hits


Oppskriftskalender: 8 desember

  • 08.12.2013 kl.21:02 i Blogg

Denne helga har bare flydd av gårde! Jeg har egentlig ikke gjort noe veldig spesielt heller. På fredag var vi på konsert, i går var jeg barnevakt og i dag har vi bakt til den store gullmedalje. Det har vært en veldig fin helg.

I dag skal jeg dele oppskriften på dagens middag med dere. Det er veldig godt, og noe jeg tror at ikke så mange kommer på å lage. Her kommer oppskriften på risotto med sopp og kjøttboller i.

Denne oppskriften er nok til 2 personer.
1. Kutt løken i små biter og skjær sjampinjongen i litt større biter. Lag kjøttbollene ved å blande sammen litt krydder sammen med kjøttdeigen og trille små kuler (viktig at de er ganske små når de skal være i risottoen) 2. Ha olivenolje og løken i en gryte og stek i noen minutter (den skal ikke bli brun). 3. Ha så i hvitløken, som du har presset eller finhakket. 4. Ha i risottoen og la den varmes i gryta i ca. 2 minutter. Varm også opp buljongen (for seg selv, i en egen gryte). 5. Ha vinen i gryta og la den koke til vinen er nesten helt borte. 6. Ta 1 dl av buljongen og ha over i risottoen og la det trekke inn. 7. Fortsett med å ha bare litt og litt av buljongen i gryta og la det trekke inn for hver gang. 8. Når du har hatt all buljongen i gryta tar du oppi sjampinjongen, osten (parmesan hvis du har det, eller gulost for oss som vil gjøre det litt billig), kjøttbollene, sitronsaften, kan godt ha i 1 ss smør også + salt og pepper. 9. Server med revet ostTips: Du kan bruke eplejuice istedenfor hvitvin 

 

 

Det er alltid kjekt å ta seg en liten tur til Italia i matveien ;). Risotto er jo også veldig enkelt å lage, men smaker egentlig ganske fancy. 

Er det flere som er glad i risotto?

- Thale Sunniva

2 kommentarer

thefashionablemom

12.12.2013 kl.13:07

Fin blogg du har! og ikke minst masse gode mat tips! :D btw takk for kommentaren inn på bloggen min :) ha en fint dag videre!

Thale Sunniva

12.12.2013 kl.13:51

thefashionablemom: Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

, Sandnes

Jeg heter Thale Sunniva. Jeg er utdannet sykepleier, og jobber for tiden i Spania. Elsker å reise og lage mat. Bor sammen med kjæreste og verdens flotteste hund, samojeden Disney.


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Thale Sunniva. 21 år fra Sandnes. Studerer sykepleie i Bergen. På bloggen kan dere lese mye om reiser, men også om hverdag og bilder, studie, venner og kjæreste. thalesunniva @gmail.com bloglovin

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av