hits


Cuba 2015 - sykepleiestudent

Cubano 

Jeg kom over disse bildene fra Cuba, som jeg enda ikke har vist dere. Disse bildene beskriver virkelig Bayamo (byen vi bodde i). Høner i gatene, glade barn, mat, hester og vennlige mennesker. Så mange morsomme og bra historier jeg har fra dette landet. "Hygiene er helse" som det står på den ene grafittien, og det minner meg om at de spritet hendene sine i rom på sykehuset. Og så disse fantastiske barna på bildene over, som synes vi var spennende og ville at vi skulel ta haugevis med bilder av dem, slik at de kunne se dem på skjermen etterpå.  Cuba var virkelig et eventyr, og jeg er så glad for at jeg snart skal ut på et nytt et! Kanskje ikke like eksotisk som å bo på Cuba i 3 måneder, men å bo i Spania i 6 måneder blir ikke så ille det heller... Best av alt er at jeg skal få dele eventyret med Bjørnar denne gangen, og lage minner og historier for livet ♥ Mai-måned kan verken gå fort nok, eller seint nok... Haha. 

Jeg har faktisk startet med litt nedpakking i dag. Vi leier jo ut fullt møblert, men en del av skapene må likevel tømmes, så det holder jeg på med i dag. Greit å bruke fridagene slik, for jeg får sjeldent gjort mye de dagene jeg jobber. 

Se flere bilder fra Cuba >her<. 

Palmas

Botanisk hage på Cuba

 

God helg! Endelig var den her ♥ Jeg har jobbet to nattevakter etter hverandre denne uken, og kjenner at det har tatt litt på energien. I går gjorde jeg serriøst ingenting fornuftig etter at jeg stod opp på formiddagen og til jeg skulle på jobb igjen på kvelden. Det ble sofa og serie-titting hele dagen. Uvanlig at jeg blir så trøtt, men det var jeg altså i går. Så i dag kjenner jeg at det skal bli veldig godt med helg! Vi har en del gøyale planer også denne helgen, blant annet en 50-års dag i morgen med 50-talls tema. Det blir gøy! 

Deler litt flere bilder fra Cuba med dere i dag. Palmetrær dere, må jo være noe av det fineste som finnes? Og ikke minst dette Pocahontas-treet på nederste bildet ♥ Jeg syntes det passet bra å dele litt bilder fra reise denne fredagen, for på onsdag bestilte jeg nemlig ikke bare en, men to nye reiser for 2017. Woop, woop! Endelig skal jeg få ut litt reiselyst ♥ Hvor og når det blir skal jeg komme tilbake til! 

Ha en strålende helg!

Cuban life
 

 

Deler litt random bilder fra Cuba med dere i dag, alle fra Havanna. I det siste har jeg lekt med tanken om å gjøre en litt større reise igjen. Jeg kjenner i hele kroppen at jeg snart trenger litt nye opplevelser! Det dirrer i kroppen etter å få komme seg ut å oppleve verden. Men hva, hvor og hvor lenge? Det er noe jeg må finne ut av... Kanskje dere har noen tips? Opplevelser? Land? Noen som har erfaring med å jobbe utenlands? 

Oppleve nye kulturer gir meg så mye tilbake, og det kjenner jeg på hele meg at snart er på tide igjen!

Video fra månedene på Cuba!


En liten samling av klipp fra månedene på Cuba, høsten 2015

 

Endelig har jeg fått fingeren ut og laget en film fra månedene på Cuba. Jeg har nok fremdeles masse bilder å vise dere fra Cuba, men en ting om gangen. Uansett alltid gøy med litt reiseinnlegg innimellom, ikke sant? Hvis dere vil se bilder som jeg har lagt ut fra eventyret allerede, kan dere se >her<. Og for eventuelt nye lesere så var jeg altså i Cuba i 3 måneder med sykepleiestudiet. Vi bodde i Bayamo, men reiste rundt og besøkte mange forskjellige byer. Så på videoen er det altså snutter fra både Bayamo hvor vi bodde, en god del fra Havanna og en del snutter fra andre byer vi besøkte.

For et eventyr ♥

Havana: Malecón by night


 

Endelig litt bilder fra Cuba igjen, eller hva? Jeg har fremdeles en god del igjen å vise dere, så jeg håper dere synes det er greit med litt bildeinnlegg fra Cuba innimellom. Skal prøve å ta meg litt tid til å sette meg ned å se igjennom alle. 

Å gå langs Malecón i Havana, gir deg virkelig følelsen av å være på Cuba. Langs denne lange promenaden får man se mye av det Cuba har å by på, av mennesker, biler og bygninger. Å gå langs der på kveldstid er virkelig en opplevelse i seg selv. Det er her mange av de cubanske ungdommene tilbringer kveldstimene sine, gjerne med litt cubansk musikk, dans og en flaske rom i hånda. Klisjé sa du? Men helt sant. Langs promenaden gjelder det også å passe seg for bølgene, med mindre du ønsker å bli våt. Er det bare et lite vindkast i luften, vil bølgene sprute over kanten. Veldig kult å se på, men som sagt: man må være forsiktig. Noen steder langs veien kan bølgene sprute opp til å bli flere meter høye vegger av vann. På et tidspunkt, mens meg og Preben gikk langs vannet her, da jeg tok disse bildene, hoppet jeg ut i veien da en slik stor vegg av vann plutselig reiste seg. Da fikk jeg streng beskjed av Preben, etterpå, at jeg kunne da ikke bare hoppe rett ut i veien, og det hadde han også rett i. Veien langs Malecón er nemlig en stor og trafikkert vei, så her gjelder det å passe seg, både for biler og vann.

Hvis du noen gang skal til Havana, må du sørge for å gå langs Malecón å nyte menneskene, livet, utsikten og bølgene. 


 

Og når vi først snakker om den utrolige reisen jeg hadde denne høsten: Jeg har redigert video fra Mexico i halve dag (føles det i hvert fall ut som). Her snakker vi mye filmmateriale! Forhåpentligvis kommer videoen på bloggen i løpet av neste uke. 

Siden sist @instagram - Cuba spesial


1, 2 & 3: Vakre Mexico. Dere vet når man ser vakre bilder av et sted før man reiser, og så er det ikke like fint i virkeligheten. Det er ikke SÅ blått hav, og SÅ grønt gress og SÅ fin utsikt... Vell, Mexico er ikke er slikt sted, i hvert fall ikke Cancun. Det er akkurat som på alle bildene, om ikke vakrere ♥ For et fantastisk sted, og for en fantastisk uke vi hadde der!  //  4: Utsikten fra takterrassen i Bayamo, Cuba.

 


1:  Vi besøkte Santiago de Cuba to dager før paven kom  //  2: Stranden i Guardalavaca ♥  //  3: På toppen av la grand piedra i nasjonalparken utenfor Santiago de Cuba  //  4: Baracoa, kakaobyen ♥ 


1: På vei opp til Cubas høyeste fjell, Pico Turquino. Det er ikke så veldig høyt, men fy søren for en tung tur!  //  2: Praksis i pediatri, på besøk på respirasjonsavdeling  //  3. Chill i hengekøye på all inclusive hotell i Guardalavaca  //  4: Camagüey


1: Favoritt-kjerren i Bayamo. Vårt vanlig transportmiddel.  // 2: Utsikt over Havana fra øverste etasje på Hotel Libre  //  3: Strand i Guardalavaca  //  4. Capitolio under ombygging i Havana.

 

Over her har dere bildene jeg delte på instagram i løpet av de månedene jeg var på Cuba (og ikke minst den ene uka i Mexico). For et fantastisk eventyr ♥

På instagram heter jeg @thalesunniva, har dere noen inspirerende instagram-kontoer dere vil dele med meg? 

Cuba 2015: Camagüey


Endelig litt flere bilder fra Cuba-oppholdet! Disse bildene er tatt i Camagüey, en liten by ca. 3 timers kjøretur fra Bayamo, byen vi bodde i. Her dro vi den siste helgen vi alle hadde sammen. Det var en skikkelig koselig og avslappende helg. Camagüey er som sagt en liten by, og det var ikke så mye å gjøre, men det var veldig koselig og bare gå rundt i gatene. Her bodde vi også alle i samme hus hele helgen (noe som ikke var tilfellet de andre helgene), så det var ekstra koselig. Vi hadde til og med en egen hage med bar og biljardbord i huset vi bodde i den helgen. Vi dro også på danseforestilling på teateret i Camagüey, og det var en skikkelig bra forestilling! Veldig glad for at vi dro hit den siste helgen vår. 

All inclusive på Cuba part 2

 

 

 

 

Cuba 2015: Litt flere bilder fra all inclusive helgen i Guardalavaca. For et flott sted altså! Disse bildene er tatt nærmere solnedgang.  Det var så fantastisk å gå langs stranda og se sola gå ned i det karibiske hav. Når jeg ser disse bildene må jeg jo innrømme at jeg savner den hverdagen altså ♥ Vi har jammen vært heldige!

All inclusive på Cuba part 1
Tenk at utsikt som dette nesten ble hverdag for meg i løpet av oppholdet på Cuba ♥

 

To helger i løpet av Cuba oppholdet sjekket vi oss inn på all inclusive hotell for helga. Den første gangen på et hotell i Santa Lucia. Det var et fint hotell, med god mat, men det var fullt av mygg der, noe som trakk ned opplevelsen ganske drastisk. Men den andre gangen var vi på all inclusive i Guardalavaca, og det var virkelig noe helt annet. Mye større enn det første, og det er dette hotellet dere ser bilder av over her. Det var rett og slett en helt egen landsby med egen strand, 8 restauranter, flere snack-barer (blant annet en egen isbar, en egen churros bar og en tea garden, for å nevne noen) og to basseng. Den første kvelden laget vi også vår egen pub crawl, ettersom at det var så mange barer på hotellet, i tillegg til et eget diskotek.

Virkelig luksus! I hvert fall etter at man har levd som en (så og si) normal cubaner mesteparten av tiden. Det beste med hotellene var vell egentlig å få litt vestlig mat igjen, og dermed passet det perfekt med all inclusive! 

For to uker siden...

 

Cuba 2015: Helt utrolig å tenke på at jeg får to uker siden lå ved bassenget på Habana Libre for å få en siste dose sol før hjemreise. Meg og Preben tilbrakte en hel formiddag her i solsteiken. Etter å ha ligger her noen timer bestemte vi oss for å ta heisen opp til den øverste etasjen, for å se om det ikke fantes et sted der med litt utsikt. Vi kom til toppetasjen, men fant ikke et eneste sted. Vi gikk ned en etasje, og beundret utsikten gjennom en liten dør som stod åpen (en dør som ikke gikk ut til noe sted der man kunne stå å se). Vaskedamen så oss, og rett før vi skulle til å gå vinket hun på oss og låste opp et rom. Vi fikk gå inn en suite som hadde en skikkelig svær terrasse som ga oss DEN utsikten! Takk til verdens hyggeligste Cubaner! 

Pico Turquino
På toppen av Cubas høyeste fjell

 

Cuba 2015: Det var klart vi måtte bruke en av helgene på Cuba til å bestige det høyeste fjellet, det lå jo bare en times kjøring unna Bayamo. Jeg kan ikke akkurat si at det er den kjekkeste fjellturen jeg har gått, men nå i etterkant er jeg veldig glad for at vi gjorde det. Pico Turquino er 1974 meter høyt, og ligger i fjellkjeden Sierra Maestra. Det er altså mindre enn for eksempel Galdhøpiggen, men jeg synes likevel det var høyt nok. Det som gjorde turen ganske så kjip og tung var at vi måtte gå over flere fjell for å komme til hovedfjellet som vi skulle bestige. Dermed var det ganske demotiverende, for mange av de tunge høydemeterene vi gikk oppover, gikk vi også ned igjen, og måtte gå opp på nytt. Det var altså mye opp og ned, og det samme gjaldt for humøret vårt... Det var 8 km med opp og ned fra fjell før vi kom til basecamp. Da hadde vi gått i mange, mange timer og det regnet ganske så mye. Vi fikk en enkel lunsj og fikk lagt fra oss litt ting på rommet. Rommet vi skulle sove på var et stort, kaldt rom med masse køysenger. Egentlig ganske koselig. Skikkelig leirskole følelse. På dette tidspunktet var vi veldig slitne etter turen, men hvis vi ville opp på toppen måtte vi videre før det ble mørkt. Ikke alle ble med videre (veldig forstålig!), men jeg ble med selv om jeg ikke hadde lyst i det hele tatt! Men jeg visste jeg kom til å angre hvis jeg ikke gjorde det, så det var bare til å snøre på seg skoene og fortsette vandringen i regnværet. Nå skulle vi gå 5 km til før vi kom til toppen, og vi måtte gå over to fjell til før vi kom til hovedfjellet. Den ene bakken vi skulle opp kalte de for "Apebakken", fordi den var så bratt at man måtte gå med hendene. Litt vanskelig å holde på humøret kan man si... På toppen var det (som dere ser) ikke noe særlig utsikt, men det sluttet i hvert fall å regne, og på toppen var vi jo! Og det føltes veldig deilig, nå kan jeg faktisk si at jeg har vært på toppen av Cubas høyeste fjell! Når vi gikk tilbake til basecamp ble det mørkt etterhvert, og vi måtte gå med lommelykter resten av turen. Alt i alt gikk vi altså 18 km den dagen, og den neste dagen måtte vi gå de 8 km tilbake igjen til bilen. Ekstra demotiverende var det når vi visste at alt det som hadde vært nedoverbakke dagen før, ble oppoverbakke på veien hjem. Men vi klarte det, og det er vi stolte over! Det var jo dessuten ekstra deilig å ha hele søndagen til å bare slappe av og komme seg igjen etter turen.

Men jeg må virkelig si at jeg er mer fan av norske fjell, da går man bare opp det fjellet og på hjemoverveien får man nedoverbakke som fortjeneste for arbeidet opp.

Baracoa del 2 

Cuba 2015: Den andre dagen vår i Baracoa dro vi til en kakaoplantasje. Baracoa er jo som nevnt tidligere kjent for kakao og kaffe, og da var det klart vi måtte ta en titt på hvordan begge deler blir laget. Samme dagen var vi også på en båttur på en elv, og innom en strand for lunsj og avslapping. 

Når jeg ser disse bildene mens jeg sitter med teppe rundt meg i den kalde hybelen må jeg ærlig innrømme at jeg savner det litt. I hvert fall varmen. Men så er det jo også noe godt med den vinterkulden og lukten av stearinlys. Hmm..., kanskje en halv dag på Cuba og en halv dag i Norge hadde vært noe? 

 

Baracoa del 1Cuba 2015: Den første helgen vår etter høstferien dro vi til Baracoa. Et sted som ligger helt på sørsiden av øyen. For å komme dit måtte vi kjøre ganske lenge, og over en skikkelig fjellvei før vi kom ut til kysten. Baracoa er kjent for kakao, kokos og kaffe. Perfekt sted å tilbringe en helg med andre ord. Den første dagen vår der ble brukt til å gå i sentrum, spise sjokolade, kjøpe suvenirer og drikke kakao.

VinalesRulling av Cubanske sigarerHer kommer de siste bildene fra høstferien på Cuba. Jeg fikk besøk av Bjørnar, Ingrid og Sindre, og vi dro litt rundt omkring på nord-siden av øyen.

Etter at vi hadde tilbrakt et døgn i Trinidad, dro vi videre til Vinales for å tilbringe et døgn der. Vi kom frem realtivt sent på kvelden, og gikk rett å la oss, men neste dag var vi fit for fight. Da var det nemlig klart for ridetur, i hele fem (!!) timer! Jeg kan ikke si at jeg var veldig begeistret for å sitte på hesteryggen, spesielt ikke når hesten min ikke var av det mest lydige slaget. Det var likevell en skikkelig opplevelse. Det hadde regnet dagen før, så vi måtte ri i skikkelig gjørme. På et tidspunkt gikk vi gjennom en sølepytt som var så dyp at til og med hesten fikk vann til magen.

Vi ridde først til en tobakkplantasje, der vi fikk se hvordan de laget sigarer, og vi fikk til og med prøve en! Så gikk rideturen videre til en grotte med naturlig basseng. Vi gikk sammen med en guide 250meter inn i grotten. Vi måtte gå med lommelykter hele veien, for det var veldig mørkt. Vi ble temmelig overrasket alle sammen da vi kom til bassenget, for jeg tror vi alle hadde sett for oss at det skulle være en åpning med lys, eller at bassenget var på andre siden av grotten, men nei. Midt inne i mørket der, var det et naturlig basseng som gikk 30 meter lenger inn i grotten. Litt motvillig fra min side badet vi likevell, med lommelykt i hånden. Virkelig en kul opplevelse!

TrinidadEtter at vi i høstferien hadde hatt noen dager i Havanna, tok vi turen til Trinidad. Fire timer fra Havanna. Her var vi bare et døgn, men fikk likevel oppleve ganske mye av den koselige byen. Her var det mye roligere enn i Havanna, mindre turister og mindre sted. Vi vandret i gatene på dagtid, fikk med oss en vakker solnedgang, og spiste god mat. Vi var også på et utested som lå inne i en grotte, utrolig kult!

Havannas eneste skog
 

Det er kanskje den eneste skogen som finnes i Havanna, men den er likevel virkelig noe å skryte av. Har dere sett noe så eventyrlig? Den tredje dagen vår med guide i Havanna i høstferien ble vi tatt med til denne skogen. Den var helt magisk, med majestetiske trær og eventyrlig lys. Her tok vi haugevis med bilder, som dere ser? Perfekt bakgrunn for masse billedtakning!

 

Playa en Habana


Man må nesten drikke kokosmelk rett fra kokosnøtten when in Cuba

 

Den andre dagen vår med guide i Havanna ble vi tatt med til stranden, som ligger ca. en 20 minutters kjøretur fra sentrum. Der hadde jeg ikke vært under mitt forrige opphold i Havanna, så det var veldig gøy å være der. Været var litt overskyet, men det gjorde absolutt ingenting. Vil tilbrakte flere timer på stranden, og fikk spurt om alt vi lurte på om Cuba.

Høstferie i Havanna

I høstferien dro jeg opp til Havanna fra Bayamo for å treffe besøket mitt. De fleste av oss fikk besøk, så vi var en god gjeng som tok den fjorten timer lange bussturen opp dit. Bjørnar, Ingrid og Sindre kom på besøk til meg, og vi hadde noen utrolige morsomme dager sammen! De første tre dagene var vi sammen med to guider som viste oss rundt i Havanna. Den første dagen var en ren guidet tur, der vi gikk mellom alle de tre bydelene. Veldig gøy å få oppleve Havanna igjen med kjæresten og gode venner.

 

Dinosaurer på Cuba?


Kanskje den mest tilfeldige tingen vi har gjort på Cuba til nå. Da vi var i nasjonalparken utenfor Santiago de Cuba dro vi innom en park der de hadde laget dinosaurer av pappmasje. De hadde laget noen av dem helt enorme, og det var over et ganske stort område. Vi var omtrent de eneste som var i parken, så vi sprang rundt og lekte oss og tok masse bilder. Hehe. Perfekt lekeplass for ti studenter med godt humør.

Botanisk hage, Cuba

Et aldri så lite bildedryss fra en botanisk hage vi besøkte da vi var i nasjonalparken utenfor Santiago de Cuba. De hadde så mye fine blomster der, og også en del som vi også har hjemme. Vi hadde med oss en guide som fortalte oss om de ulike plantene, og vi fikk lukte på blader og blomster og smake på frukt. Det var veldig annerledes fra en botanisk hage som vi besøkte en annen helg tidligere, som dere skal få se bilder fra senere. I denne hagen var det nemlig masse blomster, urter og frukt, mens i hagen vi besøkte tidligere var det for det meste bare trær og mye planter som ble brukt til grønn medisin. Den botansike hagen oppe i fjellene ved Santiago var helt klart den beste. Det var noe eget med roen og luften der. Helt fantastisk og avslappende.

Bayamo, Cuba


 

Heisann! Nå er det alt for lenge siden sist blogginnlegg! Dagene går så fort her på Cuba. For øyeblikket sitter jeg i parken og blogger, som dere ser på bildet over her. To minutter etter at dette bildet ble tatt begynte det faktisk å hølje ned, men Charlotte har stor paraply, så da klarer vi oss fint. Siden sist jeg skrev har det vært høstferie, og jeg har hatt besøk av både kjæreste, Ingrid og Sindre i Havanna. Veldig gøy! 

Men først og fremst tenkte jeg at det var på tide å vise dere litt flere bilder fra Bayamo, byen vi bor i her på Cuba. Det er en veldig fin og koselig by. Den er ikke veldig stor, men heller ikke veldig liten.


 


 


 
 


 

Transporten her går i hest og kjerre, og det tar vi overalt hvor vi skal utenfor sentrum. Det fungerer både som buss og som taxi. Til skolen om morgenen kjører hestene (eller "coche" som det kalles her, men som også betyr bil på spansk) noen faste ruter der man går av og på, som stopp på en buss. Da sitter det også andre med oss i kjerren. Hvis vi skal andre steder kan vi også bruke hestene, men da blir det mer som en taxi, og gjerne litt dyrere. Vi bor nesten i sentrum og går dit hvis vi skal ha noe. Her finnes det ikke mange butikker som "har alt" slik som i Norge, så nå etter noen uker har vi lært oss hvilken butikk som har vann, hvilken som har sjokoladekjeks, hvilken som har havrekjeks og ikke minst: hvilken som har sjokolade! Ellers er vi kjent i byen som "Les Noruegas" så alle vet at vi er her og at vi er sykepleiestudenter.

Hverdagen vår her i Bayamo er omtrent slik: stå opp og spise frokost, dra til praksis. Så er vi i praksis fra 8 til 12 på ettermiddagen. Når vi kommer hjem er vi varme og slitne, og trenger å slappe av litt. Så har vi litt lunsj (i det siste har det godt mye i yoghurt og frokostblanding, men av og til spiser vi lunsj som casaen lager også). Etter lunsj varierer det litt, enten enda mer avslapping, eventuelt litt lekser, noen ganger har vi ting vi skal ut å handle, andre ganger drar vi opp i parken for å sitte på nettet (i parken har de wifi-dekning). Før middag trener vi av og til, og etter middagen er det serie og film som gjelder. Så ja, dagene forsvinner fort. I helgene som starter allerede på torsdag for oss her drar vi til andre byer, og det får dere flere bilder av etter hvert! Forrige helg var vi i Baracoa, og denne helgen skal vi bestige Cubas høyeste fjell!

 

La grand Piedra

En av dagene vi tilbrakte i Santiago de Cuba dro vil til en nasjonalpark som lå ca. en time utenfor. Der var det utrolig mye å gjøre, men vi startet dagen med å bestige fjellet: la grand Piedra. Vi ble kjørt ganske langt opp, så det var bare et stykke med trapper for å komme seg til toppen av stenen. Litt skuffende for en gjeng med nordmenn som er vant til å gå i fjellet. Det får vi ta igjen senere i løpet av oppholdet, for vi har planer om å bestige Cubas høyeste fjell også. Uansett: la grand piedra var en stor stein, som også står i Guiness rekordbok som den største vulkansteinen av sin type? Eller noe lignende i hvert fall. Spansken er ikke det letteste å forstå alltid. Vi brukte god tid på toppen for å nyte den friske og kjølige luften. Noe man får lite av på Cuba på grunn av varmen?

Vi hadde egen sjåfør hele dagen i nasjonalparken. Han hadde en bil der vi alle (bortsett fra de to som satt fremme) måtte sitte sidelengs baki på noen benker, og bilen hadde ingen vinduer (men den hadde vinduskarmer). Virkelig en opplevelse på de dårlige veiene opp mot fjellet. Før vi begynte å kjøre opp mot fjellet fikk vi beskjed av sjåføren om at det var viktig at alle holdt seg fast når vi begynte å kjøre oppover, for bakkene var bratte. Vi ble litt bleke alle sammen i det øyeblikket, men så viste det seg at bakkene ikke var så ille. Vi er jo vandt til litt bratte bakker og landeveier i Norge heldigvis.

Santiago de CubaI helgene her drar vi på turer til andre steder, for å få med oss så mye av Cuba som bare mulig i løpet de månedene vi er her. En av helgene dro vil til Santiago de Cuba. Virkelig en flott by med mye gøy å gjøre. Vi hadde en skikkelig spisehelg, for det var jo så mye god mat der! Eller godt til å være cubansk, og annerledes fra mye annet vi har spist. De hadde et veldig fint hotell der som vi var mye på, og vi spiste på den italienske restauranter der to dager på rad. Ord kan ikke beskrive hvor godt det var å bytte ut ris, bønner og svin med litt pizza og pasta. De hadde også et skikkelig sjokoladested der man fikk is med sjokoladesaus fra en sjokoladefontene. Det var veldig godt. Jeg hadde kokosis med sjokoladesaus, og det smakte akkurat som Bountey sjokoladen. Santiago er en mye større by en Bayamo, så her var det mer å se og spennende butikker. Mens vi var der holdt de også på å gjøre i stand til Paven som skulle komme tirsdagen etterpå.

Den ene kvelden endte vi  opp på et salsa sted, der alle de lokale kom og danset. Vi ble alle bedt med opp til dans og fikk lære oss noen trinn, men salsa på Cuba er ikke lett altså. Det er helt annerledes å danse på byen med Cubanere, enn det det er å lære grunntrinnene i en liten gymsal hjemme i Norge. Hehe. Forhåpentligvis er vi alle mestere i salsa når vi kommer hjem igjen. 

SpanskDet å komme til Cuba og lære seg et helt nytt språk har virkelig vært en utfordring. Jeg hadde aldri hatt spansk før jeg kom til Cuba, og her i Bayamo er det veldig få som snakker engelsk. Vi har hatt to uker med intenst spanskkurs, og jeg må virkelig si at jeg har lært mye der, men jeg har fremdeles en lang, lang, lang vei å gå. Nå i praksis har vi blitt satt i rom alene med pasienter, en og en, og har fått ansvar for å spørre de ut om ulike ting. Kommunisere på spansk når du ikke har ordforråd og ingen til å hjelpe deg med oversettelse er ikke lett. Men så er det jo også sånn man lærer? Og med et smil og litt kroppsspråk så kommer man langt?

Denne helgen er vi i Santa Lucia og bor på all inclusive hotell, med internett på rommet! Helt fantastisk. Skal prøve å komme med noen innlegg på bloggen i løpet av helgen, så håper dere vil følge med!

 

FrutasHeldigvis får vi servert veldig god mat her i Bayamo, og mye av maten består av frukt og grønt. Hver morgen får vi rundstykker, egg og noe frukt og grønnsaker. Vi spiser en god del avokado og mango, og får også servert mye guajava og papaya. Vi har også vært på fruktmarked her selv og kjøpt med oss masse digg som vi kutter opp og tar med oss på skolen. Frukt her er utrolig billig. Her om dagen kjøpte vi to annanaser, fire mangoer, en stor klase med bananer, en stor vannmelon, tre avokadoer, to appelsiner, en papaya (eller "fruta bomba" som de kaller det her) og masse lime til ca. 50 norske kroner. Slikt liker vi.

Some snaps from Habana
Over har dere noen bilder fra våre dager i Havanna. Vi hadde fire dager i Havanna før vi dro videre til Bayamo. Vi var blant annet på ambassaden en dag for å få litt info om å være student på Cuba, og vi fikk blant annet forhåndsstemt der! Utrolig kult å ha stemt fra Cuba. Så ja, nå håper jeg dere har stemt hjemme i Norge også! Ellers brukte vi dagene på å kikke og oppleve. Gleder meg til å se mer av Havanna i høstferien.

Guardalavaca del 2Etter en lang dag med spanskkurs og læring av fortid på spansk, var vi veldig glad for å komme oss avgårde til litt strand. Turen til Guardalavaca fra Bayamo tok oss ca to timer, så vi var fremme på ettermiddagen. Da dro vi rett for å bade, og fikk med oss en vakker solnedgang. Hele lørdagen brukte vi på stranden. Bade, lese og sole oss var vell stort sett det vi gjorde, og det var akkurat det vi trengte. På kvelden på lørdagen var vi med på en strandfest og danset til langt på natt. Virkelig det jeg kaller en perfekt helg! Tenk at dette er hverdagen vår de neste 3 måndene? Jeg må klype meg i armen.

Etter en lang dag med spanskkurs og læring av preteritum på spansk, var vi veldig glad for å komme oss avgårde til litt strand. Turen til Guardalavaca fra Bayamo tok oss ca. 2 timer, så vi var fremme på ettermiddagen. Da dro vi rett for å bade, og fikk med oss en vakker solnedgang. Hele lørdagen brukte vi på stranden, bade, lese og sole oss var vell stort sett det vi gjorde, og det var akkurat det vi trengte. På kvelden på lørdagen var vi med på en strandfest og danset til langt på natt. Virkelig det jeg kaller en perfekt helg! Tenk at dette er hverdagen vår de neste 3 måndene? Jeg må klype meg i armen.

Guardalavaca del 1Etter en intens uke med spanskkurs, der vi går veldig fort frem (men også lærer mye) var det på tide med litt sol, bading og avslapping. Her på Cuba har vi fått vår egen private sjåfør som kjører oss dit vi vil i helgene. Veldig praktisk og greit. Bilen vi kjører i er den dere ser over her, en kul minibuss i gammel amerikansk stil. Vi dro til Guardalavaca (eller "pass på kuene") for å ha hele helgen på stranden. Det var utrolig fint der, så vi har kost oss skikkelig denne helgen. Tror vi alle trengte og bare slappe av litt langs vannkanten.

Det kommer flere bilder fra Cuba etterhvert, men det vil også komme noen flere bilder fra ferien i Kroatia i sommer. Håper dere vil følge med videre!

En hilsen fra Cuba
Bayamo city

Hei fra Bayamo! Over ser dere noen bilder fra hotellet der vi har tilbrakt ettermiddagen. Vi har begynt med spanskkurs nå, og for meg som ikke kan noe spansk fra før av, så er dagene ganske heftige. Det er mye å lære på en gang, men det er bare å henge i. Her i Bayamo går det nemlig kun i spansk, så hvis jeg skal klare å kommunisere noe alene etterhvert, så må jeg nesten bare lære meg litt spansk. Det er ganske varmt å sitte i et klasserom i flere timer når gradestokken viser 36 ute, så i dag bestemte meg og Charlotte oss for å dra til bassenget etter skolen. Det finnes et hotell med basseng her i Bayamo, og der får vi lov til å bade hvis vi betaler en liten sum. Veldig deilig å ha et sted  å kjøle seg ned her på innlandet. 

Bayamo er en veldig koselig by, relativt stor, men også ganske liten i forhold til Havanna for eksempel. Det er veldig, veldig billig her, og det liker vi fattige studenter. Vi er ti sykepleierstudenter som er her, og vi bor fem og fem sammen. Der jeg bor er et hus ganske nærme byen. Vi leier hos en veldig hyggelig familie som hjelper oss med alt mulig. Det blir mye babling her nå, men så er det jo også så mye å fortelle! Jeg får prøve å porsjonere det ut over flere innlegg. Planen er også å starte en blogg gjennom skolen sammen med de andre, så da får dere følge med på den også! Nett er litt vanskelig her på Cuba. Vi må kjøpe internettkort og bruke dem på steder der det finnes internett (typ hotspots). Det er ikke så mange steder der det finnes, men noen steder. Kortene er også litt vanskelig å få tak i av og til, som mye annet (men mer om det senere). Haha. I helgen drar vi til Holuguin for å nyte litt strandliv. 

Håper dere vil følge med på bloggen innimellom for litt oppdateringer fra Cuba!

, Sandnes

Jeg heter Thale Sunniva. Jeg er utdannet sykepleier, og jobber for tiden i Spania. Elsker å reise og lage mat. Bor sammen med kjæreste og verdens flotteste hund, samojeden Disney.


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av