hits


DIY

DIY: Forny buksen

 

Jeg la merke til at jeg hadde fått et hull i en av buksene mine. Hull i buksene er jo egentlig ganske populært og stilig, men hull med direkte innsyn til trusefargen er vell kanskje ikke det kuleste man kan tenke seg? Så jeg måtte være litt kreativ, ettersom at mine sy-ferdigheter er omtrent lik null. Dermed er det jo en stor fordel av stryke-patches som vi hadde da jeg var liten er blitt skikkelig in igjen. Så istedenfor å gå rundt med hull i buksa, går jeg nå rundt med en liten ananas på stumpen. Synes det ble ganske stilig jeg! Akkurat denne fikk jeg tak i på Monkey, men det er flere butikker som selger strykemerker nå for tiden. 

Det eneste jeg har gjort her er å sy igjen hullet, slik at det ikke skal bli noe større. Som dere ser på bildene ovenfor, syferdighetene mine er ikke på topp, men det gjør jo ingenting når det likevel skal dekkes til! Så valgte jeg ut et merke, la det over der jeg hadde sydd og la en fuktig klut oppå der igjen. Så var det bare til å stryke på begge sider av merket i 1 minutt hver, og nå henger det på som bare det! Enkelt og kult, og mye bedre enn å gå rundt å vise trusa ;-) 

 

DIY prosjekter denne høsten

Chunky teppe  //  Hjemmelaget badesalt  //  Inspirasjon til gaveinnpakkingen  //  Flotte telysholdere  //  Hjemmelagde varm sjokolade gaver  //  Dekorerte kopper  //  Strikkede oppbevaringsvesker  //  Ideer til gave i boks  

 

Er det lov å begynne å tenke på jul nå? Noen vil gjerne si det er litt for tidlig, men for meg er det det høsten dreier seg om. Juleforberedelsene. Av og til kan det jo være lurt å begynne å planlegge julegavene litt tidlig, i hvert fall hvis du skal lage noe selv. Jeg kan jo røpe at jeg allerede har begynt litt, og prosessen er så utrolig gøy! Over har jeg samlet noen ideer til noen DIY-prosjekter. Kanskje dere vil prøve på noe? Det er alltid gøy å lage noe selv. Kanskje skal dere også lage julekalender til en av deres nærmeste, og da kan det jo også være gøy med noen hjemmelagde gaver? Jeg er i hvert fall i full gang med planlegging av julekalender. Det er faktisk noe av det kjekkeste jeg vet! Masse små gaver å pakke inn ♥

Home spa

Her kommer oppskriften på det perfekte hjemmespa! Det er viktig å bruke litt tid innimellom til å gjøre litt godt for seg selv, og slappe skikkelig av. Det trenger ikke å koste mye, og etterpå vil du føle deg som en ny og bedre versjon av deg selv! Deilig! Her får dere en liten "oppskrift" på hvordan jeg pleier å gjennomføre en aldri så liten spa-behandling på meg selv. Jeg har delt opp i produkter du kan bruke før, under og etter dusjen.


1. Vask av deg all sminke med sminkefjerner, og rester med en varm klut. Ta på ansiktsmaske. Jeg liker å bruke JorgObé sin peel off mask som fjerner hudormer på nese og hake. Fjern den rett før du hopper i dusjen (eller i dusjen hvis ansiktsmasken din ikke er peel off)

2. Fyll en balje med varmt vann å ha i salt til fotbad. Min er fra Body Shop og lukter deilig av peppermynte  Ha føttene i vannet i ca. 15 minutter. 

3. Skrubb føttene godt med en fotskrubb/fil på de harde partiene under føttene. Perfekt med myke føtter nå som finværet er kommet! 

4. Bruk en slik "neglepinne" (hva kalles det egentlig?) til å dytte ned neglebånden på tåneglene, og fjern eventuelt rusk som er kommet under neglene. Ta gjerne på neglelakk på føttene! 

5. Før du hopper inn i dusjen kan du skrubbe leppene med en leppeskrubb. Min er fra Lush og har smak av popcorn. Digg! 


6. Ta hårkur i håret og la den være der i minst 5 minutter før du skylle den ut.

7. Barber gjerne ben imens. Ingenting er så deilig som nybarberte ben, eller hva?

8. Skrubb kroppen godt for å fjerne døde hudceller. Dette er jo perfekt nå som sommeren er kommet og mange er opptatt av å få en jevn og fin brunfarge. Da er det viktig å skrubbe seg. Visste du at det er viktig å skrubbe seg gjennom hele sommeren, og at brunfargen ikke vil forsvinne hvis du gjør det? Jeg har alltid vært livredd for å skrubbe huden om sommeren fordi jeg alltid har vært under den oppfatning at brunfargen vil forsvinne hvis jeg gjør det. Er det bare meg, eller er det flere som har tenkt det samme? Nå har jeg i hvert fall lært at den ikke forsvinner, men at man derimot vil få en jevnere brunfarge. Så skrubb, skrubb, skrubb. Min kroppsskrubb er fra JOIK og består av havre og brunt sukker. 
9. Jeg vet ikke med dere, men jeg er helt avhengig av en god fuktighetskrem i ansiktet etter en dusj, og i hvert fall etter en ansiktsmaske. Jeg bruker Nivea sin, og den passer min hudtype utmerket. 

10. Smør deg selv med en god bodylotion eller body butter på resten av kroppen, særlig på de nybarberte beina. Viktig å gi huden mye fuktighet nå i det varme været. Jeg bruker en body butter fra greenland, og den er sååå god! Må kjøpe meg en ny i løpet av sommeren...

11. Avslutt det hele med å pynte neglene litt. Den perfekte finish! (bruk "neglepinnen" igjen her, så holder neglelakken lengre)

 


 

Flere som fikk lyst til å kjøre hjemmespa nå? Jeg kan vedde på at vi er mange der ute som fortjener det med skole, eksamen, jobb og siste innspurt. 

Håper dere fikk litt tips og gode ideér! 

DIY - VestJeg tok for en stund tilbake og ryddet litt i klesskapet, og fikk dermed lagt vekk en del tøy som jeg har planer om å gi til Fretex. En av disse tingene i posen var en skjorte, som jeg har hatt lenge, men som jeg likevell ikke var helt klar til å kvitte meg med.  Jeg bestemte meg for å lage en vest av skjorten, slik at jeg kan fortsette å bruke den med hvite singletter og dongrishorts til sommeren, eller slik som jeg har brukt den i dag med mørk bukse og genser under. 

 

Finn frem en gammel skjorte, klipp av armene (men spar litt slik at du kan lage rufsete ermer). Bruk en nål til å ta opp sømmene slik at du får disse trådene fra ermene. Det tar litt tid, men blir veldig kult!  

Våren og sommeren er den store tiden for DIY-prosjekter for min del, og sikkert for de fleste andre også? Det er vell på denne tiden vi er mest kreative... Håper jeg får flere gode ideer frem mot sommeren som gjør at jeg kan få litt "nye" plagg av gammelt jeg egentlig har tenkt å kvitte meg med....

- Thale Sunniva 

Se også innlegg om hvordan du kan lage deg to stilige shortser av en gammel bukse >her< og >her<

DIY: Tie-Dye denim shorts

 

Du trenger:

En gammel bukse eller en shorts du vil gi en ny stil

♥ Klorin

♥ Vann

♥ Gummistrikker

♥ Gummihansker

♥ En balje eller lignende

 

Jeg hadde en gammel bukse som jeg synes er utrolig fin, men som var blitt så slitt i fargen. Jeg brukte denne buksen til å lage en ny og stilig shorts!

 

Klipp av bena på buksa, så kort som du vil at shortsen skal være.

 

Legg shortsen i vann, slik at den lett kan formes.

 

Krøll shortsen sammen til en ball og fest gummistrikker der du måtte ønske (se bilde under). Desto mer gummistrikker, jo mer "mørkt" område. Ikke bruk vanlige strikker slik som dere ser på bildet under her, men gummistrikker, gjerne ganske tykke.

 

Legg buksa i en 1:1 blanding med halvparten klorin og halvparten vann. La buksa ligge der til du har fått den ønskede fargen. Gjerne en times tid (ikke la den ligge alt for lenge, da kan du ende opp med at hele buksa forsvinner... hehe)

Resultatet blir en veldig kul og unik shorts:

Håper noen får lyst til å prøve!

- Thale Sunniva

(jeg har laget en egen DIY-katogori. Her finner dere også en annen shorts jeg laget i fjor)

DIY: fra bukse til stilig shorts

Jeg startet med en bukse, som hadde fått litt for store hull til at den enda var brukenes.

Start med å klippe av bena. Ikke ta for mye til å begynne med, det er bedre og bare klippe av litt og litt. Så klipper man bare til du har fått den så kort som du ønsker den.

Til å frynse shortsen opp trenger du en sprettekniv. Så er det bare til å begynne å rakne opp sømmene som går på langs av buksen. Dette tar tid!

 

Også kan du dip dye shortsen din, om du vil. Til dette trenger du klorin. Det er ganske vanlig å ha det hjemme, blant vaskemiddlene. Dypp det du vil skal bli farget i klorin, og la det ligge i klorinen i en times tid, til du blir fornøyd med fargen.  Vask shortsen i vaskemaskinen etterpå.

Jeg syns, selv, at den ble veldig kul! Den får i hvert fall bli med til Kroatia i morgen! Det er veldig kjekt at man kan lage noe så fint, ut av noe man egentlig har tenkt til å kaste.

- Thale Sunniva

 

, Sandnes

Jeg heter Thale Sunniva. Jeg er utdannet sykepleier, og jobber for tiden i Spania. Elsker å reise og lage mat. Bor sammen med kjæreste og verdens flotteste hund, samojeden Disney.


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av