hits


Bokanbefaling

Febertreet

Hei! I dag skal dere få en aldri så liten bokanbefaling av meg. Det er det ekstremt lenge siden jeg har hatt det! Jeg har jo tydeligvis tenkt at det var noe jeg skulle ha ofte, ettersom at jeg for flere år siden har laget en egen kategori om nettopp bokanbefalinger her på bloggen. Til nå har jeg altså bare anbefalt en annen bok, og den forrige anmeldelsen var i 2012 *kremt*, så kanskje på tide å oppdatere denne kategorien litt? Jeg leser i hvert fall mye mer bøker her i Spania, da jeg leser både på stranda, men også har fått meg en rutine med å lese på sengekanten før jeg legger meg, istedenfor å scrolle på telefonen.  Nå over til anbefalingen:

 

Febertreet var en bok som overrasket meg, på en positiv måte. Før leste jeg mange lignende bøker som denne, men i det siste har jeg blitt skikkelig lei av slike typiske, romantiske ?jente-bøker?. I det siste har jeg lest mye mer humor, en god del Tore Renberg, og ja, litt mer den stilen. Så det første jeg tenkte da jeg leste de første kapitlene av febertreet var: gørr kjedelig! Jeg er rett og slett drittlei av bøker som skal beskrive en karakter, en gjenstand eller et rom  med 120 forskjellige adjektiv. Det. Blir. For. Mye. Rett og slett! Etter hvert som jeg kom over de aller første kapitlene var det noe som endret seg, og plutselig fanget boken meg, og jeg ble helt oppslukt i historien. Faktisk på det nivået at det var vanskelig å legge boken fra seg. Jeg ble overrasket, fordi boken hadde en vri på historien som jeg ikke hadde sett for meg. Jeg hadde på forhånd laget meg et bilde av hvordan jeg trodde at historien kom til å utspille seg, men den overrasket meg.

Febertreet handler om Frances Irvine som blir nødt til å emigrere til Sør-Afrika for å gifte seg med en mann hun ikke elsker, etter farens død. Historien utspiller seg på 1800-tallet. Frances kommer fra en rik familie, men får plutselig endret sin sosiale status når hun må flytte. Livet på prærien i Afrika blir ikke slik hun hadde trodd, og tankene hennes hjemsøkes av den sjarmerende og mystiske mannen hun lot seg forføre av på reisen fra London.

 

 

Altså, jeg skjønner hvis noen leser hva boken handler om nå og tenker no way, denne kommer jeg ikke til å like. Det minner jo om en typisk kiosk-roman. Det tenkte jeg også. Likevel ga jeg boken en sjanse da jeg hadde lest flere som likte boken, og det er jeg glad for at jeg gjorde. Og ja, historien minner om slike typiske kjærlighets-eventyr, men på grunn av de overraskende elementene underveis blir det en spennende og underholdende bok. Jeg likte den i hvert fall veldig godt, og anbefaler dere virkelig å lese den (men man må selvfølgelig like litt kjærlighetsbøker). Det er vanskelig å gi en skikkelig beskrivelse av hva boken handler om, da jeg ikke vil røpe historien eller ødelegge leseopplevelsen. Trenger du litt nytt lesestoff, vil jeg absolutt anbefale å lese gjennom febertreet.

Hva syns dere forresten om bokanbefalinger? Vil dere ha mer av det fremover?

Bergen by night

 

Fine byen ♥

- Thale Sunniva

Bokanbefaling: Senor Peregrino

Jeg vet ikke om mange av leserne mine leser bøker eller ikke, eller om det kunne vært interesse for litt bokanbefalinger en gang i blant? Jeg tenkte i hvert fall at det kunne være kjekt med både bokanbefalinger, og filmanbefalinger fra tid til annen? Eller hva tror dere? 

 

Jeg starter i hvert fall opp med boken Senor Peregrino, skrevet av Cecilia Samartin. 

 

Boken handler om Jamilet som er født med et stort og groteskt fødselsmerke. Hun bor i Mexico med sin mor og tante. Jamilet har et stort ønske om å få merke til å forsvinne, og sparer penger for å treffe en lege i USA. Hun flykter derfor dit og får seg jobb på et galehus. Der møter hun senor Peregrino, han forteller om sin pilgrimsreise til Santiago. Hans historier blir en stor del av livet til Jamilet, og får stor betydning og påvirkning på henne.Selv synes jeg at boka var bra, men likevell så kan den ikke helt beskrives. Man må lese helt til siste side for at alt skal gi noen menig, eller får at alle brikker skal falle helt på plass. Den er utrolig bra skrevet, og den overrasket meg til siste slutt. Man føler at man leser en realistisk fortelling, istedenfor en typisk  kjærlighetsroman.  Likevel er den full av kjærlighet, tro og håp, men ikke på samme måten som andre bøker jeg har lest. Har du lest Senor Peregrino? Hva syns du?

Takk til Katrine for lån av boka!

- Thale Sunniva

, Sandnes

Jeg heter Thale Sunniva. Jeg er utdannet sykepleier, og jobber for tiden i Spania. Elsker å reise og lage mat. Bor sammen med kjæreste og verdens flotteste hund, samojeden Disney.


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av