hits


Et døgn i hovedstaden

  • 30.04.2017 kl.11:30 i Spania
 

La oss snakke om hva jeg gjorde i Oslo! Jeg var der nemlig ikke bare for å besøke min kjære Mia, men også for å få ordnet en del ting hos den spanske ambassaden. Planen min var å ordne både autorisasjon og NIE-nummer (en form for utlending-personnummer). Min norske autorisasjon må nemlig være godkjent på i Spania, og det er litt av en prosess skal jeg si dere. For det første måtte den oversettes til spansk, og da var jeg i kontakt med en godkjent translatør som jeg fikk mailadresse fra via ambassaden. Utrolig koselig dame som jeg møtte i Oslo og fikk papirene mine. Hun fortalte meg (heldigvis) at jeg måtte til tinghuset for å få godkjent hennes underskrift som oversetter. Så tidlig fredags morgen reiste meg og Mia avgårde til tinghuset, ved hjelp av google maps, og gikk til notarius publicus for å få godkjent underskriften (som absolutt ikke var gratis...). Videre derfra fikk vi beskjed om at vi måtte dra til fylkesmannen for å få enda en godkjennelse på at de hadde godkjent at underskriften var godkjent... Haha, dere skjønner hva jeg mener med at dette ikke var en lett prosess? Så dermed gikk turen videre til fylkesmannen for å få enda en underskrift og et stempel, før vi endelig kunne ta turen til den spanske ambassaden. Her fikk jeg levert søknad på autorisasjon og vitnemålet med alle underskriftene, så satser jeg på at det går i boks. NIE-nummeret derimot, skulle vise seg og ikke være så enkelt, slik som jeg hadde fryktet fra starten av.... Jeg trodde jeg hadde funnet en god løsning, men det viste seg at hvis man skal jobbe i Spania, får man ikke lov til å søke via ambassaden... Så da var jeg like langt, og får dessverre ikke ordnet det før jeg kommer ned til Spania. Så litt stresset fremdeles, men krysser fingrene for at alt ordner seg. Jeg kan mildt sagt si at jeg var skuffet etterpå, som jeg også tror at Mia kan skrive under på ;-) 

 

Utenom alt det som måtte gjøres hadde jeg en utrolig koselig tur til Oslo! Jeg var et og et halvt døgn hos Mia, men vi fikk gjort så utrolig mye! Gått på flere restauranter, vært på improteater, gått rundt i Oslo, snakket om alt og ingenting og så fikk jeg truffet Annie også! Alt i alt en veldig vellykket Oslo-tur, selv om jeg fremdeles må fortsette med kampen om å skaffe meg NIE-nummeret, for ja, det føles som en kamp... 

Nå må vi bare komme oss til Spania, så ordner nok alt seg etterhvert... Og vet dere hva? I dag er det bare en måned til vi starter reisen!! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Sandnes

Jeg heter Thale Sunniva. Jeg er utdannet sykepleier, og jobber for tiden i Spania. Elsker å reise og lage mat. Bor sammen med kjæreste og verdens flotteste hund, samojeden Disney.


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av