. Det virker jo nesten helt uvirkelig at noen lever et slikt liv på den andre siden av kloden, mens jeg sitter hjemme i sofaen og strikker liksom... 

Filmen følger tre jenter i Kambodsja, som alle har vært utsatt for menneskesmugling og prostitusjon i tenårene. Vi får høre historiene, og følger livet deres etterpå, både når de bor på et "rescue center", og når de skal tilbake til "hverdagen" igjen. En virkelig fæl dokumentar om hvordan livet til disse jentene ble forvandlet på en dag, og hvordan de aldri vil bli de samme igjen. Også fælt å se hvor vanlig det er i Kambodsja, og sikker også i mange andre deler av verden. Uff... Men se dokumentaren, den er bra og opplysende!

Filmanbefaling: Saving Mr. Banks

 

Jippi! Jeg ble så glad da jeg fant denne filmen på Netflix. Jeg kunne huske at jeg hadde sett traileren og tenkt "denne filmen må jeg se", og nå har jeg endelig fått sett den. En film som omhandler selveste Walt Disney og hans univers må jo være bra! I hvert fall for en slik disney-elsker som meg selv. Jeg synes filmen var morsom, underholdene, trist og fin. Den anbefales på det varmeste!! 

Saving Mr. Banks handler om forfatteren av Mary Poppins bøkene. I filmen får vi et tilbakeblikk på hennes barndom, samtidig som vi følger Walt Disneys desperat forsøk på å overtale P.L.Travers til å få lov til og lage en film av bøkene hennes. Hun er en sta dame, som vet akkurat hvordan hun vil ha det, og det gjør filmen rimelig komisk til tider. Filmen er selvfølgelig basert på sann historie, og hvordan Mary Poppins filmen ble til. 

Denne filmen vil jeg anbefale dere å kose dere med i helgen. Jeg kan love at du blir i godt humør!

Filmanbefaling: Wild


 

Jeg skal ikke si så mye om denne filmen, i frykt for å ødelegge. Veldig kort fortalt handler Wild om Sheryl Strayeds som legger ut på en 400 mil lang vandring, etter å ha opplevd en tragedie, som har gått mye ut over livet hennes. Hun vandrer turen helt alene, og underveis i filmen får vi følge henne på turen, og hvilke opplevelser og erfaringer hun får underveis. Vi får også noen tilbakeblikk på livet før turen. 

Dette er en veldig søt, trist og fin film. Perfekt søndagsfilm vil jeg si. Naturen må jo være den beste terapi? Nesten så jeg fikk lyst til å vandre et godt stykke selv også etter å ha sett filmen. 

Filmen finner du blant annet på Cmore. Finn flere film- og serieanbefalinger >her<. Kanskje har dere en film å anbefale meg? Jeg trenger en skikkelig god søndagsfilm. 

 

Serietips: 4 bra serier du kanskje ikke har fått med deg

1. Trophy wife
En morsom og underholdene serie som meg og Bjørnar oppdaget i sommer. Foreløpig ligger det bare en sesong ute, og jeg har kun funnet den på nettet. Serien handler om den unge og vakre Kate som gifter seg med den litt eldre advokaten Pete. Han har tre barn fra før av, fra to forskjellige ekteskap, som Kate nå blir stemor til. Serien er lett, morsom og har gode skuespillere. Hver episode varer i ca. 20 minutter, noe som gjør serien perfekt å følge med på i en ellers travel hverdag. 

 


2. The Knick

Er en litt mer dyster, mørk og tung serie, men likevell veldig bra! I serien følger vi et sykehus "The knick" på begynnelsen av 1900-tallet, og en av kirurgene som jobber der, John Thackery. Han er banebrytende i nye oppfinnelser innen medisin, samtidig som han sliter med en kokainavhengighet (som på den tiden var lovlig). Sykehuset står også i fare da de har mistet mange pasienter, flere fattige pasienter strømmer til og sykehusets økonomi går dårlig. Dette er en utrolig bra serie som tar opp hvordan medisin og kirugi var den tiden, og hvilke nye operasjonsmetoder som kom frem i lyset, samtidig som serien også tar opp samfunnsmessige problemer som fantes eks. rasisme. Nei, denne må dere se! Dere finner serien på HBO nordic. 

 

3. Devious maids

Kanskje er jeg den enste som ikke har fått med meg denne serien tidligere? Jeg begynte å se den når jeg var på Cuba, og den er så gøy! Det er som frustrerte fruer all over again. Serien handler om vaskehjelpene til de rike i Beverly Hills, California. Vi følger fire latina-kvinner, alle med forskjellige ambisjoner. Og serien, den starter selvfølgelig med et mord... Et mord på en vaskehjelp som er venninnen til de andre. Serien har både humor, kjærlighet og masse drama. En slik serie som bare er skikkelig underholdene å følge med på. Som sagt, likte du frustrerte fruer, vil du også like denne serien. Det er begynt på 3 sesong nå, men jeg vet at du i hvert fall kan se 2 sesonger på Viaplay. 

 

 

4. Jane the virgin 

Har dere fått med dere denne serien? Jeg begynte å se på den da den aller først kom ut på Tv2 sumo, men nå ligger den jo også på Netflix, så enda mer tilgjengelig. Først synes jeg faktisk det var litt flaut at jeg så på denne serien, men jeg synes jo den var skikkelig underholdene, og nå ser jeg jo også at den har vunnet flere priser, blant annet golden globe og peoples choice. Serien er en komedie, med mye kjærlighet og drama involvert. Serien skal minne om en telenovela, noe som gjør den enda mer komisk. Kort fortalt handler serien om unge, religiøse Jane, som har bestemt seg for at hun ikke skal ha sex før ekteskap. På en time hos legen blir hun med et uhell inseminert, og blir dermed gravid, selv om hun er jomfru. Gjennom serien følger vi Janes liv og alt den nye graviditeten medbringer, både når det kommer til familie, arbeidsplass og ikke minst barnets far. Denne serien har mye drama, men den gjør det på en slik morsom måte, at det virker aldri unaturlig. Denne serien er ikke som alle andre, den er noe for seg selv. Både når det kommer til handling, men også måten den er laget på, noe som gjør den ekstra interressant.

 

Har du sett noen av disse seriene før? Kanskje har du noen serietips til meg? 

 

Filmanbefaling: Hundreåringen
 

Hundreåringen er en søt og morsom film (basert på boka med samme navn), som jeg garanterer at vil få deg til å trekke på smilebåndet. Den var også noe helt annet enn hva jeg forventet meg, og det gjorde filmen bare enda mer gøy. Stadig nye uventede ting som skjedde, noe som gjorde den veldig underholdene. Jeg vil ikke si for mye, for jeg ville ikke ødlegge overraskelsene for dere som skal se den. Veldig kort fortalt handler filmen om Alan, som på 100-års dagen sin bestemmer seg for å rømme fra sykehjemmet han bor på. Vi får et tilbakeblikk på hans innholdsrike liv, samtidig som vi også er med på hans reise utenfor sykehjemmet og de nye bekjentskapene han treffer der. 

Virkelig en herlig film. Sånn skikkelig feel-good! Den er rar, morsom, søt og fin på en og samme tid. 

Filmen finner dere på Netflix - så nå vet vi hva som blir søndagsfilmen?

Filmtips: Jakten

ALT for lenge siden jeg har kommet med en filmanbefaling her på bloggen! Men siden det er helg og alt, så tenkte jeg det var på tide med et lite filmtips. 

 

Jakten er en dansk film med Mads Mikkelsen i hovedrollen. Jakten er en utrolig frustrerende og bra film! Jeg vil ikke røpe for mye, men veldig kort fortalt handler den om en nokså ensom barnehagelærer som får erfare hvordan en liten løgn kan ødelegge et helt liv. Jeg kan rett og slett ikke si så mye mer enn det, i fare for å røpe for mye, men det jeg kan si er at denne filmen burde du absolutt se hvis du ikke allerede har det. En utrolig bra film! Filmen har alle elementer: varmhet, glede, ondskap, og den vil virkelig få deg engasjert og frustrert. 

 

Så nå vet du hva du skal skru på i helgen! Du finner den på Netflix. 

10 filmer jeg aldri blir lei av

Dere vet de filmene som man bare kan se om og om igjen, og som man aldri blir lei av. Det er så kjekt å ha noen slike filmer som man vet at man alltid kan se, en film som alltid slår an. Vi har alle noen slike, og her er mine topp 10 filmer som jeg aldri blir lei av:

 

Fint med litt filminspo på den aller siste påskedagen. Den må dere nyte! Hvilke filmer blir dere aldri lei av?

 

- Thale Sunniva 

Filmanbefaling: Saving Face

 

Saving Face er en kort dokumentarfilm som handler om en plastisk kirurg fra London, som drar til hjemlandet sitt, Pakistan, for å hjelpe kvinner som har overlevd syreskader. Filmen viser også noe om kampen kvinnene i Pakstian tar opp, for å skape en strengere straff for det å kaste syre. 

Filmen er alt for kort etter min mening, men det er jo også fordi den var så bra! Jeg anbefaler den virkelig på det sterkeste, og takker bloggleseren som anbefalte meg denne på søndag. Det er helt utrolig at det finnes mennesker som gjør dette mot andre, og at det i det hele tatt er så mange som er utsatt for det. At det er såpass legalt å gjøre noe slikt med et annet menneske i Pakistan (ikke det at det er lov, men straffene er så små, og det er så "vanlig"), og sikkert også i mange andre land i verden. Det er helt utrolig! Bare fordi at konen vil skille seg. Denne dokumentaren fikk meg virkelig til å tenke på verden vi lever i, og hvilke utrolig store forskjeller vi er født inn i.... Uff. Nei. Se dokumentaren! Den varer ikke mer enn 40-50 min, så den er absolutt verdt det! Skulle bare så gjerne ønske at jeg fikk vite mer om disse damene, og høre mer. Det er så mye historie der... 

 

Har du sett den? Dokumentaren ligger forresten på Netflix. 

 

- Thale Sunniva 

Filmanbefaling: Maleficent

Det er søndag kveld, og jeg regner med at det er flere som har planer om å la en film snurre på tvskjermen. I den anledning tenkte jeg å komme med en filmanbefaling. 

 

Maleficent:Maleficent er historien om hvorfor den onde Malificent i historien "tornerose" er blitt slik som hun er blitt. Filmen handler om en ung fe, som lever i en verden ved siden av menneskets verden. Hun forelsker seg i den unge gutten Stefan, men han bedrar henne for å få tronen over kongeriket. Maleficent blir kald, slem og hevnlysten. Hun forbanner Stefans datter, Aurora. Hun følger med på at Aurora vokser opp, og knytter etterhvert et tett bånd til den vakre jenta.

 

Åh! Jeg elsker denne filmen. Kanskje fordi jeg har så fine minner fra den? Dette var filmen jeg og Ane så på >utekino i Kamari< i sommer. Filmen er både eventyrlig, søt og til tider skummel. Slikt liker vi! 

Noen andre som har sett filmen? Og hva synes i så fall dere? Filmen kan man forresten finne på blant annet viaplay. 

 

- Thale Sunniva 

Filmanbefaling: About time

Åh, i går så jeg en veldig søt og fin film! Nå er det lenge siden forrige filmanbefaling her på bloggen, så nå tenkte jeg at det virkelig var på tide igjen. På en søndag og greier. Perfekt!  Denne filmen har jeg ikke tatt meg tid til å se tidligere, fordi jeg syns den virket litt... rar, men den er absolutt verdt hvert minutt! En veldig søt film om kjærlighet ♥


 

About time fikk meg til å både le og gråte for meg selv her i hybelen. Filmen handler om Tim som får vite av sin far at han kan reise tilbake i tid. Han kan dermed endre på hva som har skjedd og skjer i livet sitt. Tim bestemmer seg for å bruke denne evnen til å få seg en kjæreste. Om det blir lett, eller ikke, får du se i filmen.

Kanskje dere forstår hvorfor jeg tenkte at filmen var litt rar? Reise i tid liksom? Men den er virkelig kjempesøt! En film som får deg til å tenke, får deg til å le, får deg til å gråte, får deg til å smile og får det til å føle deg frustrert. Den har liksom alle faktorene for en fin og god film. Virkelig verdt en titt! Rachel McAdams spiller jo i filmen, og bare det gjør det vell verdt det? Jeg liker i hvert fall så og si alle filmene hun spiller i. Filmen kan blant annet sees på viaplay. 

- Thale Sunniva 

 

Filmanbefaling: Katy Perry - Part of me

Jeg kommer med en aldri så liten filmanbefaling denne torsdagen. Kanskje er dette noe du kan se i helga? 

 


Part of me handler selvfølgelig om Katy Perry, livet hennes, karrieren hennes og musikken hennes. Filmen følger Katy Perry gjennom sin California Dreams tour. Vi får et innblikk i personen Katy Perry, hva som betyr mye for henne, vi for også et innblikk i privatlivet hennes, og selve bruddet. Også de syke sceneshowene da! FOR en utrolig kul dame! 

Det er ikke så mye å skrive om denne filmen, men den anbefales absolutt å ses! Jeg fikk den anbefalt på Netflix, og var litt usikker på om jeg gadd å se den, jeg er jo ikke akkurat blodfan av Katy Perry (selv om jeg liker henne godt), men jeg angrer ikke et sekund! Både latter og tårer kom fra meg underveis i denne filmen. Den var virkelig fin! Kanskje en bra film å bruke fredagskvelden på?

- Thale Sunniva 

 

Filmanbefaling: Brave

Det er søndag, og hva er ikke bedre enn en aldri så liten filmanbefaling! I dag blir det en barnefilm, igjen. Jeg elsker disney filmer, og kan aldri få nok! Mange av dem er jo skikkelig bra også, slik som denne filmen: 

 

Brave, eller Modig, handler om prinsesse Merida, som er en utmerket bueskyter. Merida er en sta jente, som vil gå sin egen vei i livet, men hun gjørt et valg som gjør at det blir kaos i kongeriket. Hun må ut på eventyr for å rette opp feilen hun har gjort. Hun må være modig og stole på seg selv, og buen sin. 

Filmen er som disney filmer flest. Humor, kjærlighet, spenning og happy ending. Det er akkurat slik en disney film skal være, og det er nok derfor jeg også liker dem så godt. 

Har du sett filmen? Har du noen filmer å anbefale meg denne søndagen?

- Thale Sunniva 

Filmanbefaling: The Cove

Vet dere hva? Denne filmen kunne jeg bare ikke vente med å anbefale dere, nei, denne dokumentaren må dere virkelig se i løpet av helga!

Planen min var å bare se litt før jeg la meg i går, og se resten i dag, slik at det ikke skulle bli så sent, men denne filmen klarte jeg ikke legge fra meg. Mennesker altså... Det eneste jeg vet etter å ha sett både denne og Black Fish er i hvert fall at jeg aldri skal dra til Sea World! 

The Cove:


 

Denne dokumentaren viser byen Taijii, i Japan, sin mørke hemmelighet. En hemmlighet som har vært skjult for ikke bare resten av verden, men også for mange av Japans innbyggere. Et team reiser til Taijii med tidligere delfintrener Ric O`Barry. Her undersøker de byens hemmlighet, men det er lettere sagt enn gjort, sniking på forbudt område og skjult kamera må til for å avsløre hva som foregår her. Hva de finner ut er sjokkerende, ikke bare oppdager de grov mishandling av delfiner, men også en trussel mot menneskers helse.

Se filmen! Den er virkelig verdt det. Det er jo noen år siden denne filmen kom ut, og jeg har jo hørt litt om det med delfinene i Japan, men aldri har jeg vært så opplyst som nå! Uff, det er helt forferdelig. Engasjer dere og signer >her<. Og hvis dere enda ikke har sett >Black Fish< må dere se denne filmen også!

Begge filmene ligger på Netflix.

- Thale Sunniva 

Filmanbefaling: Frozen

Da jeg så at filmen Frozen var lagt ut på viaplay for to uker siden, hoppet jeg nesten i været. Har hatt lyst til å se denne disney filmen så lenge nå, har hørt så mye bra om den! Og alt jeg hadde hørt om filmen, var sant. For en søt film!


Filmen Frozen er, som dere ser over her, basert på H.C. Andersens historie om snødronningen. Det er den perfekte disney filmen med blanding av kjærlighet, spenning og humor. Akkurat slik det skal være. Det som er så kult med denne filmen, er jo også at den har med mange elementer fra våre nordiske land. Blant annet heter byen de bor i Arendal, og hovedpersonene heter Anna og Elsa. Også går de med bunad! Ganske kult? 

Filmen handler om Elsa, med magiske krefter som kan gjøre om ting til is med hendene sine. Med en feil gjør Elsa slik at Arendal blir fanget i evig vinter, og så forsvinner hun opp i fjellene. Søsteren Anna begir seg ut på en jakt etter Elsa, sammen med Kristoff og snømannen Olaf, for å få hun til å fjerne vinteren over Arendal. 

Så utrolig morsom og søt film! Denne må dere få med dere. Kanskje dette blir lørdagsfilmen i kveld?

- Thale Sunniva 

 

Filmanbefaling: We bought a zoo

Alltid kjekt med en liten filmanbefaling, i hvert fall nå som høsten, mørket og regnet begynner å smyge seg innpå. Er dere ikke enig? 

I helgen så jeg filmen we bought a zoo på Viaplay. Jeg synes det var en veldig koselig film, som passer perfekt å se med familien på en regnfull høstdag. 

 

 

Filmen handler om Benjamin, en enslig far til to barn. I et forsøk på å starte på nytt i livet, kjøper han seg en gammel, nedlagt dyrehage. Sammen med sine to barn starter han, og resten av de få ansatte i dyrehagen, arbeidet med å få dyrehagen tilbake i drift igjen. Dette viser seg som lettere sagt enn gjort. Det krever mye arbeid og penger.

Filmen er basert på en sann historie, og bare det gjør den jo interresant. Jeg synes filmen var veldig koselig og søt. Akkurat slik jeg vil ha det på regnværsdager.

Har du sett den? Hva synes du?

- Thale Sunniva 

 

Som sagt tidligere, er jeg alltid åpen for filmtips, så hvis noen har noen bra tips er det bare å skrike ut i kommentarfeltet! 

Tre Tv-serie tips del 2How I Met Your Mother (eller HIMYM om du vil) er virkelig en veldig søt og morsom serie som er verdt å få med seg. Meg og Bjørnar var helt hekta på denne serien, og det er veldig trist nå som serien er over og vi har sett alle sesongene. I How I Met Your Mother forteller Ted sin historie til sine barn, om hvordan han møtte moren deres. Gjennom 9 sesonger følger vi Ted som ung, og livet hans. Ted har fire gode venner som vi også følger gjennom serien, og sammen opplever de veldig mye forskjellig. Serien er hysterisk morsom til tider, og veldig søt! Nei, den er virkelig bare flott. Serien har så mange fine karakterer og historier som gjør at man bare vil se mer og mer og mer. 

 

Hvis man ikke har fått med seg Breaking Bad enda, har man virkelig gått glipp av en spennende serie. Måten den er laget på er også helt spesiell. Serien er både spennende og morsom, søt og ekkel... Den har virkelig med seg alle faktorene som man leter etter i en god film eller serie. Breaking Bad handler om Walter White, en middelaldrende kjemilærer. Da han får vite at han har kreft, og gjerne ikke kommer til å overleve, finner han ut at han må gjøre noen tiltak for at familien skal klare seg uten han. Han vet at de trenger mer penger for å forsørge seg, når han forsvinner. Dermed starter han en "bedrift" sammen med en tidligere student, der de kokkelerer sin egen narkotika. Nærmere bestemt: metamfetamin. Walter har kjemi kunnskapene bak, mens Jesse har kunnskaper om markedet...
Dere MÅ få med dere denne serien! 

Har dere fått med dere den dansk/svenske serien Broen? Foreløpig er det kommet to sesonger, men vi vet at det er flere i vente. Broen handler om to etterforskere. Den danske etterforskeren Martin og den svenske etterforskeren Saga. Når et lik blir funnet på grensen mellom Sverige og Danmark, blir dette en sak som disse to etterforskerene må jobbe med sammen for å finne morderen. Serien er helt utrolig spennende, men samtidig også veldig morsom. Den svenske etterforskeren Saga er en helt egen karakter, som gjør serien ekstra morsom. Jeg vil i hvert fall anbefale alle å se den første sesongen. Husker at jeg omtrent satt og bet negler under hver episode, mens denne serien gikk på tv. Spenning på høyt nivå!
Har dere noen serier å anbefale meg?

Har dere sett disse, og hva synes dere om disse seriene?

 

- Thale Sunniva 

 

Tre TV-serie tips del 1

TV-serier er vell noe man aldri får nok av? I hvert fall ikke nå i sommerferien, da de fleste har mye tid til å se på serier om kveldene. Jeg kan i hvert fall aldri få nok, og jeg elsker å få tips om kjekke serier. Jeg kommer til å skrive noen slike tv-serie tips innimellom, men i første omgang starter vi med disse tre:


Modern family handler om en tre veldig forskjellige familer, som er i slekt. Serien har mange morsomme karakterer, og man får seg virkelig en god latter av å se denne serien. I serien følger vi de tre familien og deres hverdag, oppturer og nedturer. Modern family er virkelig en helt utrolig herlig serie som man bare må få med seg! Har ikke møtt en eneste person enda, som ikke liker denne serien. Serien passe for både gutter og jenter, og kan sees alene, med kjæresten, med venninnen eller med foreldrene.  Virkelig en komisk serie! Foreløpig har jeg bare sett de sesongene som ligger på Netflix, og venter og gleder meg til det kommer flere sesonger!

 


Dexter er en spennende og ganske annerledes serie fra det man er vant til. I Dexter følger man den virkelige skurken, og ja, blir på "lag" med ham. Dexter en en seiremorder som også jobber i kriminalavdelingen i Miami som "blodsprutsanalytiker". I serien følger vi livet hans, i jobben som en vanlig mann, og livet hans som seriemorder, og hva han må gjennom for å sørge for at hans venner og familie ikke oppdager hvem han egentlig er. Jeg elsker hvordan serien er fremstilt, og hvordan da klarer å få deg til å få sympati for en seriemorder, og håpe på at han ikke blir oppdaget og tatt av politiet. Serien bruker også noen utrolig kule kameravinkler og andre kule fremstillinger, som skiller seg fra andre seier. Dexter er virkelig en spennende, til dels morsom og veldig gøy serie som er verdt å få med seg!

 

 


Hvis du ikke har sett Prison Break, så har du virkelig gått glipp av en veldig bra serie! Denne serien så jeg for ganske mange år siden, og den er så bra at jeg tror jammen jeg skal begynne å se den igjen! Prison Break handler om to brødre. Den eldste brorern blir satt i fengsel for en forbrytelse han ikke har begått, og blir dømt til døden. Lillebroren sørger for å havne i samme fengsel som storebroren sin, med en plan om å få dem begge ut fra fengsel. Serien er ekstremt spennende, og fullt av både action og romantikk. Også er jo disse brødrene så utrolig kjekke å se på også, bare det alene er jo grunn nok til å se serien. Det er absolutt en serie man ikke bør gå glipp av!

 

Har du sett noen av disse? Har dere noen tvserier å anbefale meg?

- Thale Sunniva 

 

" I don`t need easy. I just need possible"

Jeg så filmen Soul Surfer på søndag. Hadde ikke veldig store forventinger til filmen, og trodde gjerne denne skulle være litt sånn klisjé film. Det var den jo for så vidt også, men den var ekstremt bra! Elsker når filmer handler om slike sterke personligheter.  Det beste med denne filmen, er jo at den også er basert på en sann historie, det gjør jo filmen enda mer interressant!


 

Filmen handler om Bethany, som lever for å surfe. En dag da hun er ute og øver til mesterskapet i surfing, blir hun bitt av en hai. Hun mister den ene armen, og ved dette kommer flere utfordringer. Ikke bare dagligdagse, men hvordan hun skal komme seg tilbake på surfebrettet igjen. Det som hun brenner sånn for!

Filmen har ekstremt mange fine øyeblikk. Man får virkelig den der: alt -er- mulig- hvis -man- bare- vil holdningen etter å ha sett denne filmen. Den er både fin og trist. Jeg gråt sikkert en hel elv mens jeg satt og så denne filmen alene på søndagskvelden. Anbefales! Filmen finnes forressten på netflix! 

 

Noen andre som har sett den? Hva synes dere? Har dere noen netflix-filmer å anbefale meg?

- Thale Sunniva 

Filmanbefaling: How to lose a guy in 10 days
 

Dette tror jeg faktisk må være min yndlingsfilm. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har sett den. Den er enkel, hysterisk morsom, veldig søt og skikkelig romantisk. Akkurat det jeg ser etter i en skikkelig lørdagsfilm ♥ Dette er en film man kan se med venner, kjæreste og familie. Dette er på en måte blitt min og mamma sin film. Den er så morsom og søt! 

Filmen handler om journalisten Andy Anderson, som får  i oppdrag å skrive en artikkel om hva som skal til for å få en mann til å forlate en kvinne, på 10 dager.  Hun finner sin "prøvekanin" Benjamin Barry, som har inngått et veddemål om at han kan få hvilken som helst kvinne til å falle for ham, også på 10 dager. De vet ikke om hverandre sine oppgaver og veddemål, noe som fører til en utrolig morsom og søt film! 

Regner med at det er ganske mange som har sett den allerede? Har dere noen filmer å anbefale meg?

- Thale Sunniva 

 

Filmanbefaling: What to expect when you`re expecting
Denne filmen så vi på kvelden på 17 mai. Veldig koselig og morsom film, som passer perfekt å se på senga godt under dyna. Den er enkel, morsom, hyggelig og veldig søt. Jeg hadde allerede sett den en gang før. Det var da meg og mamma var i Polen. Også da så jeg den under dyna, i senga. Så dette er virkelig en slik type film! 

Filmen handler om fem forskjellige par, og deres tid før fødselen. Vi blir med dem gjennom gledene og overraskelsene, opp- og nedturene ved det å få en baby. Livet blir ikke alltid slik man hadde tenkt seg at det skulle bli. I filmen får vi et innblikk i alle de fem parene sin historie, veldig forskjellige historier, men også like på mange måter. 

Filmen kan dere forressten se på den amerikanske vesjonen av Netflix

Har dere sett filmen før?

 

- Thale Sunniva 

 

Filmanbefaling: Monsteruniversitetet

Flere enn meg som er kjempeglad i barnefilmer? Gode barnefilmer som passer for både små og store er virkelig det beste! Monsteruniversitetet er akkurat en slik film, og den lever virkelig opp til den første filmen, monsterbedriften. Ta med deg lillebror, lillesøster, tantebarn, fetter eller kusine og se denne morsomme og søte filmen!

Monsteruniversitetet:
 

I Monsteruniversitetet får vi følge Mike og Sully gjennom sine dager på universitetet, og hvordan de endte opp med jobbene i Monsterbedriften. De tar begge fagene for å bli såkalt "Skremmere", men de møter selvfølgelig på noen hindringer på sin vei. Begges voldsomme konkurranseinnstinkt gjør at de begge blir kastet ut av skremme-programmet, og må finne veien tilbake ved å samarbeide dem i mellom og sammen med en merkelig monstergjeng. 

Morsom og veldig søt film! Denne filmen kan dere blant annet se på Viaplay. 

 

- Thale Sunniva 

 

Filmanbefaling: Blackfish

Det er utrolig lenge siden jeg har komt med noen filmanbefalinger her på bloggen, så nå synes jeg jammen det var på tide. Påsken nærmer seg og påsken er jo den beste tiden til å kose seg med film, på film, på film. Forhåpentligvis blir det flere filmanbefalinger på bloggen fremover! 

I dag skal dere få anbefaling av en dokumentar. Jeg elsker faktisk å se dokumentarer, men dette er vell gjerne en dokumentar som flere har hørt om? Utrolig oppsiktsvekkende film, som virkelig fikk meg til å tenke. Åh, gjerne jeg må komme med flere dokumentar-anbefalinger? Regner med at jeg ikke er den eneste som liker dette....

Blackfish:


Blackfish handler om den agressive spekkhoggeren Tilikum og de andre spekkhoggerene som lever i fangenskap i SeaWorld i Orlando. Tilikum har blitt holdt i fangenskap i SeaWorld siden 1986, da han bare var 2 år. Tilikum har tatt livet av tre mennesker, der i blant sine egne trener. 

Filmen fokuserer på livet til spekkhoggerne i fangenskap og hvilke farer det bringer med seg. I filmen får man høre mange triste og voldsomme historier, vi får se intervju med mange tidligere trenere og får et innblikk i hvordan SeaWorld og andre lignende parker driver på med ting som de fleste vil se på som uetisk. 

En veldig rørende film, som i hvert fall åpnet mine øyne for bransjen. Har du sett filmen?

 

Tips: Filmen kan dere blant annet se på den amerikanske versjonen av Netflix. 

- Thale Sunniva 


Tre på netflix - seriespesial

Lenge siden forrige gang, men jeg har sett mye på netflix i løpet av juleferien, og har selvfølgelig mye å komme med!. Som nevnt tidligere er dette min vurdering av filmene/seriene, som kan gi dere et inntrykk av om filmen/serien er verdt å se eller ikke. Her kommer tre nye:


Dronningen av Trash-Tv! Keeping up with the Kardashians handler om familien Kardashian med de kjente søstrene Kim, Kourtney og Khloé. Serien går i hovedsak ut på at man følger livet til familien og alle opp og nedturene de har. De er en stor familie, som gjør mye... annerledes... 

Jeg elsker Trash-TV og keeping up with the Kardashians er intet unntak. Det er så kjekt! Jeg begynte å se på det i desember en gang, og har allerde komt til 9 sesong + at jeg har sett alle sesongene som kommer innimmellom (slik som Kim and Kourtney takes New York osv.) 

Denne serien får faktisk 5 av 5 netflix-stjerner fra meg. Det er jo så underholdende! Anbefales absolutt for alle andre som elsker såkalt "søppeltv".

Deler av serien finner du på den amerikanske versjonen av netflix. 

 Dexter handler om blodsprutsanalytikeren Dexter Morgan som jobber for politiet, samtidig som han selv er seriemorder. I serien følger vi han gjennom etterforskninger via politiet, og etterforskningene han selv gjør før han dreper. Serien er fylt med spenning og underholdning!

Jeg har sett alle sesongene av Dexter og synes at serier er veldig spennende, og annerledes. Det er ikke ofte man er på samme lag som "skurken", men det blir man altså i denne serien.

Dexter får 4 av 5 netflix-stjerner av meg. Du finner 6 av 8 sesonger av Dexter på den norske versjonen av netflix, og alle sesongene på den amerikanske.

 


Modern Family handler også om en familie, men dette er ikke et reality-program. Modern Family er rett og slett en komiserie/feel-good serie. Virkelig kjempemorsomt! Her følger man Claire&Phil og deres tre barn, man følger faren til Claire, Jay og hans kone og stesønn og broren til Claire, Mitchell og hans ektemann. Tre ganske ulike familier, som er i slekt med hverandre. 

Jeg elsker modern family. Det er så morsomt! Hver gang jeg føler at jeg vil slappe av med en enkel og humoristisk serie, er det nettopp denne jeg velger.

Serien får 5 av 5 netflixstjerner fra meg. 
Har dere sett noen av disse? Hva syns dere?


- Thale Sunniva

tre på netflix

Jeg er så glad for at vi har netflix. Det er jo så gøy å se på film! 

Jeg har i det siste tenkt på at jeg har lyst til å begynne å se på mye film, det er jo så gøy når man finner noen som er virkelig bra! Derfor tenkte jeg at jeg skulle begynne med en litt annereldes form for "filmanbefaling" og "serieanbefaling" innimellom. Jeg tenkte nemlig at jeg skulle skrive om noen filmer (og serier) som ligger på netflix og om jeg anbefaler dem eller ikke. På netflix kan man jo vurdere etter "stjerner", så jeg tenker at jeg bruker det samme her på bloggen. 

Her har dere tre filmer som ligger på netflix, og min vurdering av dem:


The pill handler om Mindy og Fred som har et lite one-night-stand. Dagen etterpå er Fred redd for at Mindy skal bli gravid og følger med Mindy i 12 timer for å fosikre seg om at hun tar begge dosene av angrepillen. Det blir en dag med både opp og nedturer. 

Jeg likte filmen, men den var veldig "typisk", men noen ganger kan det jo være deilig å se en slik type film? Den var ganske morsom innimellom, men kunne også være litt kjedelig. 

Den får 3 av 5 netflix-stjerner fra meg ;)Filmen finner dere på den amerikanske versjonen av netlfix (google hvordan man kan få den amerikanske versjonen).  

 


Orange is the new black handler om Piper som havner i et kvinnefengsel. Piper er egentlig en veldig skikkelig og ordentlig jente, men havner i fengselt på grunn av hennes litt annerledes fortid. I fengselet møter hun de andre innsatte og knytter vennskap og skaper intriger.

Dette er en serie som ligger på netflix, og er foreløpig bare 1 sesong. Dette er en netflix orginal så man vil få se sesong to med en gang den kommer ut. Hvis dere enda ikke har sett orange is the new black så har dere virkelig gått glipp av noe. FOR en bra serie! 

Den får 5 av 5 netflixstjerner fra meg!Serien finner dere på den norske netflix-versjonen. 
My sisters keeper handler om Anna og søsteren hennes Kate som har kreft. Anna er "donorsøsken", hun er "skreddersydd" slik at hun passer til Kate sine gener, slik at hun kan være donor for henne når hun trenger det. I filmen saksøker Anna sine egne foreldre for nettopp dette.

Regner med at mange av dere har sett denne filmen allerede? Men hvis dere ikke har det MÅ dere få den med dere. Den er så fin! Og trist og ikke minst lærerik!

Den får 5 av 5 netflix stjerner fra meg. Filmen finner dere på den norske netflix- versjonen. 


 

Hele to stykker med fem stjerner i dag. Blir nok ikke alltid slik når jeg skriver slike innlegg som dette fremover, vil jo også fortelle dere om de filmene som kanskje ikke er like verdt det å få med seg. Er jo spennende å gjøre slik reesearch og oppdage hva som er bra, og hva som er mindre bra, av alle filmene som ligger på både den norske og amerikanske versjonen av netflix. 

 

Hva syns dere om en slik form for innlegg?

Har dere sett noen av filmene/seriene? Likte dere dem?

- Thale Sunniva

If you wanna chase your dream, sometimes you gotta break the rules

Tid for enda en filmanbefaling! Denne filmen er helt hysterisk morsom og det er virkelig en film jeg kan se om og om igjen. Jeg regner med at de fleste har sett den, men i tilfelle noen har gått glipp av denne herlige filmen, får dere her en anbefaling av den:

She`s the man:

 

Filmen handler om Viola som er veldig glad i å spille fotball. Jentelaget hun spiller på blir utelatt av serien, så da tvillingbroren hennes, Sebastian, ringer henne å forteller at han ikke kommer hjem til skolestart, benytter Viola seg av denne muligheten. Han utgir seg for å være Sebastian, slik at hun kan spille på fotballaget til skolen. Å utgi seg for å være en gutt viser seg å være litt vanskeligere enn hun hadde trodd, særlig når hun begynner å få følelser for romkameraten, mens ei annen av klassekameratene, Olivia, får følelser for "Sebastian".

Filmen er, som sagt, hysterisk morsom! Av og til er det så avslappende å se en helt typisk  romantisk komedie. Anbefales på det sterkeste!

Har du sett She`s the man? Hva syns du?

Har du noen filmer å anbefale meg?

- Thale Sunniva

"You say you are waiting for something. And I say to you: Yes, yes. We all wait"

Utrolig lenge siden forrige filmanbefaling, så nå tenkte jeg at det var på tide igjen. Det blir sikkert en del filmanbefalinger i løpet av sommerferien. Jeg tenker at det er vell i løpet av disse to måndene at man har tid til å sette seg ned med en god film, så det må vell passe bra?

Hvis dere ikke har sett filmen jeg skal skrive litt om i dag, så har dere jammen gått glipp av en kjempefin film! Dette er en av yndlingsfilmene mine. Jeg vet ikke hva det er med meg og sånne stakkerslige karaktererpå film, men det tiltrekker meg. Slike filmer er alltid så søte, og denne filmen er intet unntak!

 

The terminal:


 

Sometimes you land a small fish. You unhook him very carefully. You place him back in the water. You set him free so that somebody else can have the pleasure of catching him.

 

The Terminal handler om Viktor Navorski som reiser til New York. Han er fra Øst-Europa og kan ikke engelsk. Når han kommer fram til JFK-flyplass får han vite at hjemlandet hans har kollapset i et kupp. Han har dermed et pass til et land som ikke eksisterer, og kan ikke reise hjem og han får heller ikke adgang inn i USA. Viktor blir nødt til å bo på flyplassen, mens han venter på at situasjonen i hjemlandet skal forbedres. Han får venner på flyplassen og klarer å skaffe seg en slags tilværelse der. 

The teriminal er en helt utrolig fantastisk flott film. Tom Hanks spiller så ufattelig bra, hvis dere liker forrest gump kan jeg garantere dere at dere vil like denne filmen også! Omtrent hele filmen utspiller seg på flyplassen, noe som gjør den annerledes, men også helt utrolig fin! 

Har du sett the terminal? Hva syns du?

Har du noen filmer å anbefale meg?

- Thale Sunniva 

"There's only two kinds of people in the world. There's women, and there's men"

Nå er det jammen lenge siden jeg har lagt ut en filmanbefaling her på bloggen, så nå følte jeg at det var på tide. Dagens filmanbefaling er en film jeg så nå i jula, fordi jeg fikk den i julegave av Ane. Virkelig en helskjønn film! ♥

500 days of summer:
 

"I love her smile. I love her hair. I love her knees. I love how she licks her lips before she talks. I love her heart-shaped birthmark on her neck. I love it when she sleeps"

 

500 days of summer er en nydelig anti-romantisk komedie om kjærlighet, drømmer og håp. Det handler om Tom, en gratulasjonskort forfatter, som søker etter "the love of his life". Tom møter Summer, en jente som ikke tror på at ekte kjærtlighet eksisterer. Tom forelsker seg i Summer og vi følger deres 500 dagers lange forhold. Filmen hopper litt mellom dagene, men det er absolutt ikke noe problem å følge med. 

Filmen er både morsom og fin og anbefales på det sterkeste! Jeg elsker Zooey Deschanel (hun som spiller Summer), noe som bare gjør filmen enda bedre. Er du lei av de typiske romantiske filmene? Da anbefaler jeg i hvert fall denne, en annerledes kjærlighets / anti-kjærlighets film. 

 

This is not a love story. This is a story about love.

Har du sett 500 days of summer? Har du noen filmer å anbefale meg?

- Thale Sunniva

"For deg agha Amir, tusen ganger til!"

Drageløperen:

Hvis du hverken har sett eller lest Drageløperen (The Kite Runner) er det sannelig på tide at du gjør det!

Drageløperen er en helt fantastisk film (og bok) som handler om et vennskap ulikt mange andres. I drageløperen møte vi Amir. Vi møter han som liten i Afghanistan og som en voksen mann i USA. Filmen handler om Amir og Hassan, to bestevenner som snart vil bli splittet fra hverandre for alltid. Den handler om Amir som flytter til USA med sin far, men retunerer tilbake til Kabul for å ordne opp i det han har gjort, som aldri kan fikses igjen. 

Drageløperen er full av vennskap og kjærlighet, men også mye drama og et innblikk i Afghanistan både før og etter Talibans overtakelse. Drageløperen er sett fra en annerledes synsvinkel, der man føler sympati med en som har gjort mange feil i livet sitt, og ikke alltid har vært like snill. Dette er noe av det jeg elsker med filmen! Se filmen, så forstår dere hva jeg mener.

Har du sett drageløperen?

Har du noen gode filmer å anbefale?

Se flere filmanbefalinger >her<

- Thale Sunniva

Filmanbefaling: The Town

 

The Town er virkelig en film dere burde se! Filmen har alt, kjærtlighet, action og drama. En film som passer like godt for både gutter og jenter. En perfekt "se - med - kjæresten/kompisen" film. 

Filmen handler om en gjeng fra Charlestown som driver med raning. Hovedpersonen i filmen er klar for å legge gjenglivet på hylla, men først må han skaffe de store pengene. Underveis blir han jaktet på av FBI og så treffer han ei flott jente, som verken vet at han er en tyv, eller at han var med på å kidnappe henne... 

Spennende og utrolig kjekk film ♥

Har du sett The Town?

- Thale Sunniva

Filmanbefaling: Friends With Benefits


 

Mila Kunis må jo bare være en av de peneste jentene i verden? Jeg skal ikke si at denne filmen ikke er en typisk amerikans kjærlighetsfilm, for det er den! Likevel er den veldig kjekk, og passer seg kjempegodt å se en sen fredagskveld sammen med venninnen eller kjæresten, etter en hard uke. Helt enkel, veldig typisk, men utrolig kjekk film! 

Har du sett Friends With benefits?

- Thale Sunniva

Despicable me

Jeg synes de første filmanbefalingsinnleggene ble så dårlige! Så nå har jeg funnet ut en annen måte å gjøre det på, som ser litt finere ut, og som kanskje får filmen til å se kjekkere ut. 


Filmen er en animert barnefilm, men passer like godt for voksne, som for barn. Humoren i filmen er virkelig på topp! Filmen handler om den kriminelle Gru som har som plan å ta over hele verden. Han prøver å være så grusom, som overhodet mulig! Som en del av en plan, adopterer han tre søte barnehjems jenter. Det skal, får han merke, bli mer jobb enn det han hadde regnet med. 

Jeg anbefaler filmen for alle som vil få seg en god latter. Den er perfekt å se sammen med små tantunger, kusiner eller søsken. Rett og slett en utrolig herlig film! Traileren kan dere se >her<
Har du sett despicable me? Hva syns du?
Håper dere liker den nye måten å ha filmanbefalingen på. Kom gjerne med noen tilbakemeldinger.
- Thale SunnivaFilmanbefaling: Ciao Bella

Ciao bella er en utrolig flott film! Den er svensk, og handler om Mustafa Moradi som er 16 år og lengter etter å få seg en kjæreste. Problemet er at alle jentene han treffer, bare vil være venner.  Han reiser på fotball cup, og får en genial idé: han later som om han er en italiener! Og plutselig får jentene opp øynene for han. Han treffer Linnea, som er på jakt etter en gutt med stil, og brennende lidenskap! 


_ Bilder hentet herherher

Denne filmen er både rar og helt fantastisk! Den virker veldig realistisk, og forteller ikke om den typisk amerikanske kjærligheten, men om hvordan kjærligheten virkelig kan være. Noen ganger er svenske filmer utrolig bra! Den handler også om forskjellige syn på menneskeraser.  Utrolig, utrolig bra! Det var bare ved en tilfeldighet at jeg kjøpte denne filmen en gang for lenge siden, typisk: kjøp 5 filmer for 100 kr. Jeg angrer virkelig ikke et sekund! 

Har du sett filmen før? Hva syns du?

- Thale Sunniva

,


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av