hits


Europatur

Flashback roadtrip i Europa

Nå som det er blitt sommer igjen, tenker jeg på "roadtripen" vi hadde nedover Europa i fjor. Vi opplevde så mange kjekke steder, og koset oss skikkelig. 

Dessverre filmet jeg nesten ingenting fra denne turen, men jeg har likevell snekret sammen en liten oversiktsfilm og lagt ved noen "mimre" bilder under her. Anbefaler alle å ta seg en skikkelig europa-roadtrip en gang! Roadtrip er jo noe av det kjekkeste som finnes? I hvert fall får slike kjøre-bil-elskere (som passasjer vell og merke) som meg! 

 

 

 

Vi leide oss altså en utrolig fin leilighet i Brussel som vi brukte som "basecamp", så tok vi dagsturer til blant annet Paris, Amsterdam og Calais. Fantastisk fin tur!

Dere kan lese mer, og se flere bilder >her<

 

- Thale Sunniva 

Europatur in one

Her kommer et lite bildedryss av bildene pappa tok på Europaturen vår. En liten bildekollasj som viser opplevelsene fra muligens et litt annet synspunkt? 


 

- Thale Sunniva

From Paris to Berlin

Mens jeg er på vei til min neste ferie, kan dere jo få se noen av de siste bildene fra den første ferien. 

Her kommer bilder fra den siste dagen vår på kjøretur i Europa, før vi tok turen hjemover. Da var vi nemlig en tur innom Berlin. En kjekk by å ha vært innom, selv om vi fikk med oss lite på bare noen få timer.

Her kommer et lite bildedryss:

Også måtte vi jo selvfølgelig ta et slikt bilde:

 

Meg og lillebror var oppe i dette tårnet og fikk tatt noen utsiktsbilder:

 

Har dere vært i Berlin?

- Thale Sunniva

Wiesbaden

Vi begynte på hjemoverturen vår og kjørte gjennom Tyskland. Den første natten sov vi i en by som het Wiesbaden. Ingen av oss hadde hørt om denne byen før, men for en utrolig flott og koselig by! Været viste seg jo også fra sin beste side. Vi gikk rundt i parken i varmen, hørte på live musikk og kjøpte iskremdessert fra en av de MANGE iskrembutikkene. Så utrolig koselig!

 

Vi fikk også sett litt på shoppingmulighetene her før vi dro videre, og de hadde så mange gøye butikker! Blant annet starbucks ♥ Vi rakk bare å være innom to butikker før vi kjørte videre, og det var New Yorker og dm (kosmetikkbutikk). Kanskje husker dere innkjøpene jeg viste dere herfra? 

Selv om vi bare var her en dag, vil jeg på det sterkeste anbefale byen!

- Thale Sunniva

Luxembourg

Nå nærmer det seg slutten av europatur-innleggene, men jeg har fremdeles noen få bilder å vise dere. Etter nesten en uke i Brussel begynte vi på turen hjemover. Vi reiste til Tyskland, men vi hadde et stopp i Luxembourg. Sola strålte og vi gikk rundt i Luxembourgs gater og hadde en kjempefin dag!

 

Jeg er veldig glad for at vi reiste innom Luxembourg. Det var virkelig en fin by, og det er kjekt å kunne si at man har vært der.

Flere som har vært i Luxembourg?

- Thale Sunniva

Disneyland by night

Disney dream er det flotteste og mest magiske jeg har vært med på noensinne! Helt fantastisk! Bildene kan virkelig ikke beskrive hvor magisk det var med lysshow, vannshow, disneymusikk og fyrverkeri. Noe så fantastisk! 

Jeg prøver likevell å gi dere en liten følelse av magien:

 

- Thale Sunniva

Disneyland Paris

 

Etter at vi hadde tilbrakt noen timer i Walt Disney studios, tok vi turen inn i "selve" disneyparken. Der var det også mye kjekt, og jeg blir hele tiden veldig imponert over hvor utrolig gjennomført alt er! Man levde seg liksom inn i de forskjellige verdenene de hadde skapt der. 

Og så ble det kveld og tid for disneydream. Det mest fantastiske jeg har vært med på noensinne! Bilder fra dette kommer i et senere innlegg.

Flere som har vært i Disneyland Paris? Eller kanskje i selveste Florida?

- Thale Sunniva

Disneyland Paris: Walt Disneys studio

Den siste dagen vår i Brussel dro vi til Disneyland. Det var helt utrolig kjekt og jeg er SÅ glad for at vi gjorde det! Lillebror visste ingenting om hvor vi skulle hen, så da han skjønte at det var Disneyland ble han helt i hundre. Så kjekt! 

Vi hadde billetter til begge Disney-parkene og var der hele dagen. Vi fikk gjort så mye gøy! Først var vi i Walt Disney studios. Utrolig kul park, og med så mange kule konsepter! Her er et lite bildedryss.Jeg kan ikke tro det, men Bjørnar fikk med faktisk med opp i attraksjonen som dere ser bilde av over her. Det var en heis og en historie rundt denne heisen som vi fikk vite om på forhånd (skikkelig gjennomført) også slår liksom lynet ned i heisen og man detter flere etasjer ned. Åh, fy søren så gøy! og skummelt!

 

Da vi var i parken gikk vi på et stuntshow. Det var utrolig kult og så lærte vi utrolig mye også! Anbefaler alle å gå på dette showet hvis de er i walt disney studios
 

Jeg har så urolig mange bilder fra da vi var i Disneyland at jeg rett og slett må dele det hele opp i tre innlegg. FOR et magisk sted altså! Selv om vi ikke hadde været helt med oss, som dere kanskje ser på bildene, så var dagen helt perfekt!

- Thale Sunniva

Amsterdam

Her kommet litt bilder fra dagen vi hadde i Amsterdam. Vi hadde noen timer der vi bare gikk rundt og kikket i Amsterdam sine gater. Amsterdam var virkelig en spesiell by, og jeg må si at det ikke akkurat ble en favoritt. Hasj- og sexreklame overalt for å lokke turister. Virkelig spesielt.... Men byen hadde likevell sin egen lille sjarm, men jeg følte at dette forsvant litt i alt det andre.

 

Flere som har vært i Amsterdam?

- Thale Sunniva

Atomium, Brussel

Etter at vi hadde tilbrakt hele dagen på stranda i Calais, reiste vi innom et lite sted til som vi visste at vi måtte få med oss mens vi bodde i Brussel. Nemlig automium! Veldig kjekt å ha sett slike kjente landemerker!


På veien bort kjørte vi forbi denne fine gotiske kirken, noe som det er fullt av i Brussel. 


Atomet bak skoenHvis man først er i Brussel, må man ikke gå glipp av Atomium!

 

Før vi reiste tilbake til leiligheten vår igjen var vi på kaninjakt. Det finnes nemlig kaniner overalt i Brussel! 

 

Jeg må også bare anbefale dere en helt utrolig bra og kul restaurant i Brussel. Vi kom nemlig hjem denne dagen, og alle butikkene var stengt, og vi hadde ikke kjøpt inn til middag. Dermed endte det opp med at vi gikk på restaurant. Restauranten vi endte opp på het Buddha Sia og lå i Rue Jules Van Praet. Der hadde de helt F-A-N-T-A-S-T-I-S-K god mat! Vi slikte opp tallerkenen vår alle fire! Jeg hadde karamellisert biff med grønnsaker, og det smakte virkelig helt himmelsk! Absolutt til å anbefale! Dessuten var jo restauranten i seg selv kjempekul med fine lys og buddhastatuer.

- Thale Sunniva

Calais

Dagen etter vi hadde vært i Paris dro vi til Frankrike igjen. Denne gangen til franskekysten, nærmere bestemt Calais. Dette var et veldig koselig, men lite sted. Vi kjøpte med oss croissanter, nutella og en fransk baguett også dro vi ned på den kjente sandstranden og spiste lunsjen vår. Været var fint, men det blåste kraftig, så noe bading ble det ikke akkurat... 

Det var i hvert fall helt utrolig deilig å slappe av litt, etter en slitsom dag i Paris. 

Før vi reiste hjem igjen kjøpte vi kjempedeilige crépes i kremmehus ved en liten bod på stranda. Deilig!

- Thale Sunniva

En dag i Paris - Bits and bobs

 

For uten å være innom Notre Dame og eiffeltårnet måtte vi selvfølgelig også innom Champs - Eelysées. Det var så koselig å gå i Paris sine gater å spise iskrem og se på alle turistene. FOR en strålende dag!

Dette var de siste bildene jeg har fra Paris, men jeg håper på å dra tilbake hit en annen gang for å være i en lengre periode. Paris er så fint, så fint, så fint! Og vi har jo bare sett en liten del!

- Thale Sunniva

Tour eiffel

Her kommer litt flere bilder fra dagen vår i Paris. Det var en helt fantastisk fin dag, selv om jeg hadde SÅ vondt i føttene når dagen var over! Sola skinte og gradestokken viste opp i mot 30 grader.  Vi gikk fra Notre Dame (se bilder >her<) til eiffeltårnet, noe som ikke var en kort tur, for å si det sånn.

Det var helt fantastisk da vi endelig så eiffeltårnet i det fjerne, og vi fikk virkelig følelsen av at vi var i Paris da. 


Her ser vi toppen av eiffeltårnet 

Flere som har vært i Paris?

Jeg har enda flere bilder å vise dere fra Paris. For en fantastisk by! Jeg kunne virkelig tenkt meg å hatt noen flere dager her en annen gang.

- Thale Sunniva

København part two

Her kommer litt flere bilder fra dagen vår i København. Vi kom frem til København på kvelden og gikk på tivoli (se mer bilder >her<) og så brukte vi morgenen på å gå litt i strøket og nede ved nyhavn, før vi kjørte videre til Tyskland. Her kommer litt flere bilder fra en morgen i København:

I dag begynner hverdagslivet igjen etter to uker med ferie. Nå er treningstøyet på og vi skal ut å jogge, senere skal jeg på jobb. 

Har dere vært i København før?

 

- Thale Sunniva

Siden sist (europatur)

Siden sist har vi flyttet oss fra Brussel til Tyskland. Vi er i kveld på vår tredje natt her i Tyskland og har tilbrakt dagen i Berlin og med harry-shopping i Flensburg. I morgen kveld er vi hjemme igjen, etter en lang og veldig kjekk reise i Europa. 

Natt til i dag sov vi i en kjempefin og koselig by, som jeg skal vise dere mer av senere. Der hadde de også veldig gode shoppingmuligheter, så i går fikk jeg endelig handlet litt! Jeg var bare innom to butikker, men fikk likevell med meg fem kjoler + en del annet og masse kosmetikkprodukter. De hadde nemlig yndlingskosmetikk-butikken min der: dm heter den. Der er det kjempebillig! Noen som har vært på den butikken i utlandet før?

Her ser dere en forsmak på hva jeg fikk med meg hjem: 

Det er alltid kjekt å hamstre litt når jeg vet at jeg bare om litt over en måneds tid må betale for alt selv. Greit å ha litt på forhånd. Hehe. Det samme har jeg forresten gjort på Citti-marked her i dag. Fy søren altså! Det gikk nesten litt over streken... Neida. Joda. Er det ferie så er det ferie...


Bilde fra Berlin i dag (mer senere)

 

Nå har vi nettopp spist superdeilig middag på hotellet, og kortstokken og den mørke sjokoladen skal nå finnes frem. Siste dag på ferie ♥

Kylling fylt med mozarella og pesto. Yum!

 

Jeg har mange bilder igjen å vise fra turen, så de kommer etterhvert!

 

- Thale Sunniva

En dag i Paris - Notre Dame

På søndag tok vi turen til Paris og det var virkelig den rette dagen å reise på! Temperaturen var på hele 26 grader, men sikkert nærmere 30 i sola. Så herlig! Vi fikk sett alle de tingene vi ville se, men det ble mye gåing. Jeg hadde selvfølgelig på meg helt nye sko og fikk gnagsår rundt hele foten... 

 

Her kommer bilder fra den første delen av Paris vi fikk se. Nemlig rundt Notre Dame.

 

Flere bilder fra Paris kommer! 

I dag begynner vi hjemover turen vår

- Thale Sunniva

 

Lørdagskveld i Brussel

Her kommer noen bilder fra lørdagskvelden i Brussel. Vi fikk kjempefint vær, så vi koste oss ute på terrassen med øl og minipizza, mens vi spilte yatzi og kort hele kvelden. En veldig fin kveld!


Innkjøp fra New look - det eneste jeg har handlet til nå i løpet av ferien
Utsikten fra leiligheten vår. Tårnet skifter farge om kvelden, kjempekult! (Pappa har tatt disse bildene)

 

De siste dagene har vi vært i Paris, Calais og Amsterdam. Bildene derfra kommer også!

- Thale Sunniva

One day in Bruxelles city center

Brussel er virkelig en utrolig fin by, med mange vakre bygninger. Anbefales på det sterkeste!

- Thale Sunniva

Tyskland kjøretur

Her kommer noen bilder fra dagen og natta vår i Tyskland. Vi kjørte fra København, gjennom Flensburg og til et sted som het Wellen og overnattet der. 


kakao i bilen. Vi hadde mye regnvær i løpet av bilturen og da er det deilig med litt varm drikke

 

Vi måtte selvfølgelig stoppe i Flensburg å handle litt på CITTI. Vi handlet foreløpig bare litt til turen, men skal hamstre mye godt og billig på vei hjem igjen.  

Så kom vi frem til der vi skulle sove den natta. Et hus med 12 gjesterom. Haha!


"hotellet". Det fantes tusenvis av slike hus-hotell i område

Rommet til meg og Bjørnar:

Utsikten fra rommet. Haha.

 

Dagen etter kjørte vi ut av Tyskland, gjennom Nederland og endte opp i Belgia.
 

I går tilbrakte vi hele dagen i Brussel, mens i dag har vi vært i Paris ♥ Mer om dette senere!

 

- Thale Sunniva

Leiligheten vår i Brussel

Her kommer noen bilder fra leiligheten vi leier i Brussel. Den er utrolig stor og fin og veldig sentral! Me like ♥


Mitt og Bjørnar sitt stoooore og koselige rom!


Badet innforbi rommet vårt. Vi har også et eget walk-in closet ♥


Terrassen, med utsikt over dette:
Kjøkkenet


Taco middagen i går kveld

 

Jeg føler ikke helt at bildene klarer å uttrykke hvor stort det faktisk er her, for det er virkelig en stooor leilighet. Soverommet til meg og Bjørnar er vell omtrent større enn hybelleiligheten jeg skal flytte til etter sommeren... 

 

- Thale Sunniva

Brussel it is

Da er vi kommet frem i leiligheten vår i Brussel. I løpet av dagen har vi altså hatt frokost i Tyskland, lunsj i Nederland og middag i Belgia. Her skal vi bo i noen dager før vi kjører videre hjemover. 

Leiligheten er helt fantastisk! Brussel virker også som en utrolig flott by, så jeg gleder meg til å reise ut å utforske i morgen!

Det er vell omtrent bare dette vi har sett av Brussel foreløpig. Vi brukte nok ca. to timer på å stå i kø til sammen i sentrum av byen, så vi har i hvert fall fått merket den belgiske kjøremåten....

Disse fire bildene har tatt meg nesten flere år å laste opp, men jeg håper at jeg kan vise dere bilder fra den fantastiske leiligheten vår senere! 

Nå: Breaking bad, rødvin og mørk sjokolade ♥ Jeg kjøpte kjempe mye mørk sjokolade i Sverige, så jeg må nok hamstre med meg enda mer på vei hjem igjen.


Deilig ♥

 

Bilder fra kjøreturen gjennom Tyskland i går, litt flere bilder fra København og bilder av leiligheten kommer!

-  Thale Sunniva

Tivoli 

Det var en helt fantastisk magisk og romantisk stemning på tivoli. Absolutt et sted jeg kunne dratt igjen!

Har du vært på tivoli i københavn før?

- Thale Sunniva

København

Da var vi vell fremme i København og har hatt en utrolig kjekk, men også slitsom dag.

Vi var, som sagt, innom nordbyen for å få med oss litt svenskesnop før vi kjørte over broen til Danmark. Nå har vi nettopp lagt oss ned på hotellrommet igjen etter noen timer på tivoli! Utrolig gøy! 

Her er noen bilder fra dagen:

3 kg snop... hehe. Heldigvis er  det ikke bare til en person.


Som dere ser har ikke været vært helt på vår sideDenne tok meg og Bjørnar. Uff, det va et skikkelig sug i magen!

 

Flere bilder fra tivoli kommer i morgen! Det var virkelig stemningsfult å gå rundt der nå på kvelden ♥

Nå er vi veldig slitne etter en natt med veldig lite søvn, så nå skal det bli deilig å ta en tidlig kveld!

- Thale Sunniva

Sandnes - Tønsberg

Nå sitter vi på Horten - Moss ferga og skal videre til Sverige for å hente lilebror.

Her er noen bilder fra den første delen av turen vår. Vi kjørte fem timer senere enn planlagt i går, så vi var ikke fremme før nærmere 4 i natt, og var oppe igjen halv 8 i dag morges.

 
Jeg kjedet meg så sinnsykt mens jeg ventet på at vi skulle kjøre i går, at vi måtte finne på litt andre aktiviteter. Haha.

Tyra koste seg på bilturen


Nattmat og middag i går kveld

 

I dag blir det harryshopping i Sverige, henting av lillebror også går turen videre til selveste København! 

Bjørnar og pappa hilser!

- Thale Sunniva

Klar for roadtrip!

Da er dagen kommet for starten på denne lange roadtripen nedover Europa. Det skal bli en så utrolig kjekk og annerledes ferie!

Jeg har (igjen) laget en liten bildekollasj fra (noen) av byene vi skal besøke:


Bilde 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

 

Jeg har fått trent litt styrke nå på morgenen og er klar for å sitte i bil resten av dagen. Men først: en liten tur på vaksinasjonskontoret, Bjørnar skal ha vaksiner til vi skal til Bulgaria litt senere i sommer. Dette blir så bra!

Vi snakkes mest sannsynlig fra Tønsberg. Vårt første stopp på reisen.

- Thale Sunniva

Sommerferien 2013

Som jeg nevnte en annen dag, har vi nå planlagt hvor vi skal reise i sommer. 

Hele familien min er veldig fan av å reise på bilturer, så i år blir det biltur nedover Europa. Jeg gleder meg kjempemye! Vi ska innom så utrolig mange kjekke land! Her er planen vår (i forenklet form)

Dag 1:

Vi kjører til Tønsberg og leverer hund hos storebror. Så sover vi enten i Tønsberg hos storebror eller hos mormor og morfar i Sandefjord en natt.


_private bilder

Dag 2:

Vi kjører ti Sverige (nærmere bestemt Göteborg) og henter lillebror som er på korpstur. Turen går så videre til København, hvor vi skal tilbringe kvelden på tivoli (!!!!). Det blir utrolig gøy!


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Dag 3:

Vi kjører til Emden i Tyskland og tilbringer natten der.


_ Bilde 1, 2, 3

 

Dag 4:

Vi kjører til Brussel i Belgia. I Brussel har vi bestilt en leilighet som vi skal bo på en del dager, mens vi tar dagsturer til andre steder. 


_Bilde 1, 2, 3, 4, 5

 

Leiligheten vi skal bo i ser slik ut:


_Bilder hentet >her<

 

De neste dagene er ikke helt bestemt hvilken rekkefølge vi skal gjøre ting, og helt hva vi skal gjøre, men dette er sånn omtrent:

Dag 5:

Vi tar en dagstur til Amsterdam.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Dag 6:

Vi tar en dagstur til Paris.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Dag 7:

Vi tar en dagstur til en eller annen by langs den franske kysten.


_Bilde 1, 2, 3

 

Dag 8 og 9:

Ikke helt bestemt enda. Må jo se ann været litt også. Kanskje blir det en tur til en eller annen strand, kanskje til Varsailles eller Euro Disney. Noen som har noen forslag om hva vi burde besøke?


_ Bilde 1, 2, 3, 4

 

Dag 10:

Vi reiser fra Belgia og tar turen gjennom Luxembourg. Tilslutt ender vi opp i Mainz i Tyskland.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Dag 11:

Vi kjører rhindalen fra Mainz og til Bonn. Fra Bonn kjører vi videre til Magdeburg. 


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Dag 12:

Vi reiser fra Magdeburg til Berlin og tilbringer store deler av dagen der, før vi kjører videre til Flensburg.


_Bilde 1, 2, 3, 4

 

Dag 13:

Vi reiser fra Flensburg og hjem.


_Bilde 1, 2, 3

 

Dere forstår kanskje at jeg gleder meg kjempemye! Dette blir en helt utrolig bra og annerledes ferie. Vi skal innom 7 land i løpet av turen og hele 6 hovedstader som jeg aldri har vært i før.  Bare 27 dager til vi reiser! 

Skal du noe lignende i sommer eller har vært på en slik tur før? 

Har du noen steder langs reiseruta vår å anbefale?

- Thale Sunniva

 

, Sandnes

Jeg heter Thale Sunniva. Jeg er utdannet sykepleier, og jobber for tiden i Spania. Elsker å reise og lage mat. Bor sammen med kjæreste og verdens flotteste hund, samojeden Disney.


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av